kosmos890 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2014 Στον υπολογιστή μου έχω xp και ο σκληρός δίσκος είναι χωρισμένος σε δύο partition.Στο πρώτο partition έχω το λειτουργικό σύστημα και χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του υπολογιστή.Με το Gparted αύξησα το μέγεθος του πρώτου partition.To πρόβλημα είναι οτι τα xp δεν βλέπουν τις αλλαγές που έκανα με το gparted.Από εδώ διάβασα για το diskpart. Ακολούθησα τις οδηγίες για να επεκτείνω το filesystem αλλά έχω το μήνυμα"Βεβαιωθείτε οτι ο τόμος είναι έγκυρος για επέκταση" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Απρίλιος 21, 2014 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 εχμμμ τι εννωεις τα xp δε βλεπουν τις αλλαγες?Προφανως δεν εγιναν αλλαγες... Αν ειχε αλλαξει το μεγεθος του partition εννωειται θα φαινοταν απο οποιοδηποτε λειτουργικο συστημα.Προφανως δεν ολοκληρωθηκε η διαδικασια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmos890 Απρίλιος 21, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 [MENTION=30805]Nick74[/MENTION]Έτρεξα ξανά το Gparted για να επαναλάβω την διαδικασία αλλά το Gparted δείχνει τα νέα μεγέθη που όρισα προηγουμένως.Ποιά άλλη free εφαρμογή για partition έχεις να προτείνεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Απρίλιος 21, 2014 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Κι εγω το gparted χρησιμοποιω σε live cd εδω και χρονια...Υπαρχουν σιγουρα κι αλλα αλλα αυτο ειναι δοκιμασμενο οποτε δεν εχω χρησιμοποιησει καποιο αλλο (καποιες φορες εχω χρησιμοποιησει acronis true αλλα δεν ειναι free) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmos890 Απρίλιος 21, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 @Nick74Αν θες να έχεις δύο ntfs partition το δεύτερο πρέπει να είναι extended ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Απρίλιος 21, 2014 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 οχι απαραιτητα, απο τα 5 και μετα ξεκινας extended Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 21, 2014 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 [MENTION=19630]kosmos890[/MENTION]Ανέβασε ένα screenshot, από το gpartedSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmos890 Απρίλιος 21, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Οκ παιδιά ευχαριστώ, το πρόβλημα λύθηκε.Χρησιμοποιούσα το Gparted 0.12 απο ένα δισκακι Debian 7 Wheezy αν θυμάμαι καλά.Κατέβασα την τελευταία έκδοση Gparted 0.18 και το πρόβλημα λύθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.