Da_KiLLA Ιούνιος 11, 2014 #81 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 Ρε τσιμπήστε 4790κ να δούμε τι κάνει.. και αφήστε τα πρέπει και δεν πρέπει..:hang2: Εμείς πρέπει να πουλήσουμε.. για να συνεχίσουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Ιούνιος 11, 2014 #82 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 Επειδη βλεπω εχει μαζευτει πολυ overclockίλα εδω μεσα με τι m/b z97 (πχ κοιταω asus maximus vii hero και την asus sabertooth mark1) και μνημες λετε να συνοδευτει η 4790k για καλυτερα δυνατα αποτελεσματα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 11, 2014 #83 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 Επειδη βλεπω εχει μαζευτει πολυ overclockίλα εδω μεσα με τι m/b z97 (πχ κοιταω asus maximus vii hero και την asus sabertooth mark1) και μνημες λετε να συνοδευτει η 4790k για καλυτερα δυνατα αποτελεσματα;;Για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όπως λες,εγώ θα έβαζα άλλα 17 ευρώ και θα επαιρνα την Ζ97 Delux.Από εκεί και πέρα την HeroΓια μνήμες ανάλογα το ποσό που διαθέτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Ιούνιος 11, 2014 #84 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 Για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όπως λες,εγώ θα έβαζα άλλα 17 ευρώ και θα επαιρνα την Ζ97 Delux.Από εκεί και πέρα την HeroΓια μνήμες ανάλογα το ποσό που διαθέτεις. ΟΚ για την Asus Z97 Deluxe την εχω δει και σε μερικα review. Kοιταγα τις αλλες 2 asus επειδη φαινονται περα απο φωτομοντέλα και αρκετά φορτωμενες Απο μνημες κοιτάω σε 2400ΜHz ή πρέπει να πέσω σε χαμηλότερη συχνότητα για καλύτερα timings? Προσωπικά κοιτάω τις G.Skill Ares και Kingston HyperX Beast. Tι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 11, 2014 #85 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 Για 16GB και τιμή τις AresΘες όμως 16GB για απόδοση ή χωρητικότητα?Γιατί μόνο για απόδοση θα σου πρότεινα 8GB και πιο σφικτά timings Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Ιούνιος 11, 2014 #86 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 H Kingston υποστηριζει και XMP ομως οπως και το m/b της asus. Μηπως αυτο ειναι πιο σημαντικο σε σχεση με την g.skill;;Aυτη την στιγμη ειμαι με 6gb και σε idle φαση χρησιμοποιω τα 3gb βεβαια αν ανοιξω κανα παιχνιδακι φτανω ευκολα στα 5. Γενικα δεν νομιζω οτι θα χρειαστω ποτε πανω απο 8 και ο μονος λογος που τα κοιταω ειναι για το μελλον διοτι πριν 5 χρονια με 2gb ήσουν μια χαρα αλλα σημερα καλα καλα ουτε τα windows 8.1 δεν σηκωνεις.Τι διαφορα θεωρεις οτι κανει στο OC του συγκεκριμένου 4790Κ τα μικροτερα timings που φερνει μια μνημη στα 8gb;; Επιπλεον θα πρεπει να τρεχει στα 2400MHz ή να πέσει πιο κατω;; Και οταν αναφερεις 8GB εννοεις 2χ4gb ωστε να εχεις dual channel;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 11, 2014 #87 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2014 To XMP Profile το κάνει η μητρική και είναι για όλες τις μνήμες.Αυτή τη στιγμή από ότι κατάλαβα σου είναι υπέρ αρκετά τα 8. Για το μέλλων θα δούμε τι θα γίνει.Οσπου να φτάσουμε να μην σου φτάνουν τα 8GB θα έχουν βγει οι DDR4 και θα πάμε γιάλα όλοι.Ακόμη όμως και με αυτό να μείνεις,προσθέτεις αργότερα άλλα 8 και είσαι οκ.