Jump to content

H100 δε δουλεύει σωστά;

Delijohn

Recommended Posts

από το eshop είναι η corsair :tw:

είχα πιστωτικό από άλλο χαλασμένο προϊόν κι αναγκάστηκα να την πάρω τότε από εκεί.. αγορασμένη τέλη 2012..

έκανα login στο support της corsair τώρα και θα ξεκινήσω τη διαδικασία.. είδα αυτό και χάρηκα:

Corsair offers the following Warranty Fulfillment Options:

Standard Replacement: Through Corsair’s Standard Replacement process, Corsair will issue an approved RMA (Return Merchandise Authorization) number for the return and replacement of your defective product(s).

Express Replacement: To minimize down time, we offer an Express Replacement RMA process. Through this process Corsair will ship your replacement product(s) prior to receiving your defective product(s). A valid credit card is required.

Accessory Product Request: Experiencing a problem with a Corsair Component Product? Many of Corsair products have replacement accessories which will resolve the issue and prevent the need to return the entire product.

Από την άλλη, αν μου ζητήσουν να τη στείλω, θα έχω ούτως ή άλλως θέμα γιατί λόγω παλαιότητας κουτιού, έχω κ την εξής φάση :hm:

4TLsS7K.jpg

..οπότε θα πρέπει να λύνω μητρική :hm:

edit:

και δυστυχώς δεν δίνει άλλη επιλογή

7yQmRaD.png

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Βρε παιδιά δεν ξέρω τι να κάνω.

Από τη μία η Corsair μου λέει στείλε τη ψύκτρα και τα ανεμιστηράκια κ εγκρίνουμε rma αλλά πρέπει να τη στείλω με δικά μου έξοδα.. κ θα είναι πολλά θεωρώ για Ολλανδία.

Από την άλλη το pc τρέχει, αλλά με idle 45-50C και με το που ανοίξω prime πάει πάνω από 85C!

Σήκωσα για 2η φορά την ψύκτρα και έβαλα εκ νέου ceramique μπας και δεν την έβαλα καλά την πρώτη φορά.. και πάλι τα ίδια.. υπάρχει περίπτωση να μην κάθεται καλά πλέον; Υπάρχει περίπτωση να είναι μόνο αυτό το πρόβλημά μου; Επειδή έχω τα δικά μου ανεμιστηράκια πάνω, τα έχω συνδεδεμένα στη μητρική.. έβαλα όμως το λινκ της h100 σε έναν chassis fan link της μητρικής κ βλέπω 2200rpm σε αυτό.. άρα παίζει και η αντλία(??). Λέτε να το τσεκάρω κι αλλιώς πριν τη στείλω κ μου πουν "φιλαράκι πλάκα μας κάνεις, παίζει μια χαρά";; :wall: Κι αν ναι, πώς;

edit: να συπληρώσω πως από corsair μου ζήτησαν μόνο τα ανεμιστηράκια μαζί κι όχι το mounting kit κι έτσι θα γλιτώσω το λύσιμο όλου του κουτιού/μητρικής κλπ. Μα μήπως κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε να τσεκάρω τα δεσίματα της h100 στη μητρική; Μήπως ας πούμε όταν βιδώνω την h100 πάνω στη cpu, πιάνουν τέρμα οι βίδες, ενώ θα μπορούσε να πάει και πιο κάτω προς τη cpu;

Εμένα το θέμα έχει να κάνει με όλο το Loop εκεί.

Γιατί αν κατάλαβα καλά όπως διάβασα το θρεντ, μέχρι προχτές δούλευε μια χαρά χωρίς θέμα, και αν εξαιρέσεις το ψυγείο που καθάρισες με πεπιεσμένο αέρα ΔΕΝ άλλαξε τίποτα.

Οπότε δεν μπορεί ξαφνικά να μην πατάει το καπάκι, κλπ.

Κάποιο κομμάτι της υδρόψυξης υπολειτουργεί.

Το ότι νιώθεις δόνηση ναι δουλεύει η αντλία αλλά δεν ξέρουμε αν δουλεύει 10%...

