xtrmsnpr Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2014 βλέποντας στο eshop μια προσφορά για τους MUSHKIN CHRONOS ssd.Ήθελα μια βοήθεια να μου πείτε τί παίζει με την εταιρία αυτή.Λίγο τα σχόλια στο eshop λίγο σε sites με συγκριτικά,να λένε ότι τους χάλασε σε 1-2 μήνες,με έκαναν να μην προχωρήσω στην παραγγελία.. Πιο πολύ με ενδιαφέρει γιατί στην τιμή αυτή με αυτά τα GB δεν παίζει κάτι άλλο εύκολα (κοιτάω για 240gb< κυρίως) (μακάρι ο samsung 840 pro να έκανε τόσα ) 124€ ο 240gb MUSHKIN MKNSSDCR240GB-7 CHRONOS 240GB 2.5'' SSD 7MM SATA3 - 59€ ο 120gb MUSHKIN MKNSSDCR120GB CHRONOS 2.5" SATA3 SSD 120GB - Είναι αξιόπιστη εταιρία;Είχε-έχει κανείς σας; http://www.legitreviews.com/mushkin-chronos-mx-120gb-ssd-review_1939/6 σε tests φαίνεται σαν ένας μέτριος δίσκος. θα έχει πρόβλημα ο sandforce με την μητρική μου GIGABYTE GA-Z68AP-D3 ; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάϊος 2, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Εχω εδω και 5 μήνες περίπου τον M500 της εταιρείας αγορασμένο απο amazon μετά απο εξαιρετικές κριτικές που διαβασα εκει. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Μάϊος 2, 2014 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Καλο ακουγεται αν εχει καλες κριτικες. Μπορουμε πιστευω να μεταφερουμε σιγα σιγα και τα παιχνιδια μας σε ssd και αν με το καλο ριξουν τις τιμες τους και οι πιο αξιοπιστοι πεταμε σιγα σιγα και τις ντουλαπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrmsnpr Μάϊος 2, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Εχω εδω και 5 μήνες περίπου τον M500 της εταιρείας αγορασμένο απο amazon μετά απο εξαιρετικές κριτικές που διαβασα εκει. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.αυτό βασικά,διαβάζω πότε καλές και πότε λένε ότι χτύπησε,αν χτυπήσει ο ssd τελειώσαμε..Να τον γλυκοκοιτάξω δηλαδή ή να κάνω υπομονή για να παω σε άλλη μάρκα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 2, 2014 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Από τους δύο τον 240άρη θα τον κοιτούσα σοβαρά. Μου φαίνεται πολύ καλή τιμή. Ένα που με προβληματίζει λίγο είναι τα 3 χρόνια εγγύηση. Κατά τα άλλα μια χαρά είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrmsnpr Μάϊος 2, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Από τους δύο τον 240άρη θα τον κοιτούσα σοβαρά. Μου φαίνεται πολύ καλή τιμή. Ένα που με προβληματίζει λίγο είναι τα 3 χρόνια εγγύηση. Κατά τα άλλα μια χαρά είναι.και γω για τον 240gb λέω..Σε αυτή την τιμή,αλλά μη μας βγάλει προβλήματα ο sandforce..Είναι όντως μια χαρά;Τα IOPS θα μπορούσαν να ναι καλύτερα,βασικά είναι στα στάδια ενός καλού μέτριου δίσκου είδα.