Jump to content

Χρησιμοποιείτε την onboard κάρτα ήχου της μητρικης σας;

TheLab

Χρησιμοποιείτε την onboard κάρτα ήχου της μητρικης σας;  

148 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply
  • 4 weeks later...

On-board Realtek ALC650 με 5.1 ηχεία. Αν ήταν καλοί και οι drivers δε θα σκεφτόμουν ποτέ μια Audigy (ούτε τώρα δηλαδή το σκέφτομαι, περιμένω να αναβαθμίσω τη μητρική!) :-)

Το κακό είναι πως οι νέοι drivers έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου (ειδικά στο subwoofer) αλλά δεν είναι συμβατοί με το 5.1 σε πολλά παιχνίδια (πχ Half-Life 2)

Εγώ πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε από το ALC850 που έχει η Gigabyte..Η "γερασμένη" πλέον Live!5.1 μου δίνει καλύτερο ήχο και τρώει κ λιγότερα resources.

Μάλλον έχουν πολύυυυυυυ δρόμο ακόμα οι onboard λύσεις.

• 1 year later...

Ρε παιδιά κοιτάχτε την ημερομηνία του poll ή του τελευταίου ποστ πριν ποστάρετε

Ναι μια χαρα ποσταρες :tomato:

Τα 5400+ ποστ μιλάνε απο μονα τους...

To εσβησες εεε?? λολ

’ντε μιας και ζωντάνεψε να πω κι εγώ ότι είμαι με το onboard mcp-t κύκλωμα ήχου της nforce2 μου αλλά σε λίγο καιρό που θα αλλάξω πλατφόρμα μάλλον θα χρειαστεί να πάρω καρτούλα ήχου γιατί δε με ικανοποιούν τα περισσότερα ενσωματωμένα ac97...

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 19:51]

SB Live! 1024 και τα μυαλά στα ADC.

Σε είχα πιστέψει όταν μου είχες πεί ότι οι onboard είναι γτπκ αλλά μετά το θέμα που ανέκυψε με την audigy+DS4 χρησιμοποιώ την onboard και είμαι μια χαρά ευχαριστημένος

Σήμερα, 19:33 έλεγε, καλά δεν έκανα και πόσταρα? :hehe:

Die spammer:P

Πηρε ζωη το θεμα αν και παλιο ωραια, παντως για μενα δεν συγκρινεται η ποιοτητα του ηχου που βγαζει μια ξεχωριστη καρτα απο την ενσοματωμενη στην μητρικη οποια και αν ειναι αυτη.

Εχω την Fatal1ty και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος και ειχα και παλια καλες καρτες Audigy 32bit/1024/Audigy2/ :D fatal1ty :D

• 3 weeks later...

Ότι onboard δε χρησιμοποιεί hardware codec (μια εξαίρεση που θυμάμαι είναι το Soundstorm), το θεωρώ απαράδεκτο. Κυρίως γιατί δε δέχομαι το υπολογίσιμο cpu usage που έχουν σε σύγχρονα παιχνίδια. Αλλά και γιατί έχω καταλάβει αισθητή διαφορά στην ποιότητα ήχου (και χωρίς τίποτα εξεζητημένα ηχεία) σε σχέση με μια οποιαδήποτε πρόσφατη κάρτα ήχου της creative...Sound Blaster Audigy 4 εδώ...

• 4 weeks later...

Αν βαλω την οnboard (AC'97) o ηχος των ζητωκραυγων του κοσμου ακουγεται διακεκομμενα, συνεπως ειναι ανεπαρκης και δεν τη χρησιμοποιω!

Ουτως ή αλλως η audigy 2 zs εχει πολυ καλυτερη ηχητικο αποτελεσμα.

Και με πληρως υποστηριζομενο συστημα ηχειων 7.1:T:

Να ρωτησω κατι και εγω. Τωρα με τους διπυρηνους και τετραπυρηνους επεξεργαστες , μια onboard καρτα ηχου ποσο μπορει να ριξει fps ενος παιχνιδιου , δεδομενου οτι περισσευει αρκετη επεξεργαστικη ισχυς?

Δυστηχος εχω μονο μια Pci στην μητρικη και εχω βαλει μια Audigy 2 ZS αλλα σκεφτομουν να την βγαλω και να χρησιμοποιησω την Onboard ALC850.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.