Jump to content

Πρόβλημα με λάπτοπ HP

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα.

Αγόρασα για ανταλλακτικά ένα λαπτοπ HP και συγκεκριμένα το G62-b80sg.Η περιγράφη ήταν ότι δεν άνοιγε καθόλου και πωλείται ως ανταλλακτικά. Δοκίμασα να το ανοίξω και παρατήρω ότι δουλεύει αλλα μετά από λίγο σβήνει απο μόνο του.Αυτό γινόταν είτε ήταν στη μπρίζα είτε μονο με την μπαταρία του. Η πρώτη υποψία μου ήταν ότι σβήνει λόγω θερμοκρασίας και έτσι το άνοιξα,καθαρίστηκαν όλες οι ψύκτες και τα ανεμιστηράκια και επίσης έβαλα φρέσκια arctic silver στον επεξεργαστή. Το αποτέλεσμα ήταν όποτε του κάνει κέφι να ανοίγει κανονικά και να λειτουργεί άψογα και άλλες φορές να σβήνει απο μόνο του.

Τέλος αν το δοκιμάσω να το ανοίξω πολλές φορές παρατηρώ ότι δεν ανοίγει καθόλου.Δηλαδή σαν να έχει μια εσωτερική μπαταρία και αδειάζει.Αυτό γίνεται είτε όταν είναι μονο με τη μπαταρία του είτε όταν είναι συνδεδεμένο στη μπρίζα.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει και ελπίζω ίσως να μπορέσετε να με βοηθήσετε :):)

χαλασμενος διακοπτης on off?

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Αν ήταν χαλασμένος δεν θα άνοιγε καθόλου.Μπορεί δηλαδή να είναι χαλασμένος και να σβήνει όποτε θέλει?

Συνδεσα ενα διακοπτη απο αλλο hp (ιδιο μοντελο) και τελικα πάλι σβηνει. Έκανα επίσης "τραμπα" το βυσματακι τροφοδοσιας ρευματος αλλα και την μπαταρια για το cmos αλλά πάλι τα ίδια..

τα λαπτοπ δεν είναι μητρικές απο σταθερό , βρες και κατέβασε το service manual σου για να βλέπεις τις βαθμίδες του , μετά με πολύμετρο ξεκινάς και βλέπεις τι τάσεις δίνει και αν είναι σωστές , βλέπεις για καμένα εξαρτήματα κλπ

τι μυστικό είναι να βρεις ποια βαθμίδα σκαλώνει πρώτα , εχω δοκιμάσει κάποιες φορές αλλα δεν το λες και εύκολο , δες και βιντεακα στο youtube

προσωπικά δυσκολεύομαι πολύ να βρω κάποια βλάβη και το πρώτο που ακούω απο την αγορά είναι "αν δεν δοκιμάσεις αλλη μητρική τσάμπα ψάχνεις " αυτό γιατί τα μηχανήματα και η τεχνογνωσία δεν τα έχεις εύκολα

μπορεί να φταίει απο κάτι απλό (να έχει καεί κάποιος σταθεροποιητής ) μέχρι και να θέλει reballing

αν επιτρέπετε πόσα έδωσες και ηταν απο μαγαζί η ιδιώτη?

για να δείς αν φτιάχνετε πρέπει να βρεις τι φταίει

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση πάνο.

Θα το δοκιμάσω με πολύμετρο κάποια στιγμή να δώ τι γίνεται.

Το λάπτοπ το πήρα ως χαλασμένο για ανταλλακτικά.Το χρειαζόμουν ολόκληρο για ένα άλλο που είχα το οποίο είχε σπάσει η οθόνη του και οι βάσεις της οθόνης.

Όταν το πήρα το λάπτοπ, δοκίμασα μπάς και ανοίγει είδα ότι δούλευε.Άλλες φορές έκλεινε μετά από λίγο και άλλες φορές άνοιγε κανονικά όποτε θεώρησα να έχω μια δεύτερη μητρική καβάτζα σε περίπτωση που πάθει κάτι η άλλη. :cool:

Το reballing τι ακριβώς είναι?

• 9 months later...

Ξανα επαναφέρω το θέμα απο το χρονοντούλαπο μιας και το προβλημα μου παραμένει.

Tο λάπτοπ όταν σβήνει ακούγεται ενα μικρό τικ και μετά σβήνει,ο ήχος του μοιάζει σαν να κόβει κάποιο ρελέ το ρεύμα.

Το λάπτοπ το πήγα σε τεχνικό ο οποίος απεφάνθει ότι είναι είτε βραχυκυκλωμένος ο επεξεργαστής ή θέλει ενα update το Bios. Εβγαλε το τσιπάκι το bios και σύμφωνα με τον κωδικό στην μητρική το φλάσαρε με άλλο Bios το οπόιο το έδινε όμως για άλλο μοντέλο και όχι για το b80sg, με διαβεβαίωσε ότι βάση του serial number της μητρικής αυτό είναι το σωστό bios.

To λάπτοπ όσο ήμουν εκεί δούλεψε, όταν ήρθα σπίτι και εβαλα καινούργιο δίσκο για να περάσω τα windows σβήνει πάλι.Πάτησα αρχικά esc και μου βγάζει ότι κάνει shutdown λόγω overheat (το λάπτοπ δεν δουλεύει πάνω απο 5 λεπτά) και πλέον όταν φορτώνει βγάζει cmos error 502.

Aυτό φαντάζομαι είναι ότι το bios τα έχει παίξει. Μπορώ να το κάνω update χωρίς να μπω στα windows ή να πάρω καινούργιο τσιπ με την τελευταία έκδοση?

Επίσης το μόνo service manual που βρηκα είναι μονο για τα χαρακτηριστηκά του λάπτοπ και πως να το κάνεις assembly/disassembly αλλά πουθενά τις τάσεις που πρέπει να υπάρχουν στις αντιστάσεις κλπ.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια και συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός

:-)

Είχα το ίδιο πρόβλημα με παλιότερο HP laptop, νόμιζα ότι ήταν ψύκτρα/ανεμιστηράκι, αλλά τελικά ήταν CPU. Έσβηνε όταν ζεσταινόταν και μετά ήθελε ώρα για να κρυώσει. Μοιάζει με τα συμπτώματά του δικού σου. Όταν το έβαζα στο ψυγείο (!) διαρκούσε περισσότερη ώρα αναμμένο.

Μου αλλάξαν CPU και ησύχασα.