fits79 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2014 Προσπαθω να κανω κοινοχρηστο εναν ολοκληρο δισκο με το να κανω δεξι κλικ πανω του και να επιλεξω Ιδιοτητες -> κοινη χρηση -> κοινη χρηση για προχωρημενους και ενω επιλεγω να εχουν δικαιωματα εγγραφης/αναγνωσης ολοι(Everyone) ενω φαινετε στις αλλες συσκευες(Π.χ. κινητο) ετσι οπως εχω ονομασει το δισκο οταν παω να μπω σε φακελους του απο αλλες συσκευες που ειναι στο ιδιο δικτυο δεν με αφηνει γιατι λεει κατι για δικαιωματα.Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?Αν κανω με τον ιδιο τροπο κοινοχρηστο εναν οποιοδηποτε φακελο στον ιδιο δισκο τον βλεπουν κανονικα οι αλλεσ συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο ιδιο δικτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάϊος 14, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2014 Έχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις το Password-protect από τις Προχωρημένες ιδιότητες της Κοινής Χρήσης στον Πίνακα Ελέγχου;Πίνακας Ελέγχου->Δίκτυο και Ιντερνετ->Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης->(στην αριστερή κάθετη μπάρα)Αλλαγή ρυθμίσεων κοινής χρήσης για προχωρημένουςΑπενεργοποίηση κοινής χρήσης με κωδικό πρόσβασης.Επίσης ίσως να χρειάζεται και Επανεκκίνηση.Edited: Τελικά στο root του δίσκου υπάρχει πρόβλημα ο λόγος είναι τα filesystem permissions του NTFS, για να σε αφήσει όμως παρ'όλαυτά θα πρέπει να πας καρτέλα Ασφάλεια(δεξί κλίκ στο δίσκο->Ιδιότητες) και να προσθέσεις και εκεί το Everyone, θα πάρεις κάποια μηνύματα για σφάλμα λόγω του ότι δεν μπορείς να πειράξεις τα δικαιώματα σε κάποια αρχεία συστήματος(recycle bin,Documents and Settings,κτλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Μάϊος 14, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2014 Εννοείτε ότι έχω βγάλει να ζητάει κωδικό άλλωστε δεν ζητάει κωδικό για να μπει.Μα αυτός δεν είναι ο δίσκος που έχω τα Windows αλλά άλλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 14, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2014 Αφαιρεσε οτι sharing εχεις ηδη κανει.στη συνεχεια δεξι κλικ στο δισκο απο το my computer -> properties -> sharingεπελεξε το advanced sharing δωσε ενα ονομα η ασε το defaultκλικ στο permissions επιλεγεις everyone -> add και μετα κλικ στο full contol Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Μάϊος 14, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2014 Τα έχω κάνει ήδη όλα αυτά παιδιά αλλά τζίφος θα σας ανεβάσω φωτός το βράδυ που θα είμαι σπιτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 14, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2014 Τα έχω κάνει ήδη όλα αυτά παιδιά αλλά τζίφος θα σας ανεβάσω φωτός το βράδυ που θα είμαι σπιτιωραια τοτε παλι δεξι κλικ στο δισκο και properties -> security -> edit -> addγραφεις Everyone και μετα κλικ ΟΚ θα εμφανιστει το Everyone στη λιστα, επιλεγεις full control μετα apply και τελος κανε μια επανεκκινηση για καλο και για κακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Μάϊος 14, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2014 Τελικα αυτο που δεν ειχα κανει ειναι το παρακατω Με το που το εκανα δουλευουν ολα μια χαρα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ "panoc" γιατι στην ουσια ο τροπος του ηταν η λυση. Δεν μου εβγαλε κανενα μυνημα λαθους παντως. Παιδια μπορειτε να μου πειτε για ποιο λογο οταν βγαζω εναν φακελο απο τους κοινοχρηστους(http://s7.postimg.org/lt8o3hc6z/image.png)(απλα ξετσεκαρω το τετραγωνακι στη φωτο) μου δειχνει το παρακατω εικονιδιο? Πως μπορω να μην μου δειχνει το παρακατω εικονιδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit Μάϊος 15, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2014 Σχετικά με την "κλειδαριά" μπορείς να δεις εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάϊος 15, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2014 Edited: Τελικά στο root του δίσκου υπάρχει πρόβλημα ο λόγος είναι τα filesystem permissions του NTFS, για να σε αφήσει όμως παρ'όλαυτά θα πρέπει να πας καρτέλα Ασφάλεια(δεξί κλίκ στο δίσκο->Ιδιότητες) και να προσθέσεις και εκεί το Everyone, θα πάρεις κάποια μηνύματα για σφάλμα λόγω του ότι δεν μπορείς να πειράξεις τα δικαιώματα σε κάποια αρχεία συστήματος(recycle bin,Documents and Settings,κτλπ)Είχα ήδη γράψει την λύση, μιας και την δοκίμασα, τα σφάλματα που αναφέρω έχουν να κάνουν με τον διαμοιρασμό όλου του δίσκου που περιέχουν τα windows μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Μάϊος 15, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2014 Σχετικά με την "κλειδαριά" μπορείς να δεις εδώΕυχαριστω πολυ αλλα δεν θελω να ειναι κοινοχρηστος πλεον ο φακελος αυτος και να μην εχει το εικονιδιο λουκετου.Αν το κανω κοινοχρηστο αρχικα και μετα το ξεκανω απο κοινοχρηστο τοτε δειχνει την κλειδαρια και αν δεν τον ξανα-κανω κοινοχρηστο τοτε δεν φευγει το εικονιδιο λουκετου.Καμια αλλη λυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.