Jump to content

Βοήθεια με αγορά ups

ppkstat

Recommended Posts

To APC με AVR γιατί είναι τόσο φθηνό?

Παιδιά ανεμιστηράκι on σε κανονική λειτουργία είναι για μένα deal-breaker. Ξέρει κανείς κάποιο μοντέλο για να το αποφύγω αυτό?

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
Παιδιά ευχαριστώ για την συζήτηση. Η αλήθεια είναι οτι δεν θέλω να παρέχω στο μηχάνημα το τέλειο ρεύμα. Απλά θέλω να μην μου καταστρέψει το μηχάνημα το ρεύμα. Επίσης να μου λυθεί και το άγχος για bios upgrades :D

Ελπίζω να την κάνω την δουλειά μου με το Eaton.

Δεν πρόκειται να σου καταστραφεί κανένα μηχάνημα από το "κακό ρεύμα" εκτός αν πέσει κεραυνός όπου ότι και να έχεις θα σου τα κάψει όλα και δεν θα σε σώσει κανένα ups. Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι το χρειάζεσαι, τζάμπα χρήματα θα είναι. Το τροφοδοτικό σου μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και θα κλείσει το μηχάνημα χωρίς απώλειες. Με το ίδιο τροφοδοτικό μου έσκασε μέσα στο pc ένας fan controller που τον είχα υπερφορτώσει, έβγαλε φωτιά (στην κυριολεξία) και το pc συνέχισε να δουλεύει. Το τροφοδοτικό απλά κατάλαβε τη διαφορά στην τάση/ένταση του ρεύματος και απομόνωσε τη συγκεκριμένη γραμμή. Για να μην έχεις άγχος με τα bios upgrades, απλά μην τα κάνεις. Σε μηχάνημα που δουλεύει και δεν έχει πρόβλημα, δεν πειράζεις το bios.

[MENTION=23268]Trexx[/MENTION]

Κοίτα αν δεν χρειάζεται δεν θα το πάρω. Δεν έχω καμμιά κάψα να δώσω λεφτά για ups.

Οσον αφορά το bios update μην νομίζεις οτι είμαι από τους τύπους που αλλάζουν bios χωρίς λόγο. Δεν είναι μόνο η μητρική όμως. Σε λίγους μήνες θα πάρω κάρτα γραφικών και θέλω να της περάσω custom bios γιατί έχω νερό. Συν το γεγονός οτι το ups σου μένει για το μέλλον. Συν το γεγονός οτι το bios της μητρικής μπορεί να χρειαστεί ούτως η άλλως upgrade με την νέα κάρτα γιατί είναι sandy.

Αλλά γενικά αν δεν μου προσφέρει κάτι, δεν θα το πάρω.

To APC με AVR γιατί είναι τόσο φθηνό?

Παιδιά ανεμιστηράκι on σε κανονική λειτουργία είναι για μένα deal-breaker. Ξέρει κανείς κάποιο μοντέλο για να το αποφύγω αυτό?

To APC έχει ανεμιστήρα, αλλά δουλεύει μόνο όταν είναι στη μπαταρία. Σε stand-by mode είναι κλειστό. Αυτό ισχύει για το Smart που έχω εγώ. Απλά ρώτα για αυτό που σε ενδιαφέρει.

@Trexx

Κοίτα αν δεν χρειάζεται δεν θα το πάρω. Δεν έχω καμμιά κάψα να δώσω λεφτά για ups.

Οσον αφορά το bios update μην νομίζεις οτι είμαι από τους τύπους που αλλάζουν bios χωρίς λόγο. Δεν είναι μόνο η μητρική όμως. Σε λίγους μήνες θα πάρω κάρτα γραφικών και θέλω να της περάσω custom bios γιατί έχω νερό. Συν το γεγονός οτι το ups σου μένει για το μέλλον. Συν το γεγονός οτι το bios της μητρικής μπορεί να χρειαστεί ούτως η άλλως upgrade με την νέα κάρτα γιατί είναι sandy.

Αλλά γενικά αν δεν μου προσφέρει κάτι, δεν θα το πάρω.

O μόνος λόγος κατ εμέ να αλλάξεις bios σε μητρική είναι να έχεις πρόβλημα ή να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα που να τη λύνει το νέο. Αναφορικά με την κάρτα γραφικών τώρα, δεν νομίζω ότι θα βάλεις κάρτα σε νερό (άρα καλή κάρτα) και δεν θα έχει dual bios. Άρα κι απο κει καλυμμένος είσαι. Ο sandy με την κάρτα γραφικών δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέεται. Αν μιλάς για το pci-e 3, τότε όποιο bios και να βάλεις σε όποια μητρική 1155 και να το βάλεις, pci-e 3 δεν θα δεις με sandy. Από τον επεξεργαστή εξαρτάται, όχι από την μητρική και οι sandy δεν υποστηρίζουν pci-e 3. Άσε που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ pci-e 2 και pci-e 3.