Αν δεν ασχοληθείς με κάπως σοβαρό over τότε μιλάμε τσάμπα γιά μνήμες.Ναι 2Χ4 και όσο ψηλότερα mhz και χαμηλότερα timings τόσο καλύτερα.Πάντα για bench όμως.Στα υπόλοιπα δεν θα δεις διαφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Ιούνιος 12, 2014 #88 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Μπορείτε να ειρωνεύεστε (κλασικά πια εδω μεσα) οσο θέλετε ,το value που εχει ενας sandy (έστω ας πούμε υποκειμενικά) ΔΕΝ εχει ξαναβγεί μεχρι στιγμής.Και εξηγώ : εχω μια ταπεινή megahalems ,δουλευα στα 4000 ΧΩΡΙΣ ανεμιστηρα με πολυ λογικές θερμοκρασίες (ακομα και με το moba που παίζω που στρεσαρει τη cpu διαρκώς) και ειχα ενα πολυ ήσυχο και αποδοτικό pc.Οταν χρειαστηκα επιδόσεις τον έβαλα πλέον στα 4.4 με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ρευμα απο το στοκ ,περίπου -0.08 αν θυμάμαι καλα.Οταν θελω να μ@λ*κιστω,τον εχω στα 4.8 χωρις καμια προσπάθεια ,και οχι ,δεν αλλαξα 2 και τρεις cpu όπως ο Εμπειρίκος απο πανω ,ετσι ειναι οι sandy.Θερμοκρασίες σε load στα 4.8 με μονη προσθήκη ενα noctua fan ,75 με 80 βαθμούς το κατακαλόκαιρο (aircondition δεν εχω).(να σημειώσω εδω ,πως ολα μου τα "τεστ" με στρεσαρισμα τα κανω μολις κανα 10λεπτο το πολυ ,στόχος μου ειναι να βρω απλα το σκαλοπάτι μικρής τάσης-θερμοκρασιας/απόδοσης,δε με ενδιαφέρει η απόλυτη επίδοση)Στον 3770k που εκανα το λαθος να παρω και τελικα εδωσα σε κολλητό μου ,με την ιδια ψυχτρα ΚΑΙ τον ανεμιιστηρα ,στα 4.000 ,επειρνε το pc φωτιά.Ρε τι να παλεύω ολη μερα να του ρίξω λιγο τάση ,να βάζω τις ram σε ταχύτητες χωμα...αποτέλεσμα ; @@.Στα 4.2 ο ivy χτυπησε με μαμα τάση ,85 βαθμούς σε 10 sec ,και ανέβαινε αστραπιαία ,σκοτωθηκα να προλαβω να κλειδωμένο το prime.Επαναλαμβάνω ηταν το ολοκαινουργιο μου cpu ,έφαγα τρεις μέρες να παίζω με παστες ,πηρα τρεις πανάκριβους ανεμιστήρες σε υπερπανακριβο κουτι τερας ,(cosmos 2,μεγαλη απατη περιπτοντως) και δε μπορούσαν να εχω τον επεξεργαστή πάνω απο 4.Και ο καλος έλληνας που μου είπε να παρω amd αν θελω mghz ,του λεω ,πως αλλα τα ματιά του ρακούν ...Και τωρα ελάτε να μου πείτε εσείς ποσο καλοι ειναι οι νέοι ,η τσέπη μου το ξερει...sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Ιούνιος 12, 2014 #89 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Aμα κυνηγάς τα MHz αυτά συμβαίνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Ιούνιος 12, 2014 #90 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 εχω ακομα τον 2500 ,πιανει μεχρι 45-50c load στα 3.8 που τον εχω.Ειχα καει με τον 920 που ειχα και ξερω τι εννοει ο [MENTION=30259]das[/MENTION]. τον επεξεργαστη θα τον αλλαξω μονο οταν θα εχω bottleneck στα παιχνιδια.Μην μασατε και αγοραζεται ο,τι βγαινει απλα για να χαλατε λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_KiLLA Ιούνιος 12, 2014 #91 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Μπορείτε να ειρωνεύεστε (κλασικά πια εδω μεσα) οσο θέλετε ,το value που εχει ενας sandy (έστω ας πούμε υποκειμενικά) ΔΕΝ εχει ξαναβγεί μεχρι στιγμής.Και εξηγώ : εχω μια ταπεινή megahalems ,δουλευα στα 4000 ΧΩΡΙΣ ανεμιστηρα με πολυ λογικές θερμοκρασίες (ακομα και με το moba που παίζω που στρεσαρει τη cpu διαρκώς) και ειχα ενα πολυ ήσυχο και αποδοτικό pc. Οταν χρειαστηκα επιδόσεις τον έβαλα πλέον στα 4.4 με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ρευμα απο το στοκ ,περίπου -0.08 αν θυμάμαι καλα.