slalom Ιούνιος 11, 2014 #241 Ιούνιος 11, 2014 Μακάρι ! Για την ώρα έχει κάτι άλλους που παίζουν ...να μη πω με τι!! :suicide2: Αν θελει να ανεβασει κι άλλο εδώ είναι πες του MAHA Maschinenbau Haldenwang GmbH & Co. KG - Cooling Fan AIR I και αν δεν φτανει εδω MAHA Maschinenbau Haldenwang GmbH & Co. KG - Cooling Fan AIR 2 το πρωτο το καβαλας και σε παει βολτα
felix Ιούνιος 11, 2014 #242 Ιούνιος 11, 2014 Ευχαριστω πολυ [MENTION=5217]felix[/MENTION] ! Always to the point! Ευστοχος!Ελεγξα ολα τα τεστ που εχω τρεξει μεχρι τωρα και πραγματι ο Temp7 εκτος απο δυο τεστ οπου στο ενα εχει τιμη 23 και στο άλλο 27C, σε ολα τα υπολοιπα 26 εχει. Οποτε μαλλον "νεκρος" ειναι.. Για τον Temp8, λες πραγματικα να μετραει SB και να μην εβαλε η ASUS και αυτη την ενδειξη στο Sensor soft της? Να ενα screenshot και απο τα τρια μαζι. Εγω προσφατα τους εκανα hide αυτους τους δυο. edit: OOoops! Αυτες τις κατοσταρες στο max του HWiNFO πρωτη φορα τις βλεπω ! :Ο Τρελαθηκανε οι σενσορες?! Μαλλον και τα τρια μαζι δεν πανε! Οι κατοστάρες που λες είναι κάποιο spike κατά την έναρξη κάποιου από τα άλλα 2 προγράμματα, δεν είναι τίποτε... Ως προς τους σενσορες, μόνο το support της ASUS μπορεί να σου δώσει μια πραγματική απάντηση για το τί τελικά έχουν κάνει. Μπορεί οι σενσορες αυτοί να είναι από τον ITE και να μην ήθελαν να τους μπλέξουν με το υπόλοιπο Thermal RADAR ίσως γιατί δεν δινοταν δυνατότητα ρύθμισης βάσει αυτών, μπορεί χίλια δύο. Αν ακολουθήσεις την μέθοδο που σου είπα πιο πριν ενδεχομένως να βρείς πού περίπου βρίσκονται ( αν είναι live), εκτός κι αν δεν σε ενδιαφέρει τελικά, οπότε καλά έκανες και τους έκρυψες... [MENTION=5217]felix[/MENTION], εσυ ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις? Ειχα βαλει και το HWMonitor αλλα μου εδειχνε μια ενδειξη...128C και το εβγαλα HWinfo64 standard και AIDA64 ενίοτε. Με βόλεψε το HWInfo γιατί έχω βάλει και ένα sensor στο VRM που δεν είχε η Z....είδες, να ένα πράγμα που δεν είναι κατανοητό ίσως...βάζεις 10 σένσορες στην Sabertooth και 4 στην Formula-Z.
Ioanna Ιούνιος 11, 2014 Author #243 Ιούνιος 11, 2014 HWinfo64 standard και AIDA64 ενίοτε. Με βόλεψε το HWInfo γιατί έχω βάλει και ένα sensor στο VRM που δεν είχε η Z....είδες, να ένα πράγμα που δεν είναι κατανοητό ίσως...βάζεις 10 σένσορες στην Sabertooth και 4 στην Formula-Z. Ευχαριστω βρε [MENTION=5217]felix[/MENTION]! Οταν λες "support της ASUS" εννοεις αυτο εδω το forum, επιλεγοντας την μητρικη μου? Γραφτηκα εκει και εβαλα ενα θεμα, οπως ισως ειδες, αλλα...τυπικοι μου φανηκαν. Συστηνουν το T.R. + AI Suite, ενω το HWiNFO ειναι απειρως καλυτερο! Btw, αν ειχα ανεμιστηρακι που να εστιαζει θα το εκανα αυτο που λες στο επομενο ανοιγμα του κουτιου! Δεν εχω ομως και δεν με πολυ-ενδιαφερει διοτι υπαρχουν τοσες ενδειξεις θερμοκρασιων διαθεσιμες που νιωθω πληρως ενημερωμενη! Ναι, 10 σενσορες διοτι σου λεει την Sabertooth θα την παρει ο αγνος νεος & νεα , παντελως απειροι σε αυτα οποτε να τους βοηθησουμε! Εσυ ξερεις τι κανει το TurboV Evo και το Digi+ Power control? Απλο overclocking κανει λεει το πρωτο, το άλλο δεν το εψαξα. Σημερα τα εβαλα αυτα.
