Jump to content

POE Switch

FANISTELROOY

Recommended Posts

Αν σκασει κεραυνος απο 500μ περιπου κ πιο κοντα, οτι αποφορτιση υπαρχει, θα διοχετευτει στην γη. Θα προστατευσει απο αυτο πισω του. Τα Access Point ισως κανουν, Ισως οχι.

Ναι εχω καταλαβει για τη γειωση. Για το πριζακι που δινεις μετα 7€ δεν εχω καταλαβει τι χρειαζεται.

Αν και λογικα το καλοκαιρι που θα λειτουργουν μονο, δυσκολα να πεσει κεραυνος. Το χειμωνα θα ειναι εκτος ρευματος με γενικο κατευασμενο κλπ κλπ.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Εγω το εχω τερματισει. Αλλος θα εβαζε κατευθειαν ενα RJ45. :D

Νομιζω οτι και με κατεβασμενο τον γενικο. μπορει περασει στο κυκλωμα. Εδω θελει γνωμη πιο εμπειρου σε τετοια θεματα

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] ? :D

Μόνο αν δεν κουμπώνει σε καμία πρίζα και δεν ακουμπάει σε κανένα σημείο με τη γη. Σε ανάλογες περιπτώσεις ξεβιδώνω την κεραία τελείως να μην κουμπώνει στην κάρτα δικτύου και φυσικά κλείνω το ρεύμα. Αλλά μπόρες μπορεί να υπάρξουν και το καλοκαίρι.

Εγω το εχω τερματισει. Αλλος θα εβαζε κατευθειαν ενα RJ45. :D

Νομιζω οτι και με κατεβασμενο τον γενικο. μπορει περασει στο κυκλωμα. Εδω θελει γνωμη πιο εμπειρου σε τετοια θεματα

Σε περίπτωση πτώσης κεραυνού, ένας ανοικτός διακόπτης (που έχει απομονώσει ηλεκτρικά το κύκλωμα) δεν είναι επαρκής προστασία.

Η προστασία είναι μόνο τα αντιυπερτασικά (MOVs) και εμπρός τους (στα ανάντι του δικτύου), θα πρέπει να έχουν ασφάλεια για να πέσει όταν αυτά λειτουργήσουν!

Αυτά γενικά τώρα με τα δικτυακά, φυσικά δεν μπορείς να βάλεις ασφάλεια, αλλά σε αυτά η αντίσταση των αγωγών είναι μεγάλη όποτε αυτό βοηθάει πολύ!

Αν το βγάλεις από την πρίζα και αποσυνδέσεις και την κεραία -όπως ειπώθηκε ήδη- είσαι εντάξει!

Η ζώνη προστασίας που εξασφαλίζει ένα "αντιυπερτασικό" είναι αυτή που περιλαμβάνει την κατάντι πλευρά του (όσα είναι "πίσω" του), όμως αυτά που είναι εμπρός του προς την πλευρά της "τροφοδότησης", δεν είναι τυπικά προστατευμένα!

ΑΝ είναι πολύ κοντά θα έχουν κάποια προστασία, αλλά το ζήτημα εξαρτάται από την αντίσταση των αγωγών και την απόσταση που έπεσε ο κεραυνός και ... και .... και σίγουρα εδώ δεν είναι για να κάνουμε μαντεψιές! ! !:p

Οπότε βάλε τις προστασίες που χρειάζονται και μην κάνεις τέτοιες "οικονομίες", .... κοστίζουν πολύ ακριβά!!!:weep:

Αυτή που σου προτάθηκε ήδη είναι πολύ καλή!

[ame]http://www.amazon.co.uk/APC-PNET1GB-Protectnet-Gigabit-Protection/dp/B000BKUSS8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1404983144&sr=8-1&keywords=gigabit+protector?tag=citofgamonlco-20[/ame]

Αυτή σε απαλλάσσει από τις ενδεχόμενες κακές συνδέσεις στις γειώσεις των πριζών!

Αν έχεις θέμα να ρίξεις ξέχωρη γείωση, τότε ένα πριζάκι της ίδιας εταιρίας είναι καλό, αρκεί να έχεις καλές γειώσεις στις πρίζες!

Αυτή που σου προτάθηκε ήδη είναι πολύ καλή!

http://www.amazon.co.uk/APC-PNET1GB-Protectnet-Gigabit-Protection/dp/B000BKUSS8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1404983144&sr=8-1&keywords=gigabit+protector?tag=citofgamonlco-20

Αυτή σε απαλλάσσει από τις ενδεχόμενες κακές συνδέσεις στις γειώσεις των πριζών!

Αν έχεις θέμα να ρίξεις ξέχωρη γείωση, τότε ένα πριζάκι της ίδιας εταιρίας είναι καλό, αρκεί να έχεις καλές γειώσεις στις πρίζες!

Με αυτη την προστασια ομως οπως ειπες θα ειμαι καλυμενος απο κει και πισω. Δλδ αν μπει μετα το ρουτερ, θα εχω προστατεψει το ρουτερ και το μοντεμ μου μονο. Ολες οι κεραιες κλπ που ειναι μετα απο αυτο θα ειναι χωρις ασφαλεια. Σωστα;

Αν γινει κατι με κεραυνο ή καποιο φορτιο του, η κεραια θα φαει τα χοντρα ουτοσιαλλως. Το ζητουμενο ειναι μετα να γλιτωσεις οτι μπορεις.

-Ιδανικα- θα πρεπει- απο καθε κεραια να φευγει ξεχωριστος χαλκινος αγωγος και να πηγαινει στην γη.

Αν γινει κατι με κεραυνο ή καποιο φορτιο του, η κεραια θα φαει τα χοντρα ουτοσιαλλως. Το ζητουμενο ειναι μετα να γλιτωσεις οτι μπορεις.

-Ιδανικα- θα πρεπει- απο καθε κεραια να φευγει ξεχωριστος χαλκινος αγωγος και να πηγαινει στην γη.

Mια τετοια που εχω στο bullet εχει μια τρυπουλα χαμηλα που λεει νομιζω DC Ground. Eκει λογικα θα θελει τον αγωγο που λες.

Interline_Horizo_521efd3b97cd6.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.