Jump to content

POE Switch

FANISTELROOY

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Είναι μέσα στα όρια του cat5, μαζί με την πτώση της τάσης για 100μ. Θα σου έλεγα να βάλεις cat6 που είναι λίγο πιο χοντρό και αντέχει περισσότερο ρεύμα.

• 1 month later...

Λοιπον επαναφερω το θεμα.

Θα μπει ρευμα στην ταρατσα, οποτε ηρθε η ωρα να επιλεξουμε το poe switch

Ειμαι αναμεσα σε:

1. UBIQUITI TOUGHSWITCH POE, 5x Gigabit POE PORTS, 24V up to 24V - 5 ports - 100€

2. MIKROTIK RouterBOARD RB260GSP, 5-port Gigabit up to 24V - 5 ports - 50€

3. Netgear GS110TP 8 Port Gigabit POE Smart Switch up to 48V - 8 ports - 120€

Ειμαι προς το netgear επειδη εχει 8 πορτες και επισης δινει μεχρι 48V, σε περιπτοση που θελουμε να βαλουμε καμια ακομα στο μελλον.

Εγω θα σου πω, οποιο μπορει να δωσει τα πιο πολλα ρευματα ανα port, για να εισαι καλυμενος σε μελλοντικη αναβαθμιση !

Τα πιο πολλά volt εννοείς? Ή watt, Amber κλπ?

Νομιζω σε Watt η/και Amp

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Aπο την ερευνα μου:

1. toughswitch: Max. Power Consumption 60 W - Max. PoE Wattage Per Data Port 11.5 W

2. netgear: Max. Power Consumption 46 W - Max. PoE Wattage Per Data Port 15.4 W

To netgear εχει 8 ports, αλλα μικροτερο max power.

4x groove = 18W max

1x nanostation = 5.5W max

1x bullet = 4W max

Total = 27.5 max

Άρα, μενουν και αλλα 15W περιπου (για να ειμαστε σιγουροι) για αλλες 2 συσκευες.

Τα πιο ενεργοβορα που βρηκα ειναι κατι bullet hp με max 7W, αρα και αυτα τα σηκωνει θεωρητικα.

Το επομενο βημα που θα κανω ειναι να στησω λινκ για να φερω γρηγορο ιντερνετ απο την πολη που ειναι καπου 5-7 χιλιομετρα σε ευθεια με κανενα Airgrid που εχει max 3W, αν και αυτο θα πρεπει να συνδεθει με το ρουτερ, οποτε ισως παει κατω στη ρεσεψιον.

Αρα, νομιζω το netgear με καλυπτει για καμια 5ετια. Εχει και lifetime εγγυηση.

Για να προλαβω καποιον που ισως διαβασει το θεμα, το netgear δεν κανει για τη δουλεια που αναφερω πιο πανω.

Στησιμο λινκ για μεταφορα ADSL/VDSL

Αυτό είναι κανονικό 802.3af POE που δεν είναι συμβατό με τις συσκευές (σαν όλα τα ΑΡ που έχεις) που παίζουν με passive POE.

Αναγκαστικά θα χρειαστείς έναν αντάπτορα (Ubiquiti ή Mikrotik) για κάθε συσκευή.

Στο AWMN, μεσω του sftp καλωδιου που παει στην ταρατσα για τα μηχανακια μου, τροφοδοτω ως εξης-->

