Ilias83 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2004 Λοιπόν έχουμε και λέμε...Επειδή τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα και διαθέτω αυτή τη στιγμή 120 για να αναβαθμήσω τον υπολογιστή μού, ρωτάω τι απ'όλα είναι προτιμότερο να πάρω?Σκληρό δίσκο, μιας και αυτός που έχω είναι γεμάτος και μόλις 60GB?Μνήμη 512ΜΒ και να παω στα 1024 (Μιλάμε για DDR και μιας και έχω 3 θέσεις υποχρεωτικά πάω για 512)DVD-R? (Βασικά περιμένω το PX-716 - όσο και να κάνει)
RootX Οκτώβριος 26, 2004 #2 Οκτώβριος 26, 2004 E, μας τα χαλάς, με το όσο και να κάνει, Το θέμα του δίσκου, πες ότι λύνεται με το recorder, την αναβάθμιση της μνήμης μπορείς να την καθυστερήσεις, άρα πήγαινε για recorder.
chros26_ Οκτώβριος 26, 2004 #3 Οκτώβριος 26, 2004 σκληρο, μιας και μαλλον με τα 512 εισαι καλα.οσο για dvd-rw περιμενε.Χριστουγεννα εργονται...
SLN Οκτώβριος 26, 2004 #6 Οκτώβριος 26, 2004 Κι εγω το ΝEC 3500 θα ελεγα...Δισκοι σε λιγο θα αρχισουν και οι υπολοιπες εταιρες να βαζουν 16 mb cache οποτε ειτε πας για αυτους ειτε παιρνεις εναν τωρινο με "πεσμενη" τιμη. Μνημη ειναι all time classic. Πιστευω να αντεξεις με 512 μεχρι την επομενη εισροη χρηματων!
Ilias83 Οκτώβριος 26, 2004 Author #7 Οκτώβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από RootX E, μας τα χαλάς, με το όσο και να κάνει, Το θέμα του δίσκου, πες ότι λύνεται με το recorder, την αναβάθμιση της μνήμης μπορείς να την καθυστερήσεις, άρα πήγαινε για recorder. Τι εννοείς? Αυτή τη στιγμή 120 διαθέτω. αλλά αν είναι βγαίνει απ'ότι έχω μάθει στα μέσα του επόμενου μήνα. Εεε αν είναι και αποφασίσω για recorder θα περιμένω τα Χριστούγεννα που είναι μαζεμένες Γιορτές και Γενέθλια και θα έχω κανα τυχερό για να πάρω το PX-716 (και μάλιστα αν μααζέψω πολλά και απο κάτι δουλιτσες που κάνω τώρα θα πάω να πάρω το εξωτερικό) Αααχ τι να κάνουμε μας τα τρώει όλα ο βενζινάς τα λεφτά...
TROIDX Οκτώβριος 26, 2004 #8 Οκτώβριος 26, 2004 Mε τόσα data που μαζέβουμε όλοι την σήμερον εποχή, προτείνω δίσκο (μιας και σου έχει γεμίσει κιόλας)
morph Οκτώβριος 26, 2004 #9 Οκτώβριος 26, 2004 Κι εγώ δίσκο θα πρότεινα. Για DVD-RW μπορείς να περιμένεις, αφού θές συγκεκριμένο. Με μνήμη μπορείς να βολευτείς με τα 512 ακόμη (δεν έιναι και τόσο χάλια) ενώ ένας γεμάτος δίσκος δε διορθώνεται... Δισκος. Αν πάλι θές τα 16 mb cache, ε... μη παίρνεις τίποτα, κράτα τα στη τράπεζα να τοκίζοντε με 0.000001% τόκο κ όταν βγούνε τα καινούρια ξαμολιέσαι κ τα παίρνεις όλα μαζί
JimmyFox Οκτώβριος 27, 2004 #10 Οκτώβριος 27, 2004 Είμαι ο πρώτος που πρότεινα μνήμη. Αλλά δε πιστεύω οτι νοείται power system πια χωρίς 1GB RAM. ’λλη αίσθηση...