Οταν θελω να μ@λ*κιστω,τον εχω στα 4.8 χωρις καμια προσπάθεια ,και οχι ,δεν αλλαξα 2 και τρεις cpu όπως ο Εμπειρίκος απο πανω ,ετσι ειναι οι sandy. Θερμοκρασίες σε load στα 4.8 με μονη προσθήκη ενα noctua fan ,75 με 80 βαθμούς το κατακαλόκαιρο (aircondition δεν εχω).(να σημειώσω εδω ,πως ολα μου τα "τεστ" με στρεσαρισμα τα κανω μολις κανα 10λεπτο το πολυ ,στόχος μου ειναι να βρω απλα το σκαλοπάτι μικρής τάσης-θερμοκρασιας/απόδοσης,δε με ενδιαφέρει η απόλυτη επίδοση) Στον 3770k που εκανα το λαθος να παρω και τελικα εδωσα σε κολλητό μου ,με την ιδια ψυχτρα ΚΑΙ τον ανεμιιστηρα ,στα 4.000 ,επειρνε το pc φωτιά. Ρε τι να παλεύω ολη μερα να του ρίξω λιγο τάση ,να βάζω τις ram σε ταχύτητες χωμα...αποτέλεσμα ; @@. Στα 4.2 ο ivy χτυπησε με μαμα τάση ,85 βαθμούς σε 10 sec ,και ανέβαινε αστραπιαία ,σκοτωθηκα να προλαβω να κλειδωμένο το prime. Επαναλαμβάνω ηταν το ολοκαινουργιο μου cpu ,έφαγα τρεις μέρες να παίζω με παστες ,πηρα τρεις πανάκριβους ανεμιστήρες σε υπερπανακριβο κουτι τερας ,(cosmos 2,μεγαλη απατη περιπτοντως) και δε μπορούσαν να εχω τον επεξεργαστή πάνω απο 4. Και ο καλος έλληνας που μου είπε να παρω amd αν θελω mghz ,του λεω ,πως αλλα τα ματιά του ρακούν ... Και τωρα ελάτε να μου πείτε εσείς ποσο καλοι ειναι οι νέοι ,η τσέπη μου το ξερει... sent from mobile Εγώ λέω να πάρεις και 2ρο 2600κ να τον έχεις για back up..!!! αφού είναι ότι καλύτερο έχεις δεί.. μην σου χαλάσει και δεν ξέρεις τι να κάνεις... Επίσης εσύ άρχισες να χλευάζεις και να ειρωνεύεσαι τα καινούρια cpus, λέγοντας ότι ( Ειλικρινά ,με τρώει η καταναλωτική μου μανία να αλλάξω hardware) αλλλααα...:hang2: Με 10 λεπτά τεστ που κάνεις για να στρεσάρεις το cpu... θα έχεις μάθει απ'έξω όλα τα BSOD...:whistling Και επειδή είμαι ο καλός Έλληνας..., και δεν ασχολούμαι με τα ρακούν ΑΛΛΛα με τα καβούρια... λέω να αλλάξεις τσέπη τα λ7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 12, 2014 #92 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Θερμοκρασίες σε load στα 4.8 με μονη προσθήκη ενα noctua fan ,75 με 80 βαθμούς το κατακαλόκαιρο (aircondition δεν εχω).(να σημειώσω εδω ,πως ολα μου τα "τεστ" με στρεσαρισμα τα κανω μολις κανα 10λεπτο το πολυ ,στόχος μου ειναι να βρω απλα το σκαλοπάτι μικρής τάσης-θερμοκρασιας/απόδοσης,δε με ενδιαφέρει η απόλυτη επίδοση) Στον 3770k που εκανα το λαθος να παρω και τελικα εδωσα σε κολλητό μου ,με την ιδια ψυχτρα ΚΑΙ τον ανεμιιστηρα ,στα 4.000 ,επειρνε το pc φωτιά. Ρε τι να παλεύω ολη μερα να του ρίξω λιγο τάση ,να βάζω τις ram σε ταχύτητες χωμα...αποτέλεσμα ; @@. Στα 4.2 ο ivy χτυπησε με μαμα τάση ,85 βαθμούς σε 10 sec ,και ανέβαινε αστραπιαία ,σκοτωθηκα να προλαβω να κλειδωμένο το prime. Mας λες δηλαδη οτι με την ιδια ψυξη, στα 4,8ghz ο 2600Κ σου δεν παει σε prime stress με τιποτα πανω απο 75-80 βαθμους, ενω ο ivy που τεσταρες επισης σε prime και με ιδια ψυξη , δεν "προλαβαινες να πατησεις το κουμπι του prime" και εφτανε μεσα σε 10 sec 85 βαθμους για πλακα μολις στα 4,2ghz και με μαμα ταση, φαντασου να τον αφηνες καμια ωρα δηλαδη που θα εφτανε... Συνεχιζεις να εισαι υπερβολικος αλλα δεν πειραζει... Για να δουμε τι ειδα εγω λοιπον στον 2600Κ και στον 3770Κ που ειχα και τους "τεσταρα πανω στο ιδιο custom water loop που εχω" κοινος με ιδια-καρμπον ψυξη και στα δυο cpu... 2600κ@4,9ghz 2μιση ωρες stress σε prime 95 μαξ temps 74 βαθμους.. 