Άποψη μου στείλε την πίσω και λογικά θα λάβεις νεα.

Από την άλλη το pc τρέχει, αλλά με idle 45-50C και με το που ανοίξω prime πάει πάνω από 85C!

Αυτό είναι κλασσικό σύμπτωμα του "δεν πατάει καλά η ψύκτρα".

Δε μπορώ να σου πω για ποιό λόγο, αποστάτες, στραβή μητρική, σκουπίδι, έχει φύγει το καπάκι του επεξεργαστή; Αυτό όμως είναι το θέμα σου.

Αυτό είναι κλασσικό σύμπτωμα του "δεν πατάει καλά η ψύκτρα".

Δε μπορώ να σου πω για ποιό λόγο, αποστάτες, στραβή μητρική, σκουπίδι, έχει φύγει το καπάκι του επεξεργαστή; Αυτό όμως είναι το θέμα σου.

Αν και συμφωνώ απο την στιγμή που δεν είναι αερόψυξη και είναι κλειστό loop για αυτό με προβληματίζει εμένα.

Ειδικά όταν δεν έκανε κάτι για να το πειράξει αυτό (εκτός αν δεν διάβασα καλά).

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION] από τη μία αυτό λέω.. αλλά φοβάμαι πως με το κούνημα, ίσως να αποσταθεροποιήθηκε. Την έχω βγάλει κ ξαναβάλει 2 φορές. Βοηθάει σε αυτό πως τα σωληνάκια έχουν μεταλλικό περίβλημα, οπότε λίγο να κουνήσεις το ψυγείο, ίσως να κουνιέται απειροελάχιστα κι η ψύκτρα πάνω στη cpu.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] αυτό φοβάμαι κι εγώ.. αλλά τι να κουνήθηκε; Όχι το καπάκι είναι οκ. Αν και προκειμένου να παίξει, τον έκανα και de-lid. Το θέμα είναι πως ακόμα κ τότε, μόνο με πατέντα θα καθόταν καλά η h100 από πάνω..

[MENTION=16968]lelos[/MENTION] πού να τα βάλω; Ανάμεσα στα βιδώματα; Ή από πίσω; Πιο πάνω μέσα σε spoiler έχω μια φώτο από τη φάση πίσω.. δες πως είναι.. δε με παίρνει νομίζω να βάλω κ κάτι άλλο ανάμεσα..

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] αυτό φοβάμαι κι εγώ.. αλλά τι να κουνήθηκε; Όχι το καπάκι είναι οκ. Αν και προκειμένου να παίξει, τον έκανα και de-lid. Το θέμα είναι πως ακόμα κ τότε, μόνο με πατέντα θα καθόταν καλά η h100 από πάνω..

Την ψύκτρα την ελέγχεις εύκολα. Τη βάζεις να δουλέψει και βλέπεις το block αν κρυώνει. Πρόχειρος τρόπος, αλλά σου δίνει μια εικόνα.

Το lid επίσης, αν μπορείς, βάζεις μια αερόψυκτρα και βλέπεις αν κάνει τα ίδια. Αυτό πιθανόν να σου δώσει στοιχεία και για τη μητρική μήπως είναι στραβή.

Το ίδιο θέμα είχα κι εγώ με κάρτα γραφικών, στραβώνει πολύ εύκολα, που επειδή έβγαλα την αερόψυκτρα, η οποία όμως την κράταγε και ίσια, στράβωνε η πλακέτα και σήκωνε το waterblock. Σε idle ήταν μια χαρά, μόλις της έδινα φορτίο, ανέβαζε σε 3'' 90°. Το αστείο ήταν πως όταν την έβγαζα, με τις κινήσεις είχε απλωθεί καλά η πάστα κι έτσι δεν είχα ένδειξη ότι δεν πατάει σωστά.

[MENTION=16968]lelos[/MENTION] με αυτό που μου δείχνεις, θα έχω 2 θέματα:

1) δε νομίζω να χωράνε τέτοια πίσω από τη μητρική κι ανάμεσα στο κουτί..

