Jump to content

Ευθύς vs έμμεσος/ύπουλος τρόπος επικοινωνίας

Guest

Recommended Posts

Το σκέφτομαι καιρό τώρα ένα τέτοιο θέμα γιατί θέλω γνώμες από λαμπίτες (ιδίως από εκείνους που έχουν περάσει/ζουν από άλλες χώρες).

Κατά περιόδους μου έρχονται φλασιές από περιστατικά που κάποιος άλλο λέει και άλλο εννοεί, ή υπάρχει τόσο διαστρεβλωμένη αντίληψη/συμπεριφορά που ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είναι κάποιο στοιχείο κουλτούρας ή κομπλεξ ή έχει να κάνει με κάτι άλλο.

Ας δώσω μερικά παραδείγματα.

*

Πριν από χρόνια αυτό. Είχα γυρίσει καλοκαίρι Ελλάδα και έτυχε (στο ξεκάρφωτο) να βγω με ένα παλικάρι και με την παρέα του σε μπαρ. Σε κάποιες φάσεις με ρωτούσε "θέλεις να φύγεις?". Τις επόμενες μέρες κατάλαβα (μετά από βαρβάτο σκηνικό) ότι ήθελε να με διώξει. Δεν θα είχα πρόβλημα να φύγω αλλά δεν ήξερα ότι ενοχλούσα. Τις ερωτήσεις τις αντιλαμβανόμουν ως μια προσπάθεια να με κάνει να αισθανθώ μέρος της παρέας.

*

Καθόμουν σε ένα καναπέ με ένα παλικάρι, ενώ απέναντι κάτι κοπέλες. Η μία από αυτές ανασηκώνεται για να φτιάξει τη φούστα της (με τον χαρακτηριστικό διακριτικό τρόπο). Ο άλλος γυρίζει και μου λέει "είδες που ΣΟΥ ανοίγει τα πόδια?" (με τονισμένο το ύφος ότι το έκανε για μένα)

*

Χρόνιος φίλος μου στέλνει μήνυμα για να με "βρίσει" από ένα λάθος που είχα κάνει. Δεν μου είχε στείλει ποτέ άλλη φορά από μόνος του.

*

Σε κοπέλα (γνωστή, από κοινούς φίλους) είχα πει ένα γεια μια φορά. Λίγες μέρες μετά, φίλος μου λέει στο άσχετο να μην της "την πέφτω"

*

Ένας άλλος φίλος μου κάνει παράπονα για έναν κολλητό του που προτιμούσε να βγαίνει περισσότερο με την γκόμενα του παρά με εκείνον. Μετά από την πολλαπλή φορά που μου το λέει, τον ρωτάω "αφού σε ενοχλεί τόσο, γιατί δεν του μιλάς?". Απάντηση δεν πήρα ποτέ.

Όλα τα παραπάνω περιστατικά ήταν από Ελλάδα.

Έχω κι ένα πρόσφατο παρόμοιο σε Αγγλική pub με Έλληνα. Περιμέναμε στην ουρά ώσπου σε κάποια φάση ο σεκιουριτάς μου την λέει χύμα (με βρισιά κανονική, λολ). Ανταλλάξαμε δυο κουβέντες αλλά το θέμα έληξε εκεί. Κάποια ώρα αργότερα, ο άλλος είχε θυμώσει για αυτά που είπε ο σεκιουριτάς (που απευθυνόταν σε μένα αποκλειστικά). Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση που ενοχλήθηκε περισσότερο από μένα.

Να σημειώσω ότι δεν χρειάζομαι συμβουλές. Όλα έχουν γίνει πριν από χρόνια έως μήνες. Αλλά επειδή συναναστρέφομαι με κόσμο από άλλες χώρες/εθνικότητες, τέτοια περιστατικά τα συναντάω κυρίως από Ελλάδα/Μεσόγειο. Από ξένους της βόρειας Ευρώπης έχω δει πιο ξεκάθαρες, ειλικρινείς αντιμετωπίσεις. Ενδεχομένως να είμαι biased επί αυτού.

Οπότε πείτε γνώμες κι εμπειρίες για τέτοια φαινόμενα για να γίνει συζήτηση. Ειδικά εσείς που είστε "πατημένα -άντα" ή ανήκετε στο γνωστό ιρλανδικό ΔΟ.team :p

Ειτε λες αυτο που θελεις να πεις είτε εισαι χεστης.

Τα πλαγια/διπλωματικα/υπονοούμενα ειναι για τους πολιτικους... δηλαδη τα λαμογια... δηλαδη τους ουστηδες.

καλος ο πλαγιος , αλλα τα κανει αχταρμαν . Εχω φαει μια περιεργη χυλοπιτα με αυτον τον τροπο XD , αλλα δεν βαριεσε . Πολλες φορες (απο κους κους ) μαθαινα πολλα ατομα τσακωνονταν χωρις λογο απλα και μονο επιδη καποιος "ειπε" κατι , μετα ο αλλος πηρε με λαθος τροπο , σπασμενο τηλεφωνο φαση .

Ομως τυχαινει να ειμαι ενα περιεργο ατομο , και ειδικα μαρεσει να παιζω με τους αλλους , ειδικα με ατομα που γνωριζω πρωτη φορα (εχω καταφερει να πεισω μια τυπισσα οτι με λενε χρηστο και οτι σπουδαζω νομικη , απλα πουλωντας κατι κουταμαρες που ειχα ακουσει απτο Ακρως οικογενειακων που ειχα δει το μεσημερι !! , νομιζω ειπα την αληθεια πριν σπασουμε) . Το να ειρωνευομαι ειναι μια αλλη απολαυση , ειδικα οταν ο αντιπαλος ειναι αξιος αναγνωρισεως :p .

Στα ατομα που με ενοχλουν για Χ-Υ λογο , η επιδη απλα με την παροδο του χρονου μου απεδειξαν οτι "δεν κανουν" , δεν καθομαι να ασχοληθω καν με διαλογο απλα κλεινω πορτα και τηλεφωνο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.