Jump to content

Επέκταση ασύρματου δικτύου

Wizard!

Recommended Posts

Προσπαθώ εδώ και μέρες, φυσικά χωρίς επιτυχία, να επεκτείνω το wifi στο σπίτι.

Το router βρίσκεται στη μία άκρη του σπιτιού κι έτσι το σήμα δεν είναι αρκετό στην άλλη.

Έχω ένα ΑΡ, το TpLink WA-701ND, για να κάνω την επέκταση, αλλά δε μπορώ να το στήσω με τίποτα.

Προσπάθησα με δύο τρόπους:

1. Να το βάλω σε mode Repeater. Εκεί, θεωρητικά το συνδέω με το router και κάνει ενίσχυση του σήματος. Φαινομενικά δουλεύει, αλλά όταν πάω να συνδεθώ με μια συσκευή, δείχνει πολύ ισχυρό σήμα, αλλά δεν κάνει Authenticate. Προσπαθεί, ξαναπροσπαθεί, τίποτα. Δοκίμασα και με το pad και με τα κινητά.

2. Το έβαλα σαν ΑΡ. Εδώ, δούλεψε, αλλά έπρεπε να του δώσω άλλο SSID/KEY, που δε βολεύει. Θέλω πχ, να μετακινούμαι στο σπίτι και να μην αλλάζω σύνδεση. Αν του δώσω το ίδιο SSID/KEY με το router, τότε δε μπορώ καν να συνδεθώ. Ενώ δείχνει 5 γραμμές σήμα, πάει να συνδεθεί και μετά από λίγο το ρίχνει στη 1 ή μου βγάζει not in range.

Καμιά ιδέα...;

Δοκίμασε να κλείσεις για λίγο την ασφάλεια στο ασύρματο να δεις αν δουλεύουν οι συσκευές, κυρίως στο repeater mode.

Πάντως εγώ στο σπίτι το έχω με 2 διαφορετικά access points, ένα carambola2 και ένα usr5463 έχουν το ίδιο ssid και δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] Αν κολλυεται τοσο πολυ, παρε κανα μεταχειρισμενο σετακι powerplug και φερε το δικτυο στο ΑΡ σου.

Ενσύρματο έχω σε όλο το σπίτι, δεν έχω θέμα. Ασύρματο θέλω για τα κινητά και το pad.

Ίσως να μου κάνει, αλλά όταν έχω ήδη μια συσκευή για αυτή τη δουλειά, που θεωρητικά είναι και καλύτερη, θα ήθελα να προσπαθήσω να την κάνω να δουλέψει.

@Wizard! Αν κολλυεται τοσο πολυ, παρε κανα μεταχειρισμενο σετακι powerplug και φερε το δικτυο στο ΑΡ σου.

@trendy στο ιδιο καναλι ?

Σε διαφορετικό ήταν, γιατί τα έχω στο auto ώστε να μην παίζουν σε κανάλια που υπάρχει θόρυβος (λέμε τώρα...)

Δοκίμασε να κλείσεις για λίγο την ασφάλεια στο ασύρματο να δεις αν δουλεύουν οι συσκευές, κυρίως στο repeater mode.

Πάντως εγώ στο σπίτι το έχω με 2 διαφορετικά access points, ένα carambola2 και ένα usr5463 έχουν το ίδιο ssid και δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Eχω βαλει και γω 2 συσκευες με ιδιο ssid αλλα διαφορετικο καναλι και παιζει μια χαρα. Απλα οι συσκευες το βλεπουν μονο μια φορα και συνδεονται σε αυτο με το καλυτερο σημα.

Το βλεπεις ξεχωριστα μονο με εξειδικευμενα προγραμματα.

Eχω βαλει και γω 2 συσκευες με ιδιο ssid αλλα διαφορετικο καναλι και παιζει μια χαρα. Απλα οι συσκευες το βλεπουν μονο μια φορα και συνδεονται σε αυτο με το καλυτερο σημα.

Αν κινείσαι και χαθεί το σήμα από το ένα; Συνδέεται στο άλλο; Αν είναι έτσι, δε με πειράζει.

Το βλεπεις ξεχωριστα μονο με εξειδικευμενα προγραμματα.

Μα δε θέλω να είναι χωριστά, θέλω να το βλέπω σαν ένα και να μη χρειάζεται να αλλάζει το δίκτυο κάθε φορά που μετακινούμαι.

Το σωστό πάντως δε θα ήταν το repeater; Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί δε δουλεύει... :hm:

Nαι ετσι ειναι, αν χαθει απο το ενα παει στο αλλο, αλλα αν πχ μιλας skype, λογικα θα καταλαβεις την αλλαγη αφου διακοπτεται νομιζω. Δεν το εχω σπιτι μου το συγκεκριμενο για να στο επιβεβαιωσω 100%. Γινεται αυτοματα ομως.

