Jump to content

ρακόρ 16/10 και συμβατότητα με σωλήνα

psyber

Recommended Posts

αγόρασα αυτά τα ρακόρ :EK WATER BLOCKS EK-CSQ FITTING 16/10MM G1/4'' BLACK - με αυτόν το σωλήνα: XSPC TUBE 16/10MM BLACK 2M - . αυτό που παρατήρησα πριν τα εγκαταστήσω είναι ότι ο σωλήνας με ένα απλό τράβηγμα βγαίνει. εκτός αυτού δε χρειάζεται καθόλου ζόρι και το δαχτυλίδι πάει μέχρι το τέρμα επάνω στο ρακόρ. είναι αυτό δυνητικά επικίνδυνο; παιζει να έχω διαρροές;

Εννοειτε πως θα εχεις προβλημα με διαρροη, κανονικα δεν θα επρεπε να γινεται αυτο , εισαι σιγουρος οτι ο σωληνας "παταει" κανονικα στο ρακορ?

Εγω που τα χρησιμοποιουσα 10/12mm με το ζορι βιδωνε μεχρι το τερμα γιατι υπηρχε ο σωληνας,εφαρμοζε πολυ σφιχτα και ετσι δεν ειχα προβληματα με διαρροες, ρακορ και σωληνες ηταν της ek. Μηπως ο δικος σου ειναι πολυ μαλακος? Δεν εξηγειται διαφορετικα η οι διαστασεις του σωληνα δεν ειναι αυτες.

μόλις βρω χάρακα θα το κάνω. πάντως η εκ αναφέρει οτι σωλήνας πρέπει να είναι 15,9/9,5. όσο αφορά την εσωτερική διάμετρο το καταλαβαίνω αλλά όσο αφορά την εξωτερική μου φαίνεται περίεργο γιατί το δαχτυλίδι μπαίνει ακόμα και στα 16μμ άνετα.

τον τελευταιο μηνα εχω παραλαβει λαθος ΕΚ parts απο 2 διαφορετικα καταστηματα (Αγγλια & Ολλανδια)

με τα πολλα (για πολυ mail ομως...) αποδειχτηκε οτι τους τα ειχαν στειλει απο ΕΚ με λαθος κωδικο/περιγραφη

και φυσικα αυτοι εστειλαν με τη σειρα τους σε εμενα λαθος προιοντα

ο μεν με λαθος διασταση και ο δε με λαθος χρωμα...

μεχρι να βγαλω ακρη τελικα με εβγαζαν τρελλο!

μετρα σωληνα και ρακορ inner & outter diameter να δεις τι παιζει

Κοπρίτη με όση ακρίβεια μπορώ να μετρήσω με ένα απλό χάρακα ο σωλήνας δείχνει να είναι 0.1mm λεπτότερος. εκτός αυτού σε σχέση με έναν primochill 19/13mm που έχω είναι πολύ πιο μαλακός. η ek στο site της προτείνει τον primochill by the way.

παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια! τα ρακόρ ήταν 16/12. μετρήθηκαν με ψηφιακό εργαλείο και έλαμψε η αλήθεια. είχατε δίκιο σχετικά με τις λάθος παρτίδες. mark as solved!

• 2 weeks later...

Η γκαντεμιά μου θα έλεγα ότι συνεχίζεται. Τα επέστρεψα και αντ' αυτων πήρα τα monsoon 16/10 matte black. Πρώτη παρατήρηση που θα ήθελα να σχολιάσετε είναι το γεγονός ότι τα plugs ( το εσωτερικο μέρος του fitting) είναι,ασημένιο και το εξωτερικό μαύρο. Πουθενά στο νετ δεν τα έχω δει έτσι.

Δευτερο με το σωλήνα της xspc που είχα πάρει, το fitting μπαίνει με λίγη αντισταση και βγαίνει με

δυνατότερο τράβηγμα μεν αλλα βγαινει. Θα δοκιμάσω τους primochill με τους οποίους είχα καλή εφαρμογή σε ρακορ19/13 και βλεπουμε.

θα ήθελα να μου πείτε αν είναι νορμάλ το χρωμα των monsoon και αν έχει δοκιμασει κάνει το σωλήνα zero maintenance της ek να καταθέσει την αποψη του.

Sent from my RM-875_eu_greece_376 using Tapatalk

Η γκαντεμιά μου θα έλεγα ότι συνεχίζεται. Τα επέστρεψα και αντ' αυτων πήρα τα monsoon 16/10 matte black. Πρώτη παρατήρηση που θα ήθελα να σχολιάσετε είναι το γεγονός ότι τα plugs ( το εσωτερικο μέρος του fitting) είναι,ασημένιο και το εξωτερικό μαύρο. Πουθενά στο νετ δεν τα έχω δει έτσι.

Δευτερο με το σωλήνα της xspc που είχα πάρει, το fitting μπαίνει με λίγη αντισταση και βγαίνει με

δυνατότερο τράβηγμα μεν αλλα βγαινει. Θα δοκιμάσω τους primochill με τους οποίους είχα καλή εφαρμογή σε ρακορ19/13 και βλεπουμε.

θα ήθελα να μου πείτε αν είναι νορμάλ το χρωμα των monsoon και αν έχει δοκιμασει κάνει το σωλήνα zero maintenance της ek να καταθέσει την αποψη του.

Sent from my RM-875_eu_greece_376 using Tapatalk

το λάστιχο που αγόρασες απο το εσοπ "XSPC TUBE 16/10MM BLACK 2M" δεν κάνει διότι γράφει ότι χει πάχος 2,4mm πρέπει να βρεις με 3 mm για να σφειγκει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.