BeetleJuice Φεβρουάριος 3, 2007 #61 Φεβρουάριος 3, 2007 το παρτισιον ματζικ σου φτιαχνει 2 δισκετες με οτι ειναι απαραιτητο για να κανεις απο θαυματα με bootable φλοππυ μεχρι να καταστρεψεις το συμπανμου εχουν συμβει 2 κουλα1) να αλλαξω κλαστερ ΠΡΙΝ εγκαταστησω τα win και μετα κατα την εγκατασταση να μου λεει οτι σωνει και ντε πρεπει να φορμαρει το raid2)να εγκαθιστω xp και μετα να αλλαζω κλαστερ και να μην μπαινουν τα xpκατα ταλλα ειναι καταπληκτικο προγραμμα και οι δισκετουλες κανουν πολυ δουλειαπροσεχε μονο οτι αν το προγραμμα ειναι εγκατεστημενο στο παρτισιον που ειναι τα ιδια τα windows δεν θα μπορει να κανει τιποταβαλτο σε αλλο παρτισιον (οχι υποχρεωτικα σε αλλο δισκο)δεν εχει να σου πω κατι αλλο , αυτα ειναι
Spyrious Φεβρουάριος 3, 2007 Author #62 Φεβρουάριος 3, 2007 Ναι το 1 και το 2 συμβαινει με το pm8.Κατα μεγαλο ποσοστό παίζει ρόλο αν τα win σου έχουν ενσωματομένο sp2 ή όχι.Το acronis disk director μου φαίνεται δεν το έχει αυτο το πρόβλημα.Η καλύτερη λύση είναι (1000% δοκιμασμενη) να έχεις σε άλλο δίσκο μια εγκατασταση winxp και να αλλάξεις στο φρεσο raid0 το partition και να αλλάξεις το cluster απο τον πίνακα ελεγχου -> administrative tools -> Computer management -> Disk management
firefox Φεβρουάριος 3, 2007 #63 Φεβρουάριος 3, 2007 μια στιγμή γιατί έχω μπερδευτεί με την σειρά τον πραγμάτων.ορίζοντας το raid θα του δώσω μέσα από το βίος του controller το μέγεθος του stripe. μεθά έχοντας κάνει το raid θα μπουταρο μέσα από cd για να φτιάξω τα windows σωστά? φτιάχνοντας όμως τα windows θα χρησιμοποιηθεί το default cluster size τον windows στα 4kb?αυτό είναι που θέλω να αλλάξω και στα 2 partitions που θα έχω φτιάξει μέσο του cd τον win. πως το αλλάζω αυτό? δεν έχω τρίτο σκληρό δίσκο με win installed. αυτό θέλω να μου ξεκαθαρίσετε αν γίνετε. πως αλλάζω το cluster size έχοντας κάνει 2 partitions στο raid array.
BeetleJuice Φεβρουάριος 3, 2007 #64 Φεβρουάριος 3, 2007 η με τριτο δισκο ή μεσω των δισκετων του παρτισιον ματζικ ΠΡΙΝ την εγκατασταση των xp (αν σε αφησει) ή ΜΕΤΑ την εγκατασταση των XP )αν δεν σου κρασαρει μετα)αν δεν γινει με τις δισκετες τοτε αναγκαστικα βρες ενα δισκο αρχαιολογια , βαλε τα βασικα απο χπ και μπουταρε απο αυτον να φτιαξεις τη συστοιχια με οτι κλαστερ θες
firefox Φεβρουάριος 4, 2007 #65 Φεβρουάριος 4, 2007 μαλιστα. σας ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες. τα windows xo pro πανε και δημιουργουν κλαστερ @4kbytes by default ειτε ειναι με sp1 ειτε με sp2?
Spyrious Φεβρουάριος 4, 2007 Author #66 Φεβρουάριος 4, 2007 @firefox αν δεν έχεις 3το δίσκο θα σου πρότεινα το acronis.Απο τοτε που το ανακάλυψα ξέχασα τελείως το pm8.Όσο για το sp1 ή sp2 ναι δεν παιζει ρολο.Ότι έκδοση και αν είναι 4kb στο κάνει.
firefox Φεβρουάριος 4, 2007 #67 Φεβρουάριος 4, 2007 δηλαδή με το acronis μπορεις να αλλάξεις το cluster size σε κάθε partition ακόμα και αυτό του λειτουργικού αφότου εχής κάνει install τα win? έτσι τόσο απλά όσο ακούγεται? έχω το acronis true image 9 μου κάνει?