felix Ιούνιος 11, 2014 #244 Ιούνιος 11, 2014 Ευχαριστω βρε [MENTION=5217]felix[/MENTION]! Οταν λες "support της ASUS" εννοεις αυτο εδω το forum, επιλεγοντας την μητρικη μου? Γραφτηκα εκει και εβαλα ενα θεμα, οπως ισως ειδες, αλλα...τυπικοι μου φανηκαν. Συστηνουν το T.R. + AI Suite, ενω το HWiNFO ειναι απειρως καλυτερο! Btw, αν ειχα ανεμιστηρακι που να εστιαζει θα το εκανα αυτο που λες στο επομενο ανοιγμα του κουτιου! Δεν εχω ομως και δεν με πολυ-ενδιαφερει διοτι υπαρχουν τοσες ενδειξεις θερμοκρασιων διαθεσιμες που νιωθω πληρως ενημερωμενη! Ναι, 10 σενσορες διοτι σου λεει την Sabertooth θα την παρει ο αγνος νεος & νεα , παντελως απειροι σε αυτα οποτε να τους βοηθησουμε! Εσυ ξερεις τι κανει το TurboV Evo και το Digi+ Power control? Απλο overclocking κανει λεει το πρωτο, το άλλο δεν το εψαξα. Σημερα τα εβαλα αυτα. Εννοώ το κανονικό Technical Support της ASUS (κάνε login πρώτα), στο φορουμ κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουμε κι εδώ, καθώς δεν υπάρχουν engineers ή representatives, είναι όλοι χρήστες σαν κι εμάς. Aπό ότι ειδα σου απάντησε ο Ulrich που είναι κλασικός helper εκεί μεσα με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις, αλλά μέχρι εκεί. Προφανώς και δεν είχε γνώση του συγκεκριμένου. To Turbo-V είναι για overclocking μέσα από τα windows και το Digi+ Power Control είναι για να ρυθμίζδεις παραμέτρους των VRM για CPU, CPU/NB και RAM (Load Line Calibration, DutyCycle, Power % κλπ) μέσα από τα windows επίσης.... Όλα τα παραπάνω είναι ακριβώς αυτά που έχεις στο Bios σου, απλώς αυτές οι εφαρμογές βολέυουν για overclocking για να κάνεις τις αλλαγές on the fly, χωρίς reboot και είσοδο στο Bios Menu.
