Jump to content

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των αγγελιών

DJD

Recommended Posts

Να πώ και εγώ την ταπεινή γνώμη μου.

Είμαι στην κατηγορία "διαβάζω πολύ και γράφω λίγο".

Ομως αυτό με αποκλείει από τις αγοραπωλησίες για κανένα χρόνο ακόμα.

Θα μου πείς αμα δεν σου αρέσει φύγε.

Αλλά εδώ είναι όλα τα άτομα που πουλάνε και αγοράζουνε συνήθως τα εξαρτήματα που εγώ θέλω να αγοράσω ή να πουλήσω....

Τέλος πάντων η γνώμη μου είναι αν είναι να εφαρμοστεί να πάει στα 50 ώστε να αποκλειστούν οι "κομήτες" που μπαίνουν μόνο γιαυτό ή για απάτη όπως την έπαθε ο φίλος.

EDIT : Ημουν και πιο παλιά γραμμένος με το nick "Kyramas" αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να το ξαναχρησιμοποιήσω. :blink:

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Μα είναι δυνατόν ρε παιδιά να αλλάξει κάτι με αυτόν τον τρόπο? (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ)

Αν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για το αν πρέπει να κάνουμε μια συναλλαγή με κάποιον (και με ποιόν τρόπο) τότε ποιός θα το κάνει? η μαμα ή ο μπαμπας?

Εαν και ψηφισα να υπαρχει post counter καπου ερχομαι σε αντιφαση με αυτο το ποστ αλλα το ξανασκεφτηκα.Οντως καποιοι χρηστες μπορει να ειναι αξιολογοι και με αυτον τον τροπο να αδικουνται.Απο την αλλη υπαρχει μια μικρη μεν αλλα σχετικη ασφαλεια.Οποτε για περιπτωσεις ας πουμε οπως ο tasos ο vaios πιστευω οτι θα μπορει να υπαρχει μια "παρακαμψη" του κανονισμου μιας και ειναι γνωστοι στον χωρο απο προηγουμενες συνναλαγες τους σε αλλα φορουμ.Τωρα αυτο που γινεται με τις αγγελιες ειναι καλο κολπο δεν μπορω να πω αλλα πρεπει να μαθουμε να φυλαμε τα ρουχα μας να εχουμε τα μισα.Ας πουμε σε δουλειες μου ( συνηθως σοβαρης αξιας) στην αθηνα αγγαρευω ενα πολυ καλο μου φιλο για να τις κανει.Εδω θεςς προτιμω τα χερι με χερι.Στις αλλες πολεις δυστηχως δεν εχω προσβαση οποτε και προσεχω λιγο παραπανω και μελετω τον χρηστη.Μεγαλυτερος δεν φοβος μου ειναι να μου πει καποιος ( εχει γινει με εναν εμμεσο τροπο) και δεν μου λες εχει εγγυηση?Απαντας ναι εχει.Οποτε ο αλλος τον παιρνει....( μιλαμε για επεξεργαστη) μετα απο 2 μερες αδερφε καμμενος , κανε κατι.Οντως παω να δω τι γινεται και μου μενει το καπακι στο χερι απο τον Π4....αλλα λες δεν γ@μιεται....του στελνεις σφραγισμενο επεξεργαστη , μετα απο λιγες μερες σαν να το περιμενα ( ηταν φιλλιπινεζος ο ατιμος ο νορθι) αδερφε τα ιδια καμμενος...μεχρι πυο του αλλαζεις 4 επεξεργαστες και του καθεται ο καλος....κατι τετοια η αληθεια ειναι τα φοβαμαι.

Νομίζω πως αυτό που λέει ο Vagouridis έχει μια λογική μιάς και υπάρχουν ατομα που έχουν συνναλαγεί με άλλα ατομα απο το forum αψογα.Εκέι ίσως θα έπρεπε να γίνεται μια εξαίρεση.

Εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει πλήρης τρόπος αποφυγής ατυχούς συμβάντως.οπότε καλυτερα πρόληψη παρά αντιμετώπιση(ακα ρωτάμε καποιον αδμιν για περαιτέρο πληροφορίες για τον πωλητή μεσω πμ, τσάμπα είναι.Αν ο άλλος έχει καιρό μέσα κάτι θα ξέρουν τα παιδιά)

να πώ πως ψήφησα 100

με τις αγγελίες ότι και να γίνει και πάλι ρίσκο θα είναι. Πέρνεις μεταχειρισμένο πράγμα οπότε είσαι έτοιμος και για τις συνέπειες .Γίνεται όμως και το άλλο που είχα κάνει εγώ στο Fleamarket. Έστειλα ένα κινητό σε κάποιον με τον όρο να το ανοίξει και να το ελένξει πριν πληρώσει την courrier όπως και έγινε και μετά το πήρε κανονικά. Απλός έγραψα πάνω στο δελτίο αποστολής ότι ενέκρινα αν το ζήταγε ο παραλήπτης να ανοίξει το δέμα και να το ελένξει. Βέβαια αν σου στείλει χαλασμένη cpu ή main ο άλλος άντε να βγάλεις άκρη αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.

