colt3003 Μάϊος 27, 2014 #221 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω τη λέξη ''συσπείρωση'' με αναφορά την πολιτική μου έρχεται πάντα στο μυαλό η παρακάτω εικόνα. απαίδευτα άτομα, τα οποία άκριτα και πειθήνια ''συσπειρώνονται'' υπο την σοφή και αναντίρητη καθοδήγηση του τσοπάνου-αρχηγού-προστάτη, ο οποίος είναι ο μόνος που γνωρίζει την υπέτρατη αλήθεια. Στην πυρά η κρίση, η ελεύθερη σκέψη, η αμφισβήτηση, η περιέργεια, η διαφωνία. Άλλωστε ο αρχηγός-τσοπανος μας το έιπε ξεκάθαρα: ''όποιος βγαίνει απο τη στρούγγα, τον τρώει ο λύκος''. Και περιμένει αλήθεια μετά αυτός ο κόσμος (τα κοπάδια δηλαδή) να υπάρξει μια καλύτερη μέρα. Την επαιτούν απο τον τσοπάνο τους βέβαια, αλλά αυτός αφένός έχει άλλα σχέδια, αφετέρου δεν υπάρχει για να ακούει τα αρνιά του. Υπάρχει για να κυβερνάει. Τραγικό._ Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 27, 2014 #222 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 το ξέρω απλά όχι τόσο καλή!Γύρισες μωρή?Ναι. Φοβερή η Σλοβενία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2014 #223 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 απαίδευτα άτομα, τα οποία άκριτα και πειθήνια ''συσπειρώνονται'' υπο την σοφή και αναντίρητη καθοδήγηση του τσοπάνου-αρχηγού-προστάτη, ο οποίος είναι ο μόνος που γνωρίζει την υπέτρατη αλήθεια. Στην πυρά η κρίση, η ελεύθερη σκέψη, η αμφισβήτηση, η περιέργεια, η διαφωνία. Άλλωστε ο αρχηγός-τσοπανος μας το έιπε ξεκάθαρα: ''όποιος βγαίνει απο τη στρούγγα, τον τρώει ο λύκος''. Τραγικό._Ερώτηση, σε ποιους ακριβούς αναφέρεσαι?Ποιοι ειναι δηλαδή τα απαίδευτα άτομα κτλ κτλ?ΟΛΟΙ όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και ΑνΕλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 27, 2014 #224 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Ναι, και παλιά Αντρίκο, Γιωργάκη, Κωνσταντίνο, Αλέκα κλπ.Αν κατάλαβα καλά δηλαδή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2014 #225 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Ναι, και παλιά Αντρίκο, Γιωργάκη, Κωνσταντίνο, Αλέκα κλπ.Αν κατάλαβα καλά δηλαδήΓια αυτό έβαλα τα κόμματα και όχι τα ονόματα.Μάλιστα, αν υποθέσουμε ότι όσοι δεν κούνησαν τα οπίσθια τους να πάνε να ψηφίσουν, κράτησαν μια σωστή και αξιέπαινη στάση, καθιστώντας τους προφανώς παιδεμένα άτομα, τα οποία κριτικά δεν ''συσπειρώνονται'' υπο την σοφή και αναντίρητη καθοδήγηση κάποιου, τότε o Colt μόλις έβαλε απέναντι του τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.Δεν είναι άσχημο, θα περιμένω από τον άλλο μισό πληθυσμό να μας βγάλει από την κρίση από την νιρβάνα τους στον καναπέ παίζοντας playstation.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάϊος 27, 2014 #226 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Ερώτηση, σε ποιους ακριβούς αναφέρεσαι?Ποιοι ειναι δηλαδή τα απαίδευτα άτομα κτλ κτλ?ΟΛΟΙ όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και ΑνΕλ?