Ioanna Ιούνιος 11, 2014 Author #245 Ιούνιος 11, 2014 Εννοώ το κανονικό Technical Support της ASUS (κάνε login πρώτα), στο φορουμ κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουμε κι εδώ, καθώς δεν υπάρχουν engineers ή representatives, είναι όλοι χρήστες σαν κι εμάς. Aπό ότι ειδα σου απάντησε ο Ulrich που είναι κλασικός helper εκεί μεσα με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις, αλλά μέχρι εκεί. Προφανώς και δεν είχε γνώση του συγκεκριμένου.To Turbo-V είναι για overclocking μέσα από τα windows και το Digi+ Power Control είναι για να ρυθμίζδεις παραμέτρους των VRM για CPU, CPU/NB και RAM (Load Line Calibration, DutyCycle, Power % κλπ) μέσα από τα windows επίσης.... Όλα τα παραπάνω είναι ακριβώς αυτά που έχεις στο Bios σου, απλώς αυτές οι εφαρμογές βολέυουν για overclocking για να κάνεις τις αλλαγές on the fly, χωρίς reboot και είσοδο στο Bios Menu. Α, εσυ εννοεις το κανονικο support, ΟΚ, ναι εκει γραφτηκα πρωτα νομιζω. Ενταξει, μια απο αυτες τις μερες θα τους γραψω. Και μια τελευταια ερωτηση για αποψε: εσυ την μητρικη σου την εκανες register στην ASUS? Επισης, ποση εγγυηση εχεις? Εμενα ειχε χαρτι μεσα που λεει για 5 χρονια. Την αγορασα ομως απο το e-shop που γραφει οτι δινει 3 χρονια. Τι ισχυει τελικα? Να εισαι καλα! Α! Και κατι ακομα: αυτο το turboV ή το άλλο εχουν κανενα αυτοματο, να πατας ενα κουμπι και να σου κανει ενα μικρο overclocking?
felix Ιούνιος 12, 2014 #246 Ιούνιος 12, 2014 Η δική μου έχει 3 χρόνια, εκ των οποίων τα 2 πρώτα μπορούν να καλυψθούν από το κατάστημα, το 3ο αποκλειστικά από την ASUS απευθείας. Αντιστοιχα φαντάζομαι εσύ είσαι 3 χρόνια από το e-shop και κατόπιν απευθύνεσαι απευθείας στην ASUS. Προφανώς αν θέλεις εξαρχής παίζεις με ASUS και δεν μπλέκεις με e-τσόπ. Register δεν θυμάμαι αν έκανα, νομίζω ναι. Το TurboV νομίζω έχει αυτόματο ( ή μπορεί να είναι σε κάποιο άλλο soft του ΑiSuite, δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά είναι μαύρα χάλια...τουλάχιστον σε εμένα δεν δούλεψε. Αλλά από την άλλη έκανες τόσο ψάξιμο και ρύθμιση για τους ανεμιστήρες και θα κάνεις αυτόματα το overclocking ????? Για στρώσου στο διάβασμα λέω και άσε τις υπεκφυγές!!!!
Seafalco Ιούνιος 12, 2014 #247 Ιούνιος 12, 2014 [MENTION=5217]felix[/MENTION] Αλλά από την άλλη έκανες τόσο ψάξιμο και ρύθμιση για τους ανεμιστήρες και θα κάνεις αυτόματα το overclocking ? ? ? Για στρώσου στο διάβασμα λέω και άσε τις υπεκφυγές!!!! Έτσι !!! Πες τα Χρυσόστομε! ! ! [MENTION=13242]Ioanna[/MENTION] "Πιστολάκι" για τα μαλλιά δεν παίζει? Του βάζεις μπροστά το ακροφύσιο που βγάζει την πλατιά και στενή δέσμη αέρα (στο κρύο ε!!! ) και κάνεις ένα "χτένισμα" της επιφάνειας την μητρικής! Εγώ θα στα λέω αυτά??!!!! Αλλά άμα έχεις πρόβλημα σε αυτό, υπάρχει και άλλη λύση, πιο pro! .................................................................................................... ...................................................... .........................:rubik: .........:rubik: Πεπιεσμένος αέρας, πιστολάκι τέτοιου αέρα με αναλογική σκανδάλη, ψιλό πλαστικό ακροφύσιο και έχεις δέσμη αέρα μερικών χιλιοστών διαμέτρου και με όση πίεση θέλεις! ! ! Όχι ανάλυση, ...ψυχανάλυση θα της κάνεις της μητρικής!:whistling Καλημέρα! ! ! !
