Jump to content

Internet για όλους

Dimitrios Katwpodis

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.

Μενω σε ενα χωριο εξω απο το Αγρινιο.

Εχω internet 24αρη ,οπως μου ειπαν, στο σπιτι.

Το προβλημα μου ειναι οτι γενικα δεν υπαρχουν πολλοι που εχουν ιντερνετ ειτε επειδη δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα ειτε επειδη δεν θελουν-ξερουν. Αποτελεσμα αυτου τα παιδια του χωριου να μαζευονται εξω απο το σπιτι μου και να αναζητουνε ιντερνετ μιας και δεν χρεωνω με την ωρα οπως το καφε της πλατειας. Τωρα που ανοιγει ο καιρος δεν με πειραζει, ισως μονο οτι δεν με αφηνουν να κοιμηθω το βραδυ, αλλα τον χειμωνα ειναι διαφορετικα καθως πολλες φορες ανοιξα την πορτα μου.. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μου πειτε πως μπορω οικονομικα σχετικα να ενισχυσω το σημα μου ετσι ωστε να ειναι πιο δυνατο και να φτανει οσο πιο μακρια γινετε. Κατι σαν το ιντερνετ του Αγρινιου που εχει ο δημος. Το σπιτι μου,επισης, ειναι περικυκλωμενο απο ενα οικοπεδο με λεμονιες κ καποια πευκα,οπως επισης εχει και μαντρα...ισως αυτο κανει το εργο μας πιο δυσκολο.. Με λιγα λογια θελω να εχουν απο το δικο μου ιντερνετ προσβαση στο διαδυκτιο οσο το δυνατον πιο κοντα στο σπιτι τους! Ευχαριστω για οποια βοηθεια.

Μπραβο για τις αλτρουιστικες αποψεις σου, αλλα θα ηθελα να σκεφτεις μερικα πραγματα για τη δικια σου ασφαλεια.

1. (και μαλλον λιγοτερο σημαντικο καθως διορθωνεται) εχοντας το wifi σου ανοιχτο αφηνεις προσβαση και σε αρχεια του υπολογιστη σου ή γενικα του δικτυου σου.

2. μπορεις να ξερεις τι σελιδες επισκεπτονται οι guests του δικτυου σου; καταλαβαινεις οτι αν κανουν κατι παρανομο, εισαι εσυ υπολογος; δεν σου λεω οτι θα χακαρουν το πενταγωνο ή καμμια τραπεζα. Το πιο απλο πραγμα που θα κανουν τα "παιδια" του χωριου ειναι τσοντες... και αν καταληξουν να επισκεπτονται καμμια "παραξενη" σελιδα με τσοντες; θα σε τρεχουν εσενα για παιδικη/ανηλικη πορνογραφια;

Καλώς ήρθες

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα δύο θέματα:

http://www.thelab.gr/internet-and-networking/wifi-sima-se-apostasi-1-km-134976.html

http://www.thelab.gr/internet-and-networking/wifi-spot-sto-xwrio-134671.html

Νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να επωμιστεί όλο το χωριό το κόστος και όχι μόνος σου.

Το πρόβλημα δεν το έχεις εσύ, αλλά αυτοι που παιρνουν το σημα απο εσενα. Και εξηγω...

Πες εσυ, βαζεις μια ενα συστηματακι Access Point και καλη κεραια, με σημα που να φτανει και τα 3 χλμ ανετα... Οι δεκτες (τηλεφωνα, laptop, κλπ) θα βλεπουν το σημα, αλλα επειδη ΔΕΝ εχουν τεχνικα την δυνατοτητα, δεν θα μπορουν να στελνουν πισω.

Τα δέντρα γενικότερα εμποδίζουν το σήμα του ασύρματου να διαδοθεί. Υποθέτω ότι το access point του ασύρματου που έχεις είναι το modem-router που σου έδωσε ο πάροχος και το έχεις μέσα στο σπίτι. Όπως είπαν και παραπάνω, δεν αρκεί το να βάλεις εσύ μόνο καλύτερο εξοπλισμό, θα πρέπει να είναι καλός και ο εξοπλισμός των πελατών. Αυτό που σκέφτομαι είναι να μεταφέρεις το σήμα έξω από το σπίτι με ένα access point εξωτερικού χώρου, τραβώντας καλώδιο δικτύου από το modem-router.

Ένα picostation loco για παράδειγμα θα κάνει τη δουλειά που θέλεις. Υπολόγισε στο κόστος και το PoE για να του δίνεις ρεύμα μέσω καλωδίου δικτύου.