Για τους σημαιοφορους στις πλατειες λεει πιοτερο μαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 27, 2014 #227 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Ψηφίζει αυτός που τα βάζει κάτω, σκέφτεται απο δώ σκέφτεται από κει και πράττει αναλόγως του συμπεράσματος που βγάζει. Συσπειρώνεται ο οπαδός ενός κόμματος, είτε πιστεύει έιτε δεν πιστεύει σε αυτά που λέει το κόμα. Σε ένα, σε λίγα ή σε πολλά. Για να σε βοηθήσω. Κάποιοι ψήφισαν, εσύ συσπειρώθηκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2014 #228 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Για τους σημαιοφορους στις πλατειες λεει πιοτερο μαλλον. Η συσπείρωση δεν προκαλείται ούτε από τις 50-100-200-500 σημαίες, ούτε από τα 1000-2000-5000-10000 άτομα μιας προεκλογικής εκδήλωσης. Και αθροιστικά να τις πάρεις τις εκδηλώσεις δηλαδή, 2500 σημαίες, και 50.000 άτομα δεν είναι συσπείρωση Ψηφίζει αυτός που τα βάζει κάτω, σκέφτεται απο δώ σκέφτεται από κει και πράττει αναλόγως του συμπεράσματος που βγάζει.Συσπειρώνεται ο οπαδός ενός κόμματος, είτε πιστεύει έιτε δεν πιστεύει σε αυτά που λέει το κόμα. Σε ένα, σε λίγα ή σε πολλά. Για να σε βοηθήσω. Κάποιοι ψήφισαν, εσύ συσπειρώθηκες. Thanks για τους χαρακτηρισμούς, αλλά είσαι πολύ λάθος. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ακριβώς γιατί ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάτι από τα άλλα. Οι οπαδοί είτε δεν ξέρουν, είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε ξέρουν ψέματα για τους υπόλοιπους.. Κάτσε να φέρω τον [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] από εδώ να τον ρωτήσω γιατί ακόμα δεν παραιτήθηκε ο Άδωνης και αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ (το βίντεο δες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Μάϊος 27, 2014 #229 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Δεν είναι νομίζω δύσκολο. Ο [MENTION=1143]Snips[/MENTION] το περιέγραψε μια χαρά. Και επειδή προσπαθώ κατά το δυνατόν να μην χαρακτηρίζω τους συνομιλητές μου (καθώς δεν μου αρέσει ούτε εμένα τέτοια αντιμετώπιση), θα το πώ με δικά μου λόγια.Η συσπείρωση ως έννοια, απαντά στην συγκέντρωση και την ''ομαδοποίηση'' ατόμων με κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Τέτοια μπορούν να είναι η ιδεολογία, η κομματική ταυτότητα καθώς και η έμφυτη ( που ωστόσο δύναται να χαλιναγωγηθεί) ανάγκη του ''να ανήκεις κάπου''. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του ανθρώπου ο οποίος δεν κρατάει στεγανά στις ιδέες του, αλλά τις θέτει συνεχώς σε δοκιμασία, τα παραπάνω χαρακτηριστκά τελικά δημιουργούν έναν οπαδό. Και όπως στο ποδόσφαιρο ή σε όποιο άλλο άθλημα έχει κερκίδα, ο οπαδός δεν αλλάζει ομάδα όταν αυτή χάνει, ούτε κρίνει όταν αυτή σέρνεται ή παίζει βρώμικα. Όταν λοιπόν το παραπάνω παράδειγμα μεταφέρεται στην πολιτική και τα κόμματα απαρτίζονται απο οπαδούς οι οποίοι και να τους βατέψεις δεν θα ''αλλαξοπιστήσουν'', είναι φυσικό επόμενο ο εκάστοτε τσοπάνος-αρχηγός να νιώθει αρκετά δυνατός ώστε του παγιώνεται η πεποίθηση πως, ούτε να δίνει λόγο σε κανεναν χρειάζεται, αλλά και πως όλα τα πεπραγμένα του είναι απολύτως σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τα ''μεγάλα κόμματα'' που σχολιάζονταν αρνητικά λίγα ποστ πιο πίσω. Η προίκα τους που τα μεγαλώνει είναι αυτή ακριβώς η ομάδα ακόλουθων-πιστών της οποίας το μέγεθος και το αραγές της (η συσπέιρωση δηλαδή) αποτελεί το εχέγγυο για την μακροημέρευση του κόμματος, ότι και να συμβεί.