Αλλά είναι δυνατόν να γράφει ο άλλος ότι δεν είδε διαφορά από έναν μηχανικό δίσκο;http://poweredbymushkin.com/index.php/products/solid-state-drives.htmlαλλά ποιός είναι από αυτόυς;Όλα τον ίδιο αριθμό έχουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 2, 2014 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Το review είναι για τον 120άρη και είναι το μοντέλο MX, έτσι δεν είναι; Κοίτα, όποιος λέει ότι δεν βλέπει διαφορά από έναν μηχανικό δίσκο, τότε δεν... βλέπει! Τον πιό γρήγορο μηχανικό να πάρεις, έναν VelociRaptor ας πούμε, θα είναι τουλάχιστον 2 φορές πιό αργός από τον πιό αργό ssd της αγοράς. Δεν ξέρω πού διάβασες κάτι τέτοιο. Καλά reviews έχει γενικώς ως vfm. Έχει και Sandforce controller που είναι από τα θετικά.Για μένα στα 129€ μη το σκέφτεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrmsnpr Μάϊος 2, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Το review είναι για τον 120άρη και είναι το μοντέλο MX, έτσι δεν είναι; Κοίτα, όποιος λέει ότι δεν βλέπει διαφορά από έναν μηχανικό δίσκο, τότε δεν... βλέπει! Τον πιό γρήγορο μηχανικό να πάρεις, έναν VelociRaptor ας πούμε, θα είναι τουλάχιστον 2 φορές πιό αργός από τον πιό αργό ssd της αγοράς. Δεν ξέρω πού διάβασες κάτι τέτοιο. Καλά reviews έχει γενικώς ως vfm. Έχει και Sandforce controller που είναι από τα θετικά. Για μένα στα 129€ μη το σκέφτεσαι. να εκεί στο link του 1ου ποστ,για τον 120άρη..το γράφει ένας και είπα wtf.. Ναι καταλαβαίνω τί λες και απόλυτα λογικό.. Μου είπανε να δώσω άλλα 7€ και να πάρω τον 840 evo όμως..και με κόλλησαν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 2, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 Ο Evo είναι πιό γρήγορος αλλά μη νομίζεις ότι είναι ο τέλειος ssd. Προτείνεται πολύ ως vfm (και εγώ τον προτείνω), αλλά σε περιπτώσεις που ο ssd δεν πολυ-χρησιμοποιείται, γιατί ο EVO έχει TLC Nand και είναι λιγότερο ανθεκτικός στις πολλές προσπελάσεις. Αν κάνεις μέτρια έως βαριά χρήση του ssd θα σου πρότεινα τον Kingston HyperX 3K (αυτόν έχω κι εγώ) ενώ αν κάνεις μέτρια χρήση τότε ο Evo είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι στιγμής. Στην πολύ βαριά επαγγελματική χρήση με συνεχείς μετακινήσεις-εγγραφές μεγάλων αρχείων, πάει κανείς σε Intel ssd για να είναι σίγουρος. Οι διαφορές πάντως από τους άλλους ssd της κατηγορίας είναι περισσότερο σε επίπεδο benchmarks. Σε real life χρήση, τίποτα δεν καταλαβαίνεις, άντε 1-2 sec στο boot, και λίγα παραπάνω sec στο write κυρίως (στο read όλοι καλοί είναι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrmsnpr Μάϊος 2, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2014 ναι!ε όμως αν πω ότι δεν θα πάρω τον μούσκιν και πάω σε σαμσουνγκ,θα πάω για τον προ όχι τον evo..Αλλά πάμε σε άλλα επίπεδα,άλλες τιμές από αυτήν που ξεκινήσαμε με τον αρχικό σκληρό που είπα.Μα σε όλα τα συγκριτικά ο intel βγαίνει λίγος σε σχέση με τον 840. vfm δεν ξέρω τι σημαίνει.Αν πάρω ssd θα είναι για το λειτουργικό και κάποια παιχνίδια...Καλά εντάξει για boot μη κολάμε δεν θα πεθάνω κιόλας,για 2extra δευτερόλεπτα..Να μου αντέξει και να μη βγάλει προβλήματα θέλω.Αλλά ας μην μπούμε σε αυτό το τριπάκι,έχω κάνει την έρευνα μου και έχω δει τι και πως..