Ρε παιδιά 74 votes μου φαίνονται ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ.Πόσοι users είναι εγγεγραμμένοι και σχετικά active(π.χ. μερικά post τον μήνα)? Είναι 100 ή 500 και πάνω?

Πάντως έτσι που πάει να γίνει θα υπάρχουν 130 users που θα έχουν δικαίωμα Πώλησης και οι υπόλοιποι θα είναι το "κοινό" τους,ωραία έτσι?

Γιατί να μήν γίνει κάτι πιο απλό όπως όσοι εγγράφονται και κάνουν μέσα στα πρώτα 10 Post αγγελία το μπούλο,ας προσέχουν και οι αγοραστές τα posts του πωλητή εφόσον είναι λίγα καθώς και τη συχνότητα,διάρκεια κλπ και ας βγάζουν συμπεράσματα.Η ******* μια φορά γίνεται,αν εγώ φτάσω τα 500 posts και αποφασίσω να πουλήσω μούφα για να βγάλω κανένα φράγκο θα το κάνω και θα είμαι και "νόμιμος".Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα αν και πιστεύω οτι το λάθος ,σε τέτοιες καταστάσεις,είναι του αγοραστή.Στη περίπτωση του akal πόσοι θα αφήνατε να πάρει τα λεφτά αυτός ο γύφτος χωρίς καμία αντίδραση ??? Πολύ λίγοι πιστεύω.Έκατσε η περίπτωση και έτυχε η στραβή και μάλιστα σε λάθος άνθρωπο(από πλευράς αντίδρασης εννοώ) ε τι να πώ ..τζάκποτ... και τώρα αλλάζει άσχετα μια πολύ χρήσιμη λειτουργία του site για το τζάκποτ.Πάντως έχει και ένα καλό αυτή η πιθανή αλλαγή ,θα αρχίσουν να συμμετέχουν πιο πολύ κάποια μέλη που τόσο καιρό απλά έβλεπαν μόνο ενώ ,πιστεύω,είχαν κάτι να πουν.

Ρε παιδιά, μισό λεπτό για να καταλάβουμε τι μας γίνεται... εσείς ζητήσατε να μπουν τα όρια, κάποιοι δούλεψαν για να γίνει αυτή η ιστορία, επειδή εσείς το ζητήσατε.... λέτε ξαφνικά να μας έπιασαν τίποτε σαδιστικά σύνδρομα και να αποφασίσαμε να αποκλείσουμε μέλη από τις αγγελίες? όταν έγινε το θέμα με τον akal, ορισμένοι μόνο που δεν μας βρίσατε που δεν είχαμε θέσει το όριο.....

Τέλως πάντων, εδώ είναι το poll και ψηφίστε αυτό που πιστέυετε καλύτερο, αλλά μην τα παρουσιάζετε σαν ατυχής δική μας ίδέα, αυτό ζητήσατε. αυτό καθίσαμε και κάναμε, για να προφυλάξουμε εσάς με τον τρόπο που προτείνατε.

και κάτι άλλο εγώ έχω 50 μόνο posts και λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρακολουθώ και πολύ το φόρουμ όμως έχω συναλλαγεί με πολλά άτομα από εδώ μέσα και παλιότερα και πρόσφατα .’ν περιμένω να πάω στα 150 ( αν τελικά μπει αυτό το όριο) για να μπω στις αγγελίες σώθηκα! κάτι δεν πρέπει να γίνει για άτομα σαν και εμένα που σίγουρα θα υπάρχουνε αρκετά ,

Περιπτωση εξαιρεσεων δεν βλεπω να υπαρξει, αφου τοτε ολο και καποιος θα ελεγε γιατι εξαιρεθηκε εκεινος και οχι και εγω. Το μετρο ή θα πρεπει ισχυει για ολους ή για κανεναν - so simple.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Οποτε για περιπτωσεις ας πουμε οπως ο tasos ο vaios πιστευω οτι θα μπορει να υπαρχει μια "παρακαμψη" του κανονισμου μιας και ειναι γνωστοι στον χωρο απο προηγουμενες συνναλαγες τους σε αλλα φορουμ.

