futuristic-gr Δεκέμβριος 26, 2004 #41 Δεκέμβριος 26, 2004 Κάρτα ήχου και κάρτα τηλεόρασης και 6USB ports... Πάντως από σετάρισμα πάμε καλά; τα windows τα άφησα στα 8Κ και τα games στα 32Κ. Τα υπόλοιπα στα 64Κ...
Spyrious Δεκέμβριος 26, 2004 Author #42 Δεκέμβριος 26, 2004 Aν μπορείς βάλε παντού 32 εκτός από τα video (64).Ψάξε να δεις (google) με ποια pci θύρα μοιράζονται τα irq οι raid controllers και άλλαξε θέση στις pci.Είναι το τελευταίο πράγμα που μου έρχεται κατα νου.
futuristic-gr Δεκέμβριος 26, 2004 #43 Δεκέμβριος 26, 2004 Ok, thanx πάντως για τις απαντήσεις σου. Αν θες στείλε μου και τις τρέχουσες ρυθμίσεις που έχεις τώρα για τους δίσκους (stripe cluster/partition).Το μοίρασμα στις IRQ λογικά θα μου το πει το manual της μητρικής. Να σαι καλά φίλε μου και πάλι ευχαριστώ.
Spyrious Δεκέμβριος 26, 2004 Author #44 Δεκέμβριος 26, 2004 2χΜaxtor Diamondmax Plus 9 80GB Ata133 με 2 serillelstripe 128k /cluster32k παντούPartitions1.WinXP + Pagefile 1 (192MB) 9GB2.Pagefile 2 (256MB) 1GB3.Program Files 10GB4.Temporary Files 10GB5.Games 40GB6.Music 45GB7.Other 41GBεπίσης με το regedit έβαλα όλους τους temp folders στο 4 partitionHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\UserShell FoldersΕφόσον έχεις 1gb μνήμη βάλε το pagefile μικρότερο του 512 και δες πως πάει το σύστημα.Για οποιαδήποτε άλλη απορία εδώ είμαστε και πάλι.
BeetleJuice Δεκέμβριος 31, 2004 #45 Δεκέμβριος 31, 2004 εκανα low level στους 2 ραπτορ 74ΜΒ ο καθέναςεκανα το raidεβαλα 128κ stripe- τωρα κανονικα πρεπει να ξεκινήσω με δισκέτα partition magic (εχω) και να φτιαξω τα partitions και τα clusters??? και μετα εγκατασταση xp δηλώνοντας να μεινει το συστημα ως εχει?ρε παιδια σας εμπιστευομαι αλλα 7 παρτισιον πολλα δεν ειναι?θα γεμισει ο τοπος δισκους...εγω οτι πειτε θα κανω ,τυφλή εμποιστοσυνηεπισης δωστε λεπτομερειες πως θα κανουμε τα xp να βλεπουν ολα αυτά τα περιεργα που καναμε με :-virtual memory (για ρυθμιση δεν ειπαμε τιποτα , μονο πως γίνεται) , -για τα temporary πως τα οριζουμε να τα βλέπει αλλού, -για το pagefile τι ειναι (συνώνυμο του virtual memory ???) -ΤΟ PAGEFILE 2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ και τι διαφορα εχει με το Pagefile 1 ???-με καιει τι cluster να βάλω στα xp και ποσα ΜΒ να τους δώσω , αυριο στήνω !!!-τα programm files τα βαλατε χώρια ε? Να το κάνω και γώ ? (οταν ενα προγραμμα διαχειρίζεται dll απο το windows/system το βολευει που αλλού ειναι το dll και αλλού το exe του προγράματος?)-Μουσική , διαφορα , και παιχνίδια δεν μπορουν να πανε μαζί?δεν καταλαβαινω αυτά τα 3 γιατι να τα σπαμε...-να εχω ξεχωριστό παρτισιον για ριπαρισμα και προσωρινή αποθηκευση ταινιών ?