Jump to content

MSI Κ8Ν NEo2 Platinum

Trooper

Recommended Posts

Μπορει κανεις σας να πει τι να κανω για λιιιιιιγο o/c? Απλα εχω συνηθησει με ιντελ και ολα αυτα μου φαινονται ακαταλαβιστηκα!

Εχω τον 3500 στο 11χ200, defaults δηλαδη

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

βασικά για αρχή μπορείς να κάνεις ένα απλό oc χωρίς πολλές παραμετροποιήσεις.

Δηλαδή διατηρείς το max Multi του CPU σου, και ανεβάζεις HTT (αντίστοιχο του FSB).

τις μνήμες βάζεις 200 διαιρέτη (εκεί που λέει mem frequency) και το LDT το κάνεις από 5x σε 4x.

Τι μνήμες έχεις? Δώσε ρεύματα με την ίδια λογική που έδινες και στο Intel.

Επίσης βάλε 1T Command per Clock. Αν οι μνήμες σου δε πάνε άλλο με 2.8 ας πούμε μπορείς να βάλεις να παίξουν με μεγαλύτερο διαιρέτη, δηλαδή 166 και να συνεχίσεις αναλόγως.

οι διαιρέτες από τα ολόκληρα multi υπολογίζονται ως εξής.

• πολλαπλασιάζεις το multi με το 200. (π.χ. 9x200=1800)
  • διαιρείς το αποτέλεσμα με το διαιρέτη (π.χ για 166 έχουμε 1800/166=10.8 στογγυλοποίηση 11)
  • άρα με multi 9x και διαιρέτη 166 έχεις για τις μνήμες σου συχνότητα 9xHTT/11.
  • Tα μισά multi πάνε αλλιώς και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το A64MemFreq

http://www.cpuid.com/download/CG-NVNF3.zip

κατεβασε το. απο το bios, κατεβασε το ΗΤΤ απο το 5Χ σε 3Χ. γυρω στα 1100 κρασαρει. αλλαξε το multi, για να μη σε κρατησει κατω ο επεξεργαστης. δες μεχρι που φτανουν οι μνημες. αν δεις πως δεν πανε αλλο, ψαξε τα timimgs και το ρευμα τους. οταν σιγουρευτεις για το που φτανουν οι μνημες, ξεκινας να δεις μεχρι που παει το τσιπ. οταν δεν παει παραπανω, δινεις ενα κλικ πανω στο ρευμα.

αν δεις πως οι μνημες σου δεν ανεβαινουν ψηλα, θα αναγκαστεις να παιξεις με διαιρετη. κατεβασε το απο 200 σε 166.

Αρχική απάντηση από enduracell

βασικά για αρχή μπορείς να κάνεις ένα απλό oc χωρίς πολλές παραμετροποιήσεις.

Δηλαδή διατηρείς το max Multi του CPU σου, και ανεβάζεις HTT (αντίστοιχο του FSB).

τις μνήμες βάζεις 200 διαιρέτη (εκεί που λέει mem frequency) και το LDT το κάνεις από 5x σε 4x.

Τι μνήμες έχεις? Δώσε ρεύματα με την ίδια λογική που έδινες και στο Intel.

Επίσης βάλε 1T Command per Clock. Αν οι μνήμες σου δε πάνε άλλο με 2.8 ας πούμε μπορείς να βάλεις να παίξουν με μεγαλύτερο διαιρέτη, δηλαδή 166 και να συνεχίσεις αναλόγως.

οι διαιρέτες από τα ολόκληρα multi υπολογίζονται ως εξής.

• πολλαπλασιάζεις το multi με το 200. (π.χ. 9x200=1800)
  • διαιρείς το αποτέλεσμα με το διαιρέτη (π.χ για 166 έχουμε 1800/166=10.8 στογγυλοποίηση 11)
  • άρα με multi 9x και διαιρέτη 166 έχεις για τις μνήμες σου συχνότητα 9xHTT/11.
  • Tα μισά multi πάνε αλλιώς και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το A64MemFreq

θα δοκιμασω. Εχω το συστημα της υπογραφης μου. Το HT Ουσιαστικα το εχω στο 5 δηλαδη υπερχρονισμενο.

