Jump to content

Ηχοσύστημα σπιτιού ,βοήθεια από αυτούς που γνωρίζουν ;

PetranEVO

Recommended Posts

Θα γράψω σεντόνι καλησπέρα κιόλας.

Μπας και βγάλουμε άκρη πριν τα φουντάρει όλα,η μάνα του βαφτισιμιου μου!

Το σύστημα αποτελείται.

Ενισχυτής : Yamaha Amplifier A-520

CD Player : Sony Compact Disk Player CDP-CE405

Κασετόφωνο : Aiwa F660

Ραδιόφωνο : Onkyo Radio T300

Pick-UP : Thorens TD 320.

Τα προβλήματα εν σειρά.

1. Ενώ έχω συνδεδεμένα τα καλώδια τα χάλκινα του αριστερού ηχείου , δεν παίζει μόνο αν τα κουνήσω κτλ. τότε κάνει επαφή,έκοψα και ξεγύμνωσα καινούργια αλλά τίποτα,είναι και χοντρά τα συγκεκριμένα πολύ χοντρά, έχει βιδάκι απο πίσω το οποίο το στερεώνει,αλλά αν το βάλω πάνω στο μέταλο βαράει κανονικά.Οπότε να αλλάξω καλώδια χάλκινα και να πάρω πιο λεπτά γίνεται;

2. Το CD Player τα έχει παίξει κάνει οτι θέλει και ήδη το έχει στείλει 3 φορές για φτιάξιμο και κάθε φορά τους δείνει χρυσάφι. Μπορεί να πάρει έστω μεταχειρσιμένο κάποιο που να παίζει CD και να έχει και MP3/USB υποδοχή έστω;

3. Το Pick-up είναι κομπλέ,αλλά έχει σπάσει-κοπεί η βελόνα στην άκρη της μύτης δεν ξέρω πως λέγεται νομίζω, βελόνα; ή κεφαλή ;

Αυτά,για ρίξ'τε βοήθεια.Ορίστε και φωτογραφίες.

Το Pick up:

20140429_201750_1680x945_zpsa149f54f.jpg

To καλώδιο των ηχείων :

20140429_201836_1680x945_zps0a9981dd.jpg

Το ΟΝΚΥΟ:

20140429_201744_1680x945_zps4feed958.jpg

Το κασετόφωνο:

20140429_201736_1680x945_zps00904406.jpg

και όλα μαζί :

20140429_201711_1680x945_zpsb92f4297.jpg

Για ρίξτε ιδέες.:whip:

1. Ενώ έχω συνδεδεμένα τα καλώδια τα χάλκινα του αριστερού ηχείου , δεν παίζει μόνο αν τα κουνήσω κτλ. τότε κάνει επαφή,έκοψα και ξεγύμνωσα καινούργια αλλά τίποτα,είναι και χοντρά τα συγκεκριμένα πολύ χοντρά, έχει βιδάκι απο πίσω το οποίο το στερεώνει,αλλά αν το βάλω πάνω στο μέταλο βαράει κανονικά.Οπότε να αλλάξω καλώδια χάλκινα και να πάρω πιο λεπτά γίνεται;

ελαφρυνε λιγακι τους αγωγους να δεις αν ειναι αυτο, αλλα πιθανο να θελει αλλαγη το βυσμα της εισοδου του ηχειου.

Αν εχει κανενα παραξενο και δεν κυκλοφορει μπορεις να παρεις και να βαλεις ενα οποιοδηποτε (μπορει να χρειαζεται κοπτικο για την προσαρμογη)

2. Το CD Player τα έχει παίξει κάνει οτι θέλει και ήδη το έχει στείλει 3 φορές για φτιάξιμο και κάθε φορά τους δείνει χρυσάφι. Μπορεί να πάρει έστω μεταχειρσιμένο κάποιο που να παίζει CD και να έχει και MP3/USB υποδοχή έστω;