Όσον αφορά αυτούς που δεν έλαβαν μέρος στη διαδικασία της ψήφου, ήμουν σαφής και σε προηγούμενα ποστ: Με παραιτημένους δεν ασχολούμαι. Αλλωστε, μόνοι τους απόπεμψαν το δικαίωμά τους να ομιλούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάϊος 27, 2014 #230 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 epic XD[ame=http://www.youtube.com/watch?v=yk9ZoaFpN5o]Ο Ψαριανός έφυγε από το πλατό όταν είδε το αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ! - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 27, 2014 #231 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 ^ Πάντως η εκτίμηση του αποτελέσματος ήταν μόλις κατά 0,1% λάθος σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα. Εδώ οι δημοσκόποι πέσαν μέσα.Στο μεταξύ ο άλλος έχει σοκαριστεί και πάει να φύγει και η Τρέμη του λέει ότι πάει να φύγει πάνω στα καλύτερα!!!! Αναισθησία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 27, 2014 #232 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Δεν είναι νομίζω δύσκολο. Ο [MENTION=1143]Snips[/MENTION] το περιέγραψε μια χαρά. Και επειδή προσπαθώ κατά το δυνατόν να μην χαρακτηρίζω τους συνομιλητές μου (καθώς δεν μου αρέσει ούτε εμένα τέτοια αντιμετώπιση), θα το πώ με δικά μου λόγια.Η συσπείρωση ως έννοια, απαντά στην συγκέντρωση και την ''ομαδοποίηση'' ατόμων με κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Τέτοια μπορούν να είναι η ιδεολογία, η κομματική ταυτότητα καθώς και η έμφυτη ( που ωστόσο δύναται να χαλιναγωγηθεί) ανάγκη του ''να ανήκεις κάπου''. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του ανθρώπου ο οποίος δεν κρατάει στεγανά στις ιδέες του, αλλά τις θέτει συνεχώς σε δοκιμασία, τα παραπάνω χαρακτηριστκά τελικά δημιουργούν έναν οπαδό. Και όπως στο ποδόσφαιρο ή σε όποιο άλλο άθλημα έχει κερκίδα, ο οπαδός δεν αλλάζει ομάδα όταν αυτή χάνει, ούτε κρίνει όταν αυτή σέρνεται ή παίζει βρώμικα. Όταν λοιπόν το παραπάνω παράδειγμα μεταφέρεται στην πολιτική και τα κόμματα απαρτίζονται απο οπαδούς οι οποίοι και να τους βατέψεις δεν θα ''αλλαξοπιστήσουν'', είναι φυσικό επόμενο ο εκάστοτε τσοπάνος-αρχηγός να νιώθει αρκετά δυνατός ώστε του παγιώνεται η πεποίθηση πως, ούτε να δίνει λόγο σε κανεναν χρειάζεται, αλλά και πως όλα τα πεπραγμένα του είναι απολύτως σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τα ''μεγάλα κόμματα'' που σχολιάζονταν αρνητικά λίγα ποστ πιο πίσω. Η προίκα τους που τα μεγαλώνει είναι αυτή ακριβώς η ομάδα ακόλουθων-πιστών της οποίας το μέγεθος και το αραγές της (η συσπείρωση δηλαδή) αποτελεί το εχέγγυο για την μακροημέρευση του κόμματος, ότι και να συμβεί.Όσον αφορά αυτούς που δεν έλαβαν μέρος στη διαδικασία της ψήφου, ήμουν σαφής και σε προηγούμενα ποστ: Με παραιτημένους δεν ασχολούμαι. Αλλωστε, μόνοι τους απόπεμψαν το δικαίωμά τους να ομιλούν.Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι τελείως λαθεμένα και οι συγκρίσεις που κάνεις είναι τελείως άκυρες. Ομάδες με κόμματα.Για να μιλήσω πιο πολύ στη δική σου λογική, ξέρω πολύ κόσμο μαζί και μένα που πλέον δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο όπως ασχολούνταν παλιότερα γιατί έχει διαπιστώσει πως αυτό που παρακολουθεί είναι κάτι εμπορικό και στημένο και δεν τον αγγίζει καθόλου. Κάτι το οποίο καθιστά και άκυρο το να αλλάξεις ομάδα αφού όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Αυτό φαίνεται και από τα γήπεδα νομίζω που τα τελευταία χρόνια έχουν ερημώσει. Οι 2 μεγάλες ομάδες προσπαθούν κάπως να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα αλλά κι αυτό γίνεται με γνώμονα την μεταξύ τους κόντρα. Τώρα αν εγώ πάω μια φορά το χρόνο στο γήπεδο έτσι για το χαβαλέ δε νομίζω οτι το αθωώνω. Οι Τσουκαλάδες είναι λίγοι και αυτοί είναι που κάνουν κυρίως τη ζημιά σε μικρότερες ηλικίες προσπαθώντας να τους πωρώσουν.Τώρα, στα κόμματα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο κόσμος κατά συντριπτική πλειοψηφία έχει εγκαταλείψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί του έχουν καταστρέψει τη ζωή, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει και την πολιτική γενικά. Προσπαθεί να βρει να πιαστεί από κάπου γιατί θέλει να έχει την ελπίδα, άσχετα αν όλα τα κόμματα που του λένε μέσα στην ΕΕ και θα τη βρούμε την άκρη, θα τα κάνουμε κάπως διαφορετικά, δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν.Δε μου αρέσει το τσουβάλιασμα όλων μέσα στο ίδιο σακί. Είναι νομίζω προφανές πως στα αστικά ας πούμε κόμματα, αυτά δηλαδή που κατά τη γνώμη μου εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, το πήγαινε έλα στελεχών είναι σύνηθες φαινόμενο για να μένουν πάση θυσία με τους "μεγάλους" και να τρώνε και ανάλογα. Το μισό ΠΑΣΟΚ με το που διαφαινόταν το μαράζωμα του, πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, από ΛΑΟΣ σε ΝΔ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαγράφουν σήμερα και σε ένα μήνα ξανακάνουν μέλη τους διεγραμένους γιατί έτσι συμφέρει τη δεδομένη στιγμή και τις 2 πλευρές. Υπάρχουν όμως και κόμματα, χωρίς να θέλω να πω μόνο για το ΚΚΕ και το οποίο υποστηρίζω, που όχι μόνο δεν έχουν προσωπικό όφελος, αλλά κάνουν και προσωπικές θυσίες για να μπορεί να ακουστεί η φωνή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Μάϊος 27, 2014 #233 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!!!!!ψηφίστε σύριζα![ame=http://www.youtube.com/watch?v=xffnt67q5q8]Best of ΣΥΡΙΖΑ - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 27, 2014 #234 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Εσύ μη μου κάνεις like [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] , γιατί μπορεί ο [MENTION=14026]jiohkor3[/MENTION] να ανήκει σε ΝΔ μεριά και μη χειρότερα, αλλά το video (δεν το έχω δει όλο, μόνο λίγα λεπτά στην αρχή για ομοιότητα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) όπως τα λέει είναι. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα για το λαό που τον εμποδίζει να απεμπλακεί. Αύριο ο Τσίπρας μαζί με το Σαμαρά στη συνέλευση του ΣΕΒ θα είναι και όχι για να τους πει προσέχετε τι κάνετε, αλλά για να τους διαβεβαιώσει πως δεν έχουν να φοβούνται τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2014 #235 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!!!!!ψηφίστε σύριζα!Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξω αρκετά θα βρω παρόμοιες δηλώσεις και από την ΝΔ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2014 #236 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Εσύ μη μου κάνεις like [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] , γιατί μπορεί ο [MENTION=14026]jiohkor3[/MENTION] να ανήκει σε ΝΔ μεριά και μη χειρότερα, αλλά το video (δεν το έχω δει όλο, μόνο λίγα λεπτά στην αρχή για ομοιότητα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) όπως τα λέει είναι. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα για το λαό που τον εμποδίζει να απεμπλακεί. Αύριο ο Τσίπρας μαζί με το Σαμαρά στη συνέλευση του ΣΕΒ θα είναι και όχι για να τους πει προσέχετε τι κάνετε, αλλά για να τους διαβεβαιώσει πως δεν έχουν να φοβούνται τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Μέχρι και στα likes ΚΚΕ ρε είσαι? "Δεν θέλω στήριξη από τους οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ" όπως στην Πάτρα ο Πελετίδης? Ντάξυ.. συγνώμη, αλλά δεν θα κάτσω να μαλώνω και με το ΚΚΕ εδώ μέσα. Συντροφικούς χαιρετισμούς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 27, 2014 #237 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξω αρκετά θα βρω παρόμοιες δηλώσεις και από την ΝΔ.Δε θα χρειαστεί να ψάξεις αρκετά, λίγο θα ψάξεις, αλλά το ζήτημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ακριβώς όπως ερχόταν το ΠΑΣΟΚ το 81 και πίσω από την ίδρυση του για να φέρει την αλλαγή προς τα αριστερά και τον σοσιαλισμό. Αυτό ήταν το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ τότε, 16 ψηφίζουμε, στις 17 σοσιαλισμός. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις ημερομηνίες, αλλά το υπόλοιπο ήταν έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 27, 2014 #238 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Για την Πάτρα που λες αλλά και οπουδήποτε αλλού, η θέση του ΚΚΕ δεν είναι δεν θέλουμε στήριξη από τους οπορτουνιστές, αλλά οτι ο λαός δεν πρέπει να μπαίνει στη λογική του μικρότερου κακού. Μέχρι στιγμής αυτό έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στο που έχουν φτάσει τα πράγματα στη ζωή του Έλληνα εργάτη, υπαλλήλου, κλπ κλπ κλπκαι νομίζω πως αυτή η θέση είναι πολύ ξεκάθαρη και πολιτικά ορθή. Δεν έχει να κάνει με τις βλακείες που ακούγονται περί κόντρας και κόμπλεξ και απομονωτισμού κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Μάϊος 27, 2014 #239 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι τελείως λαθεμένα και οι συγκρίσεις που κάνεις είναι τελείως άκυρες. Ομάδες με κόμματα.