palachris13 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2014 Καλημέρα σας,Έφτιαξα έναν καινούριο Υπολογιστή και από την ώρα που τελείωσα την συναρμολόγηση και τον άνοιξα έχω το εξης πρόβλημα, δεν εμφανίζει τίποτα στην Οθόνη. Δοκίμασα και με DVI και με HDMI από την κάρτα γραφικών να τον συνδέσω με την οθόνη αλλά και από την HDMI της μητρικής και πάλι η οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα. Κατα 99% η συναρμολόγηση είναι σωστή (την έχω ελέγξει άπειρες φορές), η Οθόνη επίσης όταν την συνδέω στο λαπτοπ που έχω λειτουργεί κανονικά. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Να σημειώσω πως όταν ανοίγω τον ΗΥ τα λαμπάκια σε μητρική και GPU ανάβουν κανονικά. Έχετε κάποια ιδεα για το τι μπορεί να φταίει και το τι μπορώ να δοκιμάσω για να λειτουργήσει? Ευχαριστω πολύ.Παραθέτω και το σύστημα μου:CPU: http://www.e-shop.gr/intel-core-i7-4771-390ghz-lga1150-box-p-PER.558432GPU: http://www.e-shop.gr/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-2gb-ddr5-pci-e-retail-p-PER.513627Μητρική: http://www.e-shop.gr/asus-h87m-e-retail-p-PER.523122Μνήμες: http://www.e-shop.gr/corsair-cmz8gx3m2a1600c9b-vengeance-8gb-2x4gb-pc3-12800-dual-channel-kit-blue-p-PER.549299Τροφοδοτικό: http://www.e-shop.gr/be-quiet-straight-power-e9-cm-580w-p-PER.549998SSD: http://www.e-shop.gr/samsung-mz-7te120bw-840-evo-series-ssd-120gb-25-sata3-p-PER.306078HDD: http://www.e-shop.gr/western-digital-wd10ezex-1tb-caviar-blue-sata3-p-PER.303039Optical Drive: http://www.e-shop.gr/samsung-dvd-rw-sh-224db-bebe-sata-black-bulk-p-PER.321046κουτί: http://www.e-shop.gr/coolermaster-sil-352m-kkn1-silencio-352-midnight-black-p-PER.811275οθόνη: http://www.e-shop.gr/dell-s2440l-24-full-hd-p-PER.161889 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Μάϊος 9, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 απο beep beep πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
palachris13 Μάϊος 9, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Αν εννοείς το κλασσικό Beep που κάνουν oi H/Y όταν τους ανοίγεις, όχι, δεν ακούγεται κάτι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Μάϊος 9, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Μάλλον θα πρέπει να βγάλεις τον επεξεργαστή και να δείς αν έχει κάποιο στραβωμένο pin η μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 9, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Δεν έχει δηλαδή καθόλου beeps; Κοίτα, πολλά μπορεί να φταίνε. 1. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ότι συνέδεσες σωστά στο τροφοδοτικό τα διάφορα κομμάτια. Βγάλε και ξαναβάλε όλες τις συνδέσεις τροφοδοσίας.2. Αν το pc κάνει πως ανοίγει και ξανακλείνει αμέσως, τότε πιθανόν να μην έχεις τοποθετήσει σωστά την μητρική και κάπου να γειώνεται.3. Βγάλε τις μνήμες και ξαναπροσπάθησε βάζοντας ένα-ένα dimmάκι σε διαφορετικά slots κάθε φορά, μήπως κάποια μνήμη είναι ελαττωματική.Αυτά για αρχή και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit Μάϊος 9, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Εφόσον δεν ακούς το γνωστό ΜΠΙΠ σημαίνει οτι δεν ολοκληρώνεται το POST (power on self test). Εγώ θα ακολουθούσα τα παρακάτω βήματα:1) έλεγχος cpu (αν έχει "πατήσει" καλά)2) αποσύνδεση όλων των υλικών εκτός από: psu, mb, cpu, ram, (vga μπορείς να συνδέσεις την onboard για να δεις αν ανοίγει). 3) Αν ανοίγει συνδέεις μία μία τις υπόλοιπες συσκευές. Αν δεν ανοίγει βγάλε τις μνήμες. Αν ανοίγοντας τον δεν ακούς κανένα μπιπ, τότε πάμε για μητρική Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν εφόσον έχεις συνδέσει και το ηχείο σωστά ώστε να ακούς τα error codes.Σε περίπτωση που και πάλι δεν έχεις αποτελέσματα μία λύση είναι η σύνδεση των παραπάνω που σου είπα εκτός κουτιού (αν και θα το πρότεινα μόνο αν έχεις κάποια εμπειρία). Εκεί αποκλείεις μερικά ακόμα θεματάκια που μπορεί να οφείλονται στην τοποθέτηση της μητρικής ή ακόμα και σε ελατωματικό διακόπτη κουτιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάϊος 9, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Πρώτα απ'όλα έχει speaker ενσωματωμένο η μητρική (ή έχεις συνδέσει εσύ) για να ακούσεις αν κάνει το boot.