Jump to content



CPU Fan Error!!


Freak27

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι τη βοηθεια σας!

Στο συστημα της υπογραφης χθες ξαφνικα πατουσα το κουμπίο να ανοιξει ο υπολογιστης και δεν ανοιγε. Εβγαλα ολα τα περιφερειακα κλπ 1-2 φορες ανοιξε και οταν τον εκλεινα δεν ανοιγε.

Περασε λιγη ωρα, ανοιγει και μου λεει Overclocking Failed! Ε λεω και εγω ενταξει θα κανω load default settings(ειχα τον CPU στα 4.2GHZ). Τον κανω ολα μια χαρα ανοιγει και οποτε κανω reset ή τον κλεινω και τον ανοιγω μου λεει CPU Fan Error και παταω F1, βγαινω απο το BIOS και ανοιγει κανονικα.

Ερωτηση, να βαλω ignore στο fan monitor και ειμαι ΟΚ ή κρυβεται κατι αλλο πισω απο αυτο? Εχω υδροψυξη Enermax και δεν ξεπερναει τους 40 βαθμους ο CPU σιγουρα δηλαδη δεν εχει να κανει με θερμοκρασιες. BIOS ειδα εχει το 4250 αν δεν κανω λαθος. Μηπως επειδη εκανα load defaults θελει να βαλω ενα fanακι στο header για να μη μου το βγαζει? Δεν ξερω τι σημαινει αυτο, απλα το διαβασα γιατι ειχαν πολλοι φιλοι το συγκεκριμενο προβλημα με υδροψυξη.

Ευχαριστω!

To σύστημα περιμένει να δεί την stock ψύκτρα. Βάλε ignore ή κατέβασε τα default rpm του ανεμιστήρα από 500-600 (δεν ξέρω πόσο έχει η μητρική σου) σε 200-300. Είναι σύνηθες θέμα σε όσους βάζουν aftermarket ψύκτρα.

Μηπως επειδη εκανα load defaults θελει να βαλω ενα fanακι στο header για να μη μου το βγαζει?

Όταν λές να βάλεις fanάκι στο header τί εννοείς; Τον ανεμιστήρα της Enermax πού τον έχεις;

Το εκανα Ignore τελικα(ναι στο 600 ηταν η τιμη). Το θεμα ειναι γιατι μου εβγαλε Overclocking Failed! Και αναγκαστικα να τα κανω ολα αυτα! Ειναι συνηθες φαινομενο οταν παιζει κατι αψογα να βγαζει Overclocking fail και να μην ανοιγει το PC?

Πιστευεις οτι ειναι καλο να ξαναδοκιμασω να τον κλοκαρω? Ειναι το πιο Extreme μοντελο της αγορας κριμα να μην το κλοκαρω 4Ghz+

Κανονικα το εχω πανω στη Motherboard το fanaki της Enermax απλα το διαβασα σαν λυση σε καποια ξενα forums(ελεγε βαλε το επανω στο header) αλλα αυτο εχω κανει ηδη.

Ευχαριστω και παλι!

Εννοείται ότι θα κλοκάρεις!! :shout:

Έχεις το θηρίο και θα το αφήσεις δεμένο; Unleash it! :laughing:

Το oc που είχες κάνει απλά δεν ήταν σταθερό για κάποιον από τους... εκατομμύρια λόγους που μπορεί να απέτυχε. Όσοι έχουμε ασχοληθεί έστω και λίγο με oc δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε δεί το μήνυμα αυτό (αρκετές έως πολλές φορές μέχρι να σταθεροποιηθούμε). Πολλές φορές το σύστημά μας περνάει διάφορα τεστ και είμαστε σίγουροι ότι όλα είναι καλά, αλλά κάποια στιγμή χτυπάει. Πιθανόν να θέλει λίγο τσίμπημα η τάση. Δεν ξέρω αν είσαι στο auto ή έχεις βάλει χειροκίνητα τα ρεύματα.

Από 2011 δεν έχω κάν παρακολουθήσει πώς γίνεται oc. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείς σχετικές ρυθμίσεις σε sites του εξωτερικού. Έχεις και ιδανική μητρική. Τον Τιτάνα τον τρέχεις στοκ;

Αυτο μου κανει εντυπωση, το ρευμα ηταν υπεραρκετο 1.250v και επαιζε ετσι 4 μηνες τωρα! Και μουκανει εντυπωση που ξαφνικα με πεταξε εξω απο τις ρυθμισεις και κυριωτερα δεν ανοιγε το PC!!

Πατουσα το κουμπίο και δεν εκανε τιποτα!Παρακατω ειναι photo απο την OCed εκδοση του CPU!

flybu1.jpg

Πολύ πιθανόν η κάρτα γραφικών να σου δημιούργησε αστάθεια. Άσε τον Τιτάνα στις στοκ ρυθμίσεις, και ξαναβάλε ό,τι είχες πριν το κρασάρισμα από πλευράς ρυθμίσεων του επεξεργαστή. Τρέξε ένα Intel Burn Test για 5 κύκλους σε High ρύθμιση και δες άν είναι σταθερό.

Επίσης, βρές από ξένα sites τί ρυθμίσεις εφαρμόζουν στα ρεύματα του επεξεργαστή, με κυριότερο το Load Line Calibration.

Edit: Και κάτι άλλο [MENTION=5075]Freak27[/MENTION]. Ψάξε λιγάκι για feedback σχετικά με το oc της μνήμης σε αυτό το chipset. H μνήμη στα Χ79 έχει τεράστιο bandwidth και βγάζει quad channel. Εσύ έχεις 2x8 (dual) στα 1600MHz. Μήπως για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή χρειάζεται ανέβασμα και η μνήμη; Μήπως τώρα είναι ένα drawback για το θηριώδες τσιπάκι σου;

Θα τα τσεκαρω παλι ολα ενα-ενα. Αν και ο PCς επαιζε 4 μηνες διχως το παραμικρο κολλημα, αρα ισως υπηρξε καποια στιγμιαια δυσλειτουργια/υπερφορτωση κλπ

Σ' ευχαριστω για τη βοηθεια!

Γραφω την εμπειρια μου για τους φιλους που θα αντιμετωπισουν το προβλημα. Αυτο που εγινε ειναι πως οταν εκανα shut-down το PC(κανονικα) κατι παιχτηκε στιγμιαια με την ταση και η RAM απο 1600mhz πηγε στα 1333mhz. Λογω της πτωσης τασης και συχνοτητας της RAM πηρα μηνυμα Overclocking Failed!

Επειδη στη συνεχεια εκανα Load Defaults μου εμφανιστηκε το κλασικο CPU Fan Error οπου απλα το εθεσα στο Ignore απο το BIOS(Monitor).

Εβαλα παλι το XMP Profile για τη RAM και θα αρχισω το Overclock αφοβα!:jump1:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.