Jump to content

αχορταστος SSD

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το λοιπον

πριν σχεδον 2 μηνες ειχα παρει τον intel 520 180GB

ολα καλα , δεν εχω παραπονο

ΟΜΩΣ ο δισκος καταναλωνει παραλογα πολλα GB ,

τι εννοω ?

μεσα του , εχω δεσμευσει ΜΟΝΟ 33GB , αποτελουμενα απο τα windows8.1 , ms office , photoshop , autocad ...

και μια φωτο απο sentinel

1111.jpg

1ΤΒ ???? την στιγμη που ο δισκος ειναι μολις με 33GB?????

υποψην πως τα defrag τα εχω κλεισει . και γενικα ειχα ακολουθησει τον οδηγο για τους SSD οπου ειναι αναρτημενος .

εβαλα το SSDLife pro , πριν απο σχεδον ΜΙΣΗ ΩΡΑ

και ηδη λεει πως εφαγε 0.7GB

2222.jpg

καμοια ιδεα του τι συμβαινει ? πια μπορει να ειναι η αιτια?

εχω κανει ακριβος οτι λεει το HOW TO

pagefile 1024-1024

μονο το alignement δεν εχω κανει επιδη δεν καταλαβα τι ειναι τουτο

μαλλον ο chrome ειναι .... 24/7 ακουω τραγουδια απο εκει , πανε οι εποχες που κραταγα συλλογες .

Ομως δεν αναφερει πουθενα πως να αλλαξω το μερος που αποθηκευονται τα προσωρινα αρχεια του chrome :S

Όλοι έτσι είμαστε μη φοβάσαι..

Γράφουν συνέχεια λογικό είναι..

Τους browsers μόνο να βάλεις..

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ποσες φορες εχεις τρεξει Bench?

αν λες bench το crystaldiskmark .... πανω απο 4 αμφιβαλω να το εχω τρεξει , αλλα τι σημασια εχει αυτο ?

χθες μετα απο πολυ ψαξιμο , καταφερα και εφτιαξα ενα "juction" του userdata του chrome , απο τον C:\ στον G:\

ακομα ομως δεν εχω δει καμοια αλλαγη , και για τη νακριβεια , αυτην την στιγμη βλεπω να γραφουν στον δισκο κατι πραματα τυπου System..(lol why?) , Local Service ....COM surrogate?????

εγκαταλειπω το πλοιο -.- δεν βγαινει ακρη μου φαινεται

Λογικό είναι να γράφει το λειτουργικό στο δίσκο. Σημασία έχει ΠΟΣΟ γράφει. Δεν νομίζω τα services των windows να γράφουν τόσο πολύ. Παρακολούθησε λίγο τι γίνεται με το task manager, και πες μας πχ μετά από 5 ώρες χρήσης (κάνε reboot πριν), πόσο έχει γράψει το κάθε process.

Το να γράφεις <5 GB τη μέρα στον ssd, είναι απόλυτως φυσιολογικό

αν λες bench το crystaldiskmark .... πανω απο 4 αμφιβαλω να το εχω τρεξει , αλλα τι σημασια εχει αυτο ?

χθες μετα απο πολυ ψαξιμο , καταφερα και εφτιαξα ενα "juction" του userdata του chrome , απο τον C:\ στον G:\

ακομα ομως δεν εχω δει καμοια αλλαγη , και για τη νακριβεια , αυτην την στιγμη βλεπω να γραφουν στον δισκο κατι πραματα τυπου System..(lol why?) , Local Service ....COM surrogate?????

εγκαταλειπω το πλοιο -.- δεν βγαινει ακρη μου φαινεται

Προφανως και εχει σημασια...αφου τα γνωστα bench γραφουν 10δες GB στον δισκο την ςρα που τρεχουν..

Αν αυτες τις 4 φορες εγραψες καμια 300GB απο bench μονο..ε βγηκαν τα νουμερα σου...

[MENTION=31456]kpetros[/MENTION]

Αλλαξε το path σε αλλο δισκο για τα downloads απο browser και torrents σε περιπτωση που δεν το εχεις κανει ηδη.

Βαλε σε εναν αλλο δισκο το pagefile και θα εισαι κομπλε...

Αν και αποψη μου ειναι οτι απο τους intel postville/samsung 830 και μετα oι δισκοι δεν νιωθουν οσο και να γραψεις για αυτο δεν χρειαζεται να ανησυχεις...