Ioanna Ιούνιος 12, 2014 Author #248 Ιούνιος 12, 2014 Καλημερα παιδιά Μια γρηγορη απαντηση γιατι βιαζομαι: 1) Τα TurboV Evo και Digi+ Power Control λοιπον ειναι για ρυθμισεις απευθειας απο το λειτουργικο, χωρις να χρειαζεται να μπαινεις στο BIOS. Ειναι χαλια μαυρα ομως, οποτε και γω θα τα βγαλω. Εμενα βασικα, μολις τα εβαλα, το Thermal Radar δεν λειτουργει οπως πριν = αψογα, αλλα μου κανει κολπα. Δεν θυμαται τα settings παρα μονο οταν το τρεξω, ενω πριν με το boot τα εθετε. Επισης, ξαναειδα 100αρες στο HWiNFO64, με το που ανοιγει το AI Suite. ΙΣΩΣ συμβαινει αυτο επειδη εγω δεν ειχα/εχω ολοκληρη την AI Suite εγκατεστημενη, αλλα την εγκαθιστω τμηματικα, ενα-ενα, τα δοκιμαζω και οσα (θα) μου κανουν θα τα κρατησω. Συμπερασμα: απεγκαθιστω πληρως την AI Suite και την επανεγκαθιστω με το T.R. μονο. 2) Ενταξει, θα παω και 'γω να κανω register την μητρικη μου. Με πραγματικα στοιχεια. Θα διαβασω πρωτα και εκεινο το χαρτι της εγγυησης. 3) Παιδια, δεν ειναι θεμα τεμπελιας. Ειναι οτι εχω και άλλα πραγματα να διαβασω και το overclocking δεν ειναι στις αμμεσες προτεραιοτητες μου, διοτι εγω το μηχανημα ποτε δεν θα το εχω μονιμως overclocked. Αφου ομως συστηνεται να σεταρονται ολα απο το BIOS ισως παμε μια το BIOS μαζι Καλημερα [MENTION=15018]Seafalco[/MENTION]: σεσουαρ μαλλιων παιζει, αλλα εχει μονο θερμο και ζεστο αερα το δικο μου.
felix Ιούνιος 12, 2014 #249 Ιούνιος 12, 2014 Καλημέρα1) & 2) όπως τα λές ακριβώς3) E, να μην αστειευτούμε λιγάκι ?
Ioanna Ιούνιος 12, 2014 Author #250 Ιούνιος 12, 2014 Λοιπον, απεγκατεστησα πληρως το AI Suite, ωστε να πειραματιστώ λιγο και με τα Fan Settings του BIOS και να τα κατανοησω. Για την απεγκατασταση, btw, ακολουθω την εξης διαδικασια: Uninstall με το Revo Uninstaller Pro και πληρες scanning πριν το reboot. Πληρες scanning της Registry με το Ccleaner και καθαρισμος πριν το reboot. Reboot και search στην registry με διαφορες τιμες οπως "AI Suite", "Thermal Radar" κλπ.. Αν καποιος εχει να προσθεσει κατι πολυ θα το ηθελα! Για την ρυθμιση των ανεμιστηρων απο το BIOS, τωρα... Πηρα 3 screenshots: SCRN_1, SCRN_2, SCRN_3 Να εξηγησουμε λιγο τι σημαινουν αυτα και πως μπορουν να σεταριστουν? Ευχαριστω πολυ! ps: και δυο λογια για το γραφικο περιβαλλον των προγραμματων της AI Suite II. Εχουν κανει ενα πολυ ομορφο γραφικο περιβαλλον αλλα...δεν γινεται maximized (fullscreen) Δεν μπορω να καταλαβω γιατι, απο τη στιγμη που το εχουν φτιαξει ετσι ωραιο, περαν απο την χρηστικοτητα του, δεν το εκαναν και full screen! Παραδειγμα το TurboV Evo αλλα και οι σενσορες της AI Suite. Το μεν TurboV Evo εμφανιζεται σε ενα κουτσουλο-παραθυρακι, τους δεν σενσορες για να τους δεις ολους πρεπει να κανεις scrolling συνεχεια... Πειραμαστιστηκα λιγο με τις ρυθμισεις ανεμιστηρων απο το BIOS και