Jump to content

Αγορά ΜοΒο Ζ97 με θύρα Μ.2.

black66.gr

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούριας ΜΒ με Ζ97 chip και συγκεκριμένα αυτής. Η Ζ97 motherboards έχουν θύρα Μ.2 (PCIex 2).Οι ερώτησεις που θέλω να κάνω είναι οι εξείς.1)Οι ήδη υπάρχοντες Μ.2 SSD για laptop είναι συμβατοί με αυτήν την ΜΒ ; 2) Έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους 2.5'' SATA III και mSATA SSD ; 3) Τι με συμβουλέυετε να πάρω Μ.2 SSD ή 2.5'' SATA III;?????

edit : Οι Μ.2 SSD είναι αυτοί και κουμπώνουν κατευθείαν πάνω στην mobo....

• 2 weeks later...
Πρεπει να αξιζουν αρκετα παντως...Παντως οποιος ειναι ετοιμος να αγορασει καινουριο mobo αξιζει να παει z97 ωστε να έχει και υποστηριξη για m2

Κάτι λένε...

ASRock Z97 Extreme6 Tests Samsung XP941 M.2 x4, Plextor M6e M.2 x2 and Samsung 840 Pro SATA 3 SSDs | The SSD Review

Είναι bootable ;

Τελικά παράγγειλα αυτή από εδώ σε πολυ καλή τιμή. Λέω να παραγγείλω και αυτόν.Η τιμή για 240GB είναι SUPER !

τελικα εβαλες m2?εντυπώσεις?

τελικα εβαλες m2?εντυπώσεις?

Την mobo και τον m.2 ssd τα παρέλαβα μόλις χθες και το απόγευμα έκανα την εγκατάσταση. Δεν έχω προλάβει για τίποτα άλλο .Η μεταφορά δεδομένων πάντως κυμαίνεται σε γρηγορότερα επίπεδα και απο ssd sata3.:dance3:.Λέω να περάσω το battlefield 4 εκεί !

Την mobo και τον m.2 ssd τα παρέλαβα μόλις χθες και το απόγευμα έκανα την εγκατάσταση. Δεν έχω προλάβει για τίποτα άλλο .Η μεταφορά δεδομένων πάντως κυμαίνεται σε γρηγορότερα επίπεδα και απο ssd sata3.:dance3:.Λέω να περάσω το battlefield 4 εκεί !

μεγειες απο μενα !!

αδελφε πως σου φανηκε η μητρικουλα ; επαιξες καθολου ; γιατι και εγω προσανατολιζομε για την extreme 6 τα εχει ολα και συμφερει απο τιμουλα

τα παντα ολα 1 SATA Express, 10 SATA3, 1 eSATA, 1 M.2 (Gen2 x2/SATA), +1 Ultra M.2 (Gen3 x4)!!!

μεγειες απο μενα !!

αδελφε πως σου φανηκε η μητρικουλα ; επαιξες καθολου ; γιατι και εγω προσανατολιζομε για την extreme 6 τα εχει ολα και συμφερει απο τιμουλα

τα παντα ολα 1 SATA Express, 10 SATA3, 1 eSATA, 1 M.2 (Gen2 x2/SATA), +1 Ultra M.2 (Gen3 x4)!!!

Ευχαριστώ.Και οι δύο τα έχουν ΟΛΑ και συμφέρουν.Και εγώ ανάμεσα σε αυτές τις δύο είμουν και διαλεξα την Fatal1ty για λόγους gaming, χρώματος (κόκκινο-πανέμορφη) και VFM (135 eur) .Δεν έχω προλάβει να παίξω ακόμα γιατί την έκανα installation χθες το βράδυ αργά και σήμερα είμαι στη δουλειά. Θα κάνω format.Στον ssd sata3 120gb θα βάλω το λειτουργικό και στον M.2 ssd 240gb τα παιχνίδια.

edit: Τρέχει το bf4 σε 64άρι χάρτη με ultra settings me 100+ fps με το σύστημα της υπογραφής μου!!!!!

• 2 weeks later...

