Jump to content

Επισκευη μονιτορ...η οχι ?

kpetros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειχα παρει την synchmaster Τ260 πριν πολυ καιρο . Επαιζα μια χαρα σε xbox και pc .... αυτα τα χριστουγεννα μου εβγαλε προβλημα , το μαγικο flickering σε ανυποπτους χρονους και χωρις καν να μπορω να βρω καποιο "Pattern" για το ποτε το κανει .

Εν τελει , την εδωσα σε εναν γνωστο για επισκευη , του ειχα αναφερει πως μετα απο μια ερευνα μου στο ιντερνετ κατα πασα πιθανοτητα θα ηταν οι πυκνωτες της . Τελος παντων , περναει ο καιρος και μου την δινει πισω , λεγοντας μου πως προβλημα δεν του εβγαλε και πως προληπτικα αλλαξε τους πυκνωτες .

Την πρωτη μερα την ελιωσα , επιτελους ξανα 1920*1200 . ελα ομως που το επομενο πρωι ΜΠΟΥΜ , παλι αναβοσβηματα . Με αποτελεσμα να ξαναβαλω ενα αρχαιο 1280*1024 monitor.

οποτε το ερωτημα μου ειναι

αξιζει να ασχοληθω ξανα με την επισκευη της ? αν ναι σε ποιον ?

η μηπως δεν αξιζει καν , και καλυτερα να παω σε καποιο καινουργιο μονιτορ?

οι βλαβες-φαντασματα δεν εντοπιζονται παντα...

Πολλες φορες ειναι απλα ψυχρες κολλησεις, πυκνωτες, επαφες κτλ. οποτε επιδιορθωνονται.

Σε αλλες περιπτωσεις αν το κανει μπροστα στον τεχνικο, οκ, ισως βρει τη βλαβη και τη διορθωσει, διαφορετικα τι θα κανει? θα μυρισει τα νυχια του?

Tο "αξίζει" δεν πρόκειται να στο πεί κάποιος.

Είτε την ανοίγεις και περιμένεις να δείς κάτι αναμενόμενο που προφανώς θα επιδιορθώνεται από κάποιον ειδικό, είτε την πάς να την τσεκάρουν πάλι και εύχεσαι να το κάνει, ή να είναι τσάκαλος ο τεχνικός και να "μυριστεί" τη βλάβη.

Το αν αξίζει είναι καθαρά πόσο χρόνο/χρήμα/διάθεση θες/έχεις να διαθέσεις για το μόνιτορ αυτό.

Αν θές να σου πούν περισσότερα άτομα τη γνώμη τους σχετικά με τη βλάβη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ποστάρεις φωτό/βιντεο από το πρόβλημα ή/και από το εσωτερικό της ( δεδομένου ότι μπορείς να την ανοίξεις μόνος σου )

οχι ρε παιδια, τεχνικοι ειμαστε οχι μαγοι της φυλης για να μπορεσει καποιος να βρει βλαβες απο φωτογραφιες και βιντεακια!!!

Η αληθεια ειναι πως αρκετοι συναδελφοι εχουν υπομονη να ασχοληθουν πολλες ωρες με κατι, και ειδικα αν ειναι στα ξεκινηματα ισως δε χρεωνουν και πολλα, αλλα το προβλημα ειναι πως αν προκειται για βλαβη-φαντασμα (που δεν ειναι μονιμη αλλα ερχεται οποτε της κατεβει) ο τεχνικος ισως δε μπορεσει να την ανακαλυψει για να την επισκευασει ακομα κι αν εχει πληρη σχεδια και μετρησεις της συσκευης, εκτος κι αν ειναι τυχαιρος και παρουσιαστει κατα την εξεταση της...

Αν μπεις μια στο hlektronika.gr θα βρεις αρκετα ατομα που εχουν απλετο χρονο και υπομονη ακομα και για χρονοβορες επισκευες mobo, αλλα οπως σου ειπα κανεις δε μπορει να εγγυηθει πως θα βρει μια βλαβη-φαντασμα.

Μάγοι της φυλής ή τεχνικοί, με "όχι" και "δε γίνεται" σε αποτέλεσμα δεν πρόκειται να καταλήξει κανείς..

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ αν θέλεις τι γράφω.

όταν λες flickering εννοείς ότι παιζει και η φωτεινότητα της; Αν ναι, εκτός απο πυκνωτές μπορεί να είναι και inverter ή λάμπες. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασύμφορη μια τέτοια επισκευή (εκτός εάν βρει από κάπου αλλού).

μακαρι να υπηρχε καμοια απαντηση τυπου "το χα και εγω αυτο το μονιτορ και μου εβγαλε το ιδιο πραμα " :(

καταλαβαινω την δυσκολια του προβληματος , ειδικα οταν δεν μπορεις να το εχεις σε επαναληψημοτητα . Παραδειγμα , σημερα το κατεβασα απτην ντουλαπα , το συνδεσα , επαιξα 2 ωρες crysis3 και ακομα δεν εχει αναβοσβησει ...