Eννοείται ότι δικά σου είναι τα λεφτά, ότι γουστάρεις κάνεις. Απλά πίνωντας πρωινή σαββατιάτικη καφεδάρα (δεν δουλεύω σήμερα), διάβασα το θέμα σου και μου φάνηκε ότι δεν το χρειάζεσαι, τουλάχιστον για τους λόγους που αναφέρεις.

Τα UPS που είναι κατάλληλα για υπολογιστές, είναι αυτά που έχουν εξόδους IEC 320 και όχι Schuko. Μάλιστα πολλές εταιρίες τροφοδοτικών, αν μάθουν ότι έχεις UPS με Schuko, δε σε καλύπτουν από την εγγύηση.

Ουγκ?

Αυτό δεν παίζει να ισχύει. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο.

Αν θυμάμαι καλά, έχει να κάνει με το Active PFC (Power Factor Correction) (που το γράφει στις προδιαγραφές). Νομίζω οι Schuko δεν είναι Active PFC, ενώ οι IEC 320 είναι. (βασικά, όχι η υποδοχή, έτσι... Απλά όταν χρησιμοποιούν την ανάλογη υποδοχή, έχει να κάνει με το ρεύμα που βγάζει)

Ούτε αυτό ισχύει. Άλλο η έξοδος (ημίτονο, τετράγωνο) άλλο η πρίζα Schuko / IEC.

Εντελώς φιλικά, καλύτερα να είσαι σίγουρος πριν λες τέτοια πράγματα, παρά να "νομίζεις" και να δημιουργούνται παραπληροφορήσεις. :).

[MENTION=23268]Trexx[/MENTION]

Yπάρχει περίπτωση (μικρή) η Ζ68 (που έχει σχετικά παλιό bios) μου να θέλει update για να πάρει τις τελευταίες κάρτες. Έχουν αναφερθεί παρόμοια προβλήματα, δεν έχε να κάνει με 2.0 ή 3.0. Δεν ΘΕΛΩ να κάνω update, για μένα μανούρα είναι. Άσε που το είπα μεταξύ αστείου και σοβαρού αυτό για το bios.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION]

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο ποιο έχεις εσύ?

Ουγκ?

Αυτό δεν παίζει να ισχύει. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο.

Ούτε αυτό ισχύει. Άλλο η έξοδος (ημίτονο, τετράγωνο) άλλο η πρίζα Schuko / IEC.

Εντελώς φιλικά, καλύτερα να είσαι σίγουρος πριν λες τέτοια πράγματα, παρά να "νομίζεις" και να δημιουργούνται παραπληροφορήσεις.

Και πάλι φιλικά, καλή η παρατήρηση, αλλά εξήγησέ μας και πως είναι το σωστό ώστε να συνεισφέρεις στη συζήτηση.

Και πάλι φιλικά, καλή η παρατήρηση, αλλά εξήγησέ μας και πως είναι το σωστό ώστε να συνεισφέρεις στη συζήτηση.

Το θέμα είναι ότι τα active PFC τροφοδοτικά θέλουν ημιτονοειδή είσοδο για να λειτουργούν σωστά. Τα περισσότερα UPS της mainstream κατηγορίας δίνουν τετραγωνική κυματομορφή. Για αυτό ας πούμε μπορεί να ακούγεται θόρυβος από το τροφοδοτικό εάν παιρνει ρεύμα από το UPS (ενώ είναι στη μπαταρία). Υπάρχει αρκετό υλικό στο νετ (ψάξε για active pfc sinewave), αν και δεν υπάρχει κάποια κατάληξη.

Τα APC έχουν όλα εξόδους IEC, παρόλα αυτά δεν δίνουν όλα ημιτονοειδή έξοδο (πχ. τα Back UPS). Όταν είχα ρωτήσει στην APC και Seasonic η μέν έλεγε ότι δεν είναι συμβατά τα back ups με active PFC τροφοδοτικά, η δε έλεγε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Στο τέλος κατέληξα στο Cyberpower που έχει schuko και υπόσχεται ότι δίνει σχεδόν ημίτονο.

Αυτά περιληπτικά, όπως βλέπεις άλλο ο τύπος εξόδου άλλο ο τύπος σύνδεσης. ;)

...όπως βλέπεις άλλο ο τύπος εξόδου άλλο ο τύπος σύνδεσης.

Αυτό το γνωρίζω, απλά είχα καταλάβει ότι αλλάζουν τον τύπο σύνδεσης σαν ένδειξη του τύπου εξόδου. Λάθος μου.

btw, η πιό απλή και στα Ελληνικά εξήγηση που βρήκα είναι η παρακάτω:

Ηθελα με αυτο το ποστ να δωσω μερικες πληροφοριες πανω στο θεμα αυτο μιας και απ οτι βλεπω επικρατει μια συγχυση.

