Jump to content

Πρόβλημα με sapphire 7850 και opencl

bellerefontis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum,

αντιμετωπίζω ένα πολύ εκνευριστικό πρόβλημα και θα ήθελα όποιος μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

έχω την saphhire 7850 2g (ΑΤΙ) η οποία είναι συμβατή με opencl και τη χρησιμοποιώ για επεξεργασία βίντεο.

ένα πρόγραμμα που θέλω να τρέξω, συγκεκριμένα το Davinci Resolve για colour correction, αναφέρει ότι η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι συμβατή με την τεχνολογία opencl.

όταν λοιπόν έβαλα για πρώτη φορά την κάρτα κ τους τελευταίους drivers και μετά εγκατέστησα το πρόγραμμα όλα δούλεψαν καλά.αφού έκλεισα τον υπολογιστή και τον άνοιξα μετά από κάποιες ώρες, το πρόγραμμα δεν αναγνώριζε το opencl με αποτέλεσμα να μην ανοίγει ή να κρασάρει.συγκεκριμένα πετούσε μήνυμα που έλεγε να βάλω κάρτα συμβατή με opencl.

ύστερα από απανωτές εγκαταστάσεις/απεγκαταστάσεις των drivers και του προγράμματος δεν έβγαλα άκρη αλλά διαπίστωσα,χρησιμοποιώντας το GPU Caps Viewer, ότι διαβάζει 2 opencl devices -τον επεξεργαστή και την γραφικών- πριν την επανεκκίνηση αλλά μετά διαβάζει μόνο τον επεξεργαστή...σαν να χάνει την opencl ιδιότητα η κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να μην δουλεύει κ το πρόγραμμα.

έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο ή καταλαβάινει κανείς τι γίνεται???

όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,γίνομαι πιο συγκεκριμένος

1.το σύστημα είναι το εξής :

windows 7 x64 sp1

επεξεργαστής AMD Phenom II X4 955

μητρική Asus M4A785TD-V EVO

μνήμη 4g

κάρτα γραφικών Sapphire 7850 στα 2g 256bit

2.αρχικά όταν έβαλα τους 13.12 λειτούργησε αλλά μετά έκανε τα ίδια ύστερα από το πρώτο κλείσιμο του υπολογιστή.τους έβγαζα μέσω του οδηγού εγκατάστασης κάνοντας uninstall αλλά δεν διορθώθηκε τπτ.χθες τους έκανα μέσω control panel κ έβαλα τους 14.3 beta και αφού λειτούργησε μετά έκανε πάλι τα ίδια

πώς γίνεται στο GPU Caps Viewer να μην βλέπει την κάρτα σαν opencl device ύστερα από το restart ενώ βλέπει την κάρτα γενικά κ την opencl έκδοση που έχει???αυτό με τρελαίνει που αρχικά λειτουργεί αλλά μετα μπλοκάρει...

υπάρχει περίπτωση μετά το restart να βλέπει την εσωτερική γραφικών??την έχω απενεργοποιήσει από τα BIOS αλλά μήπως κάτι γίνεται στραβά??

όσο για το APP SDK δεν έχω εγκαταστήσει κάτι κ απόσα διάβασα αυτό είναι περισσότερο για προγραμματισμό?ή κάνω λάθος??η κάρτα είναι APP Accelerated, έχει να κάνει με το APP SDK?

μόλις το έκανα κ ο υπολιγιστής μετά την επανεκκίνηση μπαίνει σε ένα repair setup,αφου τελειώσει αυτο λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι κ σβήνει..

όταν τον ανοίγω πάλι το ίδιο!

γενικά δεν μπορώ να μπω στα windows

καμιά ιδέα??

(έκανα ένα system restore και ήρθε στα ίσια του αλλά πώς μπορώ να τους βγάλω αν το ατιμαν δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα??)

μόλις το έκανα κ ο υπολιγιστής μετά την επανεκκίνηση μπαίνει σε ένα repair setup,αφου τελειώσει αυτο λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι κ σβήνει..

όταν τον ανοίγω πάλι το ίδιο!

