TrankLL Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2014 Λοιπόν παιδιά χτες έβαλα ένα ssd στον υπολογιστή μου, τα έκανα όλα καλά ωραία δούλευε μια χαρά, ακολούθησα τις οδηγίες στο forum για achi και trim. Όλα καλά. Έβαλα και τον μηχανικό σαν δεύτερο όλα ήταν κομπλέ. Σήμερα άνοιξα τον υπολογιστή έβγαλα τα πάντα για να τον ξεσκονίσω, καθαρίσω κτλπ. Αφού τελείωσα με αυτά και αφού έβγαλα και τον επεξεργαστή για να αλλάξω πάστα, τα ξανά πέρασα όλα επάνω, και όταν πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή άρχισε να bootαρι απο τον μηχανικό δίσκο. Κάνω επανεκκίνηση, μπαίνω στο bios βλέπω τις ρυθμίσεις, όλα καλά achi mode ο ssd κτλπ. Πάω όμως στο boot menu και πάω να βρω τον ssd να τον βάλω 1η επιλογή για boot και δεν τον έβλεπα πουθενά, δεν τον είχε καθόλου. Μέτα απο αυτό έβγαλα τον μηχανικό και άφησα επάνω μόνο τον ssd ανοίγω τον υπολογιστή όλα κομπλέ δούλευε κανονικά. Το κλείνω ξανά συνδέω τον μηχανικό, και πάλι τα ίδια. Μπαίνω με τον μηχανικό κοιτάω στον υπολογιστή μου και ο ssd φαινόταν κανονικά... Τι μπορεί να κάνω λάθος ή τι γίνετε...;;; Αν μπορείτε βοηθήστε με για μου έχουν σπάσει τα νεύρα.
Wizard! Μάϊος 21, 2014 #4 Μάϊος 21, 2014 Στο BIOS > Boot Menu > Boot Device Priority τι ρυθμίσεις έχεις;Εκεί λογικά, θα πρέπει να έχεις Hard Disk ως πρώτη επιλογή, σωστά;Στο BIOS > Main > Sata configuration, σου δίνει κάποια επιλογή ώστε να αλλάξεις τη σειρά των δίσκων; Ποιός δίσκος φαίνεται στο port SATA6G_1 ;
TrankLL Μάϊος 21, 2014 Author #5 Μάϊος 21, 2014 Το boot device priority εχω τον μηχανικό 1η επιλογή μετα cd rom και μετα ενα που λέει removable dev. Εδω δεν μ εμφανίζει καθολου τον ssd για να τον βάλω ως 1η επιλογή.Στο main οταν τα εχω ολα σε IDE mode μου εμφανίζονται και τα 6 sata οταν μπαίνω στο storage configuration και βάζω 1-4 port achi και 5-6 IDE στο main στην αρχή φαίνονται μονο τα sata 5 και 6, τωρα στο sata 6 δεν εχω τιποτα, ο μηχανικός ειναι στο sata 5 και ο ssd στο sata 2.
kpetros Μάϊος 21, 2014 #6 Μάϊος 21, 2014 εκτος απο Boot priority , υπαρχει και το hard disk priority πιθανον να στον εμφανισει εκει (αμα εχει η μητρικη τετοιο πραμα)
TrankLL Μάϊος 22, 2014 Author #7 Μάϊος 22, 2014 εκτος απο Boot priority , υπαρχει και το hard disk priority πιθανον να στον εμφανισει εκει (αμα εχει η μητρικη τετοιο πραμα)Ναι εκεί τον έχει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.