3770k@4,7ghz 3 ωρες+ stress σε prime 95 μαξ temps 76 βαθμους Και τα δυο cpu's εξισου καλα κομματια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_KiLLA Ιούνιος 12, 2014 #93 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Mας λες δηλαδη οτι με την ιδια ψυξη, στα 4,8ghz ο 2600Κ σου δεν παει σε prime stress με τιποτα πανω απο 75-80 βαθμους, ενω ο ivy που τεσταρες σε prime επισης, δεν "προλαβαινες να πατησεις το κουμπι του prime" και εφτανε μεσα σε 10 sec 85 βαθμους για πλακα μολις στα 4,2ghz και με μαμα ταση, φαντασου να τον αφηνες καμια ωρα δηλαδη που θα εφτανε...Συνεχιζεις να εισαι υπερβολικος αλλα δεν πειραζει... Για να δουμε τι ειδα εγω λοιπον στον 2600Κ και στον 3770Κ που ειχα και τους "τεσταρα πανω στο ιδιο custom water loop που εχω" κοινος με ιδια-καρμπον ψυξη και στα δυο cpu... 2600κ@4,9ghz 2μιση ωρες stress σε prime 95 μαξ temps 74 βαθμους.. 3770k@4,7ghz 3 ωρες+ stress σε prime 95 μαξ temps 76 βαθμους Και τα δυο cpu's εξισου καλα κομματια... Και εσύ είσαι υπερβολικός... τα cpu's σου ήταν από τα Καλύτερα Κομμάτια εδώ μέσα...:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιούνιος 12, 2014 #94 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Μόνο χιουμοριστικές μπορώ να χαρακτηρίσω τις κουβέντες για τους νέους DC. Χωρίς να αναφέρομαι αποκλειστικά στο συγκεκριμένο thread. Και σε άλλα forums τα ίδια ακριβώς διαβάζω. Εκείνοι που θέλουν τον αγοράσουν για τον οποιοδήποτε λόγο, και εκείνοι που θέλουν να πείσουν τους άλλους (και τους εαυτούς τους) ότι πρόκειται για super/uber/ntouper fail, γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με το δικό τους cpu που είναι το καλύτερο προϊόν που είχε κυκλοφορήσει ποτέ στην ιστορία της πληροφορικής. Και όλα αυτά βασιζόμενα μόνο σε sample κομμάτια... Κάπου στην μέση νομίζω είναι η πραγματικότητα. Κανείς δεν λέει ότι οι DC είναι ότι τελειότερο έχει κυκλοφορήσει, αλλά από την άλλη νομίζω είναι άτοπο να προσπαθούμε να αποδείξουμε π.χ. ότι το καινούριο GOLF είναι άχρηστο αφού το δικό μου Golf 3 (που του έχω βάλει φίλτρο/προγ/εξατμ.) του ρίχνει 20klm σε τελική Anyway σχετικά με τον 4790k, είμαι ο μόνος που θεωρώ ακόμα και τα stock χαρακτηριστικά του (ταχύτητα και specs) αρκετά ικανοποιητικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 12, 2014 #95 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Anyway σχετικά με τον 4790k, είμαι ο μόνος που θεωρώ ακόμα και τα stock χαρακτηριστικά του (ταχύτητα και specs) αρκετά ικανοποιητικά; Οχι δεν εισαι ο μονος, με 4,4ghz turbo clock που εχει στα μαμα του ειναι πενα, τον βαζεις πανω με μια ψυξη της προκοπης (γιατι η δηθεν ψυκτρα που δινει η intel ουτε για τα σκουπιδια δεν ειναι) και δεν ασχολησε! Μενει να τον παρει κανενας να δουμε και τι ψαρια πιανει σε oc, γιατι τα πρωτα review δειχνουν δυσοίωνα τα πρωτα δειγματα οσο αφορα αυτο το κομματι! Τα stock specs του παντως ειναι μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Ιούνιος 12, 2014 Author #96 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Οχι δεν εισαι ο μονος, με 4,4ghz turbo clock που εχει στα μαμα του ειναι πενα, τον βαζεις πανω με μια ψυξη της προκοπης (γιατι η δηθεν ψυκτρα που δινει η intel ουτε για τα σκουπιδια δεν ειναι) και δεν ασχολησε!