220V Μπριζας -- > UPS 900V --> Ubiquiti 48V POE Injector

~~~SFTP καλωδιο~~~

Mikrotik 48to24V Converter --> Παντεντα splitting καλωδιων σε ρευμα και data

Το data παει σε ενα Routerboard RB435G

Το ρευμα παει σε ενα τετοιο και μετα το παω σε δευτερο RB με ενα τετοιο

EDIT: Και ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ενα τετοιο ε.... APC ProtectNet & Gigabit Surge Suppressor | eBay

Μπορεις να εξηγησεις λιγο καλυτερα αυτο εδω μηπως γλυτωσουμε απο καμια πριζα;

πχ μπορω απλα απο ενα τροφοδοτικο 24V με ενα τετοιο και μετα 4 τετοια να τροφοδοτησω τα 4 νεα mikrotik που θα παρω; Θα παρει το καθε ενα 24V ή 6V?

Αν εχεις και καμια φωτο απο το δικο σου setup.

Δεν φαινεται κ πολυ καλα, ακριβως με ενα τετοιο εχω δωσει ρευμα σε 2 routerboard. Επισης το σπλιταρισμα του sftp εγινε οπως μου ειπαν στο awmn

https://plus.google.com/photos?pid=5926126548064331554&oid=110194369033267070241

post-376-1416078581,0712_thumb.jpg

Δεν φαινεται κ πολυ καλα, ακριβως με ενα τετοιο εχω δωσει ρευμα σε 2 routerboard. Επισης το σπλιταρισμα του sftp εγινε οπως μου ειπαν στο awmn

https://plus.google.com/photos?pid=5926126548064331554&oid=110194369033267070241

Κατι τετοιο ελεγα, αλλα στην ουσια γλυτωνεις 3 πριζες μονο.

attachment.php?attachmentid=62990&stc=1&d=1404982218

post-7649-1416078581,1066_thumb.jpg

Ναι, εχει λογικη. Ρευμα θα εχεις απανω τελικα ?

Α και βασικοτατο....Γειωση....Τι εχεις σκεφτει για αυτο ?

Ναι θα βαλω ρευμα τελικα. Απλα επειδη θα χρειαστω πολλες πριζες, καπου 6-7 νομιζω, λεω μηπως κανω καμια πατεντα και γλυτωσω καμια. Καλη επιλογη θα ηταν το toughswitch pro 8 port αλλα ειναι πανακριβο το ατιμο.

Το splitter αυτο μοιραζει την ταση δια 4 ή ολα παιρνουν οσο το τροφοδοτικο?

Γειωση δεν εχω σκεφτει ακομα. Τι προτινεις;

Επισης θα παμε σε πλαστικο κουτι γιατι το μεταλικο θα λιωσει απο την αλμυρα. Ειμαστε 20 μετρα απο τη θαλασσα και γινεται χαμος. Σκεψου εχουν λιωσει ολα τα aircondition και ειναι απο Οκτωβρη εως Μάιο κλειστα σε χαρτοκουτα με ναυλον κλπ κλπ.

Στο κουτι θα γινει τρυπα να μπει αυτη η σωληνα σε σχημα Γ προς τα κατω μαζι με ενα 12αρι ανεμιστηρα και θα φτιαξουμε και ενα μεγαλυτερο κουτι καλυμα με φενιζολ να περιορισουμε τη ζεστη.

Ναι θα ειναι ενταξει με το σπλιτερακι.

Εγω εχω βαλει ενα τετοιο και το εχω συνδεσει με την γειωση του σπιτιου. (Οχι μεσω μπριζας, αλλα μεσω της εξωτερικης καλωδιωσης που εχει το σπιτι. Σκεψου κατι σαν κλουβι faradday)

[ame=http://www.amazon.co.uk/APC-PNET1GB-Protectnet-Gigabit-Protection/dp/B000BKUSS8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1404983144&sr=8-1&keywords=gigabit+protector]Protectnet+ Gigabit Protection: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

EDIT: Στο κουτι κανε 2 τρυπες για φουρφουρια. Να εχεις σωστο ρευμα αερα.

Ναι θα ειναι ενταξει με το σπλιτερακι.

Εγω εχω βαλει ενα τετοιο και το εχω συνδεσει με την γειωση του σπιτιου. (Οχι μεσω μπριζας, αλλα μεσω της εξωτερικης καλωδιωσης που εχει το σπιτι. Σκεψου κατι σαν κλουβι faradday)

Protectnet+ Gigabit Protection: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

EDIT: Στο κουτι κανε 2 τρυπες για φουρφουρια. Να εχεις σωστο ρευμα αερα.

Ναι δυο τρυπες θα κανω, μια κατω εισοδο και μια πανω εξοδο.

Αυτο το μηχανακι σε ποιο ακριβως σημειο του δικτυου μου θα το βαλω?

Οπως ερχεται το utp απο κατω, το τερματιζεις σε μπριζακι πχ οπως το παρακατω και το συνδεεις εκει και στο router.

Δικτυακά Προϊόντα :: Δομημένη Καλωδίωση :: Patch Panels :: Μηχανισμός Keystone KS-T Cat6 Θωρακισμένος - Hellas Digital - Προϊόντα

Aυτο το πριζακι τι ακριβως χρειαζεται;

ΑΝ καταλαβα σωστα:

router >> apc sourge protect. >> switch >> AP

Αυτο προστατευει ολες τις συσκευες πριν απο αυτο ή ολο το κυκλωμα απο το modem εως και τα access point?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.