αδερφέ αν ο ΚΑΘΕ Τάσος και Vaios, τη βρίσκει να μιλάει σε άλλα φόρουμς, γιατί να έρθει να πουλήσει εδώ? ναι μεν μπορεί να είναι αξιόπιστα άτομα, όπως και κάποιος άγνωστος αλλά αξιόπιστος, αλλά υποτίθεται ότι οι αγγελίες είναι διευκόλυνση των ενεργών μελών του λαμπ, όχι των αξιόπιστων...

για να βρεθεί μέση λύση σε όσους νομίζουν ότι αδικούνται, μήπως θα είχε βάση να ισχύσει το όριο των ποστ μόνο στις πωλήσεις? και οι αγορές να είναι free?

Ωχ τώρα το είδα ----> [Edit Poll (moderators only)] στημένη η δουλειά από τους moderators θα το πάνε στα 1000 για να πουλάνε μόνο αυτοί,μονοπώλιο και στο thelab,πουτ@να Microsoft πάντου βάζεις το χεράκι σου...

:sorry: για το :OT: λίγο να :D (να σβηστεί από το post counter παρακαλώ :) )

Λοιπόν έριξα μια ματιά στον αριθμό των posts των μελών του The Lab γενικά.

Περίπου 130 μέλη έχουν από 150 posts και πάνω

άλλα 370 μέλη έχουν από 140 posts μέχρι 20 posts.Καμιά 200ριά μέλη έχουν από 19 μέχρι 5-6 posts.

Τα υπόλοιπα 1000 έχουν λιγότερα από 5 Posts με την πλειοψηφία αυτών να μην έχει κανένα!

Λογικά ένα 40% θα πρέπει να μην έχει πατήσει το πόδι του απο την ημέρα εγγραφής άρα τα μέλη θα πρέπει να είναι περίπου 800-900 και από αυτά ένα ποσοστό 20-30% δεν νομίζω να έχει κάνει login πάνω από μια φορά.Καμιά 500-600 πρέπει να είμαστε ,τουλάχιστον οι μίσοι θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τις αγγελίες άρα 200 ψήφοι θα πρέπει να ριχτούν για να έχει και μια ουσία αυτό το Poll.Αίντε να δούμε

Ερώτηση προς Admins : πόσο έξω έπεσα?

Γιατι δεν βαζουμε στο Poll και την επιλογη να μην υπαρχει οριο καταχωρήσεων να δουμε ποσοι συμφωνουν με αυτο το οριο?(αν συνεχισω να ποσταρω ετσι βλεπω να γινομε πολυ γρηγορα αξιοπιστο μελος του lab :) )

με το σκεπτικο οτι κατω απο χ ποστ κλειδωνονται οι αγγελιες προτεινω να

κλειδωθουν και η προσφορα και η ζητηση

την κουτσουκελα μπορει να την κανει και ο πωλητης και ο αγοραστης

αρα για να με προφυλαξω και να σας προφυλαξω απο κακους πωλητες

αγοραστες προτεινω να κλειδωσετε τους μη πολυλογαδες και απο τον να

βλεπουν και απο το να κανουν ποστ αγγελιες

επισης το ιδιο να ισχυει και για την ζητηση πως μπορει καποιος που δεν εχει

ποστ να ζηταει να την πατησει απο πιθανο απατεωνα η να ζηταει να την κανει σε

πιθανο θυμα

αρα ζητηση και πωλησεις κλειδωμα για οσους δεν εχουν χ ποστ

οι νεοι να μην εχουν αβαταρ και αγγελιες

Αρχική απάντηση από Ζul [Χθες, στις 20:49]

δηλαδη για να καταλαβω καποιος που εχει 200 post δεν ειναι κλεφτης και καποιος που εχει λιγοτερα ειναι(η τουλαχιστον εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι)!ωραιο μετρο για να μετρησεις την τιμιοτητα ενως ανθρωπου πιστευω ειναι "αντικειμενικοτατο".εγω δηλαδη που postαρω σπανια ενω ειμαι εδω αρκετο καιρο ηρθα για να σας κλεψω.και πανω απο ολα μου αρεσουν τα ακραδαντα επειχηρηματα σας.Η αποψη μου παντως ειναι οτι τα ατομα του lab μπορουν απο εδω και περα να κρινουν(πιστευω οτι ειναι σε θεση ολοι να κρινουν) με ποια ατομα θα κανουν αγοροπωλησιες,χωρις ταυτοχρονα να μου απαγορευσουν εμενα να κανω συνναλαγες με οποιον θελω και οπως θελω.