Για να μιλήσω πιο πολύ στη δική σου λογική, ξέρω πολύ κόσμο μαζί και μένα που πλέον δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο όπως ασχολούνταν παλιότερα γιατί έχει διαπιστώσει πως αυτό που παρακολουθεί είναι κάτι εμπορικό και στημένο και δεν τον αγγίζει καθόλου. Κάτι το οποίο καθιστά και άκυρο το να αλλάξεις ομάδα αφού όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Αυτό φαίνεται και από τα γήπεδα νομίζω που τα τελευταία χρόνια έχουν ερημώσει. Οι 2 μεγάλες ομάδες προσπαθούν κάπως να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα αλλά κι αυτό γίνεται με γνώμονα την μεταξύ τους κόντρα. Τώρα αν εγώ πάω μια φορά το χρόνο στο γήπεδο έτσι για το χαβαλέ δε νομίζω οτι το αθωώνω. Οι Τσουκαλάδες είναι λίγοι και αυτοί είναι που κάνουν κυρίως τη ζημιά σε μικρότερες ηλικίες προσπαθώντας να τους πωρώσουν.Τώρα, στα κόμματα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο κόσμος κατά συντριπτική πλειοψηφία έχει εγκαταλείψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί του έχουν καταστρέψει τη ζωή, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει και την πολιτική γενικά. Προσπαθεί να βρει να πιαστεί από κάπου γιατί θέλει να έχει την ελπίδα, άσχετα αν όλα τα κόμματα που του λένε μέσα στην ΕΕ και θα τη βρούμε την άκρη, θα τα κάνουμε κάπως διαφορετικά, δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν.Δε μου αρέσει το τσουβάλιασμα όλων μέσα στο ίδιο σακί. Είναι νομίζω προφανές πως στα αστικά ας πούμε κόμματα, αυτά δηλαδή που κατά τη γνώμη μου εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, το πήγαινε έλα στελεχών είναι σύνηθες φαινόμενο για να μένουν πάση θυσία με τους "μεγάλους" και να τρώνε και ανάλογα. Το μισό ΠΑΣΟΚ με το που διαφαινόταν το μαράζωμα του, πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, από ΛΑΟΣ σε ΝΔ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαγράφουν σήμερα και σε ένα μήνα ξανακάνουν μέλη τους διεγραμένους γιατί έτσι συμφέρει τη δεδομένη στιγμή και τις 2 πλευρές. Υπάρχουν όμως και κόμματα, χωρίς να θέλω να πω μόνο για το ΚΚΕ και το οποίο υποστηρίζω, που όχι μόνο δεν έχουν προσωπικό όφελος, αλλά κάνουν και προσωπικές θυσίες για να μπορεί να ακουστεί η φωνή τους.Τα συμπεράσματα που εκθέτω δεν είναι δικό μου κτήμα. Ο όρος ''ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής'' είναι αρκετά παλαιότερος της δικής μου ενασχόλησης για να διεκδικώ την πατρότητα.Το οτι εσύ όπως λες έπαψες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας τη σήψη που επερχόταν, συνέπεια των συμφερόντων, επ ουδενί δεν σημαίνει δυστυχώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιμένει να ζεί την πλάνη. Και εγώ (απο τύχη ίσως) δεν ασχολήθηκα ποτέ με το άθλημα ως οπαδός, γιατί κατι δεν μου άρεσε στην απάντηση που λάμβανα όταν ρώταγα ως πιτσιρίκι ''τι ομάδα είσαι ?'' -''είμαι με όποιον κερδίζει''. Αυτό φυσικά δεν σήμανε την παντελή αποχή μου απο τα τεκταινόμενα, και θα κάθόμουνα να δώ έναν αγώνα σπίτι μου. Η οριστική αποχή επήλθε αρκετά αργότερα. Με τα παραπανώ ως γνώμονα, θα πρέπει να ξανακάνω σαφές ότι δεν αναφέρθηκα σε αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Ίσα ισα αποτελεί και υποχρέωσή μας, ωστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε ορθότερα το ποίος θα ανταπεξέλθει καλύτερα στο καθήκον της διακυβέρνησης. Αυτό όμως επ'ουδενί δεν περνάει μέσα απο την ως σήμερα νοούμενη οργάνωση σε κάποιο κόμμα. Το αντίθετο μάλλον, αυτός που εντάσσει εαυτόν σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, εκτίθεται στον κίνδυνο να θολώσει η κρίση του απο την κομματικη προπαγάνδα. Φαινόμενο που εύκολα γίνεται αντιληπτό απο την συνήθη στιχομυθία που επαναλαμβάνεται με εκνευριστική ακρίβεια:- ''...Τελικά θα μας ταράξει στη λιτότητα ο (χ)...'' - ''Γιατί ? ο (ψ) είναι καλύτερος ?''Όπου δηλαδή, το πρόβλημά τους δεν είναι ποιός είναι ικανός, αλλά ότι ο ''αντίπαλος'' δεν είναι ικανότερος απο τον άλλον. Για το ότι και οι 2 πιθανότατα είναι ανεπαρκέστατοι, και ότι κάτι πρέπει απο κοινού να γίνει, ούτε λόγος.Άλλη πρακτική δε που συνηθίζεται είναι και αυτή που αναφέρεις στην τρίτη παράγραφο, και επιβεβαιώνει και πάλι την λειτουργία του κοπαδιού που ισχύει, δυστυχώς σε όλα τα κόμματα, και του ''δικού σου'' συμπεριλαμβανομένου, το οποίο παίζει να είναι και απο τους πρώτους διδάξαντες, τον μηχανισμό του κοπαδιού. Φυσικά κανείς δεν λέει πως σας θεωρούν πρόβατα, όταν πάντως μιλάνε για εσάς σε κάποιον τρίτο, χρησιμοποιούν τη λέξη ''στοιχείο'', δηλωτικό των ιδιοτήτων που πρέπει να έχετε εντός της ομάδας. Επιπλέον είναι γνωστό διεθνώς πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν ανέχεται καμμία παρέκκλιση ούτε και αμφισβήτηση της γραμμής. Κάτι που τεκμηριώνεται απόλυτα απο την ύπαρξη αμέτρητων ''φραξιών'' με τις οποίες οι διαφορές είναι το λιγότερο αστείες, αν ενίοτε δεν προκαλούσαν δράματα. Τα διαβάσαμε αυτά τόσο στον Μίσσιο όσο και στον Όργουελ, και δυστυχώς, συγκενικό πρόσωπο τα βίωσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 27, 2014 #240 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Τα συμπεράσματα που εκθέτω δεν είναι δικό μου κτήμα. Ο όρος ''ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής'' είναι αρκετά παλαιότερος της δικής μου ενασχόλησης για να διεκδικώ την πατρότητα.Το οτι εσύ όπως λες έπαψες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας τη σήψη που επερχόταν, συνέπεια των συμφερόντων, επ ουδενί δεν σημαίνει δυστυχώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιμένει να ζεί την πλάνη. Και εγώ (απο τύχη ίσως) δεν ασχολήθηκα ποτέ με το άθλημα ως οπαδός, γιατί κατι δεν μου άρεσε στην απάντηση που λάμβανα όταν ρώταγα ως πιτσιρίκι ''τι ομάδα είσαι ?'' -''είμαι με όποιον κερδίζει''. Αυτό φυσικά δεν σήμανε την παντελή αποχή μου απο τα τεκταινόμενα, και θα κάθόμουνα να δώ έναν αγώνα σπίτι μου. Η οριστική αποχή επήλθε αρκετά αργότερα. Με τα παραπανώ ως γνώμονα, θα πρέπει να ξανακάνω σαφές ότι δεν αναφέρθηκα σε αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Ίσα ισα αποτελεί και υποχρέωσή μας, ωστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε ορθότερα το ποίος θα ανταπεξέλθει καλύτερα στο καθήκον της διακυβέρνησης. Αυτό όμως επ'ουδενί δεν περνάει μέσα απο την ως σήμερα νοούμενη οργάνωση σε κάποιο κόμμα. Το αντίθετο μάλλον, αυτός που εντάσσει εαυτόν σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, εκτίθεται στον κίνδυνο να θολώσει η κρίση του απο την κομματικη προπαγάνδα. Φαινόμενο που εύκολα γίνεται αντιληπτό απο την συνήθη στιχομυθία που επαναλαμβάνεται με εκνευριστική ακρίβεια:- ''...