γενικά δεν μπορώ να μπω στα windows

καμιά ιδέα??

(έκανα ένα system restore και ήρθε στα ίσια του αλλά πώς μπορώ να τους βγάλω αν το ατιμαν δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα??)

αυτο το εργαλειο ειναι το καλυτερο για απεγκαταστασεις οδηγων της ΑΤΙ.

αν σου δημιουργουνται τετοια προβληματα, νομιζω (χωρις να ειμαι ειδικος) οτι υπαρχει βαθυτερο προβλημα και για αυτο οι οδηγοι της ΑΤΙ αποκτουν προβλημα.

περιμενε να σου πουν πιο ειδικοι.

αν το παραπανω εργαλειο σου εβγαλε καποιο μνμ σφαλματος, κανε τον κοπο και ανεβασε το και εδω, και βαλτο και στο θεμα εδω.. http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/the-ati-catalyst-driver-thread-27065-402.html

1.το σύστημα είναι το εξής :

windows 7 x64 sp1

επεξεργαστής AMD Phenom II X4 955

μητρική Asus M4A785TD-V EVO

μνήμη 4g

κάρτα γραφικών Sapphire 7850 στα 2g 256bit

Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η 7850 δεν εχει οριστει ως κυρια (μοναδικη) καρτα γραφικων του συστηματος σου , αλλα η ενσωματωμενη της μητρικης Radeon HD 4200.

Στον ιδιο λογο οφειλεται και το προβλημα που αντιμετωπισες με τον uninstaller μου.

Στην πρωτη σελιδα σου ανεφερε ποια ειναι η κυρια και ποια η εφεδρικη καρτα, καλο ειναι να διαβαζουμε τις πληροφοριες και τα μηνυματα που μας δινουν τα softwares πριν προχωρησουμε.

Πρεπει να αφαιρεσεις τελειως την HD 4200...πρωτα απο ολα.

Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η 7850 δεν εχει οριστει ως κυρια (μοναδικη) καρτα γραφικων του συστηματος σου , αλλα η ενσωματωμενη της μητρικης Radeon HD 4200.

Στον ιδιο λογο οφειλεται και το προβλημα που αντιμετωπισες με τον uninstaller μου.

Στην πρωτη σελιδα σου ανεφερε ποια ειναι η κυρια και ποια η εφεδρικη καρτα, καλο ειναι να διαβαζουμε τις πληροφοριες και τα μηνυματα που μας δινουν τα softwares πριν προχωρησουμε.

Πρεπει να αφαιρεσεις τελειως την HD 4200...πρωτα απο ολα.

Ευχαριστω για την απαντηση,

πιστευω κ γω το ιδιο οτι δημιουργειται καποιο conflict με τις καρτες.

βεβαια την εχω απενεργοποιησει απο τα BIOS (αλλαξα κ τις επιλογες της μητρικης που αφορουν την καρτα στο μενου των BIOS κατι PCI-GFX-...),στο device manager δεν αναφερεται (η 4200) ουτε στο GPU Caps Viewer, αλλα τελικα δεν ξερω αν οντως ειναι απενεργοποιημενη.υπαρχει καποιος τροπος να το επιβεβαιωσω?

νομιζω οτι ανεφερε την 7850 σαν κυρια...γιατι ομως στην αρχη να λειτουργουν ολα σωστα κ μετα απο επανεκκινηση να αλλαζει η συνθηκη των καρτων??

θα μπορουσα καπως αλλιως να αφαιρεσω την 4200??

υστερα απο λιγο πιο προσεκτικη ματια στο atiman uninstaller ειδα οτι γραφει κατι για την προηγουμενη καρτα που ειχα την 4850 και οχι την εσωτερικη 4200.θα βοηθουσε το log file??

την ξαναεβαλα στον υπολογιστη ,εβαλα τα δικα της drivers και οταν πηγα να τα αφαιρεσω με το atiman uninstaller παλι μετα το ρεσταρτ επρεπε να κανω restore για να δουλεψει ο υπολογιστης

Και βεβαια θα βοηθουσε, αλλα ειπες οτι εκανες restore.. οποτε μαλλον χαθηκε...

