Franky_stein Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2014 Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος.Αγορά προϊόντος μέσω e-bay ποσού USD 1.600 , € 1.300 περίπου από ΗΠΑ, περνάει τελωνείο και περίπου πόσο μπορεί να στοιχίσει; Αν ναι ποιά είναι η διαδικασία , όταν ο αγορστής είναι επαρχία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Απρίλιος 26, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Το που είναι ο αγοραστής στην Ελλάδα δεν έχει σημασία . Απλά πηγαίνει τελωνείο της πόλης και πλερωνει. Κανείς λοιπόν την παραγγελία και του λες να το στείλει σαν δώρο και δεν σε πιάνει για κανένα λόγο τελωνείο , εκτός και αν το ανοίξουν και έχει βάλει απόδειξη . Για αυτό που ρωτάς εσύ είναι πολυ απλό, κάνει 2000 στην Ελλάδα και εσύ το πήρες 1300; Δίνεις αλλά 700 για να είναι ισότιμη η αξία του και χαλαρωνεις . Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Απρίλιος 26, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Ευχαριστώ γιά τις πληροφορίες.Αν στην Ελλάδα κάνει πχ. 1400 πληρώνεις 100 εύρω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Απρίλιος 26, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Κάτι τέτοιο ; Εκτός και αν παει σαν ΦΠΑ που όπως έχω ακούσει γίνεται και αυτό τότε πληρώνεις το 23% τις τιμής . Αυτό δεν το ξέρω ακριβώς ας πεις κάποιος που είναι σίγουρος Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Απρίλιος 26, 2014 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Δες και αυτά: http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/enimerwsi-twn-katanalwton-gia-ta-teli-ektelwnismou-97774.htmlΠόσο θα πληρώσω τελωνείο για αντικείμενα από Αμερική και Κίνα | Techblog.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Απρίλιος 26, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Με βάση την εμπειρία από αποστολές από Κίνα - Κορεα:Αν σου το στείλουν με κούριερ κατά 99% θα σταματήσει σε τελωνείο. Τώρα για διαδικασία θα έλεγα εξαρτάται από την κούριερ, η FedEx απαίτησε ή να πάω στο Ελ. Βενιζέλος να εκτελωνησω μόνος μου, ή να πληρώσω τον συνεργάτη τους για να το εκτελωνισει για μένα (είμαι Θεσσαλονίκη) αφού τους στείλω αποδείξεις PayPal κλπ... Τώρα από Κίνα με ems σε δέμα που το έπιασε το τελωνείο ζήτηθηκε πληρωμή στο υποκατάστημα της περιοχής του παραλήπτη κατά τις παραλαβή του δέματος. Να ξέρεις ότι ΟΛΑ περνάν από το τελωνείο, το θέμα είναι αν θα τους καλύψει αυτό που βλέπουν και είναι δηλωμένο ή όχι.Με τους κούριερ αν δεν ήξερα για περιπτώσεις με DHL που πέρασαν χωρίς χρέωση θα έλεγα ότι το κάνουν και επίτηδες. Το τι θα δηλώσει ο αποστολέας δεν τους δεσμεύει, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλο όγκο, μπορούν άνετα να πουν ότι τα έγγραφα που το συνοδεύουν δεν επαρκούν (χωρίς να το ανοιξουν) και να σου ζητήσουν την απόδειξη αγοράς - PayPal και κόβουν ταρίφα ανάλογα. Sent from my MI 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Απρίλιος 26, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Έχουν δικαιωμα να ανοίξουν το δεμα χωρις την παρουσια σου?Απ' όσο κατάλαβα ειναι θεμα τύχης και από το πως ξύπνησε ο υπάλληλος.Όπως όλα στις Δημοσιες υπηρεσίες στο Ελλάντα.Η αποστολή πάντως γινεται με USPS EXPRESS MAIL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 26, 2014 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Αν πάει με κουρίερ σίγουρα θα περάσει από τελωνείο και θα πληρώσεις. Αν είναι με ταχυδρομείο μπορεί και να περάσει.Επίσης η δήλωση σαν δώρο και η μή παρουσία τιμολογίου δεν σημαίνει ότι θα περάσει έτσι απλά.Εμένα μου σταμάτησαν κούτα με αθλητικό ρουχισμό αξίας περίπου 550€ χωρίς να έχει τιμολόγιο μέσα και ήταν δηλωμένο σαν δώρο. Με πήραν τηλέφωνο και ζήτησαν να τους στείλω τιμολόγιο με mail.Οπότε τους έστειλα υποτιμολογημένο στο 1/3 τις τιμής και πλήρωσα για εκτελωνισμό γύρω στα 40€ από τα 120€. Έτυχε να πάρω κάμερα 500€ από ebay και πέρασε χωρίς πρόβλημα.Συνήθως όταν βλέπουν ότι κάτι είναι για προσωπική χρήση το αφήνουν να περάσει.Θέλω να πάρω και εγώ να πάρω ένα 3d printer από Αμερική αλλά το φοβάμαι. Στο αεροδρόμιο μου είπαν πάντως να πάρω στο κέντρο διανομής για να μάθω πόσο πληρώνεις ανάλογα με το είδος του προϊόντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Απρίλιος 26, 2014 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Εγω παλι νομιζω οτι χρεωνουν οτι θελουν.Παρηγγειλα καλωδια απο Αμερικη, με κοστος 350€ κ το τελωνειο μου ζητησε 200€.Παρηγγειλα μπαταρια/φορτιστη απο Μαλαισια με κοστος 138€ κ το τελωνειο βγηκε 132€!.(καλωδια, φορτιστες, μπαταριες οχι καθημερινης χρησης αλλα επαγγελματικης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mastoras Απρίλιος 26, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2014 Τι θές να φέρεις βασικά ? Όπως σου λένε τα παιδιά courier συνήθως πληρώνεις. Αν έχει όγκο επίσης αυξάνονται οι πιθανότητες να πληρώσεις. Είχα φέρει ζάντες απο Αμερική με fedex και τις πήρα απο Ελ Βενιζέλος. Αν δε κάνω λάθος ο φόρος ήταν κάπου 400 ευρώ. Γενικά σε ογκώδη-ακριβά είδη αξίζει να φέρεις απο αμερική μόνο αν η τιμή είναι πάρα πολύ χαμηλή ή αν τέλος πάντων το προιόν υπάρχει μόνο εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.