μπορει να παρει και καινουργιο, τζαμπα ειναι πια ετσι κι αλλιως

3. Το Pick-up είναι κομπλέ,αλλά έχει σπάσει-κοπεί η βελόνα στην άκρη της μύτης δεν ξέρω πως λέγεται νομίζω, βελόνα; ή κεφαλή ;

αν εχει σπασει μπροστα μπροστα το αποσπωμενο μερος που εχει το διαμαντακι βελονα λεγεται

πιστευω γνωριζεις πως δεν ειναι καποιο ηχοσυστημα της προκοπης ωστε να αξιζει να επενδυσεις χρηματα πανω του (ισως καπως αποδεκτος για light δεδομενα να ειναι ο ενισχυτης)

ελαφρυνε λιγακι τους αγωγους να δεις αν ειναι αυτο, αλλα πιθανο να θελει αλλαγη το βυσμα της εισοδου του ηχειου.

Αν εχει κανενα παραξενο και δεν κυκλοφορει μπορεις να παρεις και να βαλεις ενα οποιοδηποτε (μπορει να χρειαζεται κοπτικο για την προσαρμογη)

μπορει να παρει και καινουργιο, τζαμπα ειναι πια ετσι κι αλλιως

αν εχει σπασει μπροστα μπροστα το αποσπωμενο μερος που εχει το διαμαντακι βελονα λεγεται

πιστευω γνωριζεις πως δεν ειναι καποιο ηχοσυστημα της προκοπης ωστε να αξιζει να επενδυσεις χρηματα πανω του (ισως καπως αποδεκτος για light δεδομενα να ειναι ο ενισχυτης)

1. Που μπορώ να βρώ τέτοιο βυσματάκι ;

2. Μπορεί να είναι και τα καλώδια επειδή είναι χοντρά;

3. Ναι,που μπορούμε να βρούμε κάτι τέτοιο φθηνό;

4. Ναι,μπροστά η μυτούλα του.

5. Δεν ξέρω ,απο αυτά εγώ. Απλά εκείνη το έχει ως κημήλιο. :nerd:

1. Που μπορώ να βρώ τέτοιο βυσματάκι ;

σε ολα τα καταστηματα ηλεκτρονικων, ειτε φυσικα ειτε ηλεκτρονικα...

μπες στο site του Μαρκιδη, του Μιμικου, του Νταρλα η του Βενιερη και μπορει να βρεις και τα ιδια

2. Μπορεί να είναι και τα καλώδια επειδή είναι χοντρά;

χλωμο, απλα τερματισε τα λιγο καλυτερα γιατι απο τη φωτο βλεπω εστριψες τις ακρες σαν πατσαβουρια:hehe:

3. Ναι,που μπορούμε να βρούμε κάτι τέτοιο φθηνό;

οπουδηποτε... σε ηλεκτρονικα, σε τιποτα media markt, e-shop κτλ, στα σκρουτζομαγαζα...ακομα και στο παζαρι η στους μαυρους μικροπωλητες

4. Ναι,μπροστά η μυτούλα του.

βελονα... αναλογα τι σε ενδιαφερει, ειτε πας με δειγμα και παιρνεις την ιδια, ειτε αγοραζεις μια πιο ποιοτικη κεφαλη με τη βελονα της... Βεβαια το πικαπ δεν ειναι ιδιεταιρων αξιωσεων, ομως το συστημα κεφαλη/βελονα ειναι ιδιεταιρα σημαντικο οσον αφορα την υγεια των βιβιλιων σου (το βινυλιο δεν ειναι cd να το αντιγραφεις στο δισκο και να πετας το πρωτοτυπο... το πρωτοτυπο ειναι που εχει την αξια... τα νεα βινηλια ειναι πανακριβα, τα παλια ειναι παλι συλλεκτικα... γενικα ειναι μεσο που θελει ιδιεταιρη συμπεριφορα αφου η αξια δε βρισκεται μονο στο περιεχομενο αλλα και στο ιδιο το μεσο)

σε ολα τα καταστηματα ηλεκτρονικων, ειτε φυσικα ειτε ηλεκτρονικα...