Αν το εχεις κοιταξε το email μου στο προφιλ μου και στειλτο..

Την 4850 στην εδειξε αλλα μετα στην αφαιρεσε σαν NonPresent.

Ειμαι πολυ περιεργος με το προβλημα του συστηματος σου, και για σενα αλλα και σαν γεγονος. Δοκιμασα μετα την αναφορα σου, σε ιδιο συστημα, και το προβλημα σου αλλα και την συμπεριφορα του uninstaller και δεν παρατηρησα τιποτα απο αυτα που λες.

ΑΝ για κάποιον λόγο το σύστημα δεν δει την 7850 τότε νομίζω αυτομάτως (έτσι γίνεται σε κάποιες μητρικές) ενεργοποιείται η ενσωματωμένη. Το θέμα είναι γιατί σταμάτησε να βλέπει την 7850. Επίσης, το θέμα με το OpenCL είναι πολύ συνηθισμένο, ειδικά σε sites του εξωτερικού που έχω δεί. Οι drivers δεν είναι και τελειοποιημένοι και συχνά υπάρχουν προβλήματα τέτοιου είδους, να μη μπορεί να ενεργοποιηθεί το OpenCL δηλαδή. Κάτι τελευταίο. Σε πολλά προγράμματα χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το OpenCL manually μέσα από τα Settings του προγράμματος. Δες το και αυτό το θέμα.

προς atiman :

τα log τα εχω κρατησει πριν κανω restore οποτε θα σου τα στειλω

μηπως απλα προκυπτει ΚΑΙ θεμα με το uninstaller ασχετα με το opencl προβλημα στο συστημα κ τωρα απλα φανηκε?

μηπως δλδ υπαρχει κ κατι αλλο που μπλοκαρει το uninstaller?

προς cabdik :

η προηγουμενη καρτα ηταν η 4850

προς pnick :

την 7850 τη βλεπει παντα δεν την χανει ποτε ωστε να γυρισει στην onboard.απλα μετα το πρωτο restart δεν βλεπει την opencl ιδιοτητα της με αποτελεσμα να κρασαρει το προγραμμα (δεν χρειαζεται να κανω κατι μεσα απο το προγραμμα γιατι δεν μπαινει καν,για την ακριβεια βγαζει μηνυμα που λεει να βαλω καρτα συμβατη με openCL).κατα τα αλλα τρεχει ακνονικα η καρτα απλα χωρις openCL.

παραθετω κ καποιες φωτος πριν κ μετα το ρεσταρτ

παρατηρηστε οτι στην 2 εχει και τον επεξεργαστη και την γραφικων και στην 4 εχει μονο τον επεξεργαστη εκει που αναφερει το "number of opencl devices"

post-32296-1416078358,8769_thumb.jpg

post-32296-1416078359,2191_thumb.jpg

post-32296-1416078359,3725_thumb.jpg

post-32296-1416078359,4641_thumb.jpg

4850 uninstalled

Cards info:

PCI\VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_026A1043&REV_00\4&35F9BA94&0&0010

ASUS EAH4850 series

Main Display Adapter:

Display card ASUS EAH4850 series with ID VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_026A1043&REV_00 : Uninstalled

Σωστα μεχρι εδω...

Hardware ID's of cards in the system:

VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_026A1043&REV_00 Desc: ATI Radeon HD 4800 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1) - (Που βρηκαν τα windows και φορτωσαν Microsoft WDDM driver ???)

