rfactor Δημοσιεύτηκε Μάϊος 6, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 6, 2014 Καλησπέρα σας.Έχω ένα πρόβλημα με το μικρόφωνο ενός φθηνού Crypto HS200 που δανείστηκα από ένα φίλο, μέχρι να έρθει το δικό μου headset που έχω παραγγείλει.Όλα πήγαιναν καλά τις πρώτες μέρες, μέχρι που το τελευταίο σαββατοκύριακο παρουσιάστηκε πρόβλημα με το μικρόφωνο, το οποίο βγάζει έναν συνεχόμενο ενοχλητικό ήχο, σαν βουητό. Με λίγο ψάξιμο σε ξενόγλωσσα φόρουμ, διαπίστωσα πως το πρόβλημα μάλλον είναι ηλεκτρικής φύσης, αν και δεν γνωρίζω από ηλεκτρολογία. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, είδα ότι ο θόρυβος αυτός διακυμαίνεται ανάλογα με τη θέση του headset στον χώρο γύρω από το γραφείο μου, αλλά κι ανάλογα (σε μικρότερη διακύμανση) του browsing που κάνω σε windows explorer και λοιπά. Το θέμα είναι ότι στην μονάδα μου, είχα αποφασίσει να βάλω την κάρτα γραφικών μόλις ένα slot πιο κάτω από την κάρτα ήχου, μην γνωρίζοντας ότι αρκετές φορές, όταν αυτές οι δυο βρίσκονται πολύ κοντά, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ηλεκτρικής φύσης, λόγω φορτίων υποθέτω.Δοκίμασα να συνδέσω το μικρόφωνο και σε μπροστινή υποδοχή του case, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Η ερώτησή μου είναι, μπορεί να γίνει κάτι τώρα; Μπορώ να σταματήσω τον θόρυβο αυτό με κάποιο τρόπο; Με αλλαγή headset, να περιμένω πως το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού όλα εξαρτώνται από την κάρτα ήχου;
vagsk Μάϊος 7, 2014 #2 Μάϊος 7, 2014 Και σε μένα η κάρτα ήχου είναι ένα slot πάνω από την κάρτα γραφικών. Δεν είχα ποτέ θέμα με ήχο από ακουστικά ή το μικρόφωνο. Παίξε λίγο με ρυθμίσεις του μικροφώνου μήπως η ένταση εγγραφής σε mic είναι πολύ χαμηλή και είναι ενεργοποιημένο το mic boost. Δοκίμασε και το αντίστροφο να δεις ποιο δουλέυει καλύτερα σε σένα.
dirving69 Μάϊος 7, 2014 #3 Μάϊος 7, 2014 Μου ακούγεται για βρόγχος γείωσης. Απο κάπου "τσιμπάει" θόρυβο το μικρόφωνο. Δοκίμασε να απομονώσεις την γείωση στο πολύπριζο (αν χρησιμοποιείς) είτε να αλλάξεις τη φορά σε κάθε πρίζα που έχεις συνδεδεμένη πάνω σε αυτό σε πρώτη φάση και πες μας αν άκουσες καμμια διαφορά.
das Μάϊος 7, 2014 #4 Μάϊος 7, 2014 Αυτο το κάνει πάντως γενικά αν εχεις το μικροφωνο τερμα δυνατά η αν εχεις ενεργοποιήσει (ισως και καταλαθος) καποια ενίσχυση που εχει για το μικροφωνοsent from mobile
rfactor Μάϊος 7, 2014 Author #5 Μάϊος 7, 2014 Eυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Βρήκα σήμερα ένα video [ame] [/ame] στο οποίο μπορείτε να ακούσετε τον θόρυβο. Ο uploader μάλιστα κάνει λόγο, κι αυτός, για πρόβλημα "ηλεκτρικής φύσης".Δεν έχω δυνατά το μικρόφωνο, ούτε και mic boost. Πώς μπορώ να απομονώσω τη γείωση στο πολύπριζο; Να αναφέρω ότι το πολύπριζο έχει δύο λυχνίες (Protected και Grounded), εκ των οποίων μόνο η πρώτη είναι αναμμένη. Δοκίμασα να συνδέσω το headset και σε άλλες συσκευές στο σπίτι, άλλαξα και τις θέσεις στις πρίζες, αλλά τίποτα μέχρι τώρα.
