Jump to content

Δυο οθονες

Kosmi

Recommended Posts

Εχω 2 οθονες ξαφνικα και θελω να μου πει καποιος αν μπορω να τις συνδεσω και τις 2 στο pc μου. Η καρτα γραφικων μου εχει υποδοχη για dvi αλλα η μια οθονη εχει υποδοχη μονο για vga η αλλη εχει και dvi και vga! Υπαρχει καποιος adaptoras?

αρχικά κάνε έντιτ τα greeklish σε κανονικά ελληνικά ...

απο εκεί και πέρα

αφού η κάρτα σου έχει μια dvi και μια dvi-d είναι απλό

dvi-d -> dvi monitor

dvi -> dvi to dsub adapter -> dsub(vga) monitor

μπορεί να γίνει και αντίθετα η σύνδεση ....

στην συνέχεια βάζεις όλα τα καλώδια και μετά ρυθμίζεις τι θα βλέπεις σε κάθε οθόνη μέσω του driver της κάρτας σου

δεν νομίζω πως είναι δυνατόν να συνδέσεις μία έξοδο κάρτας γραφικών σε πολλές οθόνες χώρις ειδικό εξοπλισμό(κάποιο splitter / ενισχυτή σήματος ?)

Υπάρχει περίπτωση (εγώ έχω μια) που η vga έχει 2 εξόδους DVI-D.

Δες στην φωτογραφία τι έχεις εσύ, και αν έχεις μια DVI-I μπορείς με τον αντάπτορα που λέει ο φίλος να κάνεις δουλειά. Αν και οι 2 είναι DVI-D τότε αναγκαστικά πας σε οθόνες με DVI ή θες μετατροπέα ενεργό που στοιχίζει πιο ακριβά.

post-18129-1416078398,7452_thumb.jpg

Εφόσον έχεις 2 εξόδους στην κάρτα γραφικών σου μπορείς να συνδέσεις 2 οθόνες. Σε περιορίζει το vga της μίας οθόνης στις επιλογές σου.

Αυτό που αναφέρεις για 2 οθόνες στην ίδια έξοδο δεν ισχύει (χωρίς splitter) ίσως εχεις δει κάποια παρόμοια υλοποίηση αλλά εκεί η έξοδος ήταν DMS59 και όχι DVI (έμοιαζε οπτίκά αν και μεγαλύτερο) που με ένα καλώδιο από την κάρτα "σπάει" σε 2 οθόνες. (εικόνα παρακάτω)

dms59dvi2x.jpg

Όπως είπαν και παραπάνω στην περίπτωση σου θα χρειαστείς έναν DVI-VGA adaptor. Πιθανόν να βρεις και από κανένα φίλο, καθώς σε κάθε VGA που αγοράζαμε είχε και έναν, οπότε σε κάποιο συρτάρι θα υπάρχει κάποιος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.