Jump to content

Ελληνική Παρουσίαση Thermalright XP-120 (56k warning, πολλές φωτό)

DMylonas

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί παρέλαβα από το ταχυδρομείο την Thermalright XP-120. Δυστυχώς ήταν η έκδοση χωρίς fan, οπότε κατέβηκα Θεσσαλονίκη και πήρα έναν Sunon 12v 6.8W 12x12x38cm.

Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση θέλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:

1. Η ψύχτρα είναι αγορασμένη και όχι "δώρο" από κατάστημα (όποιος θέλει μπορώ να του στείλω την απόδειξη με πμ),

2. Η παρουσίαση της ψύχτρας δεν έχει σκοπό οποιαδήποτε διαφήμισης,

3. Κάνω την παρουσίαση με σκοπό να παρουσιάσω τις πραγματικές αποδόσεις του προϊόντος,

1. Το κουτί μικρό εξωτερικά φαίνετε λιτό και φτωχό...

xp120_dkm_01.jpg

2. Ανοίγοντας το βρισκόμαστε μπροστά στην μελλοντική ψύχτρα...

xp120_dkm_02.jpg

3. Μέσα στην συσκευασία βρίσκουμε την ψύχτρα, πάστα, βάση για socket K8, ένα χαρτί με τον Οδηγό Εγκατάστασης και ένα σακουλάκι που περιέχει τα ειδικά ελάσματα για τον ανεμιστήρα, 2 βίδες για το socket K8 και 2 μπλε αυτοκόλλητους ράβδους...

xp120_dkm_03.jpg

xp120_dkm_04.jpg

4. Ακολουθούνε μερικές φωτογραφίες τις ψύχτρας περιμετρικά...

xp120_dkm_05.jpg

xp120_dkm_06.jpg

xp120_dkm_07.jpg

xp120_dkm_08.jpg

5. Επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε τα ελάσματα και τις μπλε ράβδους σύμφωνα με τον Οδηγό Εγκατάστασης (Installation Guide)...

xp120_dkm_09.jpg

xp120_dkm_10.jpg

xp120_dkm_11.jpg

6. Τώρα τοποθετούμε τον Sunon επάνω στην ψύχτρα και τον ασφαλίζουμε με τα δύο ελάσματα...

xp120_dkm_12.jpg

xp120_dkm_13.jpg

xp120_dkm_14.jpg

xp120_dkm_15.jpg

7. Το δυσάρεστο (στο δικό μου κουτί) είναι ότι έπρεπε να αφαιρέσω την μητρική και να περάσω την ψύχτρα. Θα πρέπει να ασφαλίσουνε 4 ελάσματα επάνω στο socket 478 για να "κάτσει" σωστά η ψύχτρα...

xp120_dkm_16.jpg

xp120_dkm_17.jpg

xp120_dkm_18.jpg

xp120_dkm_19.jpg

Μετά την εγκατάσταση της ψύχτρας και της μητρικής πάλι πίσω στην θέση της ακολουθούνε μερικές εικόνες με θερμοκρασίες. Το πιο σημαντικό μέρος...

8. Πρώτα παρουσιάζω φωτογραφίες με την ψύχτρα GlobalWin CAT4-88T με αλλαγμένο fan σε Delta SHE@8v, γιατί με 12v καλύτερα ν' άλλαζα σπίτι. Ο επεξεργαστής, ένας Intel Pentium 4 3.0C, βρισκότανε στα 3.6GHz με 1.6v από bios, γιατί αλλιώς δεν έμπαινε Windows...

IDLE Mode

globalwin_temp_idle2.jpg

FULL LOAD Mode - 2xF@D για 30λεπτά

globalwin_temp_full2.jpg

9. Μετά με την Thermalright XP-120 με fan τον Sunon στα 12v, όπου ο θόρυβος είναι ο ίδιος που είχε ο Delta στα 8v. Ο επεξεργαστής, ένας Intel Pentium 4 3.0C, βρίσκετε στα 3.6GHz με 1.5v από bios...

IDLE Mode

xp120_temp_idle2.jpg

xp120_temp_full2.jpg

Σχόλια:

1. Η ψύχτρα φαίνετε τεράστια, αλλά είναι πολύ ελαφριά ακόμα και από την GlobalWin.

2. Εγώ είμαι 1000% ευχαριστημένος και το απογευματάκι θα ξεκινήσω πάλι το Overclocking του επεξεργαστή.... :flex:

3. Εάν οι admin του εργαστηρίου θέλουνε, μπορώ να στείλω τις αμοντάριστες φωτό και το θέμα να περαστεί στα review.

4. Πιστεύω να βοήθησα όσο το δυνατών καλύτερα όσους σκεφτόντουσαν ν' αγοράσουνε την συγκεκριμένη ψύχτρα.

