Jump to content

AMD ή Nvidia κάρτα γραφικών σε ubuntu

idonthave

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, επειδή αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με το σύστημα που έχω συνδεδεμένο στην τηλεόραση-ue46f6400-

όταν βλέπω ταινίες(μέσω internet), νομίζω ότι ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του pentium g3420 δεν επαρκεί.

Mου κάνει διάφορα παγώματα-φλασαρίσματα και δεν είναι ομαλή η ροή της εικόνας.

Το σύστημα είναι με τον G3420 και 8gb ram - 1TB wd blue. Έχω κάνει share στην ενσωματωμένη 1gb. Έχω περασμένο τo Ubuntu 14.04

Σκεφτόμουν να πάω σε r7 250 ή gt 640 (max χρήματα 70-80€)? Σύμφωνα με αυτήν την σελίδα [Phoronix] 20-Way Intel/AMD/NVIDIA GPU Comparison With Ubuntu 14.04 LTS

δείχνει πως στο ubuntu η amd τα πάει καλύτερα πλέον σε σχέση με παλιότερα. Είναι όντως έτσι ή όποια και να πάρω το ίδιο θα είναι?

Θεωρώ πως όποια και να βάλεις, είτε με open source είτε με proprietary drivers, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν και πολύ φοβάμαι ότι για την αναπαραγωγή flash, η οποία σε ενδιαφέρει, πιο πολύ ρόλο παίζει ο επεξεργαστής...

Δεν είμαι σίγουρος πάντως. Όποιος έχει ψάξει περισσότερο το θέμα ας απαντήσει...

Υ.Γ. Έχεις εγκαταστήσει τα "ubuntu restricted extras" από software center;

Όχι δεν το έχω βάλει. Στο mozilla όταν πάω να βάλω το flash plugin από το software center

μου βγάζει error. Θα το εγκαταστήσω τώρα αυτό που μου είπες και θα δω πως συμπεριφέρεται.

Στην 40'' που είχα μέχρι πριν 2 βδομάδες έβλεπα μια χαρά.

Όχι δεν το έχω βάλει. Στο mozilla όταν πάω να βάλω το flash plugin από το software center

μου βγάζει error.

Δεν εγκαθίσταται έτσι ο flash.

1) Εγκατέστησε τα "ubuntu restricted extras" από software center.

2) Μετά στην αναζήτηση του software center δώσε "flash" και δες αν είναι εγκατεστημένος ( θα έχει ένα πράσινο τσεκ). Αν όχι, εγκατέστησε και το flash

Δοκίμασε να παίξεις βίντεο και πες μου τι γίνεται.

ΥΓ Ο flash player (κακό ψόφο να έχει η adobe) δεν υποστηρίζει hardware acceleration απ' όσο γνωρίζω στο linux. Υπομονή, όπου να 'ναι θα πάει στον αγύριστο και όλα θα παίζουν με html5

Οι ταινίες από τον δίσκο παίζουν Ok?

-Από τον δίσκο απ'όσο είδα ναι, μια χαρά παίζει.

Υ.Γ. Έχεις εγκαταστήσει τα "ubuntu restricted extras" από software center;

-Τώρα που είδα κάποια ταινία, μετά απ'αυτήν την εγκατάσταση που μου πρότεινες δείχνει να είναι εντάξει.

(θα ενημερώσω κι αύριο αν όντως λύθηκε)

-Για το flash την εγκατάσταση έτσι την έκανα όπως λες και εσύ και μου έβγαζε πρόβλημα, συγκεκριμένα:

"package dependencies cannot be resolved" κιαι μετά το error ότι εξαρτάται το πακέτο από κάποια άλλα κτλ.

και σε άλλα πακέτα που πήγα να εγκαταστήσω μου το έβγαζε αυτό ( όπως το vlc, java) καθάρισα την cache

έτρεξα το παρακάτω:

sudo apt-get clean &&

sudo apt-get autoclean &&

sudo apt-get autoremove &&

sudo apt-get update &&

sudo apt-get upgrade &&

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa &&

sudo apt-get update &&

και κατάφερα να τα εγκαταστήσω πριν λίγο.

*Κάτι άλλο στο software & updates ποια να έχω τσεκαρισμένα

a)downloadable from internet

-Canonical-supported free....(main)

-Community-maintained...(universe)

-Propiretarydrivers...

-Software restricted...

Source code (εδώ έβαλα το main server μετά τις αλλαγές που έκανα)

B)Other software

εδώ τα επέλεξα όλα

c)updates

και εδώ όλα

Δείχνει να λύθηκε το πρόβλημα μετά απ'αυτές τις ρυθμίσεις, απενεργοποίησα και το hardware acceleration.

Σήμερα έβαλα στο mozilla να δω ταινία και έπαιξε μια χαρά (έκανα και 1-2 ρυθμίσεις στο motion plus options της τηλεόρασης).

Θα δω και σήμερα πως συμπεριφέρεται και κατά 90% θα γλιτώσω τα έξοδα της κάρτας.

Ευχαριστώ για την βοήθεια [MENTION=1066]gdp77[/MENTION]

*edit

Αν και πολύ φοβάμαι ότι για την αναπαραγωγή flash, η οποία σε ενδιαφέρει, πιο πολύ ρόλο παίζει ο επεξεργαστής...

-Σε περίπτωση που το ξανακάνει να πάω σε κάποιον i3 από το να αγοράσω κάρτα?

-Εδώ μπορείς να μου πεις τι πρέπει να τσεκάρω?

*Κάτι άλλο στο software & updates ποια να έχω τσεκαρισμένα

a)downloadable from internet

-Canonical-supported free....(main)

-Community-maintained...(universe)

-Propiretarydrivers...

-Software restricted...

Source code (εδώ έβαλα το main server μετά τις αλλαγές που έκανα)

B) Other software

εδώ τα επέλεξα όλα

c)updates

και εδώ όλα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.