Το ιντερνετ πολλα μπορει να λεει , αλλα ορισμενα "key features" μπορουν να καθοδηγησουν στην πηγη του προβληματος (πχ , δεν αναβοσβηνει μονο ο οπισθιος φωτεισμος , αλλα ειναι σαν να κανει reset και να ξαναψαχνει σημα ειδοσου ) , ενας εμπειρος ενδεχομενος με αυτην την πληροφορια να μπορουσε να μειωσει την λιστα με τα πιθανα προβληματα .

θα δοκιμασω να το ανεβασω και στα ηελκτρονικα.γρ

edit

στο fixit.gr ? εεκει με παει την επιλογη "επισκευες"

Η περιγραφή που αναφάρεις στην παρένθεση του τελευταίου σου ποστ, είναι το πρόβλημα που έχεις ?

Το νόημα είναι να μπορείς να περιγράψεις ακριβώς το πρόβλημα, ώστε να το δεί κάποιος και να το αναγνωρίσει είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγω επαγγέλματος. Πλην όμως να επαναλάβω πως κανεις δεν εγγυάται ότι θα βρεθεί η λύση ή ότι αυτή θα είναι συμφέρουσα.

Η περιγραφή που αναφάρεις στην παρένθεση του τελευταίου σου ποστ, είναι το πρόβλημα που έχεις ?

Το νόημα είναι να μπορείς να περιγράψεις ακριβώς το πρόβλημα, ώστε να το δεί κάποιος και να το αναγνωρίσει είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγω επαγγέλματος. Πλην όμως να επαναλάβω πως κανεις δεν εγγυάται ότι θα βρεθεί η λύση ή ότι αυτή θα είναι συμφέρουσα.

ακριβος αυτο που αναφερω ειναι το προβλημα , αναλογα με την ταχυτητα που θα το κανει , μπορει να φανει ως απλο flickering ειτε να σβησει και να αναψει αναζητωντας νεο σημα . Μπορει να το κανει 1 φορα στην μερα , η 100 φορες σε 10 λεπτακια

το προβλημα μου ιεναι οτι δεν υπαρχουν κριτηρια για αυτο το φαινομενο , ειναι πραγματικα εντελος random

Οκ σχετικά με το πρόβλημα.

Ο γνωστός σου, γνωριζεις τι ακριβώς σου άλλαξε, ποιούς πυκνωτές?

, αλλα ειναι σαν να κανει reset και να ξαναψαχνει σημα ειδοσου )

ok, καλο αυτο, τουλαχιστο ξερουμε οτι εχεις τις μεγαλυτερες πιθανοτητες με το μερος σου να μην ειναι ασυμφορη η επισκαυη ΑΛΛΑ το μεγαλυτερο προβλημα ειναι να εντοπιστει η βλαβη.

Προσωπικα θα τσεκαριζα λιγο εισοδους, (+ τα κλασσικα φυσικα, επαφες, πυκνωτες, θερμοκρασια ημιαγωγων κτλ) και θα πεταγα και οτι πυκνωτες (οχι μονο ζευξης και οχι μονο ηλεκτρολυτικους) υπαρχουν εκει σε αυτο το σταδιο...

Επισεις απο μερια σου αν εχεις αλλες εισοδους (εστω και ταπεινη vga ) θα σου ελεγα να δοκιμασεις μια δευτερη για μερικες μερες

στο fixit.gr ? εεκει με παει την επιλογη "επισκευες"

ναι

Οκ σχετικά με το πρόβλημα.

Ο γνωστός σου, γνωριζεις τι ακριβώς σου άλλαξε, ποιούς πυκνωτές?

οχι , απλα μου πε πως το κανε , η δουλεια του ειναι ηλεκτρονικος

ok, καλο αυτο, τουλαχιστο ξερουμε οτι εχεις τις μεγαλυτερες πιθανοτητες με το μερος σου να μην ειναι ασυμφορη η επισκαυη ΑΛΛΑ το μεγαλυτερο προβλημα ειναι να εντοπιστει η βλαβη.

Προσωπικα θα τσεκαριζα λιγο εισοδους, (+ τα κλασσικα φυσικα, επαφες, πυκνωτες, θερμοκρασια ημιαγωγων κτλ) και θα πεταγα και οτι πυκνωτες (οχι μονο ζευξης και οχι μονο ηλεκτρολυτικους) υπαρχουν εκει σε αυτο το σταδιο...

Επισεις απο μερια σου αν εχεις αλλες εισοδους (εστω και ταπεινη vga ) θα σου ελεγα να δοκιμασεις μια δευτερη για μερικες μερες

εχω δοκιμασει ολες τις εισοδους , γιατι στην αρχη νομιζα πως ειναι λογο HDMI .

οσο για το ασυμφορο , αυτο ειναι που αναρωτιεμαι , γιατι αμα ειναι καμια 60αρα , την στιγμη που με 120 περνεις καινουργιο ... να το βρασω .

θα εκανα εναν παραπανω ελενχο , αλλα δεν μπορω να το ανοιξω το καπακι -.-

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.