Θα τα βλεπεις ως ενα δικτυο αν βαλεις το ιδιο ssid, διαφορετικα θα φαινονται μονο απο εξειδικευμενα προγραμματα, πχ wifi analyser στο android.

Αν βαλεις δλδ ssid: wizard, οταν κανεις αναζητηση θα βλεπει μονο μια φορα ενα wizard.

Aν ομως βαλεις το συγκεκριμενο προγραμμα που σου λεεω θα δειχνει wizard channel 3, wizard channel 8, κλπ

Βαλε λοιπον ιδιο ssid, ιδιο password, διαφορετικο καναλι.

Οσο για το repeater αστο, εφοσον εχεις καλωδιωση στο σπιτι οπως ειπες βαλε το access point να ειναι πιο σταθερο.

Το DHCP το έχεις στο auto (στο repeater)? Δες μήπως πρέπει να το απενεργοποιήσεις ή να του δώσεις κάποιο range, ώστε να μην κάνει conflict με τις συσκευές που είναι πάνω στο " main" router

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Θα τα βλεπεις ως ενα δικτυο αν βαλεις το ιδιο ssid, διαφορετικα θα φαινονται μονο απο εξειδικευμενα προγραμματα, πχ wifi analyser στο android.

Αν βαλεις δλδ ssid: wizard, οταν κανεις αναζητηση θα βλεπει μονο μια φορα ενα wizard.

Aν ομως βαλεις το συγκεκριμενο προγραμμα που σου λεεω θα δειχνει wizard channel 3, wizard channel 8, κλπ

Βαλε λοιπον ιδιο ssid, ιδιο password, διαφορετικο καναλι.

Θα το δοκιμάσω έτσι. Πριν είχα αφήσει το ίδιο κανάλι κι ενώ συνδεόταν, μετά από λίγο το έχανε.

Δες μήπως υπάρχει αναβάθμιση firmware, και δοκίμασε στο Universal Repeater. Νομίζω έτσι το λέει η TP-Link.

Το έχω κάνει, έτσι έπρεπε να δουλεύει...

Το DHCP το έχεις στο auto (στο repeater)? Δες μήπως πρέπει να το απενεργοποιήσεις ή να του δώσεις κάποιο range, ώστε να μην κάνει conflict με τις συσκευές που είναι πάνω στο " main" router

Είναι enabled στο router και disabled στο ΑΡ. Έτσι προτείνει κιόλας το ΑΡ στις οδηγίες όταν το βάζεις σα repeater.

Αν κινείσαι και χαθεί το σήμα από το ένα; Συνδέεται στο άλλο; Αν είναι έτσι, δε με πειράζει.

Μα δε θέλω να είναι χωριστά, θέλω να το βλέπω σαν ένα και να μη χρειάζεται να αλλάζει το δίκτυο κάθε φορά που μετακινούμαι.

Το σωστό πάντως δε θα ήταν το repeater; Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί δε δουλεύει... :hm:

Το σωστό θα ήταν repeater.

Παρόλα αυτά, αν βάλεις ίδιες ρυθμίσεις Wi-Fi και διαφορετικό κανάλι, με τα δύο AP πάνω στον ίδιο ρούτερ δεν θα έχεις πρόβλημα. Το ποσό καλό hand-off θα γίνεται μεταξύ τους, κυρίως εξαρτάται από το ρούτερ...

Mobile

• 4 weeks later...

Βρήκα χρόνο να ασχοληθώ σήμερα και να το στήσω. Τελικά μια χαρά παίζει σε repeater mode και δεν έχει κανένα πρόβλημα αν συνδεθώ με το iPhone ή με το laptop. Το πρόβλημα το έχει μόνο το tablet που είναι Android :whip:

Βλέπει το δίκτυο με σήμα 3 γραμμές, πάει να συνδεθεί, κάνει αρκετή ώρα στο Authenticating, μετά το χάνει, το βλέπει με 1 γραμμή (φαντάζομαι πάει να συνδεθεί στην άλλη κεραία/συσκευή). πάλι κολλάει στο Authenticating, και κάθεται σε αυτή τη λούπα όσο κι αν το αφήσεις. Μπράβο στο Android... :hang2:

Είναι θέμα hardware και όχι android... Παίξε λίγο με τα channels και με το band width (20Hz/40Hz). Πρόσφατα έλυσα τέτοιο πρόβλημα σε οικιακό wi-fi όπου συνδέονταν απροβλημάτιστα 10 συσκευές (κινητά, tablet, smart tv, mac, iphone κτλ) εκτός από ένα win8 laptop που δεν έβλεπε καν το δίκτυο... Αλλάζοντας channel και band width στο router λύθηκε το πρόβλημα

Δεν χάλασε τίποτα στη δικιά μου περίπτωση πάντως. Καμιά φορά με πολλές συσκευές δημιουργείται interference και η αλλαγή καναλιού/μπάντας λύνει το πρόβλημα

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.