Jump to content

DDR2 μνήμες σε DDR3 mobo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να κάνω upgrade ένα παλιό pc και έχω βρεί αυτή τη mobo GIGABYTE GA-880GA-UD3H (rev. 2.0) και CPU AMD PHENOM II X6 1100T . Η ερώτηση είναι η εξής: Επειδή έχω ήδη μνήμες στο παλιό ddr2 2x2gb (και δεν υπάρχει χρήμα για καινούριες ddr3) είναι συμβατές με την mobo και την CPU ;

edit: Αν είναι συμβατές μπορώ να παίξω άνετα battlefield 4 με αυτές (ddr2 2x2gb); η GPU που θα βάλω είναι η [ame=http://www.amazon.ca/Sapphire-DL-DVI-I-SL-DVI-D-PCI-Express-100312-2SR/dp/B004TA6RY0/]SAPPHIRE HD 6950 Dirt3 Special Edition[/ame]

Όχι. H μητρική δεν υποστηρίζει DDR2, και οι DDR2 δεν είναι συμβατές με DDR3.

Nope....

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις μια καλή ΑΜ2+ mobo αν έχεις βρει σε καλή τιμή τον 1100Τ και δεν θέλεις να χάσεις την ευκαιρία.

Υ.Γ. 2Χ2GB DDR2 πιθανόν μπορείς να τα πουλήσεις κάπου στα 30€, όσο κάνει ένα 4άρι DDR3. Οπότε μηδέν κόστος.

Για το Μπιφτεκι4 ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link

Battlefield 4 System Requirements and Battlefield 4 requirements for PC Games

όχι θες αναγκαστικά και 1 σετάκι ddr3 και πρέπει να κοιτάξεις και το παλίο τροφοδοτικό αν έχει το 8pin καλώδιο για τη μητρική και φυσικά να είναι 24πινο

Nope....

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις μια καλή ΑΜ2+ mobo αν έχεις βρει σε καλή τιμή τον 1100Τ και δεν θέλεις να χάσεις την ευκαιρία.

Υ.Γ. 2Χ2GB DDR2 πιθανόν μπορείς να τα πουλήσεις κάπου στα 30€, όσο κάνει ένα 4άρι DDR3. Οπότε μηδέν κόστος.

Για το Μπιφτεκι4 ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link

Battlefield 4 System Requirements and Battlefield 4 requirements for PC Games

Αν πάω στα 6gb να βάλω ένα 4gb και ένα 2gb γίνεται ή καλύτερα 3slotsΧ2gb ;

Και στις δύο περιπτώσεις θα χάσεις το dual channel(τίποτα σπουδαίο, απώλεια της τάξης του 1-5% στις περισσότερες περιπτώσεις). Στην περίπτωση που πας σε 3Χ2GB αυτοπεριορίζεσαι για μελλοντικά σε έναν βαθμό.

Αν επιλέξεις την λύση του 4GB+2GB, πάλι είναι λίγο περίεργος συνδυασμός, αλλά τουλάχιστον σου δίνει την δυνατότητα περισσότερων επιλογών αναβάθμισης στο μέλλον από την στιγμή που θα έχεις δύο slots ελεύθερα.

Σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας. Θέλω να κάνω άλλη μία ερώτηση περί μνημών. Τι είναι καλύτερο από πλευράς απόδοσης και για το σύστημα γενικότερα : Αν για παράδειγμα θέλουμε να έχουμε σύνολο 8GB να βάλουμε 4slots X 2GB ή 2slots X 4GB δηλαδή καλό είναι να έχουμε free slots; ή καλύτερα να τα μοιράσουμε σε όλα; Συγγνώμη αν σας ζάλισα με τις πολλές απορίες μου αλλά μου αρέσει το γηράσκω αεί διδασκόμενος . :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.