2) έχει ήδη τέτοια από μαμά.. δε μπορώ να βάλω άλλα.. κ στον αέρα να είναι κ να βάλω πιο μεγάλα βιδάκια, δεν ξέρω αν θα πιάνουν πίσω..

coolercorsairhydroserie.jpg

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] το μπλοκ κ τώρα κρυώνει.. το θέμα είναι μήπως φταίει κάτι άλλο αντί για την καλή ή όχι επαφή με τη cpu.

Για να βάλω απλή αερόψυκτρα πρέπει να λύσω όλο το pc να βγάλω από πίσω το mounting bracket της H100 ε;; Πολύ παίδεμα.. κ δεν ξέρω αν θα το γλιτώσω για πολύ ακόμα.. η μητρική δεν παίζει να είναι στραβή, είναι βιδωμένη τέλεια πάνω σε 9 βίδες κι απ'ότι βλέπω γύρω γύρω, οι αποστάσεις είναι σούπερ από το κουτί.. άσε που να στράβωσε από τι; Δεν έχει πολλά πράγματα πάνω της..

Το μόνο που θα μπορούσα ίσως να κάνω για να σιγουρευτώ, θα'ταν να την πάω σε ένα παιδί με h100 να βάλει τη δική μου πάνω κ να δούμε αν αποδίδει κ σε εκείνον το ίδιο.

βάλε το pc οριζόντια, ξεβίδωσε τελείως το block ώστε να το πάρεις στα χέρια σου, βγάλε τις βίδες απο το bracket για να μην εμποδίζουν, βάλε πάστα και με το χέρι σου πίεσε το πάνω στον επεξεργαστή, άνοιξε το pc και τσέκαρε θερμοκρασίες με το χέρι σου να πιέζει το block πάνω στον επεξεργαστή (ζήτα απο κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει).

Εγώ έτσι σιγουρεύτηκα πως έφταιγε η αντλία της h100 και όχι το κούμπωμα, γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα.

[MENTION=6176]Delijohn[/MENTION] Το θέμα δεν είναι αν βίδωσες καλά τις βίδες της κεφαλής. Οι αποστάτες πρέπει να τσεκάρεις να είναι τερματισμένοι προς τα κάτω. Αυτοί έχουν συνήθως το πρόβλημα (και στο δικιά μου περίπτωση αυτό έφταιγε).

post-31462-1416078434,4409_thumb.jpg

[MENTION=3765]HellhammeR[/MENTION] τιπεςτώραρεάνθρωπε! :flag:

Όσο κι αν είναι προφανές, δε μου είχε κόψει να το κάνω.. θα το δοκιμάσω κ θα σας πω..

Πάντως πρέπει να μην ακουμπάει καλά, μια και όταν τρέχω prime, 90ρίζει σε λιγότερο από λεπτό και δε ζεσταίνονται σωληνάκια κ ψυγείο.. άρα πάμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Τους αποστάτες προσπάθησα να τους σφίξω αλλά δεν βλέπω να πηγαίνουν άλλο. Δεν ήταν φουλ ακίνητοι όμως.. κρατώντας από πίσω προσπάθησα να τους σφίξω κ ή ήταν τερματισμένοι.. λίγο καλύτερα από εδώ είναι:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=c5QWYFNGhT0]Corsair H100 backplate installed: gap between standoff and motherboard - YouTube[/ame]

Μπορώ να βρω κάπου άραγε τα εξής:

1) βίδες νέες που να περνάνε από πίσω μέχρι μπροστά

2) o-rings πλαστικά για να κρατάνε τη βίδα πίσω

3) o-rings πλαστικά για την από πάνω μεριά, να δουλέψουν σαν αποστάτες

4) βιδο-παξιμαδάκια (συγχωρέστε μου τον όρο) για να τα σφίξω όσο πάνε μέχρι κάτω

άλλος εδώ με παρόμοια λύση με τα o-rings

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=UnWMlcB3nTg]H100i backplate/block fix - YouTube[/ame]