Τελικά θα μας ταράξει στη λιτότητα ο (χ)...'' - ''Γιατί ? ο (ψ) είναι καλύτερος ?''Όπου δηλαδή, το πρόβλημά τους δεν είναι ποιός είναι ικανός, αλλά ότι ο ''αντίπαλος'' δεν είναι ικανότερος απο τον άλλον. Για το ότι και οι 2 πιθανότατα είναι ανεπαρκέστατοι, και ότι κάτι πρέπει απο κοινού να γίνει, ούτε λόγος.Άλλη πρακτική δε που συνηθίζεται είναι και αυτή που αναφέρεις στην τρίτη παράγραφο, και επιβεβαιώνει και πάλι την λειτουργία του κοπαδιού που ισχύει, δυστυχώς σε όλα τα κόμματα, και του ''δικού σου'' συμπεριλαμβανομένου, το οποίο παίζει να είναι και απο τους πρώτους διδάξαντες, τον μηχανισμό του κοπαδιού. Φυσικά κανείς δεν λέει πως σας θεωρούν πρόβατα, όταν πάντως μιλάνε για εσάς σε κάποιον τρίτο, χρησιμοποιούν τη λέξη ''στοιχείο'', δηλωτικό των ιδιοτήτων που πρέπει να έχετε εντός της ομάδας. Επιπλέον είναι γνωστό διεθνώς πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν ανέχεται καμμία παρέκκλιση ούτε και αμφισβήτηση της γραμμής. Κάτι που τεκμηριώνεται απόλυτα απο την ύπαρξη αμέτρητων ''φραξιών'' με τις οποίες οι διαφορές είναι το λιγότερο αστείες, αν ενίοτε δεν προκαλούσαν δράματα. Τα διαβάσαμε αυτά τόσο στον Μίσσιο όσο και στον Όργουελ, και δυστυχώς, συγκενικό πρόσωπο τα βίωσε.Πάντως νομίζω πως ένα κόμμα, μια πολιτική οντότητα, είναι πολύ περισσότερο έντιμο και λογικό να εμφανίζεται με κοινή γραμμή, θέσεις κλπ, παρά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πχ, (δεν είναι μόνο αυτός, αλλά το φαινόμενο είναι πολύ έντονο σε αυτό το κόμμα) να υπάρχουν 50 διαφορετικές απόψεις για ένα ζήτημα και πόσο μάλλον τα ίδια πρόσωπα από βδομάδα σε βδομάδα να αλλάζουν απόψεις.Όσο για τις φράξιες που είναι αστείες οι διαφορές τους, μόνο αστείες δεν είναι. Όλα αυτά τα μικρά κόμματα που φαίνονται αριστερά, κομμουνιστικά ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο, διαφωνούν σε κάτι θεμελιακό και γι' αυτό δε μπορεί να γίνει ούτε λόγος για συνεργασία. Διαφωνούν στη λαϊκή εξουσία, στην κατάργηση της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Μπορεί στα κείμενά τους να φαίνονται επαναστατικότεροι του Λένιν, αλλά κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι.Προσωπική πείρα, κάποια στιγμή είχα γνωρίσει ένα παιδί σε ένα επιδοτούμενο σεμινάριο του ΟΑΕΔ για ανέργους ο οποίος ανήκε σε μια ομάδα με μια χούφτα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Η διαφωνία τους με το ΚΚΕ; Η "διαταξικότητα του Μετώπου". Μετάφραση: Διαφωνούσαν στο οτι η εργατική τάξη πρέπει να έχει συμμάχους άλλα λαϊκά στρώματα, όπως π.χ. τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες κοκ. Ποιον δηλαδή, αυτόν που μπορεί να είναι σε χειρότερη μοίρα από έναν άνεργο εργάτη αυτή τη στιγμή με τον ΟΑΕΕ το ΦΠΑ και τα ρέστα. Και ο λόγος; Είναι αφεντικά λέει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.