Jump to content

Τι απ'όλα να πάρω?

Ilias83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Επειδή τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα και διαθέτω αυτή τη στιγμή 120 για να αναβαθμήσω τον υπολογιστή μού, ρωτάω τι απ'όλα είναι προτιμότερο να πάρω?

Σκληρό δίσκο, μιας και αυτός που έχω είναι γεμάτος και μόλις 60GB?

Μνήμη 512ΜΒ και να παω στα 1024 (Μιλάμε για DDR και μιας και έχω 3 θέσεις υποχρεωτικά πάω για 512)

DVD-R? (Βασικά περιμένω το PX-716 - όσο και να κάνει)

E, μας τα χαλάς, με το όσο και να κάνει, :)

Το θέμα του δίσκου, πες ότι λύνεται με το recorder, την αναβάθμιση της μνήμης μπορείς να την καθυστερήσεις, άρα πήγαινε για recorder.

σκληρο, μιας και μαλλον με τα 512 εισαι καλα.

οσο για dvd-rw περιμενε.

Χριστουγεννα εργονται...

Κι εγω το ΝEC 3500 θα ελεγα...

Δισκοι σε λιγο θα αρχισουν και οι υπολοιπες εταιρες να βαζουν 16 mb cache οποτε ειτε πας για αυτους ειτε παιρνεις εναν τωρινο με "πεσμενη" τιμη. Μνημη ειναι all time classic. Πιστευω να αντεξεις με 512 μεχρι την επομενη εισροη χρηματων!

Αρχική απάντηση από RootX

E, μας τα χαλάς, με το όσο και να κάνει, :)

Το θέμα του δίσκου, πες ότι λύνεται με το recorder, την αναβάθμιση της μνήμης μπορείς να την καθυστερήσεις, άρα πήγαινε για recorder.

Τι εννοείς?

Αυτή τη στιγμή 120 διαθέτω. αλλά αν είναι βγαίνει απ'ότι έχω μάθει στα μέσα του επόμενου μήνα.

Εεε αν είναι και αποφασίσω για recorder θα περιμένω τα Χριστούγεννα που είναι μαζεμένες Γιορτές και Γενέθλια και θα έχω κανα τυχερό για να πάρω το PX-716 (και μάλιστα αν μααζέψω πολλά και απο κάτι δουλιτσες που κάνω τώρα θα πάω να πάρω το εξωτερικό)

Αααχ τι να κάνουμε μας τα τρώει όλα ο βενζινάς τα λεφτά...

Mε τόσα data που μαζέβουμε όλοι την σήμερον εποχή, προτείνω δίσκο (μιας και σου έχει γεμίσει κιόλας) ;)

Κι εγώ δίσκο θα πρότεινα.

Για DVD-RW μπορείς να περιμένεις, αφού θές συγκεκριμένο. Με μνήμη μπορείς να βολευτείς με τα 512 ακόμη (δεν έιναι και τόσο χάλια) ενώ ένας γεμάτος δίσκος δε διορθώνεται... Δισκος. Αν πάλι θές τα 16 mb cache, ε... μη παίρνεις τίποτα, κράτα τα στη τράπεζα να τοκίζοντε με 0.000001% τόκο κ όταν βγούνε τα καινούρια ξαμολιέσαι κ τα παίρνεις όλα μαζί :p

Είμαι ο πρώτος που πρότεινα μνήμη. Αλλά δε πιστεύω οτι νοείται power system πια χωρίς 1GB RAM. ’λλη αίσθηση...

@JimmyFox : Και εγώ μνημούλα σκεφτόμουνα πιο πολύ, αλλά έχω αμφιβολίες λόγω προβλημάτων χώρου αυτή τη στιγμή... Πάνω απ'όλα πιστεύω οτι είναι οι επιδόσεις.

Για δίσκο ρε παίδες που λέτε, δεν είμαι ο τύπος που χρειάζεται πολύ χώρο...

Συνήθως ο δίσκος μου έχει καμια 30GB χώρο. Απλά μου έφερε ένας φίλος να κρατήσω κάτι πραγματάκια και δεν έχω τι να τα κάνω... Αλλά συνήθως χώρος υπάρχει.

Αν πάρω δίσκο, θα είναι απλά γιατί ο καινούριος θα είναι πιο γρήγορος από αυτόν με τα 2MB cache.

DVD-R πάλι πιστεύω οτι είναι απαρέτητο πλέον για τον υπολογιστή, αλλά πάλι τι είναι καλύτερο?

Ο χώρος ή η ταχύτητα???

• 4 weeks later...

Θα σου προτεινα σκληρο και μετα μνημη. Για μενα αυτη ειναι η σωστη σειρα. Αποψη μου

Χα χα χα όντως...

Τελικά έτσι για να ενημερώσω, δεν πήρα τίποτα ακόμα.

Έχω ακόμα τα λεφτά αλλά μάλλον θα γίνεουν ζάντες αλουμινίου για το τουτού μου...

Αργότερα θα αγοραστούν και τα 3 με την εξής σειρά:

DVD-Recorder (και μάλιστα στο άμεσο μέλλον)

Μνήμη

Δίσκος (και μάλιστα για το μόνο λόγω οτι θέλω να κάνω μια modιφιά σε αυτόν που έχω τώρα, αλλά μη γίνει καμοιά στραβή στο τέλος και μείνω χωρίς δίσκο.)

αμα το αρχειο ειναι μεχρι 1kb γραφετε στο ιδιο το MFT (master file table,ενα κομματι του σκληρου που εχει γραμενο που ερχιζει και που τελειωνει το καθε αρχειο)

Η microsoft το εχει 4kb. ο αριθμος τον clusters ειναι παντα ακαιρεος. οποτε ενα αρχειο 1.5KB θα χρησιμοπιειση 1 cluster, 4kb. Αυτο ειναι μια χαρα για σκληρό system ποθυ

εχει πολλα μικρα αρχεια

αλλα αμα εχει πχ μονο mp3, ενα αρχειο 4ΜΒ θα ειναι 1024 clusters. Τωρα αμα αυτα τα κομματια ειναι στη σειρα ωραια. Αλλα και παλι το αρχειο θα πρεπει να διαβαστει απο 1024 διαφορετικα κομματια. Αμα το κανεις 64 τοτε θα ειναι μονο 64, με λιγοτερες πιθανοτητες να ειναι διασπαρτα

Σε video editing, χρησιμοπιουν RAID 0, ετσι αυτο το νουμερο πολλαπλασιαζετε

Πάρε δίσκο και έχε το κεφάλι σου ήσυχο....cd-rw δεν έχεις;;Δώσε μια περιγραφή του pcιού σου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.