Ilias83 Οκτώβριος 27, 2004 Author #11 Οκτώβριος 27, 2004 @JimmyFox : Και εγώ μνημούλα σκεφτόμουνα πιο πολύ, αλλά έχω αμφιβολίες λόγω προβλημάτων χώρου αυτή τη στιγμή... Πάνω απ'όλα πιστεύω οτι είναι οι επιδόσεις.Για δίσκο ρε παίδες που λέτε, δεν είμαι ο τύπος που χρειάζεται πολύ χώρο...Συνήθως ο δίσκος μου έχει καμια 30GB χώρο. Απλά μου έφερε ένας φίλος να κρατήσω κάτι πραγματάκια και δεν έχω τι να τα κάνω... Αλλά συνήθως χώρος υπάρχει.Αν πάρω δίσκο, θα είναι απλά γιατί ο καινούριος θα είναι πιο γρήγορος από αυτόν με τα 2MB cache.DVD-R πάλι πιστεύω οτι είναι απαρέτητο πλέον για τον υπολογιστή, αλλά πάλι τι είναι καλύτερο?Ο χώρος ή η ταχύτητα???
Nikos007 Νοέμβριος 22, 2004 #13 Νοέμβριος 22, 2004 Θα σου προτεινα σκληρο και μετα μνημη. Για μενα αυτη ειναι η σωστη σειρα. Αποψη μου
Ilias83 Νοέμβριος 23, 2004 Author #15 Νοέμβριος 23, 2004 Χα χα χα όντως...Τελικά έτσι για να ενημερώσω, δεν πήρα τίποτα ακόμα.Έχω ακόμα τα λεφτά αλλά μάλλον θα γίνεουν ζάντες αλουμινίου για το τουτού μου...Αργότερα θα αγοραστούν και τα 3 με την εξής σειρά:DVD-Recorder (και μάλιστα στο άμεσο μέλλον)ΜνήμηΔίσκος (και μάλιστα για το μόνο λόγω οτι θέλω να κάνω μια modιφιά σε αυτόν που έχω τώρα, αλλά μη γίνει καμοιά στραβή στο τέλος και μείνω χωρίς δίσκο.)
kipouros Νοέμβριος 26, 2004 #16 Νοέμβριος 26, 2004 Σκληρό και κανε τον 60αρη system και τον αλλον καντον format με cluster size 64kb
kipouros Νοέμβριος 29, 2004 #18 Νοέμβριος 29, 2004 αμα το αρχειο ειναι μεχρι 1kb γραφετε στο ιδιο το MFT (master file table,ενα κομματι του σκληρου που εχει γραμενο που ερχιζει και που τελειωνει το καθε αρχειο)Η microsoft το εχει 4kb. ο αριθμος τον clusters ειναι παντα ακαιρεος. οποτε ενα αρχειο 1.5KB θα χρησιμοπιειση 1 cluster, 4kb. Αυτο ειναι μια χαρα για σκληρό system ποθυ εχει πολλα μικρα αρχειααλλα αμα εχει πχ μονο mp3, ενα αρχειο 4ΜΒ θα ειναι 1024 clusters. Τωρα αμα αυτα τα κομματια ειναι στη σειρα ωραια. Αλλα και παλι το αρχειο θα πρεπει να διαβαστει απο 1024 διαφορετικα κομματια. Αμα το κανεις 64 τοτε θα ειναι μονο 64, με λιγοτερες πιθανοτητες να ειναι διασπαρταΣε video editing, χρησιμοπιουν RAID 0, ετσι αυτο το νουμερο πολλαπλασιαζετε
pontium Νοέμβριος 29, 2004 #19 Νοέμβριος 29, 2004 Πάρε δίσκο και έχε το κεφάλι σου ήσυχο....cd-rw δεν έχεις;;Δώσε μια περιγραφή του pcιού σου...
soki Νοέμβριος 29, 2004 #20 Νοέμβριος 29, 2004 Και μνημη αν μπορεις παρε, ειναι παμφτηνες αυτην την εποχη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.