Καλώς ήρθες

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα δύο θέματα:

http://www.thelab.gr/internet-and-networking/wifi-sima-se-apostasi-1-km-134976.html

http://www.thelab.gr/internet-and-networking/wifi-spot-sto-xwrio-134671.html

Νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να επωμιστεί όλο το χωριό το κόστος και όχι μόνος σου.

Ριξε μια ματια εδω, εχει ακριβως οτι χρειαζεσαι

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Απο οτι εχω δει και στην τηλεοραση αν γινει κατι περιεργο μπορουν να βρουν ποιος το εκανε απο την ταυτοτητα του υπολογιστη. Δεν ειναι αυτο το προβλημα μου. Γινομαι φορτικος..και μικρος γιαννακης απο οτι καταλαβα..εαν θα μπορουσατε να μου λεγατε αγορασε 1.,2.,3, πραγματα (με υπερσυνδεσεις) που κανει αυτο και αυτο θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. Οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες οποτε τα θελω λιγο νανια.. Σας ευχαριστω.

Η πρωτη και βασικη ερωτηση ειναι , μεχρι τι ποσο διατιθεσαι να δωσεις.

Και δευτερο, ο ενας και μοναδικος που θα γινει στοχος, σε περιπτωση που γινει κατι παρανομο, ειναι ο ιδιοκτητης της γραμμης που δινει Internet. Αν καποιος μπει μεσα κ κανει καμια κουτσουκελα, δεν θα τον βρεις απλα ΠΟΤΕ.

Έτσι είναι, αν έρθω εγώ και χρησιμοποιήσω τη γραμμή σου για να μοιράσω τσόντες με ανήλικα ή κάτι άλλο παράνομο και μετά λακίσω, εσένα θα μπουζουριάσουνε. Σίγουρα θα εμπιστεύεσαι τους συγχωριανούς σου, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να τζογάρεις.

Μήηηπως υπερβάλλετε λιγάκι με τις θεωρίες συνωμοσίας??

Το παρουσιάζετε λες και θα έρθουν ένα βράδυ οι Navy Seals από USofA και θα τον κλειδαμπαρώσουν στην απομόνωση του Guantanamo πριν προλάβει να πει λέξη!

Εκτός κι αν υπάρχει παρόμοιο καταγεγραμμένο γεγονός στο πρόσφατο παρελθόν που μου διαφεύγει, ακόμα κι αν ο superhacker πιτσιρικάς από το χωριό μπεί στα πισιά της NSA, αρκούν μερικές καταθέσεις μαρτύρων ότι όντως μοιράζει δωρεάν ίντερνετ και καθάρισε. Άντε στη χειρότερη να του κάνουν και έναν έλεγχο του/των δίσκων.

Όσο για την πρόσβαση των επισκεπτών στα προσωπικά του αρχεία, θέμα μερικών ρυθμίσεων είναι. Εκτός αν μιλάμε πάλι για τον superhacker πιτσιρικά!!

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Απο οτι εχω δει και στην τηλεοραση αν γινει κατι περιεργο μπορουν να βρουν ποιος το εκανε απο την ταυτοτητα του υπολογιστη. Δεν ειναι αυτο το προβλημα μου. Γινομαι φορτικος..και μικρος γιαννακης απο οτι καταλαβα..εαν θα μπορουσατε να μου λεγατε αγορασε 1.,2.,3, πραγματα (με υπερσυνδεσεις) που κανει αυτο και αυτο θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. Οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες οποτε τα θελω λιγο νανια.. Σας ευχαριστω.

Δημήτρη δεν είναι ότι γίνεσαι φορτικος, αλλά προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε ότι με το να γίνεις ο καλός της υπόθεσης μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος. Οπότε δεν είναι όσο απλό νομίζεις.

Αν θες απλά να δίνεις ίντερνετ χωρίς προφυλάξεις, δες στο λινκ που σου έδωσα πριν, και κάπου 5-6 ποστ έχει μια κεραία mikrotik κομπλέ. Πάρε αυτή και για αρχή θα είσαι κομπλέ. Για περαιτέρω, διάβασε το θέμα εκεί που το έχουμε αναλύσει πριν μερικές βδομάδες.

Sent from my Migato GT-N7105

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια και τις απαντησεις σας..θα προσανατολιστεί με βαση τα δυο λινκ..τα λεφτά τα οποια διαθέτω ειναι μεχρι 200 e..τώρα τα 13 παιδια που ειναι εδω δεν νομίζω οτι θα μου δημιουργήσουν θεμα. Σας ευχαριστώ πολυ ξανα...

Στάλθηκε από το ZTE-U V857 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.