αν η αντλία δεν έχει θέμα και το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει καλή επαφή το block στον επεξεργαστή μπορείς να δοκιμάσεις να σφηνώσεις κάτι ανάμεσα και περιμετρικά στο μεταλλικό περίβλημα και του block ώστε όταν το βιδώνεις να ασκεί περισσότερη πίεση, ξέρω μπακαλίστικες λύσεις αλλά μπακαλίστικη είναι και η h100i ;)

Αλλά καλύτερα να φταίει η αντλία ώστε να διαπιστωθεί γρήγορα το πρόβλημα απο το κατάστημα να πεις ότι δεν θες αντικατάσταση με την ίδια και ότι θες άλλη ψήκτρα, να στην πιστώσουν και να πάρεις την noctua d15 και μετά απλά δεν ξανασκέφτεσαι τον όρο ψήκτρα till the end of time :p

Νομίζω έχουν τον λόγο τους οι αποστάτες που δεν μένουν εντελώς ακίνητοι αλλά δεν θυμάμαι το γιατί.

Δεν είναι πρόβλημα πάντως...

Edit: Σχόλιο απ'το βίντεο παραπάνω του youtube:

Guys, that gap is normal, the backplate will be flush and firm when you screw down the block, apparently Corsair designed it like this so the standoffs don't pinch the motherboard, don't worry about it just go ahead with installation and it will be solid once completed.

To forum της Corsair έχει αρκετές περιπτώσεις με ψηλές θερμοκρασίες. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αντλία, τότε το σύνηθες είναι είτε η θερμοαγώγιμη πάστα, είτε οι αποστάτες που σε κάποιες μητρικές δεν τερματίζουν καλά και έτσι παρ' ότι βιδώνει κανείς τέρμα την κεφαλή, υπάρχει "αέρας" από κάτω, είτε τέλος δεν έχει μπεί σωστά η backplate. H τελευταία έχει κάποια κοψίματα που πρέπει να κοιτάνε επάνω.

post-31462-1416078437,5924_thumb.jpg

Τσεκαρίστηκαν όλα.. το έβαλα και ξάπλα και καμία διαφορά, ακόμα κι εγώ να ανέβαινα πάνω! :wall:

Σηκώνομαι σήμερα το πρωί, ξεβιδώνω τα πάντα, μητρική από κουτί κλπ, βγάζω backplate και mounting kit της h100.. πάω σε ένα μαγαζάκι εδώ στο Μοσχάτο με βίδες κ παίρνω αυτά:

bVJWzqd.png

Όπως βλέπετε, ανακάλυψα κι ένα στράβωμα, το οποίο δε νομίζω όμως πως δημιουργούσε πρόβλημα.

Βάζω λοιπόν τα κομμάτια με την εξής σειρά. Πρώτα η βίδα όρθια.. ίδια πάχος με τα μαύρα διπλοβιδάκια αλλά με άλλο σπείρωμα. Στα καπάκια o-ring μεταλλικό να κρατά καλά τη βίδα και στα καπάκια ελαστικό για να μην πληγώσει τη μητρική.

0d8yqBm.png

Αυτά θα έβγαιναν από κάτω από τη μητρική. Στη συνέχεια η h100 θα φοριόταν εκεί πάνω και θα την βίδωνα με την ανάποδη σειρά. Δηλαδή ελαστικό o-ring, μεταλλικό για να σπρώξει καλά το πλαστικό και από πάνω παξιμαδάκι.

eFFkUSv.png

Εδώ είναι πριν τα σφίξω.. εννοείται ότι δεν θα τα έσφιγγα στο θεό, μια και δεν ήθελα τα "φτερά" της H100 να γείρουν προς τα κάτω :)

Πάστα με ωραίο τρόπο αυτή τη φορά, δαχτυλάκι κι άπλωμα δηλαδή σε όλη την επιφάνεια κ λίγο πιο πολύ στο κέντρο.

Ε ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!:mad::wall:

Πάλι τα ίδια... παιδευόμουν τόσες ώρες και τίποτα... 5 λεπτά μετά στο bios μέσα και ξεπερνούσε τους 45c κι ήθελα να κλάψω..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.