παιδια σας παρακαλώ ειμαι χωρίς υπολογιστή (δουλευω στον παλιο) , αυριο ή το πολύ μεθαυριο θα πρέπει να εχω κατασταλάξει με stripe size , και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΓΕΘΟΣ και CLUSTER για τα XP .τα αλλα μπαίνουν και μετα , δεν με καινε μουσική , ταινίες , παιχνιδια να τα βάλω τοσο γρήγορα (εχω και τον φορητό σκληρό)-Ρε παιδια , αμα θελουμε να κάνουμε ας πουμε ghost ή backup και εχουμε κανει τοσα παρτισιον και raid , θα γινει? και μετα αν φορμάρουμε ολο τα ραιδ και παμε να κανουμε backup ή ghost ξανά θα γίνει?μια πρωτη σκέψη ειναι :1.WinXP 2.Virtual memory3.Program Files 4.Temporary Files 5.Games ,Music ,Διαφορα6.Moviesμεγεθη ομως και cluster δεν μπορώ να κατασταλάξω-τελευταια απορία , τα Partition 2,4 δεν μπορούμε να τα κάνουμε κρυφα να μην τα εχουμε μεσα στα ποδια μας .δηλαδή να μην φαινονται στα διαφορα προγραμματα (πχ win explorer)παιδια σωστε με !!!
Spyrious Δεκέμβριος 31, 2004 Author #46 Δεκέμβριος 31, 2004 Για αρχή βάλε cluster 32k παντού.Πόση μνήμη έχεις;Με το Tweak XP υπάρχει δυνατίοτητα για να κρύψεις τους δίσκους.Για τα Temp Files run-> regedit και πας εδώ και απλά αλλάζεις την διαδρομή τω φακέλων που θα σου πωHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\UserShell Foldersκαι αλλάζεις την διαδρομή των εξής φακέλων αφού πρώτα δημιουργήσεις τους αντίστοιχους φακέλους στο αντίστοιχο partitionCacheCookiesHistoryRecentΓια τα υπόλοιπα θα σου πω αργότερα διότι δεν προλαβαίνω τώρα.
BeetleJuice Δεκέμβριος 31, 2004 #47 Δεκέμβριος 31, 2004 σε ευχαριστώμη με ξεχασεις , τωρα εχουμε και γιορτες και δεν ειναι ιδανική περιοδος για ποστ , αλλα ελπιζω να τα καταφερω αυριο ή μεθαυριο να το στησωεφαγα μπλε οθονη μολις ξεκινησε η εγκατασταση στα xpκατι εκανα λαθος μαλλον με το PM8μπερδευτικα κιολας γιατι ειχα συνηθίσει το fdisklogical κανουμε ή primary , πωπω ταχω ξεχάσει ολα ρε γαμώτο ...μολις εχεις νεα στειλεκαλη χρονια προκαταβολικα
BeetleJuice Ιανουάριος 2, 2005 #49 Ιανουάριος 2, 2005 καλη χρονια !λοιπον πολλα προβληματα :1)εκανα παρτισιον 15 γιγα με 32κ clusters με pm8 απο dos mode, με δισκεττα εκκινισης του pm8 τρεχω το σεταπ των χπ και ειχα μπλε οθόνημονο οταν ειπα στα χπ να μην διατηρήσουν το ιδιο συστημα αρχειων και να το κανουν ntfs εγινε η δουλειαΓΙΑΤΙ ?2) αναγκαστικά λοιπον , αφου αντεγραφησαν τα αρχεια για το σεταπ των χπ , μετα με βοοτ ντισκ για ΠΜ8 αλλαξα τα clusters σε 32κ .Μετα ολα καλα με τα χπΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ?3) παω να κανω μετρησεις για διαφορετικα clusters και σκεφτηκα να αλλάζω τα clusters απο το PM8 εγκατεστημένο στα xp .Αλλαζα , εκανα ρεσταρτ και ξανα τεστμετα ομως διαπίστωσα οτι ναιμεν εγω ζητουσα αλλαγή στα clusters , εκανε ρεσταρτ αλλά δεν αλλαζε τίποταΓΙΑΤΙ?4) οπότε σκεφτηκα να παω να αλλάζω τα clusters απο boot disk pm8η πρώτη αλλαγή απο 32 σε 16 εγινε οκμετα ειπα να το κανω 512 , παλι οκμετα ομως δεν δεχεται αλλη αλλαγή , βγαζει errors !!!