δεν το καταλαβες καλα, ειναι ακριβως αυτο (το ιδιο φυσικα ισχυει προς τους διαφορους ειρωνες που σχολιαζουν πως τα πολλα post=αξιοπιστια. ισως στο δικο σας συστημα αξιων, αλλα οχι σιγουρα στο δικο μας) :

Αρχική απάντηση από Chosen [Χθες, στις 15:19]

Μα δεν γινεσαι περισσοτερο ή λιγοτερο φερεγγυος με τα πολλα ποστς, εξηγησαν και παραπανω τα παιδια οτι δεν πανε να το κανουν Fleamarket, ειδαλλως θα ηταν 150 ποστς, 2 μηνες απο την εγγραφη, ενα μπουκαλακι δειγμα ουρων, λιγες τριχες απο τα μαλλια για ελεγχο DNA και δακτυλικα αποτυπωματα.

Δεν εξαλειφει κανενα προβλημα απο την ριζα του, ειναι πολυ πιο δυσκολο. Παμε απλως να απορριψουμε ενα μεγαλο ποσοστο τυχαρπαστων που κανουνε το πρωτο τους ποστ στις αγγελιες και κινδυνο για τον αγοραστη. Και καλα αν ο αγοραστης ειμαι εγω που πολυ δυσκολα θα κανω καταθεση τα 200 μου σε καποιον που εσκασε μυτη απο το πουθενα, αν και ο αγοραστης ειναι καινουριος και δεν εχει συνειδητοποιησει οτι ο πωλητης ηρθε απο το πουθενα, τι γινεται; Και στην τελικη, δεν ειναι χαζοι οι ανθρωποι, αν δουνε οτι δεν δουλευει ή οτι επιδεχεται βελτιωσεων, το προσαρμοζουν. :)

τα ορια που τεθηκαν, εχουν σκοπο να προστατεψουν απο τους "κομητες", οπως πολυ ευστοχα καποιος ειπε, ολο τον κοσμο.

δεν εχουν σκοπο να δημιουργησουν "πρωταγωνιστες" και "κοινο", οπως αναφερθηκε, ουτε ειναι κριτηριο αξιοπιστιας. ειναι μια πιστωση χρονου,προσφορας και διαθεσης. θα υπαρχει χρονος για να δημιουργηθει μια επαφη με καποιον παραπανω απο εναν υποψηφιο αγοραστη μεσα απο διαφορους τροπους επικοινωνιας (msn, icq, κλπ κλπ), να διασταυρωθουν γνωμες και αποψεις για τον καθενα.

το internet σιγουρα προσφερη ανωνυμια και προστασια, αλλα ισως τελικα αυτο και να αποτελει θεμα μεγαλυτερο απο οσο ειχα φανταστει. ισως φοβομαστε περισσοτερο την κριτικη απο οσο νομιζαμε.

εξαιρεσεις σε ενα script δε μπορουν να γινουν, μπορουν παντα ομως να γινουν παρεμβασεις απο τριτους. εξηγουμαι: παντα μπορει να γινει μεσολαβηση απο καποιον με περισσοτερα posts. ενας ατυπος "εγγυητης", φτανει βεβαια να το αναφερει αυτο στην αγγελια. οχι πως τα πολλα Post του δευτερου ειναι κριτηριο αξιοπιστιας, αλλα θεωρω πως δυσκολα καποιος θα διακινδυνευσει το οποιο ονομα εχει, για να πουλησει για 150euro την χαλασμενη καρτα ενος τριτου.

κι επειδη ακουσα πολλα, και θα ακουσω ακομα περισσοτερα, να ξεκαθαρισω ενα πραγμα για μενα, το οποιο αποτελει προσωπικη σκεψη, και δεν ξερω αν εκφραζει τους υπολοιπους admin/mods/news posters του TheLab.gr: προτιμω ενα φορουμ 200-300-500 (οσοι ειναι, κι αναλογα την περιοδο που μετραει κανεις) ενεργων μελων με προσφορα, που εχουν καθε δικαιωμα να αποφασιζουν για τους τροπους με τους οποιους θα διεξαγουν τις μεταξυ τους δοσοληψιες, παρα ενα μπαχαλο 1700 ατομων, που παλευουν να γινουν τζαμπα μαγκες, πουλωντας σπασμενες καρτες για 150 euro.

lamers, posers και leeches δεν εχουν θεση εδω μεσα.

200 είναι καλά..και πιο πολλά...150 τα κάνει ένας για πλάκα..απλά ν αρχίσει ενα smile σε κάθε thread που θα βρεί και τα έχει..και μην ξεχνάμε τον λόγο που γίνεται αυτο..δηλαδή τις πωλήσεις..δεν νομίζω οτι και μετα τα 150 posts κάποιος να είναι άξιος εμπιστοσύνης..μετά και την φάση με τον akal εγώ τα "είδα όλα" με το θράσος που έχει ο κόσμος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.