Jump to content

Κόπηκε το ρεύμα στο μισό σπίτι.

Stefanos83

Recommended Posts

Καλημέρα . Αν και οχι τόσο καλή για μένα . Χρησιμοποιώντας το κλασσικό ηλεκτρικό ματάκι για να φτιάξω τον πρωινό καφέ μου , πιτσίλισε λίγο βραστό νερο στο καλώδιο του και εγινε βραχυκύκλωμα . Ακούστηκε ενα τσάφ απο τον πίνακα και έπεσε μια αυτόματη ασφάλεια . Έβγαλα το μάτι απο την μπρίζα , σήκωσα τις ασφάλειες πάλι , αλλά το μισό σπίτι δεν έχει ρεύμα ( απο την μεριά που ήταν η μπρίζα που χρησιμοποίησα και πέρα ) . Με τις λίγες γνώσεις που έχω πήγα κάτω στο ρολόι της ΔΕΗ που έχει 3 διακόπτες και κοίταξα ( χωρις φυσικά να το ανοιξω η να το πειράξω ) και όλα ειναι δεξιά αρα ΟΚ . Ο πίνακας έχει και 3 πορσελάνινες ασφάλειες . Κάτεβασα τον γενικό και τις άλλαξα μια μια χωρις να φτιάξει ( αν και δεν μου φαίνονται καμμένες , διοτι αν θυμάμαι καλα θα φαίνοταν τα προξέχει προς τα πισω ενα πραγματακι ) . Υπάρχει κατι εύκολο που μπορώ να δοκιμάσω να κάνω για να φτιάξει , δεδομένου οτι είναι Κυριακή και δεν μπορώ να φωνάξω ηλεκτρόγο ? Ευχαριστώ πολύ .

Περιμένεις να πάει Δευτέρα και φωνάζεις ηλεκτρολόγο. Με 220V δεν παίζουμε, ούτε ψάχνουμε για συμβουλές από το internet.

Φιλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλα σε βρίσκω λίγο υπερβολικό . Εγω απλά ρώτησα αν υπάρχει κάτι απλό να κάνω το οποίο ίσως μου διαφεύγει . Π.χ. την προηγουμενη φορα που είχα πάθει κατι παραπλήσιο , απλά πηγα κάτω στο ρολοι , έκανα ενα "reset" τον διακόπτη και όλα κομπλέ . Δεν νομίζω πως ρίσκαρα κατι , ούτε πως ήτανε κάτι ψαγμένο . Κατα προτίμηση δεν θέλω να περάσω την νύχτα στα σκοτάδια .

κοιταξε μην εχεις τετοιες ασφαλειες και εχουν πεσει.

S201.jpg

Τέτοιο είχε και επεσε . Αλλα το θέμα είναι , οτι τώρα το σηκώνω και δεν αντιδράει . ( Εννοείται έχω αφαιρέσει την συσκευή που έκανε την ζημιά ) . Οπότε πιστεύω οτι μάλλον αυτό το μικροδιακοπτάκι-ασφάλεια μας άφησε χρόνους . Ξέρει κανείς πόσο κάνει περιπου να αντικαταστήσεις ενα τέτοιο ? Ευχαριστω .

Τέτοιο είχε και επεσε . Αλλα το θέμα είναι , οτι τώρα το σηκώνω και δεν αντιδράει . ( Εννοείται έχω αφαιρέσει την συσκευή που έκανε την ζημιά ) . Οπότε πιστεύω οτι μάλλον αυτό το μικροδιακοπτάκι-ασφάλεια μας άφησε χρόνους . Ξέρει κανείς πόσο κάνει περιπου να αντικαταστήσεις ενα τέτοιο ? Ευχαριστω .

Όταν λες δεν αντιδράει εννοείς ότι το σηκώνεις και πέφτει η απλά το σηκώνεις και δεν έχεις ρεύμα;

Αν είναι το 2ο δες μήπως έχει πέσει κάποια ασφάλεια από τις φάσεις στο ρολόι της ΔΕΗ (βρίσκονται χαμηλά στο ρολόι της ΔΕΗ συνήθως).