Μενει να τον παρει κανενας να δουμε και τι ψαρια πιανει σε oc, γιατι τα πρωτα review δειχνουν δυσοίωνα τα πρωτα δειγματα οσο αφορα αυτο το κομματι! Τα stock specs του παντως ειναι μια χαρα! Συμφωνώ και επαυξάνω! Άλλο ένα ριβιού από το ίδιο σαιτ που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα σου, δυστυχώς. Μου κάνει εντύπωση πως στα περισσοτερα ριβιού δεν έχουν συγκριτικό γράφημα θερμοκρασιών... Core i7 4790K Processor Review - Introduction Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 12, 2014 #97 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Da KiLLA συμφωνώ μαζί σου ότι ήταν καλά κομμάτια του 9000+rpm αλλά με αυτή τη λογική τότε του das (που δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λέει) ήταν ο χειρότερος 3770 που βγήκε στον πλανήτη. Προς θεού αυτές τις θερμοκρασίες δεν τις έχω δει ούτε με καύσωνα 40+ βαθμούς.Και δεν μιλάω μόνο για τον δικό μου.Και του AgMa ο 3770 μια χαρά είναι από θερμοκρασίες.Από εκεί και πέρα που πάει σε oc ο κάθε ένας είναι άλλη ιστορία. Κανένας νομίζω δεν αμφισβητεί ότι ο 3770 είναι πιο ζεστός από τον 2600.Και μάλιστα σε μερικά bench είναι και πιο πάνω λόγο μεγαλύτερης τελικής συχνότητας,αφού ήταν πιο κρύος. Με μια ταπεινή Η100ι είμαι.Ορίστε θερμοκρασίες σε linx με AVX Να προσθέσω όμως ότι έχω κτυπήσει και 101 στα 5.00 Στα 4.5 και στα 5.00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 12, 2014 #98 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 3770K στα 4.2 με μαμά τάση, ψύξη η ταπεινότατη 412s (ταπεινότερη φυσικά της megahalems) και οι θερμοκρασίες μια χαρά. Έτσι τρέχει από τότε που τον πήρα, πέρα από μια μέρα που έπαιξε στα 4.8 για να βγάλω κάποια τεστ. Θα τα θυμάται λογικά και ο @9000+rpm καθώς είχα ανεβάσει αναλυτικά photos με μετρήσεις όταν τον είχα πάρει. Κάτι άλλο συνέβαινε μάλλον με τον 3770Κ του φίλου ή με το πάτημα της ψύκτρας ή υπερβολική πάστα ή μητρική ή ό,τι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Ιούνιος 18, 2014 #99 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2014 Aμα κυνηγάς τα MHz αυτά συμβαίνουν. στο thelab δεν ειμεθα; ποιος δεν τα κυνηγάει; Συννενοηση μπουζούκι παιδιά,κάποιος απο πάνω μου λεει οτι ειρωνεύομαι επειδη ειπα οτι με τρώει η τσέπη μου για αγορές. Μαλλον δεν επικοινωνείτε με το κεντρικο σας νευρικό συστημα ωρες ωρες. Δυστυχώς δεν υπερέβαλα καθόλου για τις cpu μου,δε μίλησα για νερα και custom loops ,μονο για τη δική μου ψυχτρα. Την οποία cpu επαναλαμβάνω την αγορασα καινουργια γιατί ειχα λεφτα (οχι οσα ο απο πάνω λεφτάς,να με συγχωρείτε παιδια ε και βγήκε ΠΑΤΑΤΑ. Η cpu υπαρχει ακομα κανονικα ,δουλεύει όμως σε στοκ τασεις και σε αυτές τις τασεις και τις συχνότητες η διαφορά με το sandy δεν ειναι ορατη δια γυμνού οφθαλμού με τίποτα. Εννοώ χωρις bench ,γιατί μερικοί εδω θέλουν ένεση χιούμορ για να αντιληφθούν μερικά πραγματακια. Επίσης αυτα που λεω,ειναι αυτα που λεγαμε και άλλοι τοτε και δεν ειναι άγνωστα πραγματα ,απλα τωρα θέλουν οι συγκεκριμένοι ενας δυο να κάνουν το κομμάτι τους. Οκ ,υπαρχετε ,να ειστε καλα. sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.