Συνοπτικα , ΝΑΙ υπαρχει προβλημα**.

Αν συνδεσουμε απλο ups που δεν εχει καθαρη ημιτοειδη ταση εξοδου (ειναι δηλαδη stepped - approximated sine wave) και το τροφοδοτικο ειναι τυπου Active PFC.

Τα Active PFC τροφοδοτικα ειναι σχεδιασμενα ωστε να δουλευουν με την ταση του δικτυου (ΔΕΗ, μπριζα σπιτιου) σαν εισοδο. Αυτη η ταση, οπως μερικοι γνωριζουν, ειναι ημιτονοειδους μορφης, συχνοτητας 50Ηz και μετρου 220V (rms).

Ο σκοπος του active pfc ειναι ο εξης:

Διαμορφωνει ενεργα (με ενεργα κυκλωματα transistor) το ρευμα που τραβαει το τροφοδοτικο απο την πηγη (εισοδο) ετσι ωστε να εχει την ιδια μορφη με αυτην (την πηγη) και να ειναι και σε φαση. Αυτο ουσιαστικα επιτυγχανει την δημιουργια ενος φορτιου για την πηγη που ειναι ιδιο με μια απλη αντισταση. Δηλαδη το τροφοδοτικο "φαινεται" απο το δικτυο σαν μια απλη λαμπα πυρακτωσεος. Η αντισταση (λαμπα) ειναι καθαρο ωμικο φορτιο, εχει δηλαδη συντελεστη ισχυος (power factor) 1. Ετσι εχουμε διορθωση (correction) του συντελεστη ισχυος ( power factor ) του τροφοδοτικου με ενεργο τροπο (active) (active power factor correction - pfc)

Δεν δινω εξηγηση πως γινεται αυτο γιατι ειναι πρακτικα αδυνατο χωρις εικονες ή χωρις γνωσεις ηλεκτρονικων

.

Το προβλημα εντοπιζεται στο οτι τα active pfc τροφοδοτικα, και συγκεκριμενα το κυκλωμα pfc που διαθετουν, για να λειτουργησει παιρνει σαν σημα ελεγχου την ταση εισοδου.

Oπως ειπαμε πριν, το pfc κυκλωμα πρεπει να κανει το ρευμα ιδιο με την ταση εισοδου (οχι σε μεγεθος προφανως, σε μορφη). Οποτε ειναι προφανες οτι πρεπει να διαβασει την ταση εισοδου για να δει τι πρεπει να κανει, πως να φτιαξει το ρευμα που θα τραβηξει, ωστε να μοιαζουν (δεν μπορεις να αντιγραψεις κατι αν δεν το βλεπεις...ή μηπως μπορεις* ;p).

Tα τροφοδοτικα με active pfc εχουν μελετηθει και σχεδιαστει εχοντας σαν εισοδο την ταση του δικτυου (δεη)

αφου αυτες ειναι οι προδιαγραφες τους ως προς την εισοδο τους.

Αν τα συνδεσουμε σε ενα ups με steped, squared, pwm approximated ή οτι αλλο εκτως ημιτονοειδους μορφης τασης ο αισθητηρας τασης εισοδου διαβαζει αυτη την παραμορφομενη εισοδο και προσπαθει να κανει το ρευμα που τραβαει σαν και αυτη. Δηλαδη θα προσπαθησει να κανει το ρευμα με μοργη τετραγωνικου παλμου ή stepped ή οτι βγαζει το ups. Ομως εχει κατασκευαστει, και τα στοιχεια του εχουν επιλεγει, για ημιτονοειδη φορτιση - μορφη. Αρα ειναι εκτως προδιαγραφων και κανει αλλα νταλλα. Οι τασεις και τα ρευματα που δημιουργουνται στα στοιχεια του ups και του τροφοδοτικου δεν ειναι εντος προδιαγραφων και μπορει να παιρνουν τιμες παραπανω αποσο αντεχουν.**

Ετσι λοιπον μονο ενα true sine wave ups μπορει να μας τροφοδοτησει σωστα ενα active pfc τροφοδοτικο.

Το οτι μπορει πολλα απλα ups να λειτουργουν με active pfc τροφοδοτικα ειναι θεμα τυχης και ανοχων των στοιχειων αφου σιγουρα λειτουργουν εκτως προδιαγραφων (περιεργοι θορυβοι κανεις???)**

Αυτα λοιπον. Προτεινω σε περιπτωση που δεν θελουμε να ξοδευτουμε για αγορα ακριβου true sine wave ups

να χρησιμοποιουμε ενα απλο προστατευτικο πολυμπριζο και καθολου ups**. τωρα αν θελετε να ρισκαρετε οκ. σε πολλους εχει αντεξει, αλλα κατα τη γνωμη μου περισσοτερο ρισκο ειναι απο το να κοπει το ρευμα...

