Jump to content

MSI Κ8Ν NEo2 Platinum

Trooper

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Απο σημερα εγινα και εγω κατοχος μιας MSI K8N Neo2 Platinum η οποια πρεπει να ειναι απο τις "καλες" εκδοσεις γιατι εχει σειριακο αριθμο 04129ΧΧ και το τσιπ γραφει ΚΟΡΕΑ.

Διαβασα πολυ προσεχτικα οσα ανεφερετε μεχρι αυτο το σημειο και επισης μελετησα ολα τα λινκ που δωσατε. Ομολογω ομως οτι μου εχουν γεννηθει διαφορες αποριες...

1. Εχω 3000+ ο οποιος παει χαλαρα στα 9χ265 = 2390 με μαμα ταση και τις μνημες τις εχω βαλει να πηγαινουν 200 μαξ προκειμενου να βρω που τερματιζει ο επεξεργαστης (ή Η ΜΗΤΡΙΚΗ)

Απο κει και πανω ομως παιδια οτι και να κανω δεν μπουταρει.Πιστευετε οτι χτυπησε ταβανι η μητρικη ? Πιστευετε οτι εχει προβλημα η ψυξη στο τσιπ?

2. Σχετικα με τη ψυξη στο ΝΒ υπαρχει μεγαλο προβλημα.Αν και εγκατεστησα με ενα μοντ στα κλιπακια το ΝΒ1-C Thermalright που αν μη τι αλλο ειναι "αρχηγος" :p δε χωραει η καταραμενη 6800 γιατι βρισκει η "ουρα" της. Πιστευω μια Χ800 θα χωραγε οριακα. Ετσι λοιπον εμεινα με το αστειο κουλερακι της ΜΣΙ που εχει παχος εναμιση χιλιοστο αλουμινιου ολο και ολο.Εβαλα βεβαια ΑΣ5 αλλα και παλι δε μου γεμιζει το ματι.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ :)

3. Εχω το 1.41 βιος (απο τη μανα της) .Διαβασα οτι το 1.37 ειναι καλυτερο.Θα δω διαφορα λετε? Μπορω να το επαναφερω ?

4. Αλλο προβλημα. Εχω 2 σκληρους ΣΑΤΑ στα 3,4 θυρες γιατι διαβασα οτι ειναι "κλειδωμενες".Το βιος αν και εχει εντολη να απενεργοποιησω το ΣΑΤΑ 1,2, δεν μπουταρει σε αυτη τη περιπτωση.Μπλοκαρει. ΛΕΤΕ οτι αυτο μου κανει τη ζημια επειδη τα 1,2 δεν εχουν lock?

Αυτα προς το παρων και εχω να πρεσθεσω πολλες παρατηρησεις -αποριες, αλλα καλυτερα να το παμε σιγα σιγα το ζητημα.

*σαν μια πρωτη τοποθετηση θα ελεγα οτι αυτη η μητρικη ειναι πολυ ΒΙΤΣΙΟΖΑ ;) μεσα σε μια μερα με εχει ευχαριστησει 10 φορες και απογοητευσει αλλες τοσες.

Αρχική απάντηση από Alexandros

Απο κει και πανω ομως παιδια οτι και να κανω δεν μπουταρει.Πιστευετε οτι χτυπησε ταβανι η μητρικη ? Πιστευετε οτι εχει προβλημα η ψυξη στο τσιπ?

λοιιιπον ... το αν ειναι καλο το board θα το δεις εσυ... ασε το chipset week στην ακρη...

φανταζομαι πως το HTT multi το εχεις στο 4x για να πας στα 265...

δοκιμασε να το χαμηλωσεις και αλλο (3x) να δεις μηπως σε σταματαει αυτο

τι μνημες εχεις αληθεια ?

Το τσιπ γραφει

NFORCE3

Q46276.10444A2

K KOREA

Ναι εχω βαλει 4Χ αλλα δοκιμασα ήδη και με 3Χ χωρις αποτελεσμα.

Μνημες εχω προσωρινα μονο μια Σαμσουγκ ΤCCC που στην προηγουμενη πλατφορμα Π4 χτυπαγε στο χαλαρο 250.

Επισης δοκιμασα πανω αλλα 2 κομματια 3000+ με τα ιδια παντα settings και αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα. :(

το stepping που ολοι ψαχνονται στο MSI ειναι το 0444 44week του 2004

τωρα μπορεις να δοκιμασεις μηπως φταιει για καποιο λογο το BIOS, θα προτεινα το 1.3b6 (αυτο χρησιμοποιω και εγω)...

