Jump to content

MSI Radeon R9 280X 3GB Twin Frozr vs Sapphire 7950 Vapor-x

Trexx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Έχασα λίγο τις εξελίξεις με την καινούρια σειρά καρτών της amd και θέλω να με βοηθησετε σε ένα δίλημμα. Έχω τη δυνατότητα να αλλάξω την 7950 της υπογραφής μου με την 280x της msi (καινούρια με ολόκληρη εγγύηση) χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο, απλή ανταλλαγή. Ξέρω ότι η 280 είναι μια rebranded 7970. Mε δεδομένο ότι η 7950 μου δουλεύει μόνιμα στα 1150/1575, αυτή τη στιγμή από τη σκοπιά των επιδόσεων είμαι πάνω από 7970 + το γεγονός ότι δεν έχω θόρυβο και ψηλές θερμοκρασίες. Το ερώτημα είναι το εξής: Θα κερδίσω σε επιδόσεις με την αλλαγή, θα χάσω ή θα είμαι περίπου στα ίδια; Ψήνομαι να κάνω την ανταλλαγή, ακόμα κι αν δεν κερδίσω σε επιδοσεις αλλά θέλω να μείνω τουλάχιστον στα ίδια αλλά και να μην χάσω σε θόρυβο ή θερμοκρασίες. Πώς στέκεται το συγκεκριμένο twin frozr απέναντι στο vapor -x; H κατανάλωση δε με νοιάζει, τροφοδοτικό υπάρχει (corsair hx 1050 gold).

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition vs AMD Radeon R9 280

AMD Radeon HD 7970 vs AMD Radeon R9 280X

AMD Radeon HD 7950 Boost vs AMD Radeon R9 280X

Με την 7970 οι διαφορές για μένα είναι αμελητέες , με την 7950 κάτι γίνετε... αλλά μόνο και μόνο που πρόκειται για ανταλλαγή με καινούριο προϊόν και κυρίως τζαμπε εννοείτε πως το κάνεις το βήμα...:yes4:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Απ ότι βλέπω, με δεδομένο ότι είμαι κλοκαρισμένος, θα είμαι περίπου στα ίδια σε επιδόσεις. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι οι θερμοκρασίες και κυρίως ο θόρυβος. Αν έχει κάποιος κάρτα με το twin forzr IV (οποιαδήποτε) θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη του πάνω σ αυτό.

[MENTION=23268]Trexx[/MENTION] έχεις φύγει να την πάρεις... Η 280Χ Twin Frozr είναι ήσυχη σαν πουλάκι!

Άντε μεγιά και καλό λιώσιμο! (Ρίξε της και OC στα καπάκια και ξέχνα την 7950)

Μην τις φοβάσαι τις twin frzr. Είναι από τις πιο αθόρυβες, και στις θερμοκρασίες δεν τα πάνε άσχημα.

Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην κάνεις την τράμπα.

Το review φαντάζομαι το έχεις δει

MSI R9 280X GAMING 3 GB Review | techPowerUp

Πάντως καλού-κακού πες του να σου δώσει το asic quality πρώτα, μην πέσεις σε καμμιά μπανάνα.

Γιατί όμως ο κάτοχος της 280Χ θέλει να την αλλάξει?:hmm:

Να πώ μια βλακεία; Έχεις μια κάρτα χωρίς προβλήματα. Και από ό,τι κατάλαβα, από επιδόσεις σου φτάνει και σου περισσεύει. Θα την αλλάξεις με μία που δεν ξέρεις τί θα σου βγάλει; Οι 280Χ από αυτά που διαβάζω βγάζουν πολλά προβλήματα, έτσι δεν είναι; Δεν ξέρω, ίσως επειδή μεγαλώνω σιγά-σιγά, μου αρέσουν οι σιγουράντζες:toomuchne.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα στήσω ένα μηχάνημα με αυτήν την κάρτα μέσα που αγοράστηκε προχθες, δεν έχει δουλέψει ακόμα. Επειδή ο κάτοχος δεν πολυασχολείται με games (άλλο πως προέκυψε να βάλει τέτοια κάρτα), μου είπε αν θέλω να τις αλλάξω.

[MENTION=31462]pnick[/MENTION] σωστά σκέφτεσαι αλλά και όλους τους άλλους λόγους που αναφέρθηκαν να παρακάμψω, μένει το μαύρο pcb :o

Κάνε την τράμπα. Για να σε βοηθήσω δες και κάποιες μετρήσεις.