γραφω τις εντυπωσεις μου και τι καταλαβα. Warning: τα παρακατω ειναι προσωπικα συμπερασματα μετα απο μιαμισης ωρας ενασχοληση με αυτο το θεμα, για πρωτη φορα στη ζωη μου! Παρακαλω καποιος που εχει εμπειρια να επιβεβαιωσει ή/και να διορθωσει, αν χρειαζεται, αυτα που γραφω προς συμφερον οσων δεν γνωριζουν. Update: επιβεβαιωθηκε απο [MENTION=5217]felix[/MENTION] ! Ενα παραδειγμα που εκανα εγω φαινεται σε αυτο το screenshot. Στη συγκεκριμενη περιπτωση: - Chassis Fan 1-3 Upper Temperature : Οταν το CPU (socket) ειναι κατω απο 49C οι ανεμιστηρες CHA_FAN [1-3] της μητρικης λειτουργουν απο το 60% των RPM τους και πανω φτανοντας το 100% RPM στους 49C. Λειτουργουν γραμμικα, δηλαδη οι στροφες ανεβαινουν οσο αυξανει η θερμοκρασια και πεφτουν οσο μειωνεται η θερμοκρασια, βασιζομενοι σε μια ευθεια δυο σημειων: το lower και το upper temperature του CPU (socket). Κατω απο το 60% δεν πεφτουν. Επισης, τα Chassis Fan 1-3 Min. Duty Cycle και Chassis Fan 1-3 Lower Temperature δεν μπορουν να ρυθμιστουν σε τιμες κατωτερες απο αυτες του screenshot. Με τον CHA_FAN 4, στο συστημα μου ο πισω ανεμιστηρας, τα πραγματα ειναι απλα: Μολις η θερμοκρασια του CPU (socket) ξεπερασει κατα 1 βαθμο Celsius την τιμη Chassis Fan 4 Upper Temperature ο ανεμιστηρας πεταγεται στο 100% RPM του, στο παραδειγμα μου, ή στην τιμη που εχει θεσει ο χρηστης στο Chassis Fan 4 Max. Duty Cycle. Εμενα για παραδειγμα στους 43C CPU (socket) λειτουργουσε στις ~ 1300 RPM. Μολις επιασε 44C πεταχτηκε στις ~2000 RPM, ενω μολις επεσε η θερμοκρασια στους 43 και παλι επεσαν και οι στροφες αυτοματως. Οι τιμες αυτες βεβαια ειναι απο το HWiNFO64 και ΟΧΙ απο οργανα εργαστηριου! Με τον CPU_FAN δεν ασχοληθηκα καθολου αλλα νομιζω θα ειναι το ιδιο. Εγω προσωπικα τα εβαλα ολα στο Turbo profile για αυτη την εποχη. Δεν ακουγεται τιποτα! Καποια στιγμη ισως ξαναβαλω και το Thermal Radar. Update (13/06/2014): Οπως καταλαβαινετε (εσεις που εχετε δουλεψει και απο το BIOS αλλα και απο το Thermal Radar), το BIOS σου επιτρεπει να παρακολουθεις ουσιαστικα μια θερμοκρασια, αυτη του CPU (socket). Στο Thermal Radar ομως, για τους Chassis fan [1-3], μπορεις να παρακολουθεις τις θερμοκρασιες μεχρι τριων σημειων (thermistors) της μητρικης και να ρυθμιζεις αυτους τους τρεις ανεμιστηρες καταλληλα. Για παραδειγμα, μπορεις να παρακολουθεις τις θερμοκρασιες VCORE-1, VCORE-2 και NB-HT και αναλογως ρυθμιζονται και αυτοι οι τρεις ανεμιστηρες. Αρα BIOS και Thermal Radar διαφερουν. Να ειστε καλα
felix Ιούνιος 12, 2014 #251 Ιούνιος 12, 2014 Ότι ακριβώς έκανες με το T.R. το έκανες τώρα από τη ρύθμιση του bios. Το ρύθμισες άψογα και αν είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, τόσο από θερμοκρασίες όσο και από ακουστικής πλευράς τότε δεν χρειάζεται να ασχοληθεις άλλο.
Ioanna Ιούνιος 12, 2014 Author #252 Ιούνιος 12, 2014 Ότι ακριβώς έκανες με το T.R. το έκανες τώρα από τη ρύθμιση του bios.Το ρύθμισες άψογα και αν είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, τόσο από θερμοκρασίες όσο και από ακουστικής πλευράς τότε δεν χρειάζεται να ασχοληθεις άλλο. Ευχαριστω ΠΟΛΥ, φιλε felix!! Επιβεβαιωνεις λοιπον οτι κατανοησα σωστα? Τα καταλαβα ΟΚ? Να εισαι καλα!! Μαλλον δεν θα το βαλω το T.R. ... Και μια τελευταια ερωτηση περι εγγυησης μωρε!! ΠΡΕΠΕΙ να κανω registration με τα στοιχεια μου ωστε να ισχυει η εγγυηση ή μου αρκει αν διατηρησω την αποδειξη αγορας? Καλο απογευμα να εχεις!
felix Ιούνιος 12, 2014 #253 Ιούνιος 12, 2014 Ναι , σωστά έχεις καταλάβει.Για το registration και την εγγύηση, δεν γνωρίζω να σου πώ, ή διάβασε προσεκτικά το manual ή στο site βρές warranty terms ή μπορείς να επικοινωνήσεις πάλι με το support για διευκρινίσειςΚαι μιας και μιλάμε για fan control και τα συναφή...τσέκαρε και αυτό : ΝΖΧΤ Grid+Αν το ήξερα ότι έχει βγεί κάτι τέτοιο, δεν θα έπαιρνα το Scythe για το παλιό μου....είναι ακριβώς ότι κάνεις με το T.R. αλλά για οποιαδήποτε μητρική, και με software από Win.
Ioanna Ιούνιος 12, 2014 Author #254 Ιούνιος 12, 2014 Ναι , σωστά έχεις καταλάβει.Για το registration και την εγγύηση, δεν γνωρίζω να σου πώ, ή διάβασε προσεκτικά το manual ή στο site βρές warranty terms ή μπορείς να επικοινωνήσεις πάλι με το support για διευκρινίσεις Και μιας και μιλάμε για fan control και τα συναφή...τσέκαρε και αυτό : ΝΖΧΤ Grid+ Αν το ήξερα ότι έχει βγεί κάτι τέτοιο, δεν θα έπαιρνα το Scythe για το παλιό μου....είναι ακριβώς ότι κάνεις με το T.R. αλλά για οποιαδήποτε μητρική, και με software από Win. Πω πω! Αυτο ειναι ΠΟΛΥ ωραιο!! Δεν μπορεσα ομως να το βρω ουτε στο Amazon (UK, DE). Που λες να υπαρχει?? Μου αρεσει πολυ! Εγω εχω στο κουτι 3 ανεμιστηρες 4-pin ολοι! Θα τους παρει? Με τα zippies το στερεωνεις οπου θελεις αυτο? Ευχαριστω πολυ!
felix Ιούνιος 12, 2014 #255 Ιούνιος 12, 2014 Πρέπει να είναι ολοκαίνουριο, καθώς πρόσφατα που έψαχνα για το παλιό μου pc δεν το είχε στο site...αν οι ανεμιστήρες σου είναι μέχρι 30W ( λογικά 5W ανά κανάλι) τότε σου κάνει...Λογικά σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο, ούτε εγώ κατάφερα να το βρώ....μόνο preorder από NZXT store
Seafalco Ιούνιος 12, 2014 #256 Ιούνιος 12, 2014 [MENTION=5217]felix[/MENTION] Ωραίο αυτό !! Αλλά από ότι καταλαβαίνω από χαρακτηριστικά και πλακέτα , μιλάμε για ένα κανάλι ουσιαστικά που μοιράζει την ίδια τάση σε όλα τα fan headers και απ' ότι βλέπω (δεν βλέπω δηλαδή αρκετά τρανζίστορ) , δεν κάνει ON - OFF τα fan headers, αν τα παίξει κάποιος ανεμιστήρας, τι γίνεται , σταματάει ο fan controller? Εκτός και αν έχει μοιρασμένους τους ανεμιστήρες σε ομάδες! Α ρε m-Cubed ... βγάλε κάνα driver!
Ioanna Ιούνιος 12, 2014 Author #257 Ιούνιος 12, 2014 Πρέπει να είναι ολοκαίνουριο, καθώς πρόσφατα που έψαχνα για το παλιό μου pc δεν το είχε στο site...αν οι ανεμιστήρες σου είναι μέχρι 30W ( λογικά 5W ανά κανάλι) τότε σου κάνει...Λογικά σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο, ούτε εγώ κατάφερα να το βρώ....μόνο preorder από NZXT storeΠολυ ωραια, θα το εχω υποψιν μου και θα γινει ο fan controller μου! Αρκει να το βαλουν σε μια λογικη τιμη βεβαια...Οταν λες μεχρι 5W ανα καναλι εννοεις αυτο που στα specs δινει ως Max. Input Power (W) ?Ναι, δοκιμασα και εγω το preorder και μου βγαινουν τα μεταφορικα καμια εκατοστη δολλαρια, lol..
felix Ιούνιος 12, 2014 #258 Ιούνιος 12, 2014 [MENTION=5217]felix[/MENTION]Ωραίο αυτό !! Αλλά από ότι καταλαβαίνω από χαρακτηριστικά και πλακέτα , μιλάμε για ένα κανάλι ουσιαστικά που μοιράζει την ίδια τάση σε όλα τα fan headers και απ' ότι βλέπω (δεν βλέπω δηλαδή αρκετά τρανζίστορ) , δεν κάνει ON - OFF τα fan headers, αν τα παίξει κάποιος ανεμιστήρας, τι γίνεται , σταματάει ο fan controller? Εκτός και αν έχει μοιρασμένους τους ανεμιστήρες σε ομάδες! Α ρε m-Cubed ... βγάλε κάνα driver! Ότι ξέρεις ξέρω, δεν πρόλαβα να το ψάξω περαιτέρω στο manual και στο μοναδικό review που το είδα δεν πρόλαβα να το διαβάσω εξονυχιστικά. Πολυ ωραια, θα το εχω υποψιν μου και θα γινει ο fan controller μου! Αρκει να το βαλουν σε μια λογικη τιμη βεβαια...Οταν λες μεχρι 5W ανα καναλι εννοεις αυτο που στα specs δινει ως Max. Input Power (W) ? Ναι, δοκιμασα και εγω το preorder και μου βγαινουν τα μεταφορικα καμια εκατοστη δολλαρια, lol.. Όχι, έχει 30W maximum fan output και είπα ότι επεiδή χειρίζεται 6, θα είναι ισομοιρασμένα ανα κανάλι. Με International Checkout στο cart κάτω δεξιά, και επιλογές Mastercard και Greece, έβγαζε περίπου $57 αν θυμάμαι καλά...ενδέχεται να βγαίνει και χωρίς δασμούς λόγω τιμής <50€.
Ioanna Ιούνιος 12, 2014 Author #259 Ιούνιος 12, 2014 Ότι ξέρεις ξέρω, δεν πρόλαβα να το ψάξω περαιτέρω στο manual και στο μοναδικό review που το είδα δεν πρόλαβα να το διαβάσω εξονυχιστικά.Όχι, έχει 30W maximum fan output και είπα ότι επεiδή χειρίζεται 6, θα είναι ισομοιρασμένα ανα κανάλι. Με International Checkout στο cart κάτω δεξιά, και επιλογές Mastercard και Greece, έβγαζε περίπου $57 αν θυμάμαι καλά...ενδέχεται να βγαίνει και χωρίς δασμούς λόγω τιμής <50€. Ωραια, ψαξτε το εξονυχιστικα και πειτε μου και μενα διοτι αυτο το controller μου αρεσει και με βολευει και θα ειναι το επομενο fan controller μου! [MENTION=5217]felix[/MENTION], σορυ εννοουσα : "Οταν λες μεχρι 5W ανα καναλι εννοεις αυτο που στα specs των ανεμιστηρων διδεται ως Max. Input Power (W) ?" Επισης [MENTION=5217]felix[/MENTION]!! Σε ειχα ρωτησει και στο μυνημα #175 αλλα νομιζω δεν μου ειπες... Εσυ στην μητρικη σου chipset drivers εβαλες / βαζεις? Αν ναι, τους official βαζεις? Κατι εχω διαβασει και για εναν SB driver...? Ή καπως ετσι...? Δεν θυμαμαι τωρα! Το εχεις ακουσει/εγκαταστησει εσυ αυτο? Ρωταω επειδη θελω να ξερω αν θα βαλω ή οχι (chipset drivers) οταν θα κανω clean install. ps: εγω checkout δεν εκανα αλλα μου εδειχνε Fedex International Delivery κατι = 100$ -- καπως ετσι.............. [MENTION=5217]felix[/MENTION]Ωραίο αυτό !! Αλλά από ότι καταλαβαίνω από χαρακτηριστικά και πλακέτα , μιλάμε για ένα κανάλι ουσιαστικά που μοιράζει την ίδια τάση σε όλα τα fan headers και απ' ότι βλέπω (δεν βλέπω δηλαδή αρκετά τρανζίστορ) , δεν κάνει ON - OFF τα fan headers, αν τα παίξει κάποιος ανεμιστήρας, τι γίνεται , σταματάει ο fan controller? Εκτός και αν έχει μοιρασμένους τους ανεμιστήρες σε ομάδες! Α ρε m-Cubed ... βγάλε κάνα driver! Αμαν πια! Παλι να μου το χαλασεις πας! :P
felix Ιούνιος 12, 2014 #260 Ιούνιος 12, 2014 Ωραια, ψαξτε το εξονυχιστικα και πειτε μου και μενα διοτι αυτο το controller μου αρεσει και με βολευει και θα ειναι το επομενο fan controller μου! [MENTION=5217]felix[/MENTION], σορυ εννοουσα : "Οταν λες μεχρι 5W ανα καναλι εννοεις αυτο που στα specs των ανεμιστηρων διδεται ως Max. Input Power (W) ?" Επισης [MENTION=5217]felix[/MENTION]!! Σε ειχα ρωτησει και στο μυνημα #175 αλλα νομιζω δεν μου ειπες... Εσυ στην μητρικη σου chipset drivers εβαλες / βαζεις? Αν ναι, τους official βαζεις? Κατι εχω διαβασει και για εναν SB driver...? Ή καπως ετσι...? Δεν θυμαμαι τωρα! Το εχεις ακουσει/εγκαταστησει εσυ αυτο? Ρωταω επειδη θελω να ξερω αν θα βαλω ή οχι (chipset drivers) οταν θα κανω clean install. ps: εγω checkout δεν εκανα αλλα μου εδειχνε Fedex International Delivery κατι = 100$ -- καπως ετσι.............. Α,ναι δεν απάντησα τελικά...κατεβάζω του τελευταίους για κάθε συσκευή από το site του καατασκευαστή γενικά. Σε κάθε μητρική μου κατέβαζα από AMD το τελευταίο πακέτο και έκανα χειροκίνητη εγκατάσταση ξεζιπάροντας το .exe. Γενικά μόνο ο AMD_Sata κάνει διαφορά. To SB driver πακέτο από το site της AMD, αν θυμάμαι καλά έχει AMD-Sata, USB filter και SMBus μέσα. Βάλτα όλα, κακό δεν κάνουν, εκτός από μια φορά στην 12.6 αν θυμάμαι καλά που ήταν corrupt ο installer.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.