Jump to content

Συνδεσμολογία standby UPS και AVR

Stefanos83

Recommended Posts

Καλησπέρα . Εχω το pc πανω σε ενα Automatic Voltage Regulator , το οποίο έχω την εντύπωση ότι είναι αφανής ήρωας . Εδω και χρόνια μαζεύει τα διάφορα overvoltage undervoltage κλπ και δεν βγαζει κιχ. Τον τελευταίο καιρό , λόγο μαζεμένων πτώσεων της τάσης (ΔΕΗ :fie:) σκέφτομαι να παρω κι ενα standby πολύμπριζο σαν κι αυτό https://www.skroutz.gr/s/294418/APC-Power-Saving-Back-UPS-ES-8-Outlet-700VA-230V-CEE-7-7.html . Καλή μάρκα , 3 ετη εγγύηση , καλό μου φαίνεται . Η απορία μου είναι η εξής : Πιο συνδέεται πρώτα , το AVR ή το standby? Η δεν παίζει ρόλο ? Ευχαριστώ .

500VA ή 500W. Αν είναι 500VA είναι κομματάκι μικρό.

Κατ εμένα βάζεις AVR ---> UPS ----> PC γιατί αν τα βάλεις αλλιώς και γίνει η στραβή το AVR θα τραβάει extra ενέργεια ώστε να προσπαθεί να σταθεροποιήσει την τάση και θα σου μειώνει την αυτονομία. Εκτός αυτού ίσως στιγμιαία το AVR να τραβήξει υπερβολικό ρεύμα και να ρίξει την ασφάλεια στο UPS και να χάσεις και το ρεύμα στο PC.

Σωστή σκέψη , ευχαριστώ vagsk . Το avr είναι 500va . Υπάρχει κατι ακόμα που με προβληματίζει . Βλέπω π.χ. στο msystems Msystems.gr - Εμφάνιση προϊόντων για APC Back-UPS ES 8 Outlet 700VA 230V[bE700G-GR] λέει 3 χρόνια το ups , 2 χρόνια η μπαταρία . Αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700G-GR&tab=models λέει 3 χρόνια για europe χωρις καμία αναφορά στην μπαταρία . Ξέρει κανείς πιο είναι το σωστό ?

Δες μήπως μπορείς να ανέβεις οικονομικά και να πας σε κάποιο line interactive. Οπότε καταργείς τελείως τον AVR.

Αλλιώς θα πρέπει να μπει πριν το UPS, γιατί το UPS δε θα δίνει λογικά ημίτονο, οπότε θα "κομπλάρει" το AVR.

Σωστή είναι η πληροφορία. Συνήθως η μπαταρία έχει 1 ή 2 χρόνια εγγύηση και αυτό γιατί αν είσαι σε πολύ προβληματική περιοχή τόσο θα κάνει να σου χαλάσει η μπαταρία. Σε normal καταστάσεις θέλει αλλαγή κάθε 3-5 χρόνια. Το κόστος το υπολογίζεις περίπου στα 18-20€ άνα μπαταρία. Η APC είναι τσιμπημένη στις μπαταρίες της. Προσωπικά και εγώ θα κοιτούσα μήπως αντί για standby APC μπορώ να πάρω κάποιο οικονομικό line interactive με AVR. Ιδανικά θα κοίταγα για 1000άρι γιατί έχει 2 μπαταρίες των 12V/7Ah που είναι πολύ συνηθισμένες αντί της μιας που έχουν τα περισσότερα 800VA και είναι και πιο σπάνια και πιο ακριβή. Μπαταρίες για UPS βρίσκεις και από τρίτους αρκεί να πιάνουν τα χέρια σου να λύσεις το UPS και να περάσεις τις νέες μπαταρίες. Οι δικές μου είναι από ΔΗΣΙΟ (batteries.gr)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.