UltraB Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2014 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα ZTE ZXV10 W300 και ένα Thomson TG585 v7.Χρησιμοποιούσα το Thomson για όλα (internet,wan etc) απλά τελευταία μου έκανε αποσυνδέσεις και το άλλαξα με το ZTE.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω το Thomson να επεκτείνει το ασύρματο δίκτυο συνδέοντας το ασύρματα σε bridge mode (?) με το ZTE.Η καλύτερη λύση μου φαίνεται αυτό του [MENTION=173]Wizard![/MENTION] αλλά δεν με απασχολεί αν φαίνονται σαν δύο ξεχωριστά, αρκεί να δίνουν και τα δύο internet χωρίς πρόβλημα.Τα φώτα σας παρακαλώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 31, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Το Thomson έχει από τα χειρότερα wifi. Μην το εμπιστεύεσαι για τέτοιες δουλειές. Άσε που δεν ξέρω αν έχει καν τέτοια δυνατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 31, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Δεν με πειράζει αυτό. Για την χρήση που το θέλω, νομίζω αρκεί Υποστηρίζει Bridge Mode όπου και τρέχει τώρα. Το θέμα μου είναι πως θα τα συνθέσω μεταξύ τους. Έχω απενεργοποιήσει το DHCP από το Thomson και του έχω βάλει να δίνει από 192.168.1.200-250. Λογικά τα DHCP κακώς το έχω ανενεργό αφού έχω βάλει κόφτη (?). Τι άλλο θα πρέπει να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 31, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Αν είναι ανενεργό, δεν παίζει ρόλο ο κόφτης, δεν δίνει αυτό διευθύνσεις.Για επέκταση, έχεις δύο λύσεις:1. Ή το βάζεις σε mode repeater (δεν ξέρω αν είναι το bridged που λες)2. Ή το βάζεις στο δίκτυο με καλώδιο δε άλλο σημείο πχ και του δίνεις τα ίδια στοιχεία (ssid/wpa/key), αλλά σε άλλο κανάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 31, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Το πρώτο γιατί αν είχα καλώδιο στο άλλο σημείο δεν θα το έβαζα καν [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] , [MENTION=994]trendy[/MENTION] , [MENTION=7649]FANISTELROOY[/MENTION] , [MENTION=1002]GriGas[/MENTION] , [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] , [MENTION=22342]minast[/MENTION] ,[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Καμία βοήθεια; Βλέπω και το κατέχετε λίγο - πολύ το θέμα περί δικτύων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 31, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Το bridged mode είναι διαφορετικό από το repeater. Λογικά ένα router κάνει αυτή τη δουλειά αλλά δύσκολα με modem/router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Μάϊος 31, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 έχεις μπερδέψει το bridge με το repeater.bridge είναι όταν έχουμε ένα modem - router σε ρόλο αποκλειστικά modem το οποίο συνδέουμε με ένα router για DHCP, routing κλπ.αυτό που θες εσύ να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το thompson σαν wifi repeater το οποίο έχω διαβάσει ότι είναι εφικτό μόνο με wep και με αμφίβολα αποτελέσματα. καλύτερα να αγοράσεις ένα repeater για να κάνεις σίγουρα την δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 31, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Αχα, σαν repeater το θέλω λοιπόν. Μέσω WDS γίνεται αυτό;Δοκίμασα αυτά που λέει εδώ αλλά στο ZTE δεν βρήκα κάτι :/Επίσης δεν θέλω άλλη συσκευή, απλά σκέφτομαι αν γινόταν να μην το έχω να κάθετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 31, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 πετα το στα σκουπιδια το thomson! σοβαρα! εχω βαρεθει να το λεω :hehe: εγω και οσοι ειχαν -εχουν thomson που γνωριζω εχουν προβληματα (+οτι βλεπω και απο forums) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 31, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Έχω σκεφτεί πολλές φορές να το αλλάξω, πίστεψε με... Εγώ πάντως δεν είχα και τόσα προβλήματα, το άλλαξα κυρίως γιατί είχα Disconnects σε ένα παιχνίδι που έχω καεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 31, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 σε bridged mode το thomson είναι κορυφή. Το wifi του είναι για πέταμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 31, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 έχεις μπερδέψει το bridge με το repeater.bridge είναι όταν έχουμε ένα modem - router σε ρόλο αποκλειστικά modem το οποίο συνδέουμε με ένα router για DHCP, routing κλπ.