Spyrious Φεβρουάριος 5, 2007 Author #68 Φεβρουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από firefox δηλαδή με το acronis μπορεις να αλλάξεις το cluster size σε κάθε partition ακόμα και αυτό του λειτουργικού αφότου εχής κάνει install τα win? έτσι τόσο απλά όσο ακούγεται? έχω το acronis true image 9 μου κάνει? Ναι αλλα χρειαζεσαι το acronis disk director suite 10.Με το boot cd αυτου μπορεις να αλλαξεις το cluster πριν κανεις install τα win.
firefox Φεβρουάριος 11, 2007 #69 Φεβρουάριος 11, 2007 χρησιμοποίησα το pm8 για να δω τι cluster size έχουν τα partitions του raid0το primary partition στο raid0 το έχει με cluster 4k και ας το έκανα εγώ 32k μέσα από άλλο σκληρό με win.το secondary partition το έχει όντως με 32K cluster size όπως το έκανα δηλαδή και πάλι μέσο αλλου σκληρού με win. γιατί αυτή η διαφορα από το ένα στο άλλο? μήπως για αυτό μου παγώνει το σύστημα - λόγο διαφορετικού cluster size? (βλέπε http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=35887)
BeetleJuice Φεβρουάριος 11, 2007 #70 Φεβρουάριος 11, 2007 μα καλα πως γινεται να εχεις 2 δισκους αφου υποτιθεται οτι εχεις ενεργοπποιησει το raid αρα το συστημα τους βλεπει σαν συστοιχια και οχι σαν 2 φυσικους δισκουςαπαξ και οι δισκοι ειναι δηλωμενοι απο το bios σαν raid τοτε κανενος ειδους προγραμμα ειτε σε dos mode ειτε σε win δεν μπορει να τους βλεπει σαν 2 ανεξαρτητους και φυσικους δισκους αφου δηλωνονται σαν ενας ενιαιος μετα το POSTκατι κανεις λαθοςη συστοιχια εχει κρασαρει ή δεν εχει σεταριστει σωσταη στην προσπαθεια σου να αλλαξεις το κλαστερ χαλασες το raidειναι αδυνατον μια συστοιχια να εχει διαφορετικα κλαστερ σε καθε φυσικο δισκο απο τον οποιο αποτελειταικαι να γιατιγιατι ΠΡΩΤΑ δημιουργειται η συστοιχια , οι δισκοι πλεον δεν ειναι 2 αλλα ενας , και ΜΕΤΑ σε αυτον τον ΕΝΑ ρυθμιζεται απο το λειτουργικο (η απο δευτερευον προγραμμα) το κλαστερ σαιζ
firefox Φεβρουάριος 12, 2007 #71 Φεβρουάριος 12, 2007 @BeetleJuice: στο device manager τους βλέπει κανονικά σαν ένα δίσκο αλλα στο σύστημα σαν δυο αφού το raid0 το έχω κάνει 2 partitions. το cluster του κάθε partition το ida μέσα από partition magic 8 - έχουνε διαφορετικό cluster αλλα αυτό ήταν λάθος δικό μου κατά την εγκατάσταση τον win. με μπερδεύεις λίγο με αυτά που λες. σoυ θυμίζω ότι πήγα και έκανα την "πατέντα" με τον extra σκληρό αρχαιολογία προκειμενου να δημιουργήσω το cluster size για το κάθε partition που ήθελα αφού δεν είχα το acronis όπως έλεγε και ο spyrious.τα λέω καλά?πάντως από χτες το πρωί που έδωσα ρεύμα ξεχωριστά στον ένα δίσκο από το raid0 δεν έχει παγώσει/κρασάρει ακόμα το pc. βεβαια στο event viewer πήρα ένα warning αλλα crash όχι ακόμα. θα δείξει το παρακολουθώ στενά. λέτε τελικά να ήταν θέμα τροφοδοσίας από το ίδιο rail όλα και για αυτό "κρασαρε"?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.