denz Δημοσιεύτηκε Μάϊος 29, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 29, 2014 Δεν ήθελα να ανοίξω νέο θεμά αλλά αναγκάζομαι γιατί έχω φάει τα μαλλιά μου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Λοιπόν, έχω ένα VDSL2 mrouter του ΟΤΕ, Speedpost V724Ci. Υπάρχει static IP την οποία έχω ρυθμίσει στο mrouter. Θέλω να κάνω remote surveillance από Android/iOS 3 Foscam ip cams που έχω συνδεμένες πάνω στο δίκτυο, τις οποίες επίσης έχω ρυθμίσει με static ip και port. π.χ η 1η έχει ip 192.168.1.221 και port 88, ενεργοποιημένο uPnP κτλπ. Η κάμερα έχει Manufacturer's DDNS π.χ dt1234.myfoscam.org το οποίο με βάση τις οδηγίες έχω ενεργοποιημένο. Μετά πάω στο mrouter και έχω αυτό όπου έχω κάνει την καταχώρηση. Τώρα να ρωτήσω. TCP ή UDP; Tο WAN IP είναι η static IP μου, σωστά; Η WAN Port που βρίσκεται; Τυχαία είδα από το whatsmyip.com ότι δίνει port 52052, όπου και έβαλα. Μετά έχω την local lan ip της ip cam και την πόρτα της. Δυστυχώς δεν δουλεύει και πρέπει να φταίει κάποια πόρτα, όμως δεν γνωρίζω περαιτέρω. Επίσης σε αυτήν την καρτέλα που είναι μέσα στις ρυθμίσεις της κάμερας βλέπω success στον free ddns. Οπότε επαληθεύεται ότι δεν φταίει ο ddns αλλά κάποια ip/port μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Μάϊος 29, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Ο,τι πω δεν ειναι 100% σιγουρο γιατι δεν εχω το ιδιο ρουτερ. Τα WAN ip θα τα αφησεις κενα. Νομιζω οτι υπαρχει αυτη η επιλογη ωστε να καθορισεις συγκεκριμενη ip μεσω ιντερνετ που θα εχει προσβαση. Αυτο θα ειχε νοημα αν η remote προσβαση ηταν απο στατικη ip, οποτε δεν μας αφορα. Wan start/end port βαλε το 88, αλλα δοκιμασε και χωρις. Νομιζω οτι θα δουλεψει χωρις αλλα δεν παιρνω ορκο. Τα υπολοιπα φαινονται σωστα.Το προβλημα ειναι οτι εσυ εχεις 3 καμερες και οταν πας να κανεις remote συνδεση απο εκτος τοπικου δικτυου νομιζω οτι θα υπαρχει μπερδεμα. Νομιζω οτι ο μονος τροπος να λυθει και να μπορεις να βλεπεις και τις 3 απο εκτος δικτυου ειναι να αλλαξεις τα πορτ των 2. Δηλαδη, η μια να παραμεινει στο 88, η 2η να παει στο 89 και η 3η να παει στο 90. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Μάϊος 29, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Ο,τι πω δεν ειναι 100% σιγουρο γιατι δεν εχω το ιδιο ρουτερ. Τα WAN ip θα τα αφησεις κενα. Νομιζω οτι υπαρχει αυτη η επιλογη ωστε να καθορισεις συγκεκριμενη ip μεσω ιντερνετ που θα εχει προσβαση. Αυτο θα ειχε νοημα αν η remote προσβαση ηταν απο στατικη ip, οποτε δεν μας αφορα. Wan start/end port βαλε το 88, αλλα δοκιμασε και χωρις. Νομιζω οτι θα δουλεψει χωρις αλλα δεν παιρνω ορκο. Τα υπολοιπα φαινονται σωστα.Το προβλημα ειναι οτι εσυ εχεις 3 καμερες και οταν πας να κανεις remote συνδεση απο εκτος τοπικου δικτυου νομιζω οτι θα υπαρχει μπερδεμα. Νομιζω οτι ο μονος τροπος να λυθει και να μπορεις να βλεπεις και τις 3 απο εκτος δικτυου ειναι να αλλαξεις τα πορτ των 2. Δηλαδη, η μια να παραμεινει στο 88, η 2η να παει στο 89 και η 3η να παει στο 90.Δυστυχώς δεν επιτρέπει να αφήσω κενές τις WAN IP, ούτε τις ports. Εντάξει ας υποθέσουμε ότι η WAN IP μου είναι η static IP 83.235.173.12 , η port είναι η 52052 (που έβγαλε το whatsmyip) ή 88 (lan port της ip cam); Βέβαια δεν ξέρω αν γυρίσω την σύνδεση σε dynamic ip αν τότε επιτρέψει να αφήσω κενά στο WAN κτλπ.Σε αυτό που λες για την internal lan port των καμερών έχεις δίκαιο πρέπει να είναι διαφορετική.Δεν ξέρω όμως τι άλλο να κοιτάξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Μάϊος 29, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Ρε συ αυτό που λες με την static δεν βγάζει νόημα. Βάλε dynamic αφού και στο σπίτι dynamic έχεις, αλλά και από όπου είσαι και θέλεις να έχεις πρόσβαση πάλι dynamic θα είναι.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Μάϊος 29, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 επισης που βλεπεις την 52052 στο whatsmyip? ολες αυτες οι σελιδες σου δειχνουν απλα την wan ip που εχεις εκεινη τη στιγμη και αντε να κανουν και κανενα port scanning για να δουνε ποιες πορτες ειναι ανοιχτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 29, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Wan port βάλε 88. Το πρωτόκολλο μπορεί να είναι tcp ή udp, δοκίμασε και τα 2, αν έχει επιλογή tcp&udp ακόμα καλύτερα.Επίσης κοίτα αν ο οτε έχει κλειστές τις πόρτες σου (συνήθως τις έχει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Μάϊος 30, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2014 Λογικά έχει κλειστές πόρτες μέχρι 2000, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω όμως.Σε ένα παράδειγμα που είδα για port forwarding από την σελίδα του πΟΤΕ, αναφέρει ότι πρέπει να βάλω WAN port 2222, οπότε θα ρυθμίσω και την εσωτερική port σε 2222. Δεν θα έχω πρόβλημα έτσι;Τέλος στο http://dt1234.myfoscam.org:2222 <- η πόρτα εδώ είναι η WAN ή Internal; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 31, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Μπορείς να έχεις wan την 2222 και στη lan την 88. Μπορείς όμως να ζητήσεις να μη σου μπλοκάρουν τις πόρτες και να ξεμπερδεύεις. Στο http://dt1234.myfoscam.org:2222 η πόρτα είναι wan, αφού αυτή είναι η ιντερνετική διεύθυνσή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.