psyber Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2014 αγόρασα αυτά τα ρακόρ :EK WATER BLOCKS EK-CSQ FITTING 16/10MM G1/4'' BLACK - με αυτόν το σωλήνα: XSPC TUBE 16/10MM BLACK 2M - . αυτό που παρατήρησα πριν τα εγκαταστήσω είναι ότι ο σωλήνας με ένα απλό τράβηγμα βγαίνει. εκτός αυτού δε χρειάζεται καθόλου ζόρι και το δαχτυλίδι πάει μέχρι το τέρμα επάνω στο ρακόρ. είναι αυτό δυνητικά επικίνδυνο; παιζει να έχω διαρροές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazaboy Μάϊος 17, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 Εννοειτε πως θα εχεις προβλημα με διαρροη, κανονικα δεν θα επρεπε να γινεται αυτο , εισαι σιγουρος οτι ο σωληνας "παταει" κανονικα στο ρακορ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 17, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 ναι κανονικά πατάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazaboy Μάϊος 17, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 Χμ .. μηπως εννοεις οτι βγαινει πριν το βιδωσεις? γιατι ουσιαστικα εκεινο κανει ολη την δουλεια, σφυγγει τον σωληνα στο ρακορ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 17, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 βγαινει με λίγο τράβηγμα αν είναι τέρμα βιδωμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazaboy Μάϊος 17, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 Εγω που τα χρησιμοποιουσα 10/12mm με το ζορι βιδωνε μεχρι το τερμα γιατι υπηρχε ο σωληνας,εφαρμοζε πολυ σφιχτα και ετσι δεν ειχα προβληματα με διαρροες, ρακορ και σωληνες ηταν της ek. Μηπως ο δικος σου ειναι πολυ μαλακος? Δεν εξηγειται διαφορετικα η οι διαστασεις του σωληνα δεν ειναι αυτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 17, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 αν κάποιος έχει τα ίδια ρακόρ και ξέρει ποιος σωλήνας είναι κατάλληλος, παρακαλώ να μας πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάϊος 17, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 Οι διαστασεις σωστες ειναι, αυτα που σου εδωσαν αυτοι παιζει να ειναι λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazaboy Μάϊος 17, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2014 Αν μπορείς μέτρα την εσωτερική διάμετρο με ενα χάρακα η μέτρο να μας φύγει η απορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 18, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2014 μόλις βρω χάρακα θα το κάνω. πάντως η εκ αναφέρει οτι σωλήνας πρέπει να είναι 15,9/9,5. όσο αφορά την εσωτερική διάμετρο το καταλαβαίνω αλλά όσο αφορά την εξωτερική μου φαίνεται περίεργο γιατί το δαχτυλίδι μπαίνει ακόμα και στα 16μμ άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάϊος 18, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2014 Εγω πιστευω οτι σου εχουν δωσει λαθος πραγματα. Ο σωληνας παιζει να ειναι 13/10 η τα ρακορ μεγαλυτερα. Κοιταξε το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 18, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2014 ενδεχομένως να έχεις δίκιο. αλλά επαναλαμβάνω ότι ταιριάζουν απλά βγαίνει ο σωλήνας με ελάχιστο τράβηγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 18, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2014 τον τελευταιο μηνα εχω παραλαβει λαθος ΕΚ parts απο 2 διαφορετικα καταστηματα (Αγγλια & Ολλανδια)με τα πολλα (για πολυ mail ομως...) αποδειχτηκε οτι τους τα ειχαν στειλει απο ΕΚ με λαθος κωδικο/περιγραφη και φυσικα αυτοι εστειλαν με τη σειρα τους σε εμενα λαθος προιονταο μεν με λαθος διασταση και ο δε με λαθος χρωμα...μεχρι να βγαλω ακρη τελικα με εβγαζαν τρελλο!μετρα σωληνα και ρακορ inner & outter diameter να δεις τι παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 18, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2014 Κοπρίτη με όση ακρίβεια μπορώ να μετρήσω με ένα απλό χάρακα ο σωλήνας δείχνει να είναι 0.1mm λεπτότερος. εκτός αυτού σε σχέση με έναν primochill 19/13mm που έχω είναι πολύ πιο μαλακός. η ek στο site της προτείνει τον primochill by the way. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 20, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2014 παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια! τα ρακόρ ήταν 16/12. μετρήθηκαν με ψηφιακό εργαλείο και έλαμψε η αλήθεια. είχατε δίκιο σχετικά με τις λάθος παρτίδες. mark as solved! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 31, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Η γκαντεμιά μου θα έλεγα ότι συνεχίζεται. Τα επέστρεψα και αντ' αυτων πήρα τα monsoon 16/10 matte black. Πρώτη παρατήρηση που θα ήθελα να σχολιάσετε είναι το γεγονός ότι τα plugs ( το εσωτερικο μέρος του fitting) είναι,ασημένιο και το εξωτερικό μαύρο. Πουθενά στο νετ δεν τα έχω δει έτσι.Δευτερο με το σωλήνα της xspc που είχα πάρει, το fitting μπαίνει με λίγη αντισταση και βγαίνει με δυνατότερο τράβηγμα μεν αλλα βγαινει. Θα δοκιμάσω τους primochill με τους οποίους είχα καλή εφαρμογή σε ρακορ19/13 και βλεπουμε.θα ήθελα να μου πείτε αν είναι νορμάλ το χρωμα των monsoon και αν έχει δοκιμασει κάνει το σωλήνα zero maintenance της ek να καταθέσει την αποψη του.Sent from my RM-875_eu_greece_376 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάϊος 31, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Γτ ρε αγόρι μου δεν παίρνεις έναν primochill advanced lrt να κανεις τη δουλεια σου και μπλεκεις με xspc και διαφορα τέτοια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 31, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Δεν ήξερα ότι θα έχω πρόβλημα όταν τον πήρα. Σχετικά με τα monsoon;Sent from my RM-875_eu_greece_376 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Μάϊος 31, 2014 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Η γκαντεμιά μου θα έλεγα ότι συνεχίζεται. Τα επέστρεψα και αντ' αυτων πήρα τα monsoon 16/10 matte black. Πρώτη παρατήρηση που θα ήθελα να σχολιάσετε είναι το γεγονός ότι τα plugs ( το εσωτερικο μέρος του fitting) είναι,ασημένιο και το εξωτερικό μαύρο. Πουθενά στο νετ δεν τα έχω δει έτσι.Δευτερο με το σωλήνα της xspc που είχα πάρει, το fitting μπαίνει με λίγη αντισταση και βγαίνει με δυνατότερο τράβηγμα μεν αλλα βγαινει. Θα δοκιμάσω τους primochill με τους οποίους είχα καλή εφαρμογή σε ρακορ19/13 και βλεπουμε.θα ήθελα να μου πείτε αν είναι νορμάλ το χρωμα των monsoon και αν έχει δοκιμασει κάνει το σωλήνα zero maintenance της ek να καταθέσει την αποψη του.Sent from my RM-875_eu_greece_376 using Tapatalkτο λάστιχο που αγόρασες απο το εσοπ "XSPC TUBE 16/10MM BLACK 2M" δεν κάνει διότι γράφει ότι χει πάχος 2,4mm πρέπει να βρεις με 3 mm για να σφειγκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάϊος 31, 2014 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 vasi σύμφωνα με το site της xspc το πάχος του σωλήνα είναι 3mm. ίσως στο site του eshop να έχει γίνει λάθος. που είδες ότι τα monsoon θέλουν 3mm πάχος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.