nikzag Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2014 Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει ξαναπαίξει αυτό το θέμα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω .Έχω ένα πρόβλημα με το laptop acer aspire 5920 στα ξαφνικά άρχισε να μου βγάζει γραμμές στην οθόνη . Το πρώτο που σκέφτηκα είναι οτι κάηκε η κάρτα γραφικών αλλά το σύνδεσα μέσω HDMI σε τηλεόραση και έτρεχε κανονικά χωρις πρόβλημα .Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου προτείνει κάποια λύση ???Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Μάϊος 3, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 έχει πρόβλημα η οθόνη το δίνεις σε ένα από τα (δεκάδες πλέον στην Αθήνα) κέντρα επισκευής laptop και σου αλλάζουνε την οθόνη με κόστος από 45 - 95 ευρώ περίπου αναλόγως άμα θα βάλεις καινούριο η μεταχειρισμένο ανταλλακτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 3, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Άρα αποκλείεται η περίπτωση κάρτας γραφικών. Σε ένα άλλο ποστ διάβασα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι θέμα ινβερτορ . Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας μου πει γιατί αλλάζει εύκολα το ινβερτορ και κάνει γύρω στα 20 ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Μάϊος 3, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Χλωμό να είναι Inverter έτσι όπως το περιγράφεις, το Inverter συνήθως σχετίζεται με διαταραχές φωτεινότητας ασε που με 20 ευρώ δεν αλλάζεις Inverter ούτε στην λαϊκή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 3, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Εννοούσα να τον αλλάξω μόνος μου αλλά μάλλον δεν τον γλυτώνω τον τεχνικό. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Επίσης θα ήθελα να μου προτείνει αν κάποιος γνωρίζει κάποιον τεχνικό για Θεσσαλονίκη προτίμηση ανατολικά γιατί μένω στην τούμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Μάϊος 3, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 το πιο πιθανο ειναι να ανεβαζει θερμοκρασιες το ακουμπας κ καει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis0x5a Μάϊος 3, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Είχα ακριβώς το ίδιο laptop για 4 χρόνια ώσπου στο τέλος μου έκανε και εμένα κολπάκια η κάρτα γραφικών. Ξεκίνησε με γραμμές και τέλος δεν φαινόταν τίποτα στην οθόνη. Το είχα ψάξει αρκετά το θέμα τότε και είχα μάθει ότι πολλοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο (αυτό που είχε τη κάρτα της nVidia). Μιας και δεν ήθελα να ξοδέψω άλλα λεφτά σε αυτό το laptop, εφάρμοσα μια λύση που μπορεί να σου φανεί περίεργη και ίσως να την έχεις ξανά ακούσει. Έβαλα τη κάρτα γραφικών στο φούρνο, αφού πρώτα την έβαλα σε αλουμινόχαρτο και την άφησα να ζεσταθεί ένα 10λεπτο. Η κάρτα λειτουργεί πλέον μια χαρά αλλά αποφεύγω να κάνω κάτι που έχει αρκετές απαιτήσεις σε γραφικά καθώς ενδέχεται να τα ξαναφτύσει. Αν δεν θες να μπεις στο κόπο, μπορείς να τη χτυπήσεις λίγο με ένα πιστολάκι. Σου αφήνω και ένα video που είχα πετύχει όταν το έψαχνα ( ). Ελπίζω να βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostonikos Μάϊος 3, 2014 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Εχουμε σαν οικογενεια ακριβως το ιδιο λαπτοπ με την nvidia καρτα γραφικων. Εγω παντως που διαβασα σε ξενα φορουμ πολλοι λενε πως πανω στα 4-5 χρονια καιγεται ενα καλωδιακι μεσα στην οθονη και γινεται ασπρη με γραμμες. Πιστευω πως αυτο ειναι το προβλημα σου και οχι η καρτα γραφικων. Και οπως ειπες μιας και το συνεδεσες σ αλλη οθονη και επαιξε τοτε το προβλημα σου θεωρω πως ειναι καθαρα της οθονης Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 4, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2014 Ναι όντως ανεβάζει πολύ θερμοκρασία παρόλο που η πάστα είναι μια χαρά . Αλλά απορώ γιατί στην τηλεόραση να παίζει σωστά. Το πιο πιθανό θεωρώ πως είναι η οθόνη θέλει τεχνικό γιατί εγώ λίγο δύσκολα να καταλάβω τι ακριβώς έχει πάθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 4, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2014 Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως έχει αλλαχθεί η κάρτα nvidia και έχει amd εδώ και δύο χρόνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Μάϊος 5, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2014 Ναι όντως ανεβάζει πολύ θερμοκρασία παρόλο που η πάστα είναι μια χαρά . Αλλά απορώ γιατί στην τηλεόραση να παίζει σωστά. Το πιο πιθανό θεωρώ πως είναι η οθόνη θέλει τεχνικό γιατί εγώ λίγο δύσκολα να καταλάβω τι ακριβώς έχει πάθει. εγω εχω βρει το κολπο :clap: εχω ενα λαπτοπ ασερ που το ειχε παρει ο πατερας μου απο στοκ κ ηταν μαυρα χαλια στα παντα αλλα οταν κατασκευασα μια βαση για λαπτοπ δικης μου επινοησης με ενα τεραστιο ανεμιστηρα εγινε αλλο λαπτοπ αν κ συνεχιζει σε πολυ ζεστη να ανεβαζει υπερβολικες θερμοκρασιες ακομα κ με τον ανεμιστηρα (ουτε φουρνος να ταν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Μάϊος 5, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2014 λίγο δύσκολα να καταλάβω τι ακριβώς έχει πάθει. εχουν λιωσει τα καλοδια απο την υπερβολικη θερμοκρασια :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 5, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2014 Γενικά δεν ανέβαζε θερμοκρασία τώρα το κάνει τις τελευταίες 3-4 μέρες που βγάζει το πρόβλημα στην οθόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Μάϊος 5, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2014 oταν λεμε ανεβαζει θερμοκρασια ενοω οτι ακουμπας το χερι σου εκει που ειναι ο ανεμιστηρας κ ειναι αρκετα ζεστο η καφτο για να στο εκανε αυτο δε νομιζω να ανεβασε θερμοκρασια τωρα θα ανεβαζε συνεχεια αλλα δε θα το προσεξες πχ για ακουμπα το χερι σου εκει που λεω η εκει που ειναι οι θυριδες εξαερισμου να δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 5, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2014 Στο μόνο σημείο που ανεβάζει είναι στην κάρτα γραφικών η οποία οντως ζεματάει τις τελευταίες μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Μάϊος 5, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2014 αρα αφου ξερεις το κολπο χρησιμοποιησε ανιμιστηρα γιατι αν συνεχισει να καιει αντε γεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikzag Μάϊος 13, 2014 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2014 Για να κλείσει το post τελικά είχε πρόβλημα η καρτα γραφικών . Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Μάϊος 15, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2014 Όπως και το 80% των acer της περιόδου...sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.