*βασικα υπαρχει τροπος να δημιουργησουμε ενα ημιτονο για αναφορα απο την ταση του δικτυου χωρις να την "αντιγραφουμε" συνεχεια (PLL, γεννητριες ημιτονων). επισης αμφιβαλω αν τα τροφοδοτικα εχουν τετοια συστηματα. Ομως και σε αυτη την περιπτωση δημιουργουνται προβληματα διαφορων ειδων που παλι βγαζουν εκτως προδιαγραφων το συστημα μας. πχ ακομα και το ρευμα να γινει ημιτονοειδες δεν εχει νοημα αφου η εισοδος ετσι κι αλλιως δεν ειναι ημιτονοειδης (εδω ισως το ζορι το τρωει το ups κυριως). ειναι λιγο πολυπλοκο για να επεκταθω, απλως το αναφερω για να μην αφηνω κενα στις εξηγησεις.

Το κυριο προβλημα με τα modified sine wave ups ειναι οτι μερικα εχουν πολυ στενο παλμο και δινουν μεγαλη peak ταση στην εξοδο τους και αρα εχουμε overvoltage στην εισοδο του τροφοδοτικου. Αν αυτη η ταση δεν ξεπερναει τα ορια του τροφοδοτικου δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα και ας ειναι squared. Το προβλημα εδω θα ειναι το υψηλο περιεχομενο σε αρμονικες που μπορει να προκαλει ηχους (βουητο) σε μερικες περιπτωσεις.

Αν τωρα η ταση ξεπερναει τα ορια του τροφοδοτικου θα ενεργοποιηθει το overvoltage protection και εχουμε προβλημα στο ups. Τα περισσοτερα ups δεν ξεπερνουν αυτη την ταση πολυ (που κανονικα πρεπει να ειναι max 230V * square(2) Volt =330V, οση του δικτυου δηλαδη και ενος true sine ups). Αλλα μερικα φτανουν 400V και βαλε. Ουσιαστικα αμα ξερουμε αυτη την ταση peak του ups και ξερουμε οτι ειναι χαμηλη μαλλον δεν θα εχουμε ιδιεταιρα προβληματα. Παρολα αυτα τιποτα δεν ειναι εγγυημενο οτι θα δουλευει αφου οσα εγραψα ισχυουν οτι δεν εχει σχεδιαστει το τροφοδοτικο για τετοια εισοδο.

Κάπως έτσι. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι σχεδιασμό ή ανοχές έχει κάνει ο εκάστοτε κατασκευαστής στο προϊόν του. Ας πούμε το δικό μου τροφοδοτικό λειτουργούσε με το παλιό UPS, αν και έκανε θόρυβο. Από την άλλη, πόση ώρα θα το έχεις σε λειτουργία με το UPS; Λογικά μέχρι να το κλείσεις. Οπότε ζυγίζεις κόστος κτλ. και πράττεις ανάλογα.

Για τον ίδιο λόγο δεν τοποθετούμε ποτέ πολύπριζα ασφαλείας μετά από UPS.

Ξεδιάλεξα κάποια χαρακτηριστικά post από διπλανό forum που είχαν σχετικό θέμα με τους σταθεροποιητές τάσης και τους διάφορους τύπους UPS που κυκλοφορούν στην αγορά, και σας τα παραθέτω περισσότερο για ενημέρωση πάνω στο θέμα μιας και απότι έχω καταλάβει υπάρχει πάρα πολύ παραπληροφόρηση (εσκεμμένη κατ εμέ).

Τα παρακάτω post είναι από μέλος το οποίο είναι επαγγελματίας στο χώρο των ηλεκτρονικών οπότε αυτά που λέει δεν είναι από κάποιον τυχαίο.Ονομάζεται Πετροπουλος Σακης από την eastelectronics.

POST1

τροποι λειτουργειας αυτων των συσκευων σε απλα ελληνικα... ( οι επιλογες δικες σας απο εκει και μετα )

κλασικοι σταθεροποιητες τασης

ενας μετασχηματιστης με διαφορα τυλιγματα εισοδου και εξοδου με διαφορους ρελεδες και ενα τσιπακι συγκρισης οπου βλεπει την ταση εισοδου και κουμπωνει την εξοδο στο αναλογο τμημα του μετασχηματιστη ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι 230.

Πλεονεκτημτα

ΚΑΝΕΝΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 100 ΜΕΧΡΙ 240 ΒΟΛΤ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ !!!!!