αυτό που θες εσύ να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το thompson σαν wifi repeater το οποίο έχω διαβάσει ότι είναι εφικτό μόνο με wep και με αμφίβολα αποτελέσματα. καλύτερα να αγοράσεις ένα repeater για να κάνεις σίγουρα την δουλειά σου.Υπάρχει bridge και στο ασύρματο. Συναντάται ψιλοσπάνια πλέον όμως. Είναι ένα mode που από τη μία κάνει layer 2 frame forwarding και μπορεί να μην έχει access point - client, αλλά να είναι ισότιμοι και οι 2 που συνδέονται. Το bridge όμως δεν ακολουθούσε κάποιο πρότυπο με αποτέλεσμα να μην παίζει όταν είχαμε διαφορετικούς κατασκευαστές. Οπότε και τώρα δε θα σου παίξει μάλλον και συν τοις άλλοις χρειάζεσαι ένα ακόμα access point για να συνδέονται οι πελάτες, γιατί το bridge θα προσπαθεί να συνδεθεί ως πελάτης στο ZTE. Δε νομίζω το thompson να υποστηρίζει διπλά mode στο ασύρματο, οπότε δε θα σου δουλέψει. Αναγκαστικά προσπάθησε με repeater mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 31, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Ξέρει κανένας τότε πως μπορώ να ρυθμίσω σε repeater mode; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 31, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Δεν έχει ρύθμιση repeater mode το thomson .... τουλάχιστον με το firmware της μαμάς του Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 31, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Άρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 1, 2014 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2014 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα ZTE ZXV10 W300 και ένα Thomson TG585 v7.Aπο τα modem-router που δινουν οι παροχοι, μονο με τα Thomson ειμαι ευχαριστημενος. Ολα τα αλλα zte, baudtech κλπ που δινουν μου εχουν βγαλει προβληματα (οχι προσωπικα σε μενα δλδ).Τωρα για το θεμα σου, δυσκολα θα βρεις ρυθμιση για repeater σε τετοιο απλο modem-router. Πιο καλα να παρεις ενα απλο φτηνο tp-link με καμια 15-25€ και θα κανεις σιγουρα καλυτερη και πολυ πιο ευκολα δουλεια.Αφου ειναι για το σπιτι, φανταζομαι δεν εχεις τρελες απαιτησεις, οποτε δεν χρειαζεται να ξοδεψεις παραπανω. Αν μπορεις βεβαια, υπαρχουν πιο αξιοπιστες λυσεις απλα πρεπει να ανεβεις σε κοστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούνιος 1, 2014 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2014 Το γνωρίζω ότι είναι καλύτερο οτιδήποτε άλλο της αγοράς από μια λογική τιμή και πάνω, αλλά έλεγα αφού υπάρχει, why not ? (Σε περίπτωση που γινόταν βέβαια...)Τώρα όσο αφορά το ZTE, το έχω λίγες μέρες αλλά σήμερα μου έκανε παράπονα ο αδερφός μου ότι του κολλούσε το Fifa όταν συνδέθηκαν άλλες δύο συσκευές. Από την άλλη βέβαια, αυτός έπαιζε Fifa και στις άλλες δύο γινόταν stream βίντεο (YouTube) χαμηλής ποιότητας, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το ZTE ή η σύνδεση μου (1.4Mbps Down & 1Mbps UP). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 1, 2014 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2014 Online gaming θελει φουλ συνδεση νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούνιος 1, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2014 Δηλαδή; Εννοείς να μην χρησιμοποιείται από άλλους την ίδια στιγμή; Δεν νομίζω ότι τραβάνε τόσο bandwidth τα online games. Edit: Επίσης βλέπω ότι μου καθυστερεί αδικαιολόγητα κατά διαστήματα, χωρίς να είναι ανοικτό αρκετές ώρες και μετά από ένα restart όλα οκ. Αν έχετε κάτι καλό να προτείνετε (Modem/Router Wireless) εως ~50, ευπρόσδεκτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.