το Hypertransport γενικά δε πρέπει να ξεπερνάει τα 1000Mhz στα 939. Υπολογίζεται LDTxHTT=HT. Oπότε όσο ανεβάζετε HTT κατεβάζετε το multi του HT.

καλυτερα 3Χ για πιο σιγουρα. καπου λιγο πανω απο τα 1000 (4ΧHTT) αρχισει τα κολπα.

το multi του επεξεργαστη απο 11Χ σε 10Χ. ετσι θα δεις μεχρι που φτανουν οι μνημες, χωρις να ζοριζεται το τσιπ. για να εισαι σιγουρος πως πανε παραπανω, αν δεις τα πρωτα προβληματα, κατεβασε τον σε 9Χ.

οταν σιγουρευτεις για το που φτανουν οι μνημες, αρχιζεις να ψαχνεις τον επεξεργαστη και σκαλιζεις το ρευμα του.

Κατι αλλο τωρα....

Στα 2.8Ghz Με 10χ280...Και 10% Volt Μπενει XP Αλλα κωλαει μετα απο λιγο λετε να θελει και αλλο ρευμα...?????

Απο θερμοκρασιες ειμαι οκ γυρω στους 40....

Και κατι αλλο ακομα..

Πως κανω Update το Bios?????

Λεω να βαλω κανενα Mod Bios Για παραπανω Volt CPU....

Ποιο μου πρωτηνετε?\?????

Αρχική απάντηση από Τακας

Και κατι αλλο ακομα..

Πως κανω Update το Bios?????

Λεω να βαλω κανενα Mod Bios Για παραπανω Volt CPU....

Ποιο μου πρωτηνετε?\?????

Θεωρητικα μιλωντας το 1.37 ειναι λεει αρκετα καλο.Οσο για το θεμα βολτ cpu , μην το παρατραβηξεις.Και το μανισιο βιος καλο ειναι.Απεφυγε το 15Χ γιατι αποτελεις rma εργαλειο και οχι βιος.ΑΠο βιος θα σου προτεινα το 1.51

10% απο ποια ταση;

αν εισαι σιγουρος πως αντεχουν οι μνημες, λογικα θελει ρευμα το τσιπ.

το 1.36b δινει τη μεγαλυτερη ταση στο τσιπ.

και μεσα απο τα ΧΡ γινεται, και απο δισκετα, κι αν εχεις dos partition γινεται κι απο το σκληρο.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 17:56]

10% απο ποια ταση;

αν εισαι σιγουρος πως αντεχουν οι μνημες, λογικα θελει ρευμα το τσιπ.

το 1.36b δινει τη μεγαλυτερη ταση στο τσιπ.

και μεσα απο τα ΧΡ γινεται, και απο δισκετα, κι αν εχεις dos partition γινεται κι απο το σκληρο.

10% Απο το μαμα Volt 1.5

Πωσο πανω να παει ακομα με παραπανω Volt απο το 1.36b Bios??

Οι μνημες μου πανε μεχρι 295 1:1 Με 3-4-4-8 Κανενα προβλημα απο μνημες

ειναι μαμα το 1.5; αν βαλεις startup, σου δειχνει 1.5 σαν μαμα ταση;

βαλτο απο το bios στο 1.55, και κρατα ξανα το 10%. αυτος που εχω εδω, θελει 1.55Χ13% για να εχει σταθερα 2800.

αν θυμαμαι καλα, το 1.36b παει μεχρι 18%.

η μητρικη ειχε το 1.4 bios , εβγαζε λαθη η μνημη με 3-3-6-3@218 1:1 και με το 1.36 τα περασε ολα. Ειχε κανεις αλλος παρομοια συμπεριφορα?

επισης κατι αλλο , τωρα που θα αποκτησω και 3ο SATA σκληρο , δεν μπορω να παιξω και τους 3 επειδη θα κρασαρει λογω οβερκλοκ????

σημερα το board επιασε 315MHz με 1:1 τις μνημες

single channel

GSkill LE 2x256

για να δουμε τι θα κανει το 2ο DIMMακι και που μπορει να φτασει σε Dual !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.