Ας πούμε για τον mushkin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 3, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Ο Evo είναι πιό γρήγορος αλλά μη νομίζεις ότι είναι ο τέλειος ssd. Προτείνεται πολύ ως vfm (και εγώ τον προτείνω), αλλά σε περιπτώσεις που ο ssd δεν πολυ-χρησιμοποιείται, γιατί ο EVO έχει TLC Nand και είναι λιγότερο ανθεκτικός στις πολλές προσπελάσεις. Αν κάνεις μέτρια έως βαριά χρήση του ssd θα σου πρότεινα τον Kingston HyperX 3K (αυτόν έχω κι εγώ) ενώ αν κάνεις μέτρια χρήση τότε ο Evo είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι στιγμής. Στην πολύ βαριά επαγγελματική χρήση με συνεχείς μετακινήσεις-εγγραφές μεγάλων αρχείων, πάει κανείς σε Intel ssd για να είναι σίγουρος. Οι διαφορές πάντως από τους άλλους ssd της κατηγορίας είναι περισσότερο σε επίπεδο benchmarks. Σε real life χρήση, τίποτα δεν καταλαβαίνεις, άντε 1-2 sec στο boot, και λίγα παραπάνω sec στο write κυρίως (στο read όλοι καλοί είναι).Να διορθώσω εδώ 2-3 πράγματα για να είμαστε ακριβείς. Ο Samsung 840 EVO ναι μεν έχει TLC NAND, που υποτίθεται αντέχουν λιγότερο, αλλά χρησιμοποιεί σαν Cache, TLC μνήμες στις οποίες τα 2 levels έχουν αφαιρεθεί από τη Samsung, δηλαδή 1 level NAND cells, άρα η Samsung τις έχει κάνει SLC. Αυτό είναι το λεγόμενο Turbo Write που φέρει το drive.Οτιδήποτε κάνει το drive, πρώτα το κάνει στις SLC μνήμες του και μετά το μεταφέρει στις TLC. Αυτό βέβαια για όσο δεν ξεπερνάμε το όριο της cache μνήμης που είναι 3GB για το μοντέλο των 120GB και 6GB για το μοντέλο των 250GB.Άρα η διαφορά στη διάρκεια ζωής λόγω TLC μνημών, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί στην ουσία το drive "προστατεύει" τις μνήμες TLC, χρησιμοποιώντας πρώτα τις SLC οι οποίες έχουν κύκλο ζωής περίπου 100.000 full erase cycles.Λέγετε στο νετ, πως ο 840 EVO των 120GB μπορεί να αντέξει περίπου 100TB δεδομένων μέχρι να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα NAND cells που έχει για overprovisioning. Έστω πως δεν έχει ούτε αυτά τα cells. 100TB εγγραφών, αν πούμε πως κάποιος γράφει 30GB την ημέρα (δύσκολο) μεταφράζεται σε 900GB το μήνα χοντρικά, άντε 1TB το μήνα σου λέω. Χρειάζεσαι δηλαδή 8 χρόνια και κάτι για να φτάσεις τα 100TB. Με τις εξελίξεις στους SSD, αν κρατήσει κάποιος drive των 120GB, 8 χρόνια, ε, μπράβο του. Αλλά πιστεύω πως το drive των 80€ θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του.Υ.Γ. Όλα τα drives είναι ανθεκτικά στις πολλές προσπελάσεις. Στις εγγραφές έχουν το πρόβλημα. Στις αναγνώσεις δεν υπάρχει κανένα θέμα και μπορούν να δουλεύουν για πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Μάϊος 3, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2014 Σε ευχαριστώ. Αυτό και άλλα παρόμοια είχα δεί.Edit: Ας επαναλάβω και αυτό που είπα παραπάνω: Οι διαφορές πάντως από τους άλλους ssd της κατηγορίας είναι περισσότερο σε επίπεδο benchmarks. Σε real life χρήση, τίποτα δεν καταλαβαίνεις, άντε 1-2 sec στο boot, και λίγα παραπάνω sec στο write κυρίως (στο read όλοι καλοί είναι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.