δοκιμασε να δωσεις και λιγο ρευμα παραπανω στο CPU λεεεεεμε τωρα μηπως φταιει αυτο ...

Το 8Χ δεν το δοκιμασα ακομα..

"ολοι ψαχνονται στο MSI" συγνωμη δε καταλαβα τι εννοεις.Οτι οσοι το εχουν ψαχνονται γιατι εχουν προβλημα ή το ψαχνουν γιατι ειναι καλο ? :p

θεωρειται καλο

δοκιμασε με 8Χ, για να σιγουρεψεις πως δεν ειναι ο επεξεργαστης.

0444 ειναι απο τα τελευταια stepping και υποτειθετε πως ειναι καλα 0420 και πριν πολλοι ειχαν προβληματα ...

απλα ανεφερες πως εχεις MSI με 04129ΧΧ ενω κανεις δεν το κοιταει αυτο και ολοι κοιτανε το 0444 :)

Ναι πολλοι κοιτανε σειριακους αριθμου να ειναι πανω απο 0409-0410 ;) γι αυτο το 04129ΧΧ ειναι καλο.

Λοιπον δοκιμασα 8χ270 και 7χ 270. ΤΙΠΟΤΑ. Βαραει ρισταρτ συνεχεια. Τωρα ειμαι 265 και θα δοκιμασω να δω ποσο σταθερος ειμαι...

Αν 265 ειναι τα ορια αυτης της μητρικης θα ειναι μεγαλη απογοητευση. Σκεφτειτε να ειχα και "κακο τσιπ-σειριακο" :p:D

Αρχική απάντηση από Alexandros

Αν 265 ειναι τα ορια αυτης της μητρικης θα ειναι μεγαλη απογοητευση. Σκεφτειτε να ειχα και "κακο τσιπ-σειριακο" :p:D

εχεις κατι σε winbond να δοκιμασεις ? γιατι κατι μου λεει οτι σε εσενα θα πετανε ... ενστικτο καθαρο ...

εγω εχω μια 54GK0412900XXX και ειναι παραδοξως σταθερη σα βραχος , κλοκαρει και με εχει καταπληξει ευχαριστα, δεν το περιμενα με ολα οα ειχα ακουσει

winbond δεν εχω αυτη τη στιγμη...

:D εμενα ειναι 41290093Χ εσενα?

παντως γιατι να μεκοβουν οι μνημες ? τωρα τεσταρω 1 προς ενα και πανε κοντα 245 με 3 3 3 στα8ερα. Οταν βαζω μαχ 200 στις μνημες η 166 δεθα επρεπε να παει το φσβ 270 280 ? κανω κατι λαθος ?

κατι ελαφρως ασχετο αλλα το θελω για να τεσταρω τις μνημες πανω στην ΜΣΙ

απο το μεμτεστ 86 ποιο τεστ να της βαλω λουπα ωστε να ζοριστει περισσοτερο ?

και εγωτο 5 νομιζω :...:

Να τονισω οτι στα 265 η μητρικη ΔΕΝ ειναι πολυ σταθερη.Μου εδωσε ερρορς σε καποια τεστ μετα απο 10-20 λεπτα.

Στα 260 μεχρι στιγμης ειναι βραχος :boxed:

Ενταξει δεν θα παραδωσω τα οπλα.Θα κανω τα παντα για 2 ή 3 μερες ακομα να την πουσαρω, θα της βαλω και TCCD για δοκιμη (566ρες) αλλα αν δω οτι δε παει παραπανω ....τετελεσθαι.

Τα αποτελεσματα μεικτα.Ο επεξεργαστης σαν μηζ δεν μπορεσε να ξεπερασει τα 2650 με κριτηριο να βγαζει 1mb pi.Με τις μνημες ισα που να φτανουν 200 και η ταση στο τσιπακι να ειναι στο τερμα της μητρικης για να παει εκει.Το δε καλο ειναι οτι με αυτον τον πεξεργαστη το fsb απλα ηρθε , εβγαλε αρκετες λουπες prime test 2 πρωτου χτυπησει ( 5 αντι για 1 ) και τα 32πι στα 6*280 βγηκε κανονικα.Διαφορα θερμοκρασιας δεν ειδα , το mbm εδειχνε κατω απο ζορι οριακα κοντα στο 49-50. Και το cbi.....

post-32-1416071567,3914_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.