Jump to content

Υπερθέρμανση CPU

trantis

Recommended Posts

Η CPU μου ανοίγοντας, ξεκινάει με 93 βαθμούς. Ανεμιστηράκια δουλεύουν, ψύκτρα καθάρισα και έβαλα πάστα. Φτάνει τους 100 βαθμούς και σβύνει το PC. Καμμιά ιδέα από κάποιον ομοιοπαθή???

ποση παστα εβαλες?

Send From F1Simgames mobile

Όση και να έχει βάλει όταν υπάρχει καλή επαφή μεταξύ ψύχτρας και επεξεργαστή η επιπλέον ποσότητα πάει στα άκρα του επεξεργαστή και δεν επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία της. Ναι δεν είναι optimal κατάσταση αλλά δεν δικαιολογεί το φαινόμενο που μας αναφέρει ο φίλος παραπάνω.

Η δεν έχει ασφαλίσει καλά η ψύχτρα ή δεν τοποθετήθηκε καλά εξαρχής. Όταν τοποθετούμε ασφαλίζουμε τα 4 ποδαράκια/βίδες/whatever σταυρωτά.

η παστα που μπαινει πρεπει να ειναι οσο μια φακη στο κεντρο του επεξεργαστη.Αν μπει πολυ παραπανω εχει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα ως προς την απαγωγη της θερμοκρασιας προς την ψυκτρα.

Ακόμα και οδοντόπαστα να βάλεις που λέει ο λόγος θερμοκρασίες που είναι κοντά στο καστοστάρι δεν θα δεις. Έχει γίνει σε συγκριτικό με thermal pastes. Από κει και πέρα ΑΝ και αυτό είναι μεγάλο ΑΝ πατάει καλά το cooler η πίεση θα σπρώξει την επιπλέον ποσότητα της thermal paste να βγει από τα πλάγια. Ξαναλέω δεν θα είναι optimal ΑΛΛΑ δεν μιλάμε εδώ για 3-5 βαριά - βαριά βαθμούς Κελσίου παραπάνω. Εδώ μιλάμε για υπερθέρμανση.

Είτε έχει στραβωκαθίσει το cooler είτε κατά το κούμπωμα δεν ακολουθήθηκε σταυρωτή πορεία αλλά π.χ. ωρολογιακή και δεν έχει καλή επαφή. Ας βγάλει την ψύχτρα και ας την επανατοποθετήσει αν γνωρίζει πως γίνεται και να μας πει αν βελτιώθηκε η κατάσταση.

μετα πρεπει να δεις αν παταει σωστα η ψυκτρα στον επεξεργαστη.Να ειναι σωστα κουμπωμενες οι βασεις στο socket και να παταει καλα στον επεξεργαστη.

Εγω σχεδον παντα με 3 ποδαρακια τον εχω :happy2: αυτες οι ψυκτρες της ιντελ ειναι οτι χειροτερο.δεν σκεφτηκαν ενα καλυτερο συστημα τοσα χρονια.

βαλτε amd που εχει πιο αξιοπιστες ψυκτρες :smoke:

ειχα εναν σελερον πρεσκοτ στον οποιο ειχε σπασμενο το ενα μπρακετ(δεν ηταν με push pins οπως οι μεταγενεστεροι) και δουλευε στους 100 επι 2 χρονια. σκυλια οι ιντελ στις υψηλες θερμοκρασιες :D

Η τοποθετηση ψυκτρας ειναι η πιο βασικη δουλεια που κανουμε οταν αναβαθμιζουμε/καθαριζουμε.

Σε οσα συστηματα εχω φτιαξει παντα μου επαιρνε την πιο πολυ ωρα η ψυκτρα, για να μπει σωστα, να μην γινει καμια ζημια κλπ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.