μπες στο site του Μαρκιδη, του Μιμικου, του Νταρλα η του Βενιερη και μπορει να βρεις και τα ιδια

χλωμο, απλα τερματισε τα λιγο καλυτερα γιατι απο τη φωτο βλεπω εστριψες τις ακρες σαν πατσαβουρια:hehe:

οπουδηποτε... σε ηλεκτρονικα, σε τιποτα media markt, e-shop κτλ, στα σκρουτζομαγαζα...ακομα και στο παζαρι η στους μαυρους μικροπωλητες

βελονα... αναλογα τι σε ενδιαφερει, ειτε πας με δειγμα και παιρνεις την ιδια, ειτε αγοραζεις μια πιο ποιοτικη κεφαλη με τη βελονα της... Βεβαια το πικαπ δεν ειναι ιδιεταιρων αξιωσεων, ομως το συστημα κεφαλη/βελονα ειναι ιδιεταιρα σημαντικο οσον αφορα την υγεια των βιβιλιων σου (το βινυλιο δεν ειναι cd να το αντιγραφεις στο δισκο και να πετας το πρωτοτυπο... το πρωτοτυπο ειναι που εχει την αξια... τα νεα βινηλια ειναι πανακριβα, τα παλια ειναι παλι συλλεκτικα... γενικα ειναι μεσο που θελει ιδιεταιρη συμπεριφορα αφου η αξια δε βρισκεται μονο στο περιεχομενο αλλα και στο ιδιο το μεσο)

1. οκ θα το ψάξω

2. Δεν βρίσκω στο σκρουτζόμαγαζο.

3. Τα καλώδια του ηχείου νόμιζα οτι έπρεπε να τα στρίψω γιατί έτσι ήταν ,δεν ήξερα οτι απλά πρέπει να μπούν όπως είναι καρφιά.

4. Έχει πάρα πολλά βινύλια,οπότε καλύτερο είναι να πάρω κάτι καλό.Μπορώ να πάρω το δείγμα και να πάω να το αλλάξω δηλαδή;

Για θεσσαλονίκη μαγαζιά ξέρουμε τίποτα;

Κόψε με ψαλιδάκι λίγα νήματα απ' το καλώδιο, λέπτυνε το και δοκίμασε για αρχή.

οκ

μόνο ~900€ τι λε ρε παίδι μου...:big_boss:

2. Δεν βρίσκω στο σκρουτζόμαγαζο.

εχμμμ... ειδα λιγο, και δεν ειδα ουτε εγω... φυσικα και υπαρχουν και κυκλοφορουν ακομα, υποτειθεται πως το cd (ασχετα αν θεωρηθηκε ξεπε-ρα-σμενη τεχνολογια πριν καλα καλα εδραιωθει) ειναι το μεσο που κυκλοφορει...

Παντως πλακα πλακα οντως ευκολοτερα βρισκεις πικαπ :hehe:

3. Τα καλώδια του ηχείου νόμιζα οτι έπρεπε να τα στρίψω γιατί έτσι ήταν ,δεν ήξερα οτι απλά πρέπει να μπούν όπως είναι καρφιά.

οπως σε βολευει, αλλα συνηθως το στριψιμο δε διευκολυνει τα πραγματα αλλα τα δυσκολευει.

Αν σε βοηθαει να τα στριψεις, τουλαχιστο στριψτα σωστα :p

4. Έχει πάρα πολλά βινύλια,οπότε καλύτερο είναι να πάρω κάτι καλό.Μπορώ να πάρω το δείγμα και να πάω να το αλλάξω δηλαδή;

Φυσικα, αλλωστε το βυνηλιο δεν ξεπεραστηκε, και ακομα βγαινει και αρκετοι καλλιτεχνες προτιμανε να βγαζουν τις δουλειες τους και σε βυνηλιο γιατι τουλαχιστο ειναι βεβαιο οτι θα αγοραστει (κι εχουν απιστευτο δικιο, γιατι με το να ζηταει λεφτα για cd ειναι σα να σε κοροιδευει ο αλλος καταμουτρα )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.