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

---οταν η ταση ειναι σωστη ο σταθεροποιητης ειναι εκτος και αρα ειμαστε κουμπωμενοι απλα στην πριζα και φερνουμε μεσα σε αυτην ολα τα σκουπιδια που μπορει να εχει το ηλεκτρικο δικτυο .

--- ο ηλεκτρονικος θορυβος που παραγουν τα κυκλωματα, ρελαι , πυκνωτες, μετασχηματιστες που υπαρχουν μεσα στο σταθεροποιητη περνανε μεσα στην συσκευη μας

--- τελος οι μετασχηματιστες που υπαρχουν μεσα εκει ειναι οριακα υπολογισμενοι και γενικα ειναι εξαιρετικα αργοι οταν υπαρχουν απαιτησεις ρευματος οπως σε εναν μεγαλο ενισχυτη .

UPS BACK ΤΥΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ - e shop

μια συσκευη που εχει ενα κυκλωμα και παρακολουθει το 230 και οταν αυτο κοπει ενεργοποιει ενα κυκλωμα που εργαζεται απο μπαταρια και παραγει βρωμικο ρευμα 230

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΚΑΝΕΝΑ !!!

το UPS παραγει βρωμικο 230 με το οποιο μπορει να λειτουργησει ενας υπολογιστης για κανα τεταρτο σε μια διακοπη ρευματος ωστε να σωσουμε την δουλεια μας και να τον κλεισουμε ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΜΑ 42 ??????

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

---οταν η ταση ειναι σωστη Το UPS ειναι εκτος και αρα ειμαστε κουμπωμενοι απλα στην πριζα και φερνουμε μεσα απο αυτην ολα τα σκουπιδια που μπορει να εχει το ηλεκτρικο δικτυο στην συσκευη μας

--- το ρευμα που παραγουν αυτα τα UPS ειναι βρωμικο ...καταληλο για υπολογιστες ακαταληλο για οποιαδηποτε αλλη συσκευη με ακομα χειροτερα αυτες που εχουν γραμμικα τροφοδοτικα με μετασχηματιστη .

--- Φυσικα απο τα παραπανω καταλαβαινουμε οτι δεν παρεχουν καμμια απολυτως προστασια απο υπερτασεις σκουπιδια βρωμιες που μπορει να υπαρχουν στο δικτυο

UPS LINE INTERACTIVE

τα UPS line interactive ειναι ενα συνδυασμος των δυο πραπανω δλδ ενα ups back up με ενα σταθεροποιητη τασης στην εξοδο του ακριβως οπως περιγραφεται παραπανω ....ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .

Πραγματικες λυσεις

1-- ups online ειναι μια συσκευη η οποια< παρακολουθει ταση ενταση και συχνοτητα σε real time στην ουσια το 230 τροφοδοτει μονο το ups και αυτο δουλευει συνεχως βγαζωντας σταθερη ταση αναλογη ενταση με την συσκευη και τις προδιαγραφες του σταθερη συχνοτητα και τροποιημενο ημιτονο καθαρης τασης για την συσκευη μας μειονεκτημα το μεγαλο κοστος για σχετικα μικρη ισχυ

2--- motorized variac εινα ενας σταθεροποιητης τασης ο οποιος δεν εχει μηχανικα μερη οπως μετασχηματιστες και ρελε και αρα ειναι πιο καθαρο ... η διορρθωση της τασης γινεται σχετικα αργα ...δεν κανει διορθωση συχνοτητας και καταπνιγει νεα μερος απο προβληματα του δικτυου αλλα παρα πολυ μικρο .... κοστιζει και ακριβα και προυποθετει οτι η παροχη που του δινουμε ειναι ηδη καθαρη ....

3--- POWER CONDITIONER ειναι μια συσκευη που εχει την δυνατοτητα να μπορει να καταπνιξει ραδιοσυχνοτητες σκουπιδα surge spike παρασιτα ηλεκτρικης η αλλης φυσεως EMI μεχρι αι αντικεραυνικη προστασια του δικτυου ΔΕΗ και ενα σωρο αλλα πραγματα ενω παραλληλα ειναι παγερα αδιαφορο σε μεταβολες τασης η συχνοτητες .... οπως το ιδιο ειναι παγερα αδιαφορες οι μεταβολες τασης και σχνοτητας για την οποιοαδηποτε σημερινη ηλεκτρονικη συσκευη .... Link1

POST2

η υποταση μπορει να ειναι υπευθυνη για το αν ενα μηχανημα δε λειτουργει η δεν λειτουργει σωστα αλλα δεν εχει απολυτως κανεναν λογο για να καει αν η ταση ειναι χαμηλοτερη απο οτι πρεπει ...Βλακειες τετοιου τυπου λενεοι ασχετοι ηλεκτρολογοι της σειρας , πωλητες αντιπροσωπειας , και πωλητες σε πολυκαταστηματα τυπου Κωτσοβολος οταν οι συσκευες που πουλανε εχουν χαλασει και δεν υπαρχει καποια αλλη λογικη η πειστικη εξηγηση .