φτηνα ειναι αυτα θα το βαλει ηλεκτρολογος φυσικα.Αλλα δες και την μπριζα αν ειναι ενταξη.

Χρειάζεται λίγο προσοχή με τα ρεύματα! Υπάρχουν και ηλεκτρολόγοι που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και αργίες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι εάν έχεις δοκιμαστικό να κατεβάσεις τον γενικό, καλύτερα από το ρολόι της ΔΕΗ, να βγάλεις το καπάκι του πίνακα και μετά να δεις εάν τα καλώδια είναι καλά σφιγμένα στις ασφάλειες καθώς και εάν οπτικά δεν φαίνονται να έχουν μαυρίσει- πάρει φωτιά. Μετά ανέβασε της ασφάλειες στο ρολόι και με το δοκιμαστικό, πάντα με το δεξί χέρι και το αριστερό κολλημένο στο σώμα σου, δες εάν έρχεται ρεύμα στις ασφάλειες και στις 3 φάσεις μέχρι να εντοπίσεις πού είναι το πρόβλημα. Δοκίμασε να κατεβάσεις και να ανεβάσεις τις ασφάλειες μήπως είναι κολλημένες. Οι ασφάλειες έχουν κόστος γύρω στα 5 ευρώ. Αν είναι ο ρελές ηλεκτροπληξίας χαλασμένος υπολόγιζε κανένα πενηντάευρω.

@papajim Εννοω το δευτέρο , οτι παρόλο που το σηκώνω δεν κάνει τίποτα . Δεν πεφτει , αλλα δεν δίνει και ρεύμα . Στο ρολοι της ΔΕΗ αποτι πρόσεξα ο διακόπτης μπορεί μόνο να σηκώσει τις ασφάλειες , οχι να τις κατεβάσει . Και είναι κομπλέ σηκωμένες . Θα ήθελα να κάνω ενα reset και σαυτό . Αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να επέμβω στο κουτι .

@kuza . Ευχαριστω για την απάντηση . Η μπρίζα φαίνεται οκ . Ουτε μαύρη ουτε τίποτα . Το "παφ" δυστυχώς ακούστηκε απο τον πίνακα.

@l3ft3ris . Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση . Οπως είπα απο το ρολόι της ΔΕΗ δεν καταβαίνει . Δυστυχώς δεν μου πέρασε απο το μυαλό νωρίτερα να πάρω κάνα δυο τηλέφωνο μηπως βρω κάποιον να με βοηθήσει . Ευχαριστώ και για τις τιμές . Λογικά απο την στιγμή που το μισο σπίτι έχει ρεύμα . Δεν μπορεί να είναι ρελές ηλεκτροπληξίας , σωστα? Αυτό το μικρο διακοπτάκι-ασφάλεια πρεπει να τα παιξε . Ελπιζω να είναι φτηνό :flag: . Ευχαριστώ πολύ , θα ενημερώσω οταν εχω νεα

Ο πίνακας σου είναι τριφασικός από ότι κατάλαβα οπότε μία από τις τρεις φάσεις δεν δίνει ρεύμα. Μπορεί να είναι και ο ηλεκτροπληξίας, να είναι χαλασμένη η μία επαφή μίας φάσης. Το καλύτερο είναι να έρθει κάποιος ηλεκτρολόγος να το δει για να ελέγξει κατά πόσο είναι και ασφαλές ο πίνακας.

Λοιπον πρωτα απόλα να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια σας . Το πρόβλημα λύθηκε . Κατω στα ρολόγια έχουμε γραμμένα τα ονόματα των ενοίκων , αλλα κάποιος έβαλε τα καπάκια ανάποδα . Οπότε παρόλο που νόμιζα οτι τσέκαρα το σωστό ρολόι , τσέκαρα το λάθος ... Σήκωσα την ασφάλεια και το πρόβλημα ελύθη . Να στε όλοι καλα . LOCK !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.