τώρα δεν μπορώ να αλλάξω τιποτα , απο dos εχω errors και απο ςιν δεν γίνοται οι αλλαγές5)64κ δεν υπαρχει επιλογή απο dos , και απο win υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται τελικά ασχετα αν μου λεει οτι θα κανει restart και θα το κανει .ΓΙΑΤΙ?6)αν διαλεξω απο win στο PM8 "check for errors" μου λεει οτι εχω ανοιχτά αρχεια .το scandisk δεν βρίσκει τίποτα .Απο PM8 dos mode , βρίσκει Lost clusters .7) ρε παιδια μηπως να μην εχω το λειρουργικό εκει που κάνω τις αλλαγές ? μηπως να μπώ με IDE δισκο me win και απο κει να ρυθμίζω το raid (για να μπορώ να ρυθμίζω και το stripe )8)πως θα κατασταλάξω ποια ρυθμιση ειναι η καλίτερη αφου ακομα και 2 παρτισιον να κανω με διαφορετικα clusters το hdtach ενα δισκο διαβάζει !!!πως θα κατασταλάξω ποια ρυθμιση ειναι η καλίτερη αφου θα μετράω με το δισκο αδειο !!!ταχω μπλέξει ή απλά κανω λαθος καπου?βαλτε ενα χεράκι σας παρακαλώ
Spyrious Ιανουάριος 2, 2005 Author #50 Ιανουάριος 2, 2005 Nαι το ΡΜ8 δεν μπορει να αλλάξει το cluster στο partition με τα xp.Πιστεύω 32 ήταν καλά, αφού μπόρεσε να το κάνει.Ναι αν μπορείς μπες από τον ide και με το PM8 κάνε την δουλιά σου.
BeetleJuice Ιανουάριος 2, 2005 #51 Ιανουάριος 2, 2005 περιμενε να σοτ εξηγησω τι ενοοωωραια , με τα χπ ετοιμα δεν μπορει να κανει αλλαγές , αρα θα κανω τις αλλαγές χωρις να ειναι ετοιμα τα χπ απο αλλο δισκο.πολυ ωραιαστηνω λοιπον εναν IDE και αρχιζω να ρυθμίζω το raid . Στο stripe θα μπορεσω να κανω αλλαγες ανετα και να κανω και μετρήσεις απο τον IDE , με το hdtach , μεχρι εδω αψογαοταν θα μετρήσω το raid για το ποιο stripe δίνει το καλίτερο νούμερο, να το κανω με ενα παρτισιον στημένο ή με ολα ετοιμα? , δηλαδή να εχω και τα 6 μου παρτισιον στημένα και τότε να μετράω ή να τον μετράω κενό ?Εστω λοιπον οτι κατασταλάζω στο stripe ,μετα οταν θα αρχίσω να στήνω τα προγράμματα ,λειτουργικό , ταινίες κτλ πως θα κανω αλλαγές να δώ ποιο cluster μου δίνει την καλίτερη μετρηση?και το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ μπορεις να μετρήσεις αν ενα παρτισιον εχει καλή μετρηση ή οχι γιατι πολύ απλά το hdtach τα μετράει ολα σαν ενα δισκομηπως εκεί να πηγαίνω με sandra να μετράω?δεν ξέρω , οτι πειτεαν εχω στημένο raid και με λειτουργικό μεσα , και αλλάξω το stripe σβήνονται όλα?σας ευχαριστώ για τις απαντήσειςοταν θα μετραω
Spyrious Ιανουάριος 3, 2005 Author #52 Ιανουάριος 3, 2005 Ναι μέτρα τον όλο ως εννιαίο, εγώ έτσι έκανα.Τώρα για μετροπρόγραμμα δες και το sandra,άλλο δεν ξέρω να σου πω και εγώ ψάχνω για ένα καλό hdd benchmark.Στο τέλος επέλεξε πάλι από τον άλλο δίσκο το cluster που βρίκες ως καλύτερο.Με λειτουργικό αν αλλάξεις το stripe χάνονται όλα.
