Jump to content

Wireless streaming

jax7480

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το λοιπόν. Μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει δίκτυο. Μάλλον υπάρχει δίκτυο ασύρματο αλλά μόνο για το internet.

Επειδή έχω κουραστεί με τα copy paste αρχείων multimedia δεξιά-αριστερά στα laptop (3 laptop στο σπίτι και ένας σταθερός), θέλω να βρω μία ολοκληρωμένη λύση η οποία:

1) Θα πάρει τουλάχιστον 4 δίσκους (2x4TB και 2x3TB)

2) Θα μπορεί να κάνει streaming ότι υπάρχει ασύρματα σε όλα τα laptop.

3) Ιδανικά να μπορώ να παίξω ταινίες FULL HD.

Δεν με ενδιαφέρει τι θα χρειαστεί. Στο σπίτι υπάρχει για την ώρα μόνο ασύρματο router Dual Wireless N στα 750Mbps και με LAN 1000αρι.

Το ιδανικό θα είναι να έχει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος αφού θα παίζει 24/7.

Δεν με ενδιαφέρει να μπορώ να κατεβάζω ταινίες εκεί, ούτε σειρές. Μπορώ να το κάνω στον σταθερό και απλά να τα αντιγράφω εκεί πέρα.

Ιδέες, γνώμες, απόψεις όλα ευπρόσδεκτα.

Σε DIY φαση παρε εναν Microserver, βαλε του σε ενα USB FreeNAS και, βαλτου τους 4 δισκους και κανε οτι θες. (Υποστηριζει DLNA)

Αλλιως παρε ενα 4bay NAS σε Synology/Qnap/Thecus και απλα βαλε τα δισκακια μεσα.

Powerlines το σκέφτεσαι καθόλου;

Αφου εχει λεμε 1000αρι δικτυο :p

Ασύρματο θέλω. Το 1000αρι router που κάθεται δίπλα στο σταθερό το θέλω μόνο για το internet και για να συνδέονται οι υπόλοιπες συσκευές ασύρματα. Αν χρειάζεται να συνδεθεί επάνω η streaming συσκευή τότε δεν υπάρχει θέμα. Αρκεί να μπορεί να το κάνει αυτό.

Θέλω μία συσκευή η οποία να κάνει wireless streaming σε ότι έχω στους 4 δίσκους.

Και να μην καίει τα έντερά της από ρεύμα γιατί θα είναι 24/7 ανοιχτή. Αν πρέπει να είναι συνδεδεμένη πάνω στο router δεν με νοιάζει.

Αρκεί όλα μετά να γίνονται ασύρματα (streaming video, ταινίες, φωτό κτλ).

Αφου εχει λεμε 1000αρι δικτυο :p

Μάνα μου ματζουράνα μου, :upside::daisy: διάβασε τι λέει ο άνθρωπας. Έχει ασύρματο ρουτερ με 1000άρες πόρτες. " Μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει δίκτυο" "Στο σπίτι υπάρχει για την ώρα μόνο ασύρματο router Dual Wireless N στα 750Mbps και με LAN 1000αρι."

Δεν έχει δίκτυο σπίτι και το λέει στην αρχή. Ότι κάνει το ασύρματο του ρουτερ δηλαδή, το οποιο υπενθυμίζω για ακομα μία φορά πως είναι HALF DUPLEX. Εκτός αυτού το ασύρματο είναι οτι ναναι μερικές φορές. Ας πούμε σπίτι μου στο ίδιο σημείο το σταθερό, στο ίδιο σημείο πάνω στον τοίχο καρφωμένο το ρουτερ, άλλες φορές έχω 70% σήμα(συνήθως το βράδυ) και άλλες μέχρι και 30%! Και σκέψου οτι έχω κάνει channel scan να δώ που παίζει ο γείτοντας (περιέργως μόνο ένα ασύρματο έχω γύρω.) και ακόμα και στην μπάντα των 5GHz με το νεξους και ξέρω τι γίνεται.

Οπότε για μένα καλώδιο και πάλι καλώδιο.-

Στο άλλο θέμα με το μαναστήρι που ζητάει ο φίλος μας, κανα htpc έχεις να το κάνεις nas? Γιατί bd-3d δύσκολα θα περάσεις αδιάλειπτα μέσω δικτύου. Εκτός και αν βάλεις nas με διπλές eth δίπλα στο htpc και το ρίξεις πάνω του με ethernet και δώσεις απο την άλλη του λαν στο δίκτυο για να παίζουν κινητά και ταμπλετ. Γιατί σκέψου, π.χ τα synology Κάνουν real time transcoding με τα + και τα - του.

Αν δεν βγάζω νόημα σε ότι λέω πείτε μου να τα ξαναγράψω γιατί γράφω από κινητό.

Ασύρματο θέλω. Το 1000αρι router που κάθεται δίπλα στο σταθερό το θέλω μόνο για το internet και για να συνδέονται οι υπόλοιπες συσκευές ασύρματα. Αν χρειάζεται να συνδεθεί επάνω η streaming συσκευή τότε δεν υπάρχει θέμα. Αρκεί να μπορεί να το κάνει αυτό.

Θέλω μία συσκευή η οποία να κάνει wireless streaming σε ότι έχω στους 4 δίσκους.

Και να μην καίει τα έντερά της από ρεύμα γιατί θα είναι 24/7 ανοιχτή. Αν πρέπει να είναι συνδεδεμένη πάνω στο router δεν με νοιάζει.

Αρκεί όλα μετά να γίνονται ασύρματα (streaming video, ταινίες, φωτό κτλ).

Ό,τι λέει ο [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]. Είτε microserver είτε ένα έτοιμο nas, το κουμπώνεις με 1000άρι στο router Και από εκεί και πέρα streamάρεις ασύρματα.

Από εκεί και πέρα τα περι ταχύτητας wifi και κάλυψης στο σπίτι σου είναι θέμα του wifi router και εσύ ξέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε σου απαντήσει εδώ μέσα.

Να πω ότι έχω το ίδιο στήσιμο με αυτό που ζητάς και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Αρα, παρε εναν Microserver, βρες ενα USB WiFi δυνατο, αλλα να εισαι σιγουρος οτι θα εχει BSD Drivers (προσοχη, οχι linux, αλλα BSD !!!).

Θεωρητικα θα παιξει... :D

EDIT: Κατι ακομα που σκεφτηκα...Στησε οτι πιο φτηνο βρες, παρε ενα router N που να παιρνει DDWRT, στησε το σαν bridge και συνδεσε το ενσυρματα με το nas :hehe:

Ρε παίδες, τι κάλυψη και ιστορίες. Το σπίτι είναι 50 τετραγωνικά και οι τοίχοι είναι από γυψοσανίδα. Εξάλλου δεν θέλω παντού κάλυψη. Εκεί που θα είναι το Wi-Fi, στον τοίχο ακριβώς από πίσω θέλω να έχω streaming.

επίσης συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Το ρούτερ είναι αυτό:

http://netgear.com/home/products/networking/wifi-routers/WNDR4500.aspx#tab-features

900αρι λέει.

EDIT: Κατι ακομα που σκεφτηκα...Στησε οτι πιο φτηνο βρες, παρε ενα router N που να παιρνει DDWRT, στησε το σαν bridge και συνδεσε το ενσυρματα με το nas :hehe:

Πολύ σωστός. Το βάζεις σε client mode Και είσαι αρχηγόπουλο. Ούτε drivers σε ενδιαφέρουν ούτε τίποτα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.