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

’ξιζε η αναμονή!:happy2:

Και εγώ την παρείγγηλα και την περιμένω αύριο.

Πολύ καλό review μπράβο!:T:

Y.Γ.1: H θερμοαγώγημη αξίζει ή να βάλω ceramique;

Υ.Γ.2: Γιατί έχεις τόσο μεγάλες διαφορές στο Vcore;

συγκρίνεις όμως τις 2 ψύχτρες με άλλα watt. 3600mhz με 1.6v την 1η και ίδια μηζ αλλά 1.5v τη 2η... επίσης αν κρίνω από τις θερμοκρασίες του κουτιού, μάλλον στην χπ-120 το είχες ακόμα ανοιχτό ή έκανε πολύ πιο κρύο στο δωμάτιο... άνιση σύγκριση...

Αρχική απάντηση από DMylonas

Εγώ ήθελα να συγκρίνω το πως οι δύο ψύχτρες φτάνουσε στα 3.6GHz....

δε διαφωνώ ούτε κοντράρω την χπ-120.

αλλά ασχέτως τί ήθελες, οι συνθήκες πρέπει να είναι ίδιες και δε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα... γνώμη μου...

κοιτα Dmylona το να δεις ποια ψυξτρα φτανει τα 3600 δεν λεει και πολλα!

καλυτερο θα ηταν να κανεις συγκριτικο πριν και μετα αλλα παντα με τις ιδιες συνθηκες οπως λεει και Voudas

Αρχική απάντηση από DMylonas

1. Η ψύχτρα φαίνετε τεράστια, αλλά είναι πολύ ελαφριά ακόμα και από την GlobalWin.

Αλουμινιο VS χαλκος.... 1-0. H globalwin ειναι εξολοκληρου χαλκινη γι'αυτο και πιο βαρια.

Αρχική απάντηση από gfa3

Πολυ χαμηλη +12ν γραμμη δεν εχεις?Ειδικα σε full load δειχνει και κατω απο 11.5ν στην τελευταια φωτο του speedfan

Το ξέρω :rolleyes: Το τροφοδοτικό είναι NoName 550W.... Κάποια στιγμή θα το αλλάξω και αυτό... Έχω βάλει στο μάτι το Levicom 550W...

Αρχική απάντηση από DMylonas [Σήμερα, στις 21:59]

Το ξέρω :rolleyes: Το τροφοδοτικό είναι NoName 550W.... Κάποια στιγμή θα το αλλάξω και αυτό... Έχω βάλει στο μάτι το Levicom 550W...

Θα συστησω το OCZ :worship: :worship: :worship:

Αρχική απάντηση από Voudas [Χθες, στις 17:37]

συγκρίνεις όμως τις 2 ψύχτρες με άλλα watt. 3600mhz με 1.6v την 1η και ίδια μηζ αλλά 1.5v τη 2η... επίσης αν κρίνω από τις θερμοκρασίες του κουτιού, μάλλον στην χπ-120 το είχες ακόμα ανοιχτό ή έκανε πολύ πιο κρύο στο δωμάτιο... άνιση σύγκριση...

Βρε Βούδα , οι θερμοκρασίες "Temp3" που βλέπεις είναι τα Mos-Fets της μητρικής και ΟΧΙ της μητρικής.........Οι "Temp1" είναι της μητρικής.........Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας που εύκολα περνάει από την άκρη της ψύκτρας , φυσάει ΚΑΙ τα Mos-Fets και αυτά δουλεύουν πιό παγωμένα......... ;)

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 02:04]

πάσο για αυτό... αν και το κυρίως σχόλιο αφορούσε το μειωμένο vcore...

Σ'αυτό έχεις δίκιο........αλλά μπορεί αυτή η ψύκτρα σε σχέση με την άλλη να πηγαίνει τον επεξεργαστή με λιγότερο VCore στους 3600MHz λόγω καλύτερης ψύξης........ ;)

Παρουσιάζω μερικές ακόμα φωτογραφίες με την ψύχτρα Thermalright XP-120 με fan τον Sunon στα 12v. Ο επεξεργαστής, ένας Intel Pentium 4 3.0C, βρίσκετε στα 3.6GHz με 1.6v από bios, για να συγκρίνουμε τις ψύχτρες με τα ίδια watt...

IDLE Mode

xp120_temp_idle3.jpg

xp120_temp_full3.jpg

Και μερικές ακόμα με την ψύχτρα Thermalright XP-120 με fan τον Sunon στα 12v. Ο επεξεργαστής, ένας Intel Pentium 4 3.0C, βρίσκετε στα 3.7GHz με 1.6v από bios, stable... Απλά μου τα χαλάνε οι μνήμες που θέλουνε 2.5-3-2-7....

IDLE Mode

xp120_temp_idle4.jpg

xp120_temp_full4.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.