ioneyez Ιανουάριος 5, 2005 #53 Ιανουάριος 5, 2005 Πώς γίνεται σε ATA να έχεις transfer rate 142MB/s; Δεν υποτίθεται ότι τα 100MB/s είναι πρακτικά το μέγιστο;
BeetleJuice Ιανουάριος 5, 2005 #54 Ιανουάριος 5, 2005 δεν μπορω να εχω πανω απο 122 mb/sec burst και 102 averageεπισης δεν μου δίνει με τιποτα κατω απο 7,6 ms seekτι λες , ειναι το οριο του controller μου , ή κατι φταιει?
Spyrious Ιούλιος 20, 2006 Author #55 Ιούλιος 20, 2006 Με αφορμή την αλλαγή πριν από μερικούς μήνες από τους maxtor raid0 σε hitachi 80gb raid0, σκέφτηκα να ανεβάσω κάποια τεστ για σύγκριση. Το σύστημα είναι της υπογραφής με stripe 64k και cluster ανάλογα με τα partition 8k και 16k με το pagefile να βρίσκεται σε έναν maxtor. Εδώ το raid array σε 32mb bench.
Spyrious Ιούλιος 20, 2006 Author #58 Ιούλιος 20, 2006 Eν τω μεταξύ κατα περίεργο λόγο ενώ και οι δύο maxtor είναι diamondmax plus 9 80gb τον l0 το sandra τον δείχνει με 2Mb cache ενώ τον p0 κανονικά με 8mb.
Spyrious Ιούλιος 20, 2006 Author #59 Ιούλιος 20, 2006 Tέλος ο WD155AA αυτός με το plexi παραθυράκι σε 8mb bench
firefox Φεβρουάριος 3, 2007 #60 Φεβρουάριος 3, 2007 δηλαδη αφοτου θα εχει οριστει το στραιπ για το αρρει δισκων, δεν εχω καταλαβει πως ακριβως οριζεται το κλαστερ. σε ποιο σταδιο ακριβως σου δινει την ευκαιρια να ορισεις το κλαστερ? και αν δεν στο δινει κατα την δημιουργια ραιντ τοτε σε ποιο σταδιο ακριβως μπορεις να φτιαξεις το κλαστερ? προφανως πριν κανεις εγκατασταση windows. δηλαδη πρεπει να εχεις σωνει και καλα ενα αλλο δισκο (σατα η ιντε)με windows για να φτιαξεις το κλαστερ των partitions του array????κατι ειδα για παρτισιον ματζικ. αυτο ειναι και μποοταμπλ μεσω φλοππυ? δηλαδη μεσω αυτου του προγραμματος μπορουμε να δηλωσουμε το κλαστερ σαιζ των οσων παρτισιονς εχουμε μεσα στο array? και μετα παμε κανονικα για εγκατασταση windows αφου πλεον εχουμε ορισει στραιπ και κλαστερ? τα λεω καλα η εχω χαθει? αυτο το παρτισιον ματζικ ειναι ευκολο η δυσχρηστο? ειναι κατανοητο στην χρηση του?παρακαλω οποιος απαντησει να ειναι οσο περισσοτερο λεπτομερης.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.