Η Υποταση απο μονη της δεν φταιει για τιποτα απο αυτα που σου συνεβησαν ....στην απιθανη περιπτωση που εχεις ηλεκτρολογικο θεμα η θεμα ΔΕΗ δεν ειναι προβλημα οταν "πεφτει" για οποιο λογο το ρευμα . Το κυριως προβλημα ειναι το ποσο πολυ και το ποσο αποτομα ερχεται το ρευμα πισω .

Αν υποθεσουμε οτι εχεις ενα ηλεκτρολογικο θεμα στον πινακα σου και εχεις διακοπες αν πεσει η συνδεση για καποιο λογο τοτε δεν εχεις κανενα απολυτως κινδυνο να παθεις καμμια ζημεια ...αν ομως η συνδεση ειναι στο """περιπου"" και δεν εχει σωστη επαφη την ωρα που παει και ερχεται το ρευμα και σαφως εκει θα υπαρχει καποιος σπινθηρας αυτο ειναι που σου κανει την ζημεια .

Στην μια και μοναδικη περιπτωση που εχεις υπερταση ( μονιμη ) πανω απο 240 βολτ ειναι λογικο να σου καιγονται συσκευες αλλα οχι να σβυνουν .

Τελος ο σαθεροποιητης θα μπορουσε μονο να σε βοηθησει αν για καποιο πολυ παραξενο λογο εχεις μονιμη υπερταση πανω απο 240 βολτ γιατι κατα τα αλλα σε ολες τις προηγουμενες περπιτωσεις που αναφερω ο σταθεροποιητης δεν εχει την αναλογη ταχυτητα που χρειαζεται ωστε να προλαβει να διορθωσει ο προβλημα , συν οτι η δουλεια του ειναι να διορθωνει μονο την ταση του ρευματος και οχι τα σουπιδια που μπορει να περιεχει μεσα απο την ΠΑροχη της ΔΕΗ η τον υποτιθεμενη βλαβη που εχει ο ηλεκτρολογικος σου πινακας ... Link2

POST3

Κατα την δικη μου αποψη ενα απλο conditioner το οποιο θα πρεπει απλα να εχει και ασφαλιστικο + ασφαλιστικο υπερτασης και δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα για ολες τις συσκευες .

Ο μονος παραγωντας που θα παιξει ρολο ειναι η γειωση να ειναι αξιοπρεπης οχι τιποτα ιδιαιτερο μπορει στην συγεκριμενη περιπτωση να σου κανει και η γνωστη παλια ουδετερογειωση αλλα αν ολα τα παραπανω εχουν και αντικεραυνικη προστασια αναμενεται να μην λειτουργει σωστα και να μην καταφερει να σε προστατεψει αν πεσει κεραυνος στην ΔΕΗ .... αντιστοιχα και στην τηλεφωνια ( σε περιπτωση που ολα αυτα εχουν επαφη μεσω ΙΡ τηλεορασης)

Αν εισαι για μεγαλη δαπανη με αρκετα ανβρω μπορεις να πας και σε UPS αλλα αυτο μπορει να ειναι μονο τεχνολογιας online οπου φροντιζει τα παντα μεχρι αι την συχνοτητα του δικτυου. Link3

POST4 Μπείτε κατευθείαν στο Link4 γιατί περιέχει γράφημα

POST5

κανε στον εαυτο σου μια χαρη ...Πηγαινε σε μια τραπεζα .... δες οτι πολλες φορες οι υπολογιστες εκει δεν κλεινουν ποτε ...... καποιες μεγαλες τραπεζες εχουν και κεντρικα UPS οι μικροτερες οχι ....παρολα αυτα οι υπολογιστες αυτοι μενουν ανοιχοι 4-5 χρονια μεχρι να γινει καινουργια συμβαση και να τους αλλαξουν ...

Αν αφησεις τον δικο σου υπολογιστη ανοιχτο συνεχεια σε 2 χρονια το πολυ θα εχει μεινει απο τροφοδοσια ...προφανως και η τηλεοραση σου θα παθει το ιδιο αν ειναι ανοιχτη 2-3 χρονια συνεχως.

Αν δεις λοιπον οι υπολογιστες αυτοι ειναι compaq ηdoll ηHP και αυτο που τους κανει να διαρκουν τοσο πολυ ειναι οτι αν ανοιξεις ενα τροφοδοτικο απο αυτα θα δεις οτι τουλαχιστον το μισο απο αυτο εχει καταναλωθει στο φιλτρο της εισοδου οπου επισης πολλα απο αυτα εχουν εκτος απο παθητικα φιλτρα και ενεργο PFC power factor correction ....

