Jump to content

Μini οδηγός "διαβάσματος" Α64!

soki

Recommended Posts

για άλλη μια φορά μπράβο για τον οδηγό σου soki, δε το περίμενα ποτέ ένας intelάκιας να κάνει τόσο καλή δουλεία για step της AMD :clap:

κάτι τέτοιο είχα γράψει αν θυμάμαι καλά

Συμφωνα με τον Αnand στις αρχες του 2005 θα κυκλοφορησουν οι Α64 και Α64FX revision E (E0) με υποστηριξη SSE3 και βελτιωσεις στον memory controller. Θα υπαρξει αναλογο update στον οδηγο. :)

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2264&p=3

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Το έχω κάνει ερώτημα, αλλά αφού μιλάμε για την αναγνώριση του Α64 σας το βάζω με ένδειξη απορίας, σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις εχω συναντήσει το φαινόμενο να μου δίνουν

A64 3400+ socket 754 2,2 MHZ 512KB cache

αυτό λογικά δεν πρέπει να υπάρχει, σύμφωνα με όλους τους πίνακες αλλά και τα στοιχεία απο την AMD δεν υπάρχει τέτοια CPU, ή θα είναι 2,4 ΜΗΖ με 512ΚΒ cache ή θα είναι 2,2MHZ με 1MB cache.

Θα με τρελλάνουν στο τέλος, παρήγγειλα έναν και θα τον έχω αύριο, είμαι περίεργος να δώ τι θα βγεί, πάντως αν πάτε π.χ. στο πλαίσιο θα τον δείτε, αλλά και σε άλλα 2 μαγαζιά το ίδιο μου είπανε.

Μήπως έχασα κανένα επεισόδιο? :D

• 3 weeks later...

AMD to upgrade memory controller

ONE MORE BIT ABOUT AMD and memory to expand on yesterday's DDR2 story. One of the biggest updates to the E0 step Athlon64s that will be announced soon is the memory controller.

The new parts support double sided DIMMs in all slots at DDR-400. Previously you had to drop to DDR-333 or take your chances. Now it should just work. It will probably also be faster, but I have yet to see numbers.

For those out of the loop, E0 will also bring massive power savings due to the IBM strained silicon process along with SSE3. If AMD ever gets around to announcing them, they will be a very good thing.

http://www.theinquirer.net/?article=20780

• 2 weeks later...

Κοίτα την εικόνα στο 1ο post. Αν τα τελευταία 2 ψηφία στον κωδικό του επεξεργαστή (κάτω από το "AMD Athlon 64") είναι BI, τότε αυτός είναι στα 0.09μ, άρα Winchester.

Αρχική απάντηση από greekfragma

μια ερωτηση πανω στο διαβασμα των Α64 μιας και περιμενουμε τους νεους winchester.(αργοτερα και τους ΕΟ)

η τελευταια γραμμη ξερουμε τι συμβολιζει?????

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA εισαι απιστευτος ρε φουστη...

Περα απο την πλακα τωρα , ενα πρωτο δειγμα τονιζω δειγμα για το εαν παει καλα ο επεξεργαστης ειναι η εβδομαδα.Συνηθως το οσο πιο νεα τοσο καλυτερα δεν ειναι πανακεια.Η τελευταια σειρα που χρησιμοποιειται και σαν SN τουλαχισοτν σε απλους επεξεργαστες και οχι 64αρηδες συμβολιζε τοσο κοντα στο κεντρο του waffer ηταν ο πυρηνας ( για την ακριβεια τα 5 τελευταια η 4 τελευταια ψηφια ) .Στους δε Α64 κατι τετοιο δεν ισχυει η κεντραρουν διαφορετικα το waffer οι μαλαισιανοι.Το αλλο δε που ακουστηκε ητνα κατι για τα γραμματα dep5as και τα συναφη και το spwp μα τα 1000 μαρουλια συμβολιζει παλι το κεντρο του waffer.Σε αυτο που κατελληξα εγω μετα απο δοκιμες για αλλη μια φορα ειναι οτι πρεπει να γωνιασουν και να κεντραρουν καλυτερα το waffer.

• 1 month later...

εκει που λετε CAAXC τι ειναι αυτο?

εκει που λεει SPMW τι σημαινει?

τα βολτ ειναι σιγκεκτριμενα? υπαρχουν σε 2 εκδοσεις?

εκει με την θερμοκρασια τι παιζει , προτιμαμε κατι , βγαινουν σταθερα σε μια τιμη , τι?

ειναι λιγο μπερδεμα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.