απο δυο προχειρες ματιες που εριξα βλεπω οτι

η συγκεκριμενη ASROCK σε αντιθεση με ολες τις αλλες μητρικες με Μ2 θυρα που κυκλοφορουν μεχρι στιγμης

εχει m2 pci-e x4 αντι για x2

επισης στο review του XP941 στο anadtech τον ειχαν κουμπωμενο πανω σε pci-e 3.0 x4 adaptor ωστε να αποδωσει το μεγιστο

στην πλειοψηφια των μητρικων που εχουν m2 pci-e x2

οι Μ2 SSDs που βλεπω περιοριζονται(?) χοντρικα στα επιπεδα εντος 840pro/evo

imho συμπεραινω οτι ειμαστε σε πολυ αρχικο level του μεταβατικου σταδιου

τα pci-e lanes του Ζ97 ειναι μαλλον λιγα για να υποστηριξουν σωστα ολα τα νεα προτυπα ταυτοχρονα και σε πληρη μορφη

το κοστος των γρηγορων m2 ειναι ακομα μαλλον αδικαιολογητα ακριβο

οποτε τα βρισκω ενδιαφεροντα μονο για laptops και mini ITX συστηματακια....

ή ετσι απλα για τον πειραματισμο του πραγματος

ισως στο Χ99 να εχει ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο και απο θεμα μητρικων και απο θεμα προσιτων δισκων

με αποδοση που να δικαιολογει την αγορα τους σε σχεση με εναν (ή κ δυο) 250αρη EVO των 115ευρω πλεον...

ισως στο Χ99 να εχει ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο και απο θεμα μητρικων και απο θεμα προσιτων δισκων

με αποδοση που να δικαιολογει την αγορα τους σε σχεση με εναν (ή κ δυο) 250αρη EVO των 115ευρω πλεον...

απ τις τιμες που βλεπω παντως σε κανα χρονο πιστευω θα αρχισουμε να εχουμε -με καθυστερηση απο την τελευταια σταυροφορια- επιτελους 100% ssd συστηματα:fun:

Τσίμπησα αυτή και αυτόν τα κούμπωσα επάνω,πέρασα win 8.1 ,το bf4 και σας πληροφορώ ότι σε κάθε εκκίνηση νέου round είμαι ο πρώτος που κάνω spawn ! Tο παιχνίδι φορτώνει σε χρόνο dt. Πολύ γρήγορος δίσκος πάνω σε πολύ καλή gaming mobo.:jump:

• 2 weeks later...
καλησπέρα βρε παίδες "εδιαφερομε" για μητρική z97 καλή μέχρι 180 τι έχετε να προτείνεται φυσικά να έχει πάνω m2

Κατ΄αρχήν αυτή που πήρα εγώ (Asrock z97x killer) είναι πάρα πολύ καλή mobo και πολύ VFM περίπου στα 140 euro.Ή αν δεν σε ενδιαφέρει σε gaming σειρά πας εδώ Asrock Z97 Extreme4 στα 135 euro ή εδώ Asrock Z97 Extreme6 (με ultra m.2)και είσαι υπερκομπλέ στα 180 euro.Όλες είναι great vfm και η Asrock γιά μένα η ανερχόμενη No1 εταιρεία στις μητρικές.Τεχνικά στοιχεία υπάρχουν στα links.

Κατ΄αρχήν αυτή που πήρα εγώ (Asrock z97x killer) είναι πάρα πολύ καλή mobo και πολύ VFM περίπου στα 140 euro.Ή αν δεν σε ενδιαφέρει σε gaming σειρά πας εδώ Asrock Z97 Extreme4 στα 135 euro ή εδώ Asrock Z97 Extreme6 (με ultra m.2)και είσαι υπερκομπλέ στα 180 euro.Όλες είναι great vfm και η Asrock γιά μένα η ανερχόμενη No1 εταιρεία στις μητρικές.Τεχνικά στοιχεία υπάρχουν στα links.

ναι γιατί όχι αλλα μου έχει κολλήσει αυτή τι λες a αυτή που έχεις ρύθμισις fan ?

https://www.skroutz.gr/s/4869749/MSI-Z97-Gaming-7.html

http://www.hwlegend.com/recensioni/articoli/schede-madri/3515-msi-z97-gaming-7-intel-z97-express-lga-1150.html?showall=1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.