Link5

Εαν για τον οποιονδήποτε λόγο παραβιάζω κάποιον από τους όρους του forum με το παραπάνω post ας με ενημερώσουν οι mod να διαγράψω ή να διορθώσω το οτιδήποτε.

Τα παρακάτω post είναι από μέλος το οποίο είναι επαγγελματίας στο χώρο των ηλεκτρονικών οπότε αυτά που λέει δεν είναι από κάποιον τυχαίο.Ονομάζεται Πετροπουλος Σακης από την eastelectronics.

POST1

τροποι λειτουργειας αυτων των συσκευων σε απλα ελληνικα... ( οι επιλογες δικες σας απο εκει και μετα )

κλασικοι σταθεροποιητες τασης

ενας μετασχηματιστης με διαφορα τυλιγματα εισοδου και εξοδου με διαφορους ρελεδες και ενα τσιπακι συγκρισης οπου βλεπει την ταση εισοδου και κουμπωνει την εξοδο στο αναλογο τμημα του μετασχηματιστη ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι 230.

Πλεονεκτημτα

ΚΑΝΕΝΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 100 ΜΕΧΡΙ 240 ΒΟΛΤ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ !!!!!

και πιο κατω, αυτοαναιρειται

οι ηλεκτρονικες συσκευες μπορουν να δουλεψουν στα 100V ή στα 240V, αναλογα με το δικτυο και όχι σε ενδιάμεσες τάσεις

POST2

η υποταση μπορει να ειναι υπευθυνη για το αν ενα μηχανημα δε λειτουργει η δεν λειτουργει σωστα αλλα δεν εχει απολυτως κανεναν λογο για να καει αν η ταση ειναι χαμηλοτερη απο οτι πρεπει ...Βλακειες τετοιου τυπου λενεοι ασχετοι ηλεκτρολογοι της σειρας , πωλητες αντιπροσωπειας , και πωλητες σε πολυκαταστηματα τυπου Κωτσοβολος οταν οι συσκευες που πουλανε εχουν χαλασει και δεν υπαρχει καποια αλλη λογικη η πειστικη εξηγηση.

πιο κατω προτεινει την ουδετερογειωση, κανενας επαγγελματισμός

POST3

Κατα την δικη μου αποψη ενα απλο conditioner το οποιο θα πρεπει απλα να εχει και ασφαλιστικο + ασφαλιστικο υπερτασης και δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα για ολες τις συσκευες .

Ο μονος παραγωντας που θα παιξει ρολο ειναι η γειωση να ειναι αξιοπρεπης οχι τιποτα ιδιαιτερο μπορει στην συγεκριμενη περιπτωση να σου κανει και η γνωστη παλια ουδετερογειωση αλλα αν ολα τα παραπανω εχουν και αντικεραυνικη προστασια αναμενεται να μην λειτουργει σωστα και να μην καταφερει να σε προστατεψει αν πεσει κεραυνος στην ΔΕΗ .... αντιστοιχα και στην τηλεφωνια ( σε περιπτωση που ολα αυτα εχουν επαφη μεσω ΙΡ τηλεορασης)

POST5

κανε στον εαυτο σου μια χαρη ...Πηγαινε σε μια τραπεζα .... δες οτι πολλες φορες οι υπολογιστες εκει δεν κλεινουν ποτε ...... καποιες μεγαλες τραπεζες εχουν και κεντρικα UPS οι μικροτερες οχι ....παρολα αυτα οι υπολογιστες αυτοι μενουν ανοιχοι 4-5 χρονια μεχρι να γινει καινουργια συμβαση και να τους αλλαξουν ...

Αν αφησεις τον δικο σου υπολογιστη ανοιχτο συνεχεια σε 2 χρονια το πολυ θα εχει μεινει απο τροφοδοσια ...προφανως και η τηλεοραση σου θα παθει το ιδιο αν ειναι ανοιχτη 2-3 χρονια συνεχως.

Αν δεις λοιπον οι υπολογιστες αυτοι ειναι compaq ηdoll ηHP και αυτο που τους κανει να διαρκουν τοσο πολυ ειναι οτι αν ανοιξεις ενα τροφοδοτικο απο αυτα θα δεις οτι τουλαχιστον το μισο απο αυτο εχει καταναλωθει στο φιλτρο της εισοδου οπου επισης πολλα απο αυτα εχουν εκτος απο παθητικα φιλτρα και ενεργο PFC power factor correction ....

