Jump to content

Αγορά ανεμιστήρων

gsd

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους, νέος στο forum και όχι γνώστης υπολογιστών.Ο υπολογιστής μου είναι λίγο στριμωγμένος και το καλοκαίρι μάλλον θα έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.Λέω λοιπόν να αντικαταστήσω τα προεγκατεστημένα ανεμιστηράκια.Ακούω πολλά για τα Noctua.Τι λέτε; Αξίζει η αγορά τους μιας και είναι ακριβά και από τη στιγμή που δεν παίζω παιγνίδια.Να αναφέρω ότι και λόγω ηλικίας (60 και), ο θόρυβος είναι πολύ σημαντικός για μένα,Ευχαριστώ.

Κουτί: cooler master silencio 352 mini

Επεξεργαστής: i5 4570

Μητρική: ASUS B85 M-E

Τροφοδοτικό: corsair cx 430

Δίσκος: caviar blue 1 T

Είναι αθόρυβα και κάνουν την δουλειά που διαφημίζουν. Μπορείς να κοιτάξεις και σε beQuiet που είναι επίσης αρκετά αθόρυβα και λίγο πιο οικονομικά. Σαν εμφάνιση μπορεί να είναι και καλύτερα.

Περά από αυτά όμως ο Η/Υ δεν θα έχει πρόβλημα με καθημερινή χρήση. Η καλύτερη αναβάθμιση είναι μια aftermarket cooler για τον επεξεργαστή, με κάνα 20άρι ή 30άρι πολύ βαριά, που θα ρίξει θερμοκρασίες εκεί. Τα υπόλοιπα δεν ζεσταίνονται τόσο. Ίσως η κάρτα γραφικών να θερμαίνεται κάπως αν είναι με παθητική ψύξη αν και οι περισσότερες πλέον σε κανονική χρήση και όχι σε gaming είναι αρκετά δροσερές.

Συμφωνώ με τα παραπάνω. Προτείνω μια ψύκτρα τύπου CM Hyper 212 Evo σαν εγγυημένη και οικονομική λύση για τον επεξεργαστή και για το κουτί 2x12άρηδες Scythe ή Prolimatech σταθερών και χαμηλών στροφών (εφόσον θα συνδεθούν με molex και όχι στην μητρική), έναν εξαγωγής επάνω και έναν εισαγωγής κάτω από τον μπροστινό προεγκατεστημένο.

Οι Noctua είναι πολύ καλοί αλλά πανάκριβοι. Εξαιρετικοί είναι και οι Phanteks αλλά 12άρηδες έχω βρεί μόνο άσπρους.

Ξέχασα να αναφέρω παραπάνω ότι η ψύκτρα που έχω είναι αυτή

Θερμοκρασία δωματίου 22 βαθμοί,cpu 29, mb 26,HDD 26.

Κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ την ενσωματωνένη του επεξεργαστή.

Αν συνδεθούν με την μητρική δεν θα είναι καλύτερα μιας και θα μπορώ να ελέγχω τις στροφές εγώ ανάλογα με τις θερμοκρασιακές ανάγκες;

Μια χαρά είσαι. και 40άρι να χτυπήσουν σε θερμοκρασίες πάλι χαμηλό είναι για τα μηχανήματα αυτά. Από 50άρι και πάνω θέλει λίγη προσοχή. Μπορείς αντι για νεα fans να πάρεις κάποιο fan controller ώστε να ρυθμίζεις εσυ στροφές κατ ανάγκη. Μπορείς να πάρεις τα BeQuiet fans (silent wings) αν θες καλές επιδόσεις ή πολύ απλά να πάρεις μερικά από αυτά τα καλωδιάκια που κυκλοφορούν που είναι σαν προέκταση για το fan με αντίσταση μέσα όμως και ρίχνουν την τάση ώστε να λειτουργεί χαμηλότερα το fan.

Πάντως και τίποτα να μην κάνεις είσαι ΟΚ. Για το ακουστικό τώρα η τελευταία λύση είναι κοντά στο 2€ ανά κομμάτι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.