Jump to content

Dual Band wireless

lefteriz

Recommended Posts

Αξίζει να επενδύσει κανεις σε συσκευή dual band ; εφοσον και οι συσκευές σου έχουν dual band wifi.

το συγκεκριμένο πχ TP-LINK TL-WA890EA N600 UNIVERSAL TV/BLU-RAY DUAL BAND WIRELESS ADAPTER - WIRELESS - λειτουργεί σαν access point σωστα;; Τι παραπάνω προσφέρει το 5Ghz, κερδίζεις σε bandwidth ;;

Τα 5GHz είναι διαφορετική μπάντα, κάπως πιο μεγάλη από τα 2,4GHz. Σε περιβάλλον με πολλές παρεμβολές από συσκευές στους 2,4 και δεδομένου ότι οι πελάτες υποστηρίζουν αυτήν την μπάντα θα είχε νόημα. Αλλιώς τις ίδιες ταχύτητες λέει ότι επιτυγχάνουν και τα 2.

Αν δεν κανω λαθος τα 5GHz δεν τα υποστηριζουν ακομα κινητα/ταμπλετ/λαπτοπ, οποτε ειναι αχρηστα. Θα σου χρησιμεψουν αν θες να συνδεσεις πχ δυο συσκευες τυπου access point, router κλπ μεταξυ τους εφοσον το υποστηριζουν και οι δυο.

Εγω το εχω χρησιμοποιησει σε ενα link 500-600μετρα που ειχα φτιαξει με κατι nanostation 5, ωστε να μην εχει πολλες παρεμβολες, αλλα και να μην το βρισκει ο καθενας με μια απλη αναζητηση απο το κινητο του (αν και νομιζω αυτο κρυβεται και καπως αλλιως με κατι μισα καναλια που χρησιμοποιει η ubiquiti).

Τo android TV box ( MINIX NEO X8-H) που περιμένω ειναι dual band και θελω να δω τι λύσεις υπάρχουν γενικά για υψηλή ταχύτητα :)

επίσης dual band κυκλοφορούν σχετικά καιρό, πχ έχει και το iphone 5

Αν δεν κανω λαθος τα 5GHz δεν τα υποστηριζουν ακομα κινητα/ταμπλετ/λαπτοπ, οποτε ειναι αχρηστα. Θα σου χρησιμεψουν αν θες να συνδεσεις πχ δυο συσκευες τυπου access point, router κλπ μεταξυ τους εφοσον το υποστηριζουν και οι δυο.
Galaxy NoteII είναι dual band, παίζει μια χαρα στα 5GHz. To laptopaki (5ετιάς) που έχω έχει dual band.

Το μόνο "μειον" των 5GHz είναι ότι αν υπάρχουν εμπόδια το σήμα εξασθενεί περισσότερο από το σήμα των 2.4GHz. Το μεγάλο "συν" είναι ότι στα 5GHz δεν υπάρχουν πολλές παρεμβολές όπως στα 2.4, πχ σε μια ακτίνα 200μ από το σπίτι μου δεν υπάρχει άλλο 5άρι από το δικό μου :D

[MENTION=83]lefteriz[/MENTION], δεν είναι access point είναι bridge wifi --to--> cable, δες http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=wdr3600++wdr3500

Δηλαδή? δε μπορώ απλα να το κουμπώσω πανω στο ρουτερ και να δωσει wifi?

TP-LINK TL-WA890EA N600 Universal Dual Band WiFi Entertainment Adapter with 4 Ports Reviewed - Setup, Features, Performance - SmallNetBuilder

Features

The TL-WA890EA functions only as a wireless bridge, not an AP and not a repeater. So the feature set is pretty simple:

Static and dynamic IP for bridge IP

WEP, WPA / WPA2 Personal wireless security

Wi-Fi Protected Setup (WPS) pushbutton and PIN

Wireless Network Site survey

Built-in DHCP server

Δεν ξέρω αν υπάρχει custom firmware (dd-wrt, openwrt etc) που να μπορεί να το κάνει να δουλέψει σαν router ή access point.

Μάλιστα, δηλαδή αν κατάλαβα καλά, συνδέεται το μηχανάκι αυτό ασύρματα με το υπάρχον ασύρματο δίκτυο και συνδέω πάνω του τις συσκευές που θέλω με καλώδιο;

για να δώσει όμως 300mbps πρέπει και το αρχικό ασύρματο να είναι dual band 300mbps σωστα;;

οχι, 300mbps μπορείς να έχεις είτε στα 2.4 είτε στα 5. Πρέπει να έχεις καλό σήμα, χωρίς πολλές παρεμβολές από άλλα wifi, και αν βάλεις ότι 300mbps είναι 150mbps up + 150mbps down και το encryption/headers etc ... παίρνεις ταχύτητες ενσύρματου κατοσταριού, στην καλύτερη.

Βάζεις 2 wa890 και ενώνουν 2 lans μέσω wifi. Ίσως να συνδέεται και σε access point αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου. Το bridge είναι κάπως περίεργο mode, όχι πάντα συμβατό με τις συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.