Link5

τα τροφοδοτικα τους είναι απλα και δεν παρεχουν τιποτα extra, μονο υψηλή τιμη για να τα καλυπτει η εγγυηση τους

Το συγκεκριμενο μέλος το εχουν μπαναρει, αρα θα ειχε τους λογους του που μπηκε και εγραψε αυτά που εγραψε

και πιο κατω, αυτοαναιρειται

οι ηλεκτρονικες συσκευες μπορουν να δουλεψουν στα 100V ή στα 240V, αναλογα με το δικτυο και όχι σε ενδιάμεσες τάσεις

Καμία μα καμία ηλεκτρονική συσκευή δεν παίρνει ακριβώς 100V ή 240V από τη ΔΕΗ.Όλες όμως έχουν εσωτερικά κυκλώματα που τη διορθώνουν.Μάλον μπερδεμένα τα έχεις.

πιο κατω προτεινει την ουδετερογειωση, κανενας επαγγελματισμός

Ναι από το 1970 έως και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο των ηλεκτρονικών για του κάνεις μάθημα εσύ για την ουδετερογείωση

τα τροφοδοτικα τους είναι απλα και δεν παρεχουν τιποτα extra, μονο υψηλή τιμη για να τα καλυπτει η εγγυηση τους

Αμφιβάλω εαν έχεις ανοίξει κανένα να δεις πως είναι μέσα.Γιατί εαν είχες ανοίξει θα έβλεπες τα φίλτρα για την καταστολή των αρμονικών.

Το συγκεκριμενο μέλος το εχουν μπαναρει, αρα θα ειχε τους λογους του που μπηκε και εγραψε αυτά που εγραψε

Ε βέβαια για τον έχουν μπανάρει θα είναι άσχετος με τα ηλεκτρονικά.

Έχω το ίδιο στα 1500 VA. Μετά από κάμποσο ψάξιμο. Φαίνεται καλή επιλογή, έχει ανεμιστήρα αλλά μπαίνει μόνο όταν είναι στη μπαταρία. Και πάλι όμως ο θόρυβος του είναι πολύ λίγος.

Thanks για την απάντηση. Αν μπαίνει μόνο στο back up ok. Μάλλον αυτό θα πάρω (αν πάρω) πολύ το ψείρισα ήδη νομίζω.

Καμία μα καμία ηλεκτρονική συσκευή δεν παίρνει ακριβώς 100V ή 240V από τη ΔΕΗ.Όλες όμως έχουν εσωτερικά κυκλώματα που τη διορθώνουν.Μάλον μπερδεμένα τα έχεις.

Η ΔΕη δε δινει 100V, αναφερομουν σε δικτυα του εξωτερικου. Οποτε γιατι δε μας διευκρινίζεις αν μια συσκευη μπορει να δουλεψει με 150 ή 180V?

Ναι από το 1970 έως και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο των ηλεκτρονικών για του κάνεις μάθημα εσύ για την ουδετερογείωση

Αν μιλας για τον εαυτο σου να μας το πεις να το ξερουμε. Γειωνει και πανω στους σωλήνες του νερου? για ρωτα τον

Αμφιβάλω εαν έχεις ανοίξει κανένα να δεις πως είναι μέσα.Γιατί εαν είχες ανοίξει θα έβλεπες τα φίλτρα για την καταστολή των αρμονικών.

Εχω ανοιξει αρκετα τετοια PC, και μπορω να σου πω ότι είναι πολύ minimal εσωτερικα από θυρες επεκτασιμότητας μεχρι τις ψυκρες τους

Ε βέβαια για τον έχουν μπανάρει θα είναι άσχετος με τα ηλεκτρονικά.

Για πες, για πες!

Η ΔΕη δε δινει 100V, αναφερομουν σε δικτυα του εξωτερικου. Οποτε γιατι δε μας διευκρινίζεις αν μια συσκευη μπορει να δουλεψει με 150 ή 180V?

Μου αρέσει που το έχει γράψει ο άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα αλλά εσύ προφανώς αρέσκεσαι στο να παραφράζεις το οτιδήποτε διαβάζεις...

Ξανά λοιπόν copy-paste ΜΠΑΣ και....

"ΤΟ ΝΑ ΚΑΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 100 ΜΕΧΡΙ 240 ΒΟΛΤ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ"

Δώσε και λιιιιγο παραπανω σημασία στα BOLD

Αν μιλας για τον εαυτο σου να μας το πεις να το ξερουμε. Γειωνει και πανω στους σωλήνες του νερου? για ρωτα τον

Όχι δεν μιλάω για τον εαυτό μου και το τηλέφωνό του μπορείς να το βρεις στο site του καταστήματός του όπου μπορείς να τον ρωτήσεις οποιαδήποτε απορεία έχεις ακόμα και για τους σωλήνες του νερού...

Εχω ανοιξει αρκετα τετοια PC, και μπορω να σου πω ότι είναι πολύ minimal εσωτερικα από θυρες επεκτασιμότητας μεχρι τις ψυκρες τους

PC τραπεζών; Χλωμό.Πολύ χλωμό....

Για πες, για πες!

Τι να πω, τι να πω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.