Εδώ σε δικές σου μετρήσεις 1200/1500 τα νούμερα φαίνονται στο #post2

http://www.thelab.gr/metriseis-and-apotelesmata-yperxronismon/unigine-heaven-benchmark-4-0-a-119484.html

τώρα την έχεις 1150/1575 φαντάζομαι δεν έχεις μεγάλη διαφορά με τις μετρήσεις αυτές.

Εδώ είναι οι δικές μου μετρήσεις με asus r9 280x DC2T στο #post19 με default νούμερα

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/asus-r9-280x-127896.html

είμαστε στα ίδια νούμερα.

• 2 weeks later...

Έκανα την τράμπα. Γιατί λέει 1020MHz o πυρήνας; Παίζει κάτι με κανα bios που δεν πήρα χαμπάρι;

280x_zpsd1521593.jpg~original

Από άποψη o/c μεγάλη πατάτα η κάρτα. Eίμαι ελάχιστα πάνω από την 7950 μου συγκρίνοντάς τες και τις δύο στο max stable o/c τους. Και δεν μιλάω για το % των ΜΗz, καθαρά για frames και αποτελέσματα μιλάω. Μέχρι στιγμής το μόνο θετικο είναι ότι τελικά έχει ακόμα καλύτερο σύστημα ψύξης (άσχετα αν κοιμάται με το ηλίθιο profile που διάλεξε by default η msi). Α και το μαύρο pcb. Kατά τα άλλα, στις τιμές που σκοτώνουν μερικές 7950, δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να πάει σε 280X σε μεταχείρο vs μεταχείρο κατάσταση. Ευτυχώς δεν είχα καλό κομμάτι 7970, γιατί κάτι μου λέει ότι θα έχανα κιόλας στο τέλος.

ΥΓ. 1020 core clock να μου έρχεται από το εργοστάσιο και να τρώω τοίχο στα 1150; Είναι δυνατόν; Βρήκα και γω σαν παιδί λίγο χρόνο να παίξω μετα από μακρά απουσία και ξενέρωσα.

ΥΓ. 2 Πάντα για στοκ ρεύματα μιλάμε εννοείται.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι οι θερμοκρασίες και κυρίως ο θόρυβος.

Αυτό που ήθελες το έχει.

+++ ότι πήρες μια κάρτα free που έχει 3 χρόνια εγγύηση και είναι καλύτερη από την 7950 που είχες. Σιγά σιγά θα βρεις τα κουμπιά της!

*μπορεί να σου έτυχε το κομμάτι (ή συγκεκριμένη υλοποίηση να μην...) ή να θέλει λίγο ψάξιμο.

Kαλύτερη συνολικά καρτα δεν έχω πειστεί ότι πήρα. Τα 3 χρόνια εγγύηση και το μαύρο pcb με κρατάνε από το να την γυρίσω πίσω πάντως. Θα την κρατήσω, δεν τίθεται ζήτημα, απλά τίποτα σπουδαίο γενικά (για κάποιον που έχει απαιτήσεις) και μάπα στο ο/c το συγκεκριμένο κομμάτι. Χάθηκε κι ο άλλος ο χριστιανός που κάναμε την τράμπα να πάρει καμια 770; Δεν με ρώτησε πριν. :laughing:

Χάθηκε κι ο άλλος ο χριστιανός που κάναμε την τράμπα να πάρει καμια 770; Δεν με ρώτησε πριν.
:rofl::rofl:

Τι λέει τότε ο anand στα bench? Θα μας τρελάνουν , οι διαφορές κανονικά θα πρέπει να είναι αν μη τι άλλο αισθητές...

Χαμηλό ASIC quality τελικά [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] ;

τα ίδια είχα πάθει και γω με την msi 670 που είχα πριν την τωρινή gigabyte 770 μου , η τότε ( 670 ) είχε ASIC 71-73 κάπου κει και η 770 έχει 83.6 % και όντως έχει τεράστια διαφορά στο OC. Η 670 είχα ανεβάσει +40 τον πυρύνα από τα stock και είχε τερματίσει ενώ η 770 από τα 1137 άνετα χτύπησε τα 1306 ( παραπάνω δε ξερω τι κανει ) με πολύ καλές θερμοκρασίες.

Πολύ χαμηλό (= 58.6%) αλλά έχω πειστεί ότι αυτό δεν παίζει κανα ρόλο. Και η άλλη αντίστοιχα χαμηλό είχε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.