Λογικό είναι να γράφει το λειτουργικό στο δίσκο. Σημασία έχει ΠΟΣΟ γράφει. Δεν νομίζω τα services των windows να γράφουν τόσο πολύ. Παρακολούθησε λίγο τι γίνεται με το task manager, και πες μας πχ μετά από 5 ώρες χρήσης (κάνε reboot πριν), πόσο έχει γράψει το κάθε process.

Το να γράφεις <5 GB τη μέρα στον ssd, είναι απόλυτως φυσιολογικό

χθες εποιασε 13write , 23read LOL

να δουμε σημερα τι θα γινει

[MENTION=21223]ponaei8anasi[/MENTION]

pagefile οπως ειπα εχω λιγο

αλλα εκανα αυτο που λες , μηδενισα το pagefile του ssd , και εβαλα 8GB απο τον μηχανικο

torrents ολα στον μηχανικο

downlοads απο chrome το εχω manual να με ρωταει , καμοαι φωτο/pdf απλα το πεταω στην επιφανεια , τα μεγαλυτερα που σπανια κατεβαζω τα στελνω αλλου .

εγραψα σε ενα χαρτακι τα χθεσινα στοιχεια , και εφτιαξα ενα G:\Chrome\cache

μεσα απο το cmd εκανα ενα "juction" προς αυτην την διαδρομη(δεν ξερω τι ειναι , απλα στο ιντερνετ το διαβασα)

υποτιθεται με αυτον τον τροπο τα temp του chrome θα πηγαινουν στον μηχανικο δισκο

edit , απο την ωρα που τον ανοιξα , μου δουλευει αυτο

555.jpg

2.7 που λεει ειναι λιγο , ωρες ωρες το χω ποιασει να χτυπαει και 10αρια

ddd.jpg

χο χο χο , μαλλον εφτιαξε

ομως φαινεται πως η ζημια εγινε -.-

Πες και πως όμως...

φτιαχνεις εναν φακελο μεσα στον μηχανικο δισκο , και μεταφερεις ολα τα User Data του chrome , οπου απο μαμα αποθηκευονται στον C:\Users\"ονομα"\AppData\Local\Google\Chrome\User Data

μετα διαγραφεις ΕΝΤΕΛΟΣ τον φακελο UserData

και το cmd ως admin γραφεις το παρακατω

mklink /J "C:\Users\"ονομα"\AppData\Local\Google\Chrome\User Data" "D:\οπου θελετε να μπαινουν πλεον"

restart και αρχιζει να δουλευει ετσι

πλεον αμα καποιος παει στο original φακελο , θα τον βλεπει καπως ετσι

jtyjtjhtj.jpg

αποτι καταλαβα , αυτη η μεθοδος κοροιδευει το συστημα πως υπαρχει κατι εκει , ενω στην πραγματικοτητα δεν ειναι , και το αναδρομολογει να αρχιζει να τα διαβαζει απο καποια αλλη διευθυνση .

Δεν κοροϊδεύει το σύστημα! Είναι μέρος του λειτουργικού των Win (από 7 και μετά) και κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Αναδρομολογεί μια διαδρομή προς έναν φάκελο/αρχείο. Τα ίδια τα Win περιέχουν πολλά τέτοια junctions/symbolic links, με πρώτους και καλύτερους τους φακέλους My Documents, My Pictures κλπ., που η πραγματική τους διαδρομή είναι C:\Users\'ΌνομαΧρήστη"\Documents κλπ.!

Το προγραμματάκι mklink είναι μέρος των Win, ενώ υπάρχει και το πολύ καλό πρόγραμμα Link Shell Extension, που σου επιτρέπει να δημιουργείς τέτοιους σύνδεσμους μέσα από τον Exlorer.

εγώ που έχω βάλει αυτό στο exe extension δεν μου δουλεύει σωστά;

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --profile-directory="Profile 1" --user-data-dir="F:\Chrome\sstav

εγώ που έχω βάλει αυτό στο exe extension δεν μου δουλεύει σωστά;

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --profile-directory="Profile 1" --user-data-dir="F:\Chrome\sstav

το χα δοκιμασει και εγω αυτο , αλαλ για καποιο λογο μου εβγαζε error οταν παταγα apply :S

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.