-------------

log.txt

Driver info:

ATI Catalyst Install Manager: Installed: version : "8.0.915.0"

Catalyst Release Version : "8.782-100930m-105914E-Asus"

Mantle : Supported

Catalyst Control Center Version : 2013.1206.1603.28764

ATI HDMI Audio Driver Version : 7.12.0.7717

Cards info:

System CARD : AMD Radeon HD 7800 Series (main card)

System CARD : ASUS EAH4850 series (NonPresent card)

System CARD : AMD Radeon HD 7800 Series

PCI\VEN_1002&DEV_6819&SUBSYS_E221174B&REV_00\4&35F9BA94&0&0010: AMD HD7850

NonPresent AMD cards

System CARD : ASUS EAH4850 series - removed

Installed cards Hardware ID:

VEN_1002&DEV_6819&SUBSYS_E221174B&REV_00\4&35F9BA94&0&0010: AMD Radeon HD 7800 Series

Main Display Adapter:

Display card AMD Radeon HD 7800 Series with ID VEN_1002&DEV_6819&SUBSYS_E221174B&REV_00 : Uninstalled

Hardware ID's of cards in the system:

VEN_1002&DEV_6819&SUBSYS_E221174B&REV_00 Desc: Standard VGA Graphics Adapter

Απολυτως σωστα !!!

------------------

log2.txt

Driver info:

Catalyst Release Version : "8.782-100930m-105914E-Asus"

Mantle : Supported

ATI HDMI Audio Driver Version : 7.11.0.7709

χωρις catalyst install manager και χωρις CCC - τι ειδους εγκατασταση εκανες ?? (χειροκινητα μαλλον)

Cards info:

PCI\VEN_1002&DEV_6819&SUBSYS_E221174B&REV_00\4&35F9BA94&0&0010

Standard VGA Graphics Adapter (vga microsoft with amd subname - το σφαλμα του συστηματος)

Εδω μονο μαγος θα μπορουσε να δει απο που ηρθε αυτη η ονομασια....λυπαμαι δεν μπορω να το βρω με τα στοιχεια που εχω....

Φαντάζομαι έχεις κατεβάσει την free εκδοση του Davinci. Να σου πω οτι και εγω με ΑΤΙ είχα προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μπαίνοντας στο forum τις Βlackmagic διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα με τις κάρτες τις ΑΤΙ κάτι που η BM δεν είχε φτιάξει μέχρι τουλάχιστον την στιγμή που εγώ είχα ασχοληθεί.

Φαντάζομαι έχεις κατεβάσει την free εκδοση του Davinci. Να σου πω οτι και εγω με ΑΤΙ είχα προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μπαίνοντας στο forum τις Βlackmagic διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα με τις κάρτες τις ΑΤΙ κάτι που η BM δεν είχε φτιάξει μέχρι τουλάχιστον την στιγμή που εγώ είχα ασχοληθεί.

Αυτο ειναι το κουφο της υποθεσης,οτι ασχετα με το προγραμμα η καρτα παρουσιαζει αυτο το προβλημα!!

οταν η καρτα αναγνωριζεται σαν OpenCL device το προγραμμα τρεχει κανονικα.

μετα το πρωτο ρεσταρτ του συστηματος η καρτα χανει την ιδιοτητα της (ειτε εχω εγκατεστημενο ειτε οχι το προγραμμα) οποτε επακολουθα δεν τρεχει κ το προγραμμα..

εχω διαβασει απειρα ποστ στο ιντερνετ κ οσους εχω βρει με παρομοιο προβλημα ειτε δεν εχουν βγαλει ακρη ειτε κανουν κατι που σε εμενα δεν πιανει.

το ερωτημα ειναι τι αλλαζει μετα το ρεσταρτ κ η καρτα δεν αναγνωριζεται σαν opencl device?????

φταινε οι drivers καπου δημιουργειται conflict με κατι αλλο αλλα δεν θα ισχυε απο την αρχη αυτο?γιατι μετα απο την πρωτη επανεκκινηση??

Είπες ότι την ενσωματωμένη την έχεις απενεργοποιήσει από το BIOS αλλά την βλέπει;

Αν ναι, δοκίμασε να την κάνεις Disable και από τον Device Manager.

Αν όχι, ενεργοποίησέ την από το BIOS και κάνε την Disable από τον Device Manager.

Συμφωνα με ενα τμημα του log file που εχω βαλει πιο πανω, δεν βλεπει την onboard HD4200.

Ας κοιταξει αυτο που του εχω χωρισει σαν log2.txt.

Ας κανει επισης εγκατασταση τους official drivers και οχι της ASUS, οπως φαινεται και πιο πανω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.