Vaslab Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2014 Γειά σας, ερευνώντας για gaming pc άκουσα την άποψη ενός φίλου μου ο οποίος βάσει της εμπειρίας του (προ αρκετών ετών) θεωρεί οτι θα ήτανε καλύτερη απο την πεπατημένη μια επιλογή με επεξεργαστή Intel Xeon με την αντίστοιχη motherboard (που μπορεί να πάρει και ECC Ram) χρησιμοποιώντας μάλιστα και χειρότερη κάρτα γραφικών από αυτή που θα αγόραζα μαζί με Intel Core. Αν και είναι κάτι που χρησιμοποιείται συνήθως για servers είναι δυνατόν να πετύχεις καλύτερη απόδοση και στα games σε σχέση με τις κλασικές προτάσεις για gaming pc ;Ποιά είναι η γνώμη σας ;Παραθέτω ενδεικτικά έναν πίνακα με benchmarkshttp://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
Volrath Απρίλιος 28, 2014 #2 Απρίλιος 28, 2014 Όχι.Ο μόνος xeon που αξίζει σχετικά είναι ο Intel Xeon E3-1230 v3 Box. Γλιτώνεις €20 από τον ι7 4770 και χάνεις 100ΜΗz. Και τον βάζεις σε s1150 τυπική motherboard. ECC RAM κτλ δε σου χρειάζονται ούτε και server motherboard. Και άσε τις χαζομάρες benches που βάζει αυτό το site. Ουδε μία σχέση δεν έχουν με τα games, ο 4770k τον έχει τον 12πύρηνο στα 2.9 των $2500 για πρωινό.
pnick Απρίλιος 29, 2014 #3 Απρίλιος 29, 2014 Γειά σας, ερευνώντας για gaming pc άκουσα την άποψη ενός φίλου μου ο οποίος βάσει της εμπειρίας του (προ αρκετών ετών) θεωρεί οτι θα ήτανε καλύτερη απο την πεπατημένη μια επιλογή με επεξεργαστή Intel Xeon με την αντίστοιχη motherboard (που μπορεί να πάρει και ECC Ram) χρησιμοποιώντας μάλιστα και χειρότερη κάρτα γραφικών από αυτή που θα αγόραζα μαζί με Intel Core. Αν και είναι κάτι που χρησιμοποιείται συνήθως για servers είναι δυνατόν να πετύχεις καλύτερη απόδοση και στα games σε σχέση με τις κλασικές προτάσεις για gaming pc ;Ποιά είναι η γνώμη σας ;Παραθέτω ενδεικτικά έναν πίνακα με benchmarksPassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High EndΤο κάνανε μερικοί με παλιότερα socket (κυρίως 1366), αλλά όχι τόσο για gaming, όσο για εφαρμογές που χρειάζονται πολλούς πυρήνες. Αυτοί ο Xeon υπερχρονίζονταν κιόλας και είχαν καλή απόδοση, αλλά απλά για gaming δεν θα είχε κάποια ιδιαίτερη αξία. Με τα χρήματα που θα έδινες για να βρείς τέτοια περίπτωση (κυρίως από εξωτερικό) θα μπορούσες να κάνεις αναβάθμιση σε καινούργιο socket με πολύ καλύτερη απόδοση γενικώς.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.