das Μάϊος 8, 2014 #6 Μάϊος 8, 2014 Τοτε απο ότι δείχνει ,το προβλημα δεν ειναι να απομονώσεις τη γείωση,αλλα η έλλειψή της...sent from mobile
dirving69 Μάϊος 8, 2014 #7 Μάϊος 8, 2014 Eυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Βρήκα σήμερα ένα video στο οποίο μπορείτε να ακούσετε τον θόρυβο. Ο uploader μάλιστα κάνει λόγο, κι αυτός, για πρόβλημα "ηλεκτρικής φύσης".Δεν έχω δυνατά το μικρόφωνο, ούτε και mic boost. Πώς μπορώ να απομονώσω τη γείωση στο πολύπριζο; Να αναφέρω ότι το πολύπριζο έχει δύο λυχνίες (Protected και Grounded), εκ των οποίων μόνο η πρώτη είναι αναμμένη. Δοκίμασα να συνδέσω το headset και σε άλλες συσκευές στο σπίτι, άλλαξα και τις θέσεις στις πρίζες, αλλά τίποτα μέχρι τώρα. Δοκίμασες με άλλο πολύπριζο και να αλλάξει τη φορά των πριζών ?
rfactor Μάϊος 8, 2014 Author #8 Μάϊος 8, 2014 Δεν δοκίμασα να αλλάξω πολύπριζο, μόνο αυτό με την φορά των πριζών, χωρίς αποτέλεσμα.Τοτε απο ότι δείχνει ,το προβλημα δεν ειναι να απομονώσεις τη γείωση,αλλα η έλλειψή της...sent from mobileΡώτησα τον ιδιοκτήτη και μου είπε πως όντως δεν υπάρχει γείωση στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να κάνω κάτι για να λυθεί το πρόβλημα του ενοχλητικού θορύβου στο μικρόφωνο;
vagsk Μάϊος 8, 2014 #9 Μάϊος 8, 2014 omgχωρίς γείωση να εύχεσαι να μην γίνει λαμπάδα το σπίτι αν γίνει κάτι πιο σοβαρό π.χ. με κουζινά, θερμοσίφωνα και τα συναφή.
rfactor Μάϊος 8, 2014 Author #10 Μάϊος 8, 2014 Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μου ανέφερε πριν λίγο πως όλα τα διαμερίσματα έχουν γείωση, απλώς δεν γνωρίζει σε ποια δωμάτια. Μπερδεμένη η κατάσταση. Ίσως εάν ρωτήσω έναν ένοικο που είναι ηλεκτρολόγος, να βρω άκρη για το πού είναι η γείωση. Πάντως, εφόσον το πολύπριζο στο δωμάτιο με τον υπολογιστή δεν έχει αναμμένη λυχνία στην ένδειξη "Grounded", προφανώς και δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο δωμάτιο γείωση.
SirDiman Μάϊος 8, 2014 #11 Μάϊος 8, 2014 Βρήκα σήμερα ένα video αν θυμαμαι καλα ενας φιλος μου ειδε αυτο το βιντεο και αλλαξε την πρίζα του ρευματος και το προβλημα του λυθηκε.
das Μάϊος 9, 2014 #12 Μάϊος 9, 2014 Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μου ανέφερε πριν λίγο πως όλα τα διαμερίσματα έχουν γείωση, απλώς δεν γνωρίζει σε ποια δωμάτια. Μπερδεμένη η κατάσταση. Ίσως εάν ρωτήσω έναν ένοικο που είναι ηλεκτρολόγος, να βρω άκρη για το πού είναι η γείωση. Πάντως, εφόσον το πολύπριζο στο δωμάτιο με τον υπολογιστή δεν έχει αναμμένη λυχνία στην ένδειξη "Grounded", προφανώς και δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο δωμάτιο γείωση.Μόνος σου τον είπες τον τρόπο για να διαπιστώσεις που εχεις και που οχι.Δοκιμάσε και άλλο,απλο πολυπριζο πάντως.sent from mobile
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.