Δεύτερον οι ρυθμίσεις στο bios είναι σωστά από πλευράς ποια είναι πρωτεύων επιλογήonboard ή pci-e ή auto τσέκαρε το.Όπως σου είπαν αν συνδέσεις την onboard κάρτα γραφικών δουλεύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 9, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Είπε στο πρώτο μήνυμα ότι συνέδεσε και με την hdmi της μητρικής, αλλά τίποτα. Δεν νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Κάποιο απλό θέμα συνδεσμολογίας θα είναι. Μπορεί και τα καλωδιάκια της μητρικής να μήν έχουν μπεί σωστά (power, reset, ηχείο κ.λπ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Μάϊος 9, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Είπε στο πρώτο μήνυμα ότι συνέδεσε και με την hdmi της μητρικής, αλλά τίποτα.Αυτό δεν το είδα, είναι πρωί ακόμα!Ας δοκιμάσει και με dvi καλώδιο από την onboard, σε περίπτωση που τον έλεγχο της οθόνης στοlaptop το έχει κάνει με το hdmi μόνο, και μετά αυτά που του έχετε πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMDakias Μάϊος 9, 2014 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Την τελευταια φορα που ειχα παθει το ιδιο ακριβως ειχα ξεχασει να συνδεσω την 4-pin τροφοδοσια του επεξεργαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
palachris13 Μάϊος 9, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας, αρχικά να πω οτι η μητρική δεν έχει κανένα στραβό πινάκι κάτω απο τον επεξεργαστή οπότε προχωράμε στο επόμενο πιθανό σφάλμα. Θέλω να αποκλείσω πρώτα κάθε περίπτωση απλού σφάλματος πριν λύσω και ξαναδέσω όλο το σύστημα.Επίσης το PC δεν κάνει πως ανοίγει και ξανακλείνει αμέσως, μένει ανοιχτό αλλά δεν βλέπω τίποτα, επίσης για το θέμα με τις μνήμες και ελαττωματική να ήταν η μια, αυτό θα εμπόδιζε την άλλη από το να λειτουργήσει?Παρακάτω, ο επεξεργαστής έχει πατήσει καλά πάνω στην μητρική.τώρα το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να βρώ αν η μητρική έχει ενσωματωμένο speaker ή όχι.επίσης απο το κουτί φεύγει ένα καλώδιο για την μητρική που σπάει στα 2 και βγάζει ενα 10-pin που γράφει HD-Audio και ένα 10-pin AC'97 και έχω συνδέσει μόνο το HD-audio(δεν βρίσκω τρόπο να μπένουν και τα 2). Επίσης μέσα στο κουτί μου έδινε και ένα "κούμπωμα" 4-pin το οποίο γράφει speaker και με δύο καλωδιάκια συνδέεται με ενα στρογγυλό πραγματάκι(σορρυ για την χάλια περιγραφή αλλα δεν ξερω τι είναι ακριβως αυτό) μήπως αυτό είναι ο speaker ο ενσωματωμένος?! Τέλος έχω βάλει εναν SSD και έναν HDD και τους έχω συνδέσει με την τροφοδοσία αλλά έχω συνδέσει μόνο τον SSD με την μητρική γιατί δεν έχω άλλο καλώδιο sata3 προς το παρόν, υπάχρει περίπτωση αυτό να προκαλεί πρόβλημα?Σας ευχαριστώ και πάλι όλους πολύ για την βοήθειά σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάϊος 9, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Ναι αν έχει πρόβλημα η 1 από τις 2 μνήμες μπορεί να κάνει το pc να μην ανοίγει, δοκίμασε τες ξεχωρισταΝαι αυτό είναι στο speaker σύνδεσε το στην κατάλληλη θέση (δες το manual της mb) και αν όταν μετά bootαρεις το pc ανάλογα το πως βαράει μπορούμε να καταλάβουμε πιο είναι το πρόβλημα. Sent from my MI 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Μάϊος 9, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 να ρωτησω κατι παιδαριωδες? αποστατες στη μητρικη, υπαρχουν? επισης τσεκαρε τις μνημες, μια μια χωριστα..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 9, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Αυτο το στρογγυλο πραγματακι ειναι το speaker. Κουμπωσε το κ πες μας. Επισης βγαλε μνημες και δες αν σφυριζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palachris13 Μάϊος 9, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Και μια τελευταία απορία που έχω σχετικά με την σύνδεση της καρτας γραφικών μου με την τροφοδοσία. Η κάρτα εχει πάνω μια υποδοχή με 8 pins και απο το τροφοδοτικό φευγουν 2 καλωδια με 6+2 pins το καθε ενα. εγω εχω συνδεσει το ενα απο τα 2 αυτά καλώδια. Η μητρική μου ομως ειχε ενα καλωδιο που εχει μια εισοδο με 8 pins και βγαζει 2 εξόδους με 6 pin η καθε μια. Μηπως πρεπει να χρησιμοποιήσω αυτο το καλωδιο και να συνδεσω τα 2 καλωδια τησ τροφοδοσιας σε αυτο και με αυτο στην καρτα γραφικων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
palachris13 Μάϊος 9, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 ναι υπάρχουν αποστάτες στην μητρική.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 9, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Κοίτα, κατέβασε το manual της μητρικής σου από εδώ και κάνε ό,τι ακριβώς λέει. Το AC'97 δεν χρειάζεται να το συνδέσεις, είναι το legacy. Το HD μπαίνει, όπως ακριβώς το έκανες.Το 4πινο είναι του speaker και μπαίνει στην μητρική σου κάτω δεξιά. Να το βάλεις για να ακούγονται τα beeps. Γενικώς, ό,τι καλώδιο υπάρχει στο κουτί συνδέεται στην μητρική. Να υποθέσω ότι τα άλλα του front panel τα έβαλες κανονικά (power, reset, usb κ.λπ.); Σε κάποια παίζει ρόλο το polarity. Να το προσέξεις αυτό (τα + και τα -).Και κάτι αφελές. Έβαλες και το 24πινο και το 8πινο (cpu) του τροφοδοτικού πάνω στην μητρική κανονικά; Έχουν κουμπώσει σωστά; Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά από αβλεψία καμιά φορά την πατάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 9, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Και μια τελευταία απορία που έχω σχετικά με την σύνδεση της καρτας γραφικών μου με την τροφοδοσία. Η κάρτα εχει πάνω μια υποδοχή με 8 pins και απο το τροφοδοτικό φευγουν 2 καλωδια με 6+2 pins το καθε ενα. εγω εχω συνδεσει το ενα απο τα 2 αυτά καλώδια. Η μητρική μου ομως ειχε ενα καλωδιο που εχει μια εισοδο με 8 pins και βγαζει 2 εξόδους με 6 pin η καθε μια. Μηπως πρεπει να χρησιμοποιήσω αυτο το καλωδιο και να συνδεσω τα 2 καλωδια τησ τροφοδοσιας σε αυτο και με αυτο στην καρτα γραφικων?Αυτό που συνδέεται στην κάρτα γράφει pci-e (6+2). Το άλλο που συνδέεται στην μητρική γράφει cpu (4+4) P4 connector. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palachris13 Μάϊος 9, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Έλυσα τον ΗΥ και τον ξανασυνδέω απο την αρχή. το έχω το manual μπροστά μου και το ακολουθώ κατα γράμμα, συνέδεσα το speaker και συνέδεσα σωστα και τα power reset usb κλπ και πρόσεξα και την πολικότητα οπου χρειάζεται. Επίσης ναι συνέδεσα και το 24πινο και το 8πινο στην μητρική. Και εννοείτε πως καλά κανεις και ρωτάς, αρχάριος είμαι, οπότε πολύ πιθανό να ειναι πολύ ηλίθιο το λάθος που έχω κάνει!Το θέμα είναι οτι το καλώδιο που φέυγει απο το τροφοδοτικό γράφει PCI-E όπως λες αλλά βγάζει 2x 6+2πιν ενώ η gpu δέχεται ένα 8πιν. Θα βάλω ένα απο τα 2, όποιο να'ναι, πάνω στην γραφικών και το αλλο θα το αφήσω χωρίς να το βάλω κάπου? κοιτα τι εννοώ: Screenshot by Lightshot , Screenshot by Lightshot Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 9, 2014 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2014 Το θέμα είναι οτι το καλώδιο που φέυγει απο το τροφοδοτικό γράφει PCI-E όπως λες αλλά βγάζει 2x 6+2πιν ενώ η gpu δέχεται ένα 8πιν. Θα βάλω ένα απο τα 2, όποιο να'ναι, πάνω στην γραφικών και το αλλο θα το αφήσω χωρίς να το βάλω κάπου? κοιτα τι εννοώ: Screenshot by Lightshot , Screenshot by LightshotΤο ένα 6+2 θα βάλεις (τα σφίγγεις μεταξύ τους και μπαίνουν σαν ένα 8άρι στην υποδοχή της κάρτας). Το άλλο 6+2 είναι για 2η κάρτα. Δεν το χρειάζεσαι. Θα το τακτοποιήσεις μέσα στο κουτί να μην εμποδίζει. Στην μητρική μπαίνει ένα που έχει 2 4πινα (P4 πρέπει να γράφουν) που ενώνονται και μπαίνουν ως 8 στην σχετική υποδοχή της μητρικής (cpu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.