Jump to content

MSI Κ8Ν NEo2 Platinum

Trooper

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Σημερα δοκιμασα και εναν τετοιο....

Καθολου καλα δεν τα πηγε για 0450 wini .... Κριμα...

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Και μιας που ζηταγε και ο αλεξανδρος τροπο ψυξης του chipset οριστε μια φωτο με το ψυκτρακι της coolermaster που εχω βαλει εγω. Ο 4αρης μπηκε λιγο ανορθοδοξα αλλα μονο ετσι χωραγε. Ακομα κοπηκαν μερικα φινς πανω πανω για να χωρεσουν οι τεραστιες ψυκτρες στις μνημες της x800xt.

post-92-1416071567,4981_thumb.jpg

Παιδες μεχρι τωρα εκανα μια μεγαλη πατατα γιατι ειχα βαλει απο το βιος 200 στις μνημες και ειχα την εντυπωση οτι δουλευαν στα 200 μαξ.Το 200 ομως σημαινε 1προς1...

ευτυχως με την καθοδηγηση του Δαιδαλου απο μσν...ξεκολλησα απο τον βαλτο.Σας θυμιζω οτι ειμουν μεχρι τα 260 φσβ σταθερα και ετοιμαζομουν να τα παρατησω. Τωρα πηγα καλυτερα...

post-913-1416071573,2099_thumb.jpg

Ναι ειναι αρκετα καλα :flex: ..παραπανω μπουταρει και στα 355-357 αλλα καθολου σταθερα.Αντιθετα στα 350 δειχνει οκ, αλλα θα το τεσταρω αρκετα κιολας ... και υποψην ειμαι με το μαμιστιο κουλερακι της ΜΣΙ :p

Εχω ομως ενα αλλο πολυ μεγαλο και ουσιαστικο προβλημα. Μνημες. Για καποιο λογο δε με αφηνει να βαλω στα βιος οτιδηποτε εκτος απο 100 Mhz memory divider . 133,166 δεν δουλευουν. Αυτο ειναι παραξενο γιατι στο Αυτο ή 200, δηλαδη 1προς1 πανε σταθερα στα 230-240 π.χ και παραπανω.

Tι συμβαινει ??? :unsure:

Στους -37 μου εβγαζε 113C....k ολο αναλογα....!Αλλα μπουτερε κανονικα....μετα τα 3ghz δεν ανοιγε καν αλλα φτεγανε οι μνημες...geil pc3500 με super gay timmings...

Επιτελους! Μετα απο πολυ καιρο που παλευω με το Msi καταφερα να δω μεγαλο htt. Το οριο ηταν 285 περιπου. Σημερα με αφορμη την δοκιμη ενος winchester εβαλα το 1,41modded και επιτελους ειδα μεχρι και 327 με 8 μουλτι να bootarει win και να βγαζει pi.

Αρχικα πιστευα οτι ειναι ο winchester που απλα δουλευει πιο ευκολα το μεγαλο htt. Αλλα επειδη βγηκε πατατα(μεχρι 2700 με το ζορι και οχι σταθερος) ξαναεβαλα τον newcastle πανω και εκπληκτος διαπιστωσα οτι ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα. Αυτος ομως εβγαλε και pi στα 9*310 και τραβαει prime στα 9*300. Το μονο κακο ειναι οτι εχω ξεμεινει απο ταση στις μνημες μεχρι να παρω κανα maximizer και αναγκαστηκα τρεχουν στα 150:sick: οι μνημες(δεν πανε μια μιλαμε τα bh-5 χωρις ταση σε αυτο το board). Οριστε και ενα screen για του λογου το αληθες. Το pi στο screen ειναι απροσδοκητα καλο για την συχνοτητα που τρεχουν οι μνημες.

ΥΓ: Το μονο κακο με αυτο το bios ειναι οτι οι εξτρα τασεις στη cpu δεν δουλευουν(σε εμενα τουλ) και ετσι εχει max1,7V.

post-92-1416071577,4156_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Daidalos

Επιτελους! Μετα απο πολυ καιρο που παλευω με το Msi καταφερα να δω μεγαλο htt. Το οριο ηταν 285 περιπου. Σημερα με αφορμη την δοκιμη ενος winchester εβαλα το 1,41modded και επιτελους ειδα μεχρι και 327 με 8 μουλτι να bootarει win και να βγαζει pi.

Αρχικα πιστευα οτι ειναι ο winchester που απλα δουλευει πιο ευκολα το μεγαλο htt. Αλλα επειδη βγηκε πατατα(μεχρι 2700 με το ζορι και οχι σταθερος) ξαναεβαλα τον newcastle πανω και εκπληκτος διαπιστωσα οτι ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα. Αυτος ομως εβγαλε και pi στα 9*310 και τραβαει prime στα 9*300. Το μονο κακο ειναι οτι εχω ξεμεινει απο ταση στις μνημες μεχρι να παρω κανα maximizer και αναγκαστηκα τρεχουν στα 150:sick: οι μνημες(δεν πανε μια μιλαμε τα bh-5 χωρις ταση σε αυτο το board). Οριστε και ενα screen για του λογου το αληθες. Το pi στο screen ειναι απροσδοκητα καλο για την συχνοτητα που τρεχουν οι μνημες.

ΥΓ: Το μονο κακο με αυτο το bios ειναι οτι οι εξτρα τασεις στη cpu δεν δουλευουν(σε εμενα τουλ) και ετσι εχει max1,7V.

δαιδαλε οι winchester ειναι γρηγοροτεροι σε clock per clock απο τους newcastle ... θα μπορουσα να πω οτι ειναι ενα κλικ κατω απο τους FX-55...

τωρα σε αυτα τα MHz που βγαζεις Pi εχω βγαλει με otpimized OS και tweaked μνημες hynix 30sec (κοιτα την database)

για τις xtra τασεις μεχρι 1.45 πανε οι CPU που εχουν 1.4 default και απο εκει και μετα πρεπει να ανεβασεις το %.Νομιζω πως το max ειναι κοντα στο 1.8V που ειδα με πολυμετρο! (βεβαια ειχα το 1.3B6 BIOS που δινει μεχρι +18.3% στο VCore

keep walking !

Και το 1.41 εχει μεχρι 18,3 απλα δεν δουλευει. Μονο μεχρι 10%! Αν βαλεις πχ 15% μπουταρει με by VID απο μονο του.

Συμφωνω οτι ειναι πιο γρηγοροι οι winchester αλλα αυτος που δοκιμαζα ηταν σταθερος μονο στα 2650 και ειχε υποδεεστερες επιδοσεις απο τον newcastle μου στα 2,760 που φτανει σταθερα. Συντομα ομως θα εχω και αλλα κοματια να δοκιμασω!

αν εχεις το modded 1.41 οκ ... παντως με το 1.3Β6 poy bencαρα ειδα και 1.8V (ελπιζω να μην κανω λαθος)

οι winch τρελενονται για λιγο κρυο! με ambient 5C απο 15C που ετρεχα πριν.ανεβηκα 100MHz! ελπιζω να μενεις σε ψηλο σπιτι ...

αααα και ενα καλυτερο κοματι θα βοηθουσε. οι 3200+ 0446+ δειχνουν να πηγαινουν καλα. αληθεια ο δικος σου winch τι speed/week ειναι?

Με το 1.3β6 δεν ειχα htt Πανω απο 285 οπως ειπα.

Ο δικος μου winch ηταν(ηδη πακεταριστικε να γυρισει πισω) 3500/0450.

Αρχική απάντηση από esdee

οι winch τρελενονται για λιγο κρυο!

Aυτό το έχω προσέξει και εγώ! προχθές το μεσημέρη πεδεβόμουνα για κανα καλό 1ΜΒ αλλά τήποτα (θερμοκρασί δοματίου 22-25).

Τη νύχτα (θερμοκρασία δοματίου 10-13) μπεντσάρε πολύ ποιο άνετα!!!

Αρχική απάντηση από Daidalos

Με το 1.3β6 δεν ειχα htt Πανω απο 285 οπως ειπα.

Ο δικος μου winch ηταν(ηδη πακεταριστικε να γυρισει πισω) 3500/0450.

wooooooow ισως φταιει το board. αν θυμαμαι καλα ετρεχε τελεια τα BH5 σου ... μην τα θες και ολα δικα σου :p. εμενα 300αριζει αλλα χωρις booster-maximizer οι xtra τασεις πανε στραφη

/edit καλη τυχη με τον καινουργιο ... πως το κανεις αυτο να τους πακεταρεις και να τους στελνεις πισω ? ;)

Μωρε τα τρεχει μια χαρα μεχρι τα 200 χωρις ταση απο εκει και περα δεν παει ουτε μεγακυκλο. Με ταση ομως πανε 260+. Μητρικη δεν νομιζω να φταιει μαλλον θεμα bios ηταν. Ισως δεν της καθοταν καλα το 1,36, τι να πω....

Οσο για τις αλλαγες αυτα ειναι μυστικα του επαγγελματος!:p

Το μαξ που σηκωσε ο επεξεργαστης ειναι στα 2800 αλλα οχι σταθερος. Ισως λογω ψυξης (ζαλμαν) ή λογω χαμηλης τασης ή (το πιθανοτερο) τα ορια του ειναι εκει.ΚΑπου στα 2650-2700 ειμαι σταθερος παντως...

post-913-1416071582,8019_thumb.jpg

πολυ καλο για 3000+! αν ακουει και αλλο στην ταση εχεις και αλλα περιθωρεια (100-200MHz?) μεχρι να σου δειξει το CPU-z 1.75V :)

Ναι πραγματικα βγηκε καλο, δεν εχω παραπονο!

Το προβλημα ειναι οτι με τα βιος μου 1.4 δεν μπορω να δωσω πανω απο 1.6! (1.58-1.56 στα παραθυρια) οποτε αυτο με κοβει.Επισης και οι θερμοκρασιες μου δεν ειναι καλες...

Ορισμένες φορες όταν ανάβω το PC το MBM δείχνει idle temp 47 βαθμούς και core voltage γυρω στο 2.2v. αν κάνω restart και ξαναμπώ στα win δεν αλλάζει τπτ. Για να επανέλθει σε νορμάλ καταστάσεις (40 βαθμούς idle 1.4 core) πρέπει να μπώ στο BIOS και να ξαναβγώ χωρίς να χρειάζετε να αλλάξω κάτι. Το cpuz δείχνει παντα γύρω στο 1.35 v. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το PC ειναι κλειστό για ωρες και μετα το ανοίγω. Εχει κανένας το ίδιο πρόβλημα? Τί να κάνω?

Αρχική απάντηση από alGaLoRd-VK

Ορισμένες φορες όταν ανάβω το PC το MBM δείχνει idle temp 47 βαθμούς και core voltage γυρω στο 2.2v. αν κάνω restart και ξαναμπώ στα win δεν αλλάζει τπτ. Για να επανέλθει σε νορμάλ καταστάσεις (40 βαθμούς idle 1.4 core) πρέπει να μπώ στο BIOS και να ξαναβγώ χωρίς να χρειάζετε να αλλάξω κάτι. Το cpuz δείχνει παντα γύρω στο 1.35 v. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το PC ειναι κλειστό για ωρες και μετα το ανοίγω. Εχει κανένας το ίδιο πρόβλημα? Τί να κάνω?

αν εισαι σιγουρος οτι εχεις βαλει καλη θερμικη και η ψυκτρα σου παταει καλα αυτο που εχεις ειναι να το αγνοησεις!

παντως για να εισαι 100% σιγουρος οταν βλεπεις αυτα τα temps/volt μετρα επιτοπου πανω στο board τις τασεις (VCore αριστερα απο τον CPU εκει που λειπει ενας πυκνωτης)

Αρχική απάντηση από alGaLoRd-VK [Σήμερα, στις 00:12]

Φίλε αυτό μου το κανει και εμενα η Abit NF7-S (NF2)!

Συγκεκριμενα απο cold boot οι θερμοκρασιες ειναι 2-3 βαθμους πανω και για να ερθουν στα κανονικα πρεπει να κανω save απο το BIOS.

Δεν εχω προσεξει αλλαγες στην ταση και δεν ξερω αν οι διαφορες ειναι πραγματικες η οφειλονται σε κακη λειτουργια